10 razloga zbog kojih ćete odlučiti putovati u Kijev!

Vjerujemo kako vam sam naziv Ukrajina zvuči egzotično. I da većina vas u „must experience“ putovanja u životu sigurno nije navela Kijev, Lavov i ostale ukrajinske gradove.

Mi iz Putolovca Putovanja vas uvjeravamo kako tu griješite. Ukrajina je zemlja koju obavezno morate doživjeti, te koja ima puno više za ponuditi nego što mi to na prvu mislimo.

Ovdje ćemo se fokusirati na zanimljivosti o Kijevu kojeg možete pronaći i u ponudi Putolovca Putovanja. Spremni? Krenimo!

1. Kijev je uz Skopje glavni grad s najmanjom prosječnom plaćom u Europi što ga čini vrlo poželjnim i jeftinim za turiste
2. U Kijevu se nalazi najstariji i najljepši kompleks pravoslavnih samostana u svijetu – must see za sve turiste je nezaobilazna Kijevsko – Pecherska Lavra, koju posjeti više od milijun turista godišnje
3. Ulica Khreshchatyk, glavna ulica u Kijevu, najkraća je glavna ulica nekog glavnog grada na svijetu, a istodobno je i najšira te je čak 7 puta mijenjala ime, što ju čini vodećom glavnom ulicom Europe u tri kategorije.
4. Stanovnici Kijeva se ne smatraju Kijevljanima, već Ukrajincima

Hotel Ukraine. Kiev, Ukraine

5. Arsenalna stanica kijevskog metroa je i danas najdublja stanica mekog metroa na svijetu s dubinom čak 105 metara
6. Kijev je poznat po fantastičnoj kuhinji – obavezno preporučamo probati poznatu „ Kijevsku Piletinu / Chicken Kiev ) „ te Vareniky – tradicionalni ukrajinski recept ( male rolice tijesta ili makarone u koje možete umotati doslovno sve kombinacije )
7. Ako ste veliki kavopija, ne brinite – trafike gdje možete popiti kavu s nogu nalaze se doslovno na svakih 15-20 metara
8. Kijev je bio najbliži veliki grad kojeg je pogodila Černobilska katastrofa. I dan danas oko 3000 stanovnika Kijeva i okolnih sela odlazi raditi u tzv. zabranjenu zonu, koju danas možemo smatrati poprilično sigurnom.
9. Ukoliko mislite da Kijev nije siguran grad, trebate znati da ima manju stopu zločina od većine europskih gradova, te da za razliku od prosječnih 30-40% zločina koje policija riješi u Europi, policija u Kijevu rješava 90%. Zasigurno se ne isplati biti kriminalac u Ukrajini. (istina, to je rezervirano samo za one na najvišim funkcijama – političare)
10. I za kraj – znate li da se geografski centar Europe nalazi u Ukrajini, upravo kod malog grada Rahova? A tko ne bi želio ići u centar Europe?

IDEMO U UKRAJINU SA PUTOLOVCEM PUTOVANJA

PRIJAVITI SE MOŽETE OVDJE


Naravno, za sve ostale upite, tu smo na telefonu 01/7980-660 ili mailu info@putolovac.hr.

Vaš Putolovac Putovanja Team