10 razloga zašto ćete otići s Putolovcem Putovanja na putovanje u Edinburgh!

Pretpostavljamo da ste negdje na fotografijama vidjeli prekrasne pejzaže zelene Škotske, škotskih dvoraca i pitoresknih srednjevjekovnih gradova. E pa ukoliko želite pravi, autohtoni škotski doživljaj – nema bolje lokacije od Edinburgha.

1. Najpoznatiji i vjerojatno najljepši dvorac u Škotskoj – upravo ovaj edinburški izgrađen je na ostatcima starog vulkana. A najpoznatija točka u gradu, Arthurs seat s kojeg se vidi cijeli Edinburg nalazi se upravo na vrhu nekadašnjeg vulkana

2. Edinburški dvorac je trenutno po popularnosti 33. lokacija na svijetu odakle turisti obožavaju slikati selfije.

3. Edinburgh neki smatraju kao mjestom rođenja moderne medicine. Doktori viktorijanskog doba imali su prednost u svojim istraživanja zbog velikog broja leševa koji su im bili ponuđeni. Razlog tome je povezanost medicinskog fakulteta sa mjesnim grobljem poznatim podzemnim tunelima, kroz koje su šverceri tijela krijumčarili leševe na fakultet.

4. Nastavno na prethodnu točku – Edinburgh je poznat po jednim od prvih serijskih ubojica modernog doba – Williamu Burkeu i Williamu Hareu ( Jeste li gledali film? ) – koji su čekanje na dolazak do ljudskih tijela prekratili tako što su ih sami odlučili stvoriti ubijajući nedužne prolaznike. Podzemni hodnici Edinburgha prema mitu i dalje čuvaju ostatke njihovih žrtava.

5. Šetajući ulicama Edinburgha ne možete ne primijetiti zgradu sa izloženom ogromnom količinom novca. Ne brinite, to nije banka već Muzej novca, jedna od atrakcija Edinburgha.

6. Edinburgh se smatra najukletijim gradom na svijetu. Njegovi podzemni hodnici skrivaju mnoge tajne i mitove. A jedino uz Putolovac Putovanja možete i zaviriti u njih.

7. Edinburgh se smatra najugodnijim mjestom za život u Velikoj Britaniji.

8. JK Rowling napisala je prvi dio Harry Pottera upravo u Edinburghu.

9. Edinburgh je pokušao kopirati Atenu pokušajem izgradnje svog Partenona na brdu iznad grada. Kako nisu imali dovoljno sredstava da ga završe danas mu se stanovnici grada rugaju kao „Edinburškoj sramoti“.

10. Kapelica Rosslyn koja je stekla svjetsku slavu u bestselleru Dan Browna „Da Vincijev kod“ nalazi se samo pola sata vožnje javnim prijevozom od Edinburgha

Ako ovo nije dosta…sjetite se škotskih pubova, izvrsnog whiskeya, tradicionalnih škotskih uličica, podzemnih hodnika, prekrasnih dvoraca, hagisa i klinite na link niže te se prijavite za putovanje u Škotsku, u organizaciji Putolovca Putovanja.

PRIJAVITI SE MOŽETE OVDJE


Naravno, za sve ostale upite, tu smo na telefonu 01/7980-660 ili mailu [email protected].

Vaš Putolovac Putovanja Team