Rovaniemi uz Djeda Božićnjaka: 3 dana

Top ponuda Već od 7.510
3 dana Avion Zagreb/Ljubljana Hotel 3/4* Već od 7.510 Kn 996,75 €  Prijavi se!

PROGRAM PUTOVANJA

Zrakoplovne pristojbe uključene!

Putovanje u čarobnu Laponiju posebnim zrakoplovom iz Ljubljane!

1. DAN
ZAGREB/LJUBLJANA – ROVANIEMI (fakultativni izleti RANUA ZOO i AURORA BOREALIS)
let, noćenje
Sastanak putnika u jutarnjim satima na Autobusnom kolodvoru Zagreb i prijevoz do zračne luke Brnik/Ljubljana (transfer po želji uz doplatu). Prijava na let i polijetanje izravnog charter zrakoplova za Rovaniemi, grad koji leži na rubu Arktičkog kruga i zbog svojeg geografskog položaja poznaje čak osam različitih godišnjih doba – svaki od njih ima svoju specifičnu svjetlost, temperaturu i prirodne pojave. Grad je u obliku rogova sjevernog jelena projektirao slavni finski arhitekt Alvar Aalto. Odmah po dolasku bit će organiziran fakultativni izlet u Zoološki vrt Ranua, najsjeverniji park na svijetu gdje možete doživjeti kako izgleda prava arktička divljina jer u njemu borave životinje kao što su los, sjeverni medvjed, sivi vuk i ostala bića s tog područja. Slijedi prijevoz do hotela i večera (uz doplatu). Večer je namijenjena promatranju jedne od najljepših nebeskih pojava koju nazivamo “sjeverna zora” ili Aurora Borealis. Istinski doživljaj dočarat će vam odlazak na večernji izlet (doplata) u netaknutu prirodu. Ako bude sreće, svjedočit ćete svjetlosnom fenomenu kojega Finci zovu i „lisičja vatra“ uz topli napitak i laponski piknik. Povratak u hotel u kasnim noćnim satima. Noćenje.

2. DAN
ROVANIEMI (fakultativni izleti ARTIKUM i ARKTIČKA AVANTURA)
doručak, noćenje
Nakon doručka, predlažemo odlazak u Arktikum, muzej i znanstveni centar Laponije i Arktika koji vodi goste na uzbudljivo putovanje po arktičkim zemljama, upoznaje s kulturom i vjerovanjima ne samo finske Laponije već svih zemalja Arktika, objašnjava promjene koje se dešavaju na tom dijelu zemljine kugle i dočarava prirodne fenomene Sjevera, između ostalog izvrsno dočarava i auroru borealis (ulaznica uz doplatu). U nastavku dana preporučujemo odlazak na poludnevnu „Arktičku avanturu“ (trajanje 4 sata, doplata isključivo prilikom rezervacije aranžmana), izlet koji je apsolutni hit na ovom programu i definitivno ono zbog čega ste krenuli u Laponiju, a koja će započeti posjetom farmi haskija i vožnjom (1 km, cca. 5-7 minuta) saonicama koje vuku ti razigrani psi. Saonice vuče od 4 do 5 haskija koji će vam u kraćoj vožnji dočarati čaroliju života na sjeveru. Arktička avantura nastavit će se posjetom farmi jelena, gdje će vam predstaviti njihov način života te vas naučiti ponešto o uzgoju sjevernih jelena. Za kraj ćete se još odvesti jelenskom zapregom (600 m) – napomena: izlet je moguć i u obrnutom redoslijedu! Povratak u hotel u kasnim večernjim satima.

3. DAN
ROVANIEMI – SELO DJEDA MRAZA – LJUBLJANA/ZAGREB (fakultativni izlet SAFARI MOTORNIM SAONICAMA)
doručak, let
Nastavljamo s polarnim doživljajima. Za one avanturističkog duha predlažemo izlet motornim saonicama (doplata) u srce laponske prirode! Taj zaista posebni safari (10-20 km) vodit će vas po putevima zamrznutih rijeka, zasniježenih šuma, dolina i brda, s kojih će vam se otvarati prekrasni vidici. Izlet traje dva sata tijekom kojega ćete dobiti zimsku opremu i toplo piće s keksićima, kao i vođenje na engleskom jeziku. U poslijepodnevnim satima vožnja do linije sjevernog polarnog kruga gdje je uređeno čuveno selo Djeda Mraza, zabavni park udaljen 8 kilometara od Rovaniemia, podno planine Korvatunturi, čije ime, prevedeno s finskog, znači Ušata planina. Planina izgledom podsjeća na dva velika uha, tako da je bilo lako ispresti legendu o tome kako je ovo gorje čarobno jer Djed Mraz ovdje može čuti želje djece iz cijeloga svijeta, a ovdje su i tajne radionice u kojima vilenjaci izrađuju igračke za Božić. Najveća atrakcija u Selu je naravno upoznavanje Djeda i šaptanje želja na njegovo uho a godišnje ga posjeti oko pola milijuna turista. Osim Djeda, njegovih pomoćnika i sobova u selu Djeda Mraza živi i radi i Baka Mraz. Moći ćete posjetiti Djeda Mraza u njegovom uredu, s njim pročavrljati i povjeriti mu svoje želje. Zaustavit ćete se u poštanskom uredu u kojem su pohranjena pisma sa željama iz cijelog svijeta. Slobodno vrijeme za pisanje božićnih čestitki, za kupovinu u trgovinama ukrašenim u božićnom stilu, i sl. Unutar parka Djeda Mraza možete posjetiti Školu vilenjaka, otkriti tajanstveni Bubanj želja, uživati u vožnji sanjkama, posjetiti očaravajuće kraljevstvo Ledene princeze i uživati u ostalim sadržajima. U ranim večernjim satima slijedi transfer do zračne luke i let izravnim charter zrakoplovom prema Ljubljani. Po dolasku, mogućnost organiziranog transfera do Zagreba (po želji uz doplatu).Bitne Napomene

 • Za ovo putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica
 • Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
 • Minimalni broj putnika: 45
 • Datumi putovanja i cijena aranžmana po osobi:
  • 27.01.-29.01.2022.: Redovna cijena 7.510 kn/ 996,75 €

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Zrakoplovni prijevoz posebnim zrakoplovom Ljubljana – Rovaniemi – Ljubljana
 • Pristojbe zračnih luka
 • Transfere na destinaciji prema programu
 • Dva noćenja s doručkom u hotelu 3*/4*
 • Obilazak sela Djeda Mraza
 • Pratitelja putovanja na slovenskom/hrvatskom jeziku
 • Organizaciju putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Doplatu za jednokrevetnu sobu 2.190 kn/290,66 € (na upit)
 • Transfer Zagreb – Ljubljana – Zagreb 390 kn (51,76 €)
 • Ulaznice za lokalitete koji nisu navedeni kao uključeni
 • Putno zdravstveno i osiguranje od otkaza putovanja
 • Fakultativne sadržaje
 • Troškove osobnih narudžbi
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na ili na mail [email protected]

POPUSTI ZA DJECU:

U sobama s mogućnošću smještaja dvoje djece može se postaviti kauč na razvlačenje na koji se može smjestiti dvoje manje djece ili dva pomoćna ležaja u dvokrevetnoj sobi.

 • 1. dijete do 12 godina ima popust od 1.510 kn (200,41 €)
 • 2. dijete do 12 godina ima popust od 760 kn (100,86 €)

FAKULTATIVNI IZLETI I DOPLATE (isključivo kod prijave, nije moguće plaćanje na licu mjesta):

 • 2 VEČERE U HOTELU: odrasli 640 kn (84,94 €), djeca do 12 god 490 kn (65,03 €)
 • IZLET U ZOOLOŠKI VRT RANUA S ULAZNICOM: odrasli 480 kn (63,71 €), djeca do 12 god 370 kn (49,10 €) – minimum 15 putnika
 • ARKTIČKA AVANTURA: odrasli 1.490 kn (197,76 €), djeca do 12 god 1.270 kn (168,55 €)
 • VOŽNJA MOTORNIM SAONICAMA: odrasli 790 kn (104,85 €), djeca do 12 god 670 kn (88,92 €) – u cijenu uključena vožnja saonicama cca 2 h i topli napitak; *min. prijava dvije osobe)
 • IZLET AURORA BOREALIS*: 690 kn (91,58 €) – u cijenu uključena vožnja do obližnje šume i odlazak pješice u potragu, topli napitak i snack, ovaj izlet ne preporučujemo djeci*

*izlet je organiziran u kasno večernjim satima i ne preporuča se djeci koja će biti previše umorna. Polarno svijetlo se pojavljuje samo u slučaju lijepog vremena, stoga nismo u mogućnosti garantirati da ćemo ga na izletu i vidjeti. Međutim, večernji izlet u šumu i doživljaj noći uz otvoreno ognjište predstavlja nezaboravan doživljaj.

Moguće doplate na licu mjesta:

 • Ulaznica za Arktikum 15 € odrasli, djeca 7-15 godina 5 €; obiteljska ulaznica 35 € (dvoje odraslih + dvoje djece 7-15 godina + djeca ispod 7 godina starosti)
 • Ulaznica za Santa Park i prijevoz do parka: odrasli 50 €, djeca do godina 40 €

VAŽNO:

 • Izleti se plaćaju prilikom rezervacije, jer postoji mogućnost da uplate na licu mjesta neće biti moguće
 • Broj dvokrevetnih soba s jednim ili dva dodatna kreveta je ograničen, sobe su na upit.
 • U cijenu svih aktivnosti u prirodi (haski safari, vožnja s motornim saonicama i jelenjom zapregom) je uključena topla odjeća koju ćete dobiti prije željenih aktivnosti.

KORISNE INFORMACIJE

 • Temperatura zraka: prosječna temperatura u Helsinkiju –2 c°, u Rovaniemiju –10 c°
 • Vremenska razlika: +1 sat u odnosu na hrvatsku
 • Novac: euro
 • Jezik: finski, švedski, koristi se engleski
 • Voda: preporučujemo flaširanu vodu
 • Struja / GSM: 220 v / gsm roaming – VIPnet , T-Mobile, Tele 2
 • Hrana i piće: specijaliteti od svježe ribe (losos, haringe), Hranjive juhe, gulaš i složenci, jela od mesa sobova, gljive, deserti sa šumskim voćem; jako domaće pivo, likeri od šumskog voća, jaka alkoholna pića
 • Odjeća: topla, slojevita, sportska odjeća, tople čarape, šal, rukavice, jakne, udobna obuća, čizme
 • Shopping: dizajnirani predmeti, odjeća od vune, suveniri

Preporučujemo:

ODJEĆA:  Savjetujemo udobnu i toplu odjeću. Svakako ne zaboravite kape, šalove i rukavice. Na aerodromu po dolasku imate ćete mogućnost preodjenuti se u skijaške hlače odnosno topliju zimsku garderobu.

HRANA I PIĆE:  Finska kuhinja uvjetovana je klimom i položajem Finske između Švedske i Rusije. Glavno jelo je riba (losos, smuđ, haringa, grgeč, pastrva) i vrlo je ukusna bilo svježa ili dimljena/marinirana s crnim raženim kruhom u prilogu. Tipična mesna jela uključuju mesne okruglice; meso od soba i losa također se konzumira.  Nacionalni specijaliteti: Pulla – slatko, aromatizirano pecivo tradicionalno posluženo s kavom; Poronkäristys – pirjana sobovina koju tradicionalno jedu Sámi; Lakka – arktički dud, s kremastom strukturom kiselkastog okusa;  Kalakukko – debeli raženi kruh punjen sitnom jezerskom ribom;  Karjalanpiirakka – ukusno tijesto od raženog brašna punjeno pudingom od riže, a jede se s putrom od jaja Nacionalna pića: Koskenkorva – piće tipa vodke, u koje se često se dodaju slani sladići te se dobije salmiakkikossu;  likeri od bobica – mesimarja (arktička kupina), lakka (dud) i polar (brusnica).

KUPOVINA:  popularni suveniri:  Kalevala nakit, Fazer slastice, drvene čaše i šalice, tradicionalna laponska nošnja, vodka, ryija tepisi, finska pletenina. Veliki broj objekata posluje od 8 do 20 radnim danom, od 9 do 17 subotom, te od 9 do 14 nedjeljom.

SEF: Molimo da spremite novac, dokumente i druge vrijednosti u hotelskom ili sobnom sefu, organizator putovanja niti hotel ne preuzima odgovornost za ukradene stvari.

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije putovanja)
 • Kreditne kartice: jednokratno (Maestro, Master Card, Visa, Visa Electron, Premium Visa, Diners, Discover)
 • Kreditne kartice: Obročno u poslovnici na POS aparatu (Diners na 12 rata, Visa I Mastercard Erste Banke na 12 rata, MasterCard, Visa, Visa Gold Zagrebačke banke do 24 rate – vrijedi za sve kreditne I debitne kartice)
 • Plaćanje putem web shopa putem sustava CORVUS PAY (zatražiti link za plaćanje prilikom prijave) – Diners na 12 rata, Visa I Mastercard Erste Banke na 12 rata, MasterCard, Visa, Visa Gold Zagrebačke banke do 24 rate, svim ostalim karticama jednokratno
 • Plaćanje Visa Premium karticom na rate – do 12 rata – u partnerskoj agenciji po dogovoru sa prodajnim agentom
 • Cijene objavljene na web stranici agencije su cijene izražene sa obračunatim popustom od 5% za jednokratno plaćanje.
 • Za sva obročna plaćanja od 2-24 rata agencija obračunava manipulativne troškove u iznosu od 5%

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji. 

Šifra: 3D 001 ROV-ADV

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!