10 najvažnijih razloga za putovanje u Sarajevo uz Putolovac Putovanja!

 

1. Jedemo ćevape! – ima nekoliko vrsta ćevapa u Bosni, ali s obzirom da smo u Sarajevu, fokusirati ćemo se na sarajevske. Neke od najpoznatijih ćevabdžinica su Željo, Hodžić, Ferhatović, Mrkva, Vezir…. A gdje god da sjednete nećete pogriješiti. Obično naručujete peticu, desetku ili za hrabre petnaesticu. A kad ih probate teško je krenuti nazad…

2. Uživamo u Bosanskoj kafi! – sjesti na kafu na čaršiji san je svakog hedonista, još kada uz to naručite vodenu lulu (nargilu) te prepričavate aktualne događaje, kako uopće ustati i promijeniti lokaciju? Teško!

3. Divimo se multikulturalnosti! – uz Jeruzalem, Sarajevo je jedini svjetski grad koji objedinjuje četiri velike europske religije unutar 100 metara. Sarajevo je jedan od rijetkih gradova gdje možete uživati u starom osmanskom centralnom dijelu, odjednom prijeći na glavnu ulicu Ferhadiju te vam se odjednom čini kao da se nalazite u Beču, a onda odjednom naiđete na dobro nam poznate socijalističke zgrade izmiješane sa modernom arhitekturom i elitnim poslovnim zgradama. Sarajevo je grad koji ima sve.

4. Istražujemo noćni život! – Grad koji živi 24 sata i nudi sve oblike zabave. Kakva god vas glazba zanima kao i tip provoda, u svakom slučaju ne možete pogriješiti jer Sarajevo nudi sve!

5. Probamo izvorni bosanski dernek! – Ako želite podići vaš provod na višu razinu, Putolovac Putovanja će vas uputiti na izvorni bosanski dernek. Samo se u tom slučaju morate pripremiti na to kako spavanja neće biti!

6. Osjećamo olimpijski duh! – Sarajevo je olimpijski grad, još od 1984. godine kada je bio domaćin Olimpijskih igara. Taj se duh, povezanost raje te pozitivna vibracija, unatoč svim negativnim događajima u 90-tim godinama, ipak osjeća još i danas!

7. Odmaramo na prekrasnom izvoru rijeke Bosne! – Doći u Sarajevo, a ne posjetiti Vrelo Bosne, mjesto gdje izvire najduža bosanska rijeka velika je pogreška. Uživamo u osjećaju slobode, popijemo kavu i pojedemo Tufahiju, a sve to uz žubor čiste izvorske vode – melodija za vašu dušu!

8. Još malo isprobavamo kuhinju! – Naveli smo samo ćevape…a gdje su tek Dolme, Bosanski Lonac, sarajevski burek…pa slatke delicije kao baklava, hurmašica, rahatlokum. Koliko sve to možete pojesti u dva dana? Ili ipak trebate 3 dana?

9. Shoppingiramo! – Možda želite kupiti suvenire na baščaršiji, a možda želite u neki od novotvorenih Shopping centara kao BBI? Vaš izbor jer, podsjećamo, Sarajevo nudi sve!

10. Na kraju – družimo se! – Ako postoji grad otvorenijih ljudi na svijetu, mi ga nismo našli. Grad gdje se osjećate kao doma. Grad u koji dolazite kao gost, odlazite kao poznanik, a vraćate se kao prijatelj.

 

NAŠU PONUDU ZA SARAJEVO POGLEDAJTE OVDJE!


Naravno, za sve upite, tu smo na telefonu 01/7980-660 ili mailu info@putolovac.hr.

Vaš Putolovac Putovanja Team