Albanija – Ljetovanje u Draču: 8 dana

Top ponuda Već od 2.590
8 dana Autobus Zagreb, Varaždin, Čakovec Hotel Vala 3* Već od 2.590 Kn 2.790 Kn  Prijavi se!

PROGRAM PUTOVANJA

Vrijednost više: Odličan hotel VALA 3*** sa privatnom plažom i ležaljkama na korištenje tokom cijelog ljetovanja!

**** Uključen razgled Skadra i Drača!

MOGUĆNOST IZLETA UZ RAZGLED CIJELE ALBANIJE!

GARANTIRANI POLASCI OD SUBOTE DO SUBOTE U ŠPICI SEZONE!

Moguć polazak iz Čakovca i Varaždina uz prethodnu najavu.

0.dan/PETAK/ ZAGREB

Polazak autobusa ispred Gradskog Poglavarstva ( Trg Stjepana Radića 1 ) ili sa Autobusnog kolodvora Zagreb u 21.00 sati. Vožnja hrvatskom autocestom u pravcu Dubrovnika uz kraća zaustavljanja radi odmora.

1.dan/SUBOTA/ ZAGREB – SKADAR – DRAČ

Nastavak putovanja prema Crnoj Gori, te prelazak hrvatsko – crnogorske granice. Slijedi vožnja crnogorskim primorjem pored Herceg Novog, Budve i Bara do albansko – crnogorske granice. Nakon prelaska granice slijedi odlazak u grad Skadar, jedan od najstarijih albanskih gradova a koji se nalazi 17km od granice. Neki turisti kažu da je Skadar prava duša Albanije sa svojim uskim ulicama i antičkim kućama koje se sjedinjuju sa kamenim zidovima i modernim zgradama, stoga je ovo grad gdje ćete vidjeti pravi duh Albanije. Proći ćemo pokraj Skadarske tvrđave Rozafe. Slijedi kraći razgled centralnog dijela grada uz pratnju vodiča: Al`zamil dzamija – glavna gradska šetnica Rruga Kole Idromeno – Džamija Ebu Bekr – Pravoslavna grčka crkva posvećena Sv. Dimitriju – Kip Majke Tereze. Kraće slobodno vrijeme za vlastite sadržaje. Nastavak vožnje prema Draču pokraj Lezhë ( Lež ), gdje se nalazi poznati Skenderbegov mauzolej. Dolazak u Drač predviđen u kasnim poslijepodnevnim satima ili predvečernjim satima ovisno o stanju na granicama. Po dolasku prijava u hotel. Sastanak s vašim vodičem u hotelu te dogovor oko izleta i daljnjeg programa. Slobodna večer u hotelu. Noćenje.

2.dan/NEDJELJA/ DRAČ

Doručak. Slobodno vrijeme u Draču za vlastite sadržaje i kupanje. U poslijepodnevnim satima orijentacijski odlazak do centra Drača uz vašeg vodiča, gdje ćemo vidjeti najpoznatije lokalitete ovog mediteranskog grada,: Slijedi kraći razgled iz vodiča: Venecijanska kulaostatci zidine bizantskog dvorca u Draču – Amfiteatar – Glavni gradski bulevar i šetnica Epidamn – Ilirski trg – Džamija Fatih – Gradska vijećnica. Slobodno vrijeme u centru grada ili povratak u hotelNoćenje.

3.dan/PONEDJELJAK/ DRAČ – KRUJE – TIRANA – DRAČ

Doručak. Danas predlažemo fakultativni izlet u Kruje te glavni grad Albanije, Tiranu. Nakon doručka polazak prema Kruji, jednom od najbitnijih albanskih gradova s obzirom da je to rodni grad Skenderbega. Kruje je u 15. st. bio glavni grad Albanije te se prostire na padini uzvisine Sari Salltiku. Vožnja prema starom gradu Kruje, gdje ćemo putem saznati zašto se u Krujama nalazi spomenik Geogre Busha. Po dolasku slijedi kraći razgled grada uz pratnju vodiča: Skenderbegov muzej ( Izvana ), koji se nalazi u veličanstvenoj tvrđavi na stjenovitoj padini – Etnografski muzej ( Izvana ) koji se nalazi u tradicionalnoj kući sagrađenoj sredinom 18. stoljeća. Slobodno vrijeme u Krujama. Svakako sugeriramo posjet lokalnom Bazaaru koji je pun raznih suvenira i zanatskih radionica te je ujedno i najstariji trajno aktivan Bazaar u Albaniji.

Nakon Kruja, polazak prema obližnjoj Tirani, glavnom gradu Albanije. Ovaj grad je proteklih godina doživio rekonstrukciju iz vrlo derutnog grada u modernu europsku prijestolnicu. Odlazimo u centar grada na pješački razgled gradskih znamenitosti: Skenderbergov trg sa spomenikom najpoznatijem albanskom junaku Skenderbegu – Zgrada Opere – Zgrada nacionalne banke Albanije – Katedralja Ngjallja e Krishtit, albanska ortodoksna katedrala – Nacionalni povijesni muzej – Palača Kulture – Džamija Ethem Beya – Tiranski toranj sa satom – Tiranska tvrđava –  Džamija Namazgjah – Glavna gradska šetnica, ulica Murat Toptani – Reja, skulptura oblaka dizajnirana od strane japanskog arhitekta, jedno od modernih čuda Tirane – katolička katedrala Sv. Pavla – Park Rinia – Tiranska Piramida koju je podigao Enver Hoxha – Ish Villa, bivša rezidencija Envera Hoxhe – Bunker Postbllok  – glavna gradska avenija Bulevardi Dëshmorët e Kombit – Albanski parlament – Predsjednička Palača – Tiranski univerzitet – Trg majke Tereze  -Nacionalni stadion. Nakon razgleda slijedi slobodno vrijeme za ručak, te vlastite sadržaje i istraživanje Tirane. Polazak nazad prema Draču u kasnim poslijepodnevnim satima. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan/UTORAK/ DRAČ

Doručak. Slobodno vrijeme u Draču za vlastite sadržaje i kupanje. Noćenje.

5.dan/SRIJEDA/ DRAČ – ELBASAN – BERAT – DRAČ

Doručak. Danas predlažemo fakultativni odlazak u Elbasan i Berat. Vožnja prema Elbasanu, te kraći razgled ovog starog grada osnovanog od strane Mehmeta II pod nazivom Eli-Bashan. Slijedi kraći razgled centra grada, bizantske i rimske ruševine – kraljevska džamija – ostaci starog grada te glavna gradska šetnica. Potom idemo prema Beratu, kojeg u Albaniji ali i šire smatraju  gradom-muzejem. Ovaj grad je dio Unescove baštine,  a poznat je dobro očuvanom osmanskom gradu kojeg neki smatraju i jednim od najljepših na Balkanu. Berat ponekad nazivaju i gradom „tisuću prozora“, zahvaljujući mnogobrojnim prozorima starih kuća karakterističnog lokalnog stila. Sam Berat svakako je jedan od najimpresivnijih gradova ne samo Albanije već cijelog balkanskog poluotoka. Berat je stara tvrđava koja je još uvijek naseljena, što je zapravo prava rijetkost u Europi. Tvrđavom dominiraju stara citadela iz 13. st. u kojoj su se nalazile bizantske crkve ukrašene veličanstvenim freskama i ikonama, te Crkva sv. Marije u kojoj je smješten Narodni muzej ikona s djelima najpoznatijeg albanskog ikonografa Onufrija. Berat je također specifičan po tome što je podijeljen na dva dijela mostom Gorica. Po dolasku u Berat slijedi razgled dornjeg dijela grada uz pratnju vodiča: Most Gorica – Momačka Džamija – Bulevar Republike – Ortodoksna Katedrala Sveog Demetrija – Olovna Džamija – Kraljeva Džamija ili džamija Sultan Bajezita I. – Halveti Tekke. Slobodno vrijeme za vlastite sadržaje. Svakako preporučamo posjet Etnografskom muzeju, smještenom u otomanskoj kući iz 18. st., u kojem su izložene narodne nošnje, alatke koje su koristile tkalje i kujundžije (majstori koji su izrađivali tradicionalni nakit) te kuhinje, spavaće i gostinske sobe opremljene u tradicionalnom stilu. Povratak u Drač u večernjim satima. Noćenje.

6.dan/ČETVRTAK/  DRAČ – GJIROKASTER – KSAMIL/SARANDA – DRAČ

Doručak. Danas predlažemo fakultativni izlet na jug Albanije u smjeru Grčke, gdje ćemo posjetiti jedan od najpitoresknijih albanskih gradova, Gjirokaster i nakon Drača drugo najpoznatije ljetovalište u Albaniji Ksamil/Sarandu. Slijedi vožnja prema cca 200 kilometara udaljenom Gjirokasteru. Sa svojom otomanskom ostavštinom te kućama iz 17. stoljeća te uskim uličicama ovaj gradić se smatra najslikovitijim gradom u Albaniji. Po dolasku slijedi razgled najbitnijih znamenitosti: Trg Cerciz Topuli – Stari grad Gjirokaster – Obelisk – Džamija Pazarit – Kuća Ismaila Kadara – Kuća Skenduli – etnografski muzej ( Izvana ) – Kuća Zekate – Bazaar u Gjirokasteru – Rodna kuća Envera Hodže. Nakon razgleda imati ćemo slobodno vrijeme, u kojem svakako preporučamo da posjetite Kalaja e Argijrose, dvorac koji se uzdiže iznad grda, a u kojem se nalazi ratni muzej.

Svakako preporučamo i posjet Tunelima iz Hladnog rata, nevjerojatanom podzemnom bunkeru koji se nalazi u samom središtu grada, a koji je nekad mogao primiti i do 300 ljudi. U popodnevnim satima slijedi odlazak prema albanskoj rivijeri do mjestašcu Ksamil. Ksamil je inače dio nacionalnog parka Butrint, te se nalazi na samom rubu parka, dok se s druge strane nalazi Saranda, poznato albansko ljetovalište prepuno hotela. Ovdje ćemo naći niz predivnih pješčanih plaža, te ćemo imati slobodno vrijeme za kupanje u prekrasnom i čistom moru. S obzirom da je ovo dio Sarande, albanskog biser na moru s preko 300 sunčanih dana u godini, smatra se najljepšim dijelom cijele juže rivijere. Nažalost, na pojedinim dijelovima Saranda je danas prepuna hotelskih kompleksa od više katova koji se nalaze tik do plaže. Mi ćemo se zato iskrcati u Ksamilu koji je još relativno netaknut betonizacijom. U poslijepodnevnim satima slijedi polazak prema Draču. Povratak u Drač u kasnim večernjim satima. Noćenje.

7.dan/PETAK/ DRAČ

Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme u Draču za vlastite sadržaje i kupanje. Noćenje.

8.dan/SUBOTA/ DRAČ – ZAGREB

Doručak. Staviti ćemo stvari u autobus, odjaviti se iz hotela. Slijedi slobodno vrijeme do popodnevnih sati za još jedno kupanje u Draču na hotelskoj plaži ili nekoj po vašem izboru. U poslijepodnevnim satima polazak za Zagreb. Dolazak u Zagreb u jutarnjim ili popodnevnim satima nedjelje, ovisno o gužvama na granici.

***Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

HOTEL VALA 3*

(za veću rezoluciju kliknite na animaciju)

Hotel Vala 3* sa svojim pogledom na more smješten je na čuvenoj plaži Drač, glavnom turističkom području na obali središnje Albanije, a samo 3,2 km od luke Drač te svojim gostima nudi restoran, bar i privatnu plažu. Svih 60ak smještajnih jedinica sadrži TV ravnog ekrana i vlastitu kupaonicu te balkon, klimatizacijski uređaj i ormar. Svakog dana se u hotelu poslužuje kontinentalni doručak u albanskom stilu. Gosti se mogu opustiti i uživati u lijepom vremenu na terasi u okviru hotela. Hotel posjeduje svoju privatnu plažu. Hotel Vala više od jednostavnog hotela nudi privatnost i udobnost u jednom. Hotel je 15 minuta vožnje od centra grada i 2 minuta hoda do Rruga Pavaresia gdje će svatko pronaći nešto za sebe od domaće hrane do zabavnih sadržaja. Ovaj je objekt također jedan od najbolje ocijenjenih u odnosu vrijednost za novac u Draču! Ocjena na booking.com je fantastičnih 8,8.

 

Bitne Napomene

 • ODGOVORNI ORGANIZATOR: Putolovac d.o.o.
 • Cijena aranžmana se odnosi na jednu osobu
 

HOTEL VALA 3*

GARANTIRANI POLASCI

29.07. – 06.08.2022.
05.08. – 13.08.2021.

OPCIJA DORUČAK U STANDARD SOBI POGLED GRAD FM 2.590 kn, RC 2.790 kn
DOPLATA ZA DELUXE SOBU 350 kn
DOPLATA ZA POLUPANSION 650 kn
DOPLATA ZA 1/1 SOBU 800 kn
POPUST ZA TREĆU OSOBU U 1/3 SOBI 400 kn

 

 • *** BROJ MJESTA PO ODREĐENOM KAPACITETU JE OGRANIČEN. MOLIMO RASPITATI SE U AGENCIJI O DOSTUPNOSTI
 • Polasci su isključivo od subote do subote
 • Za ovo putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica
 • Moguć polazak iz Čakovca i Varaždina uz prethodnu najavu.
 • Točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 3 dana prije polaska.
 • Minimalan broj putnika: 40
 • Rok prijave: Do popunjenja kapaciteta ukoliko nije nije određen vremenski period
 • Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
 • Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Prijevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji Zagreb – Drač – Zagreb
 • 7 noćenja u HOTELU VALA 3* u Draču na bazi doručka
 • Turističkog pratitelja iz Zagreba na hrvatskom
 • Osiguranje od odgovornosti
 • Jamčevinu turističkog paket aranžmana
 • Sve razglede prema programu
 • Troškove organizacije i realizacije programa

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Boravišna taksa: cca 1 – 1,5 eura noćenje – ukupno 10,5 eura  – DOPLATA NA RECEPCIJI HOTELA
 • Vlastite troškove
 • Ulaznice za pojedine objekte i lokalitete koji se posjećuju
 • Sve što nije navedeno pod „cijena aranžmana uključuje“
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na ili na mail [email protected]
FAKULTATIVNI IZLETI (plaćanje na licu mjesta) CIJENA PO OSOBI
KRUJE I TIRANA

( Uključuje vođenje na hrvatskom jeziku prema programu, prijevoz našim autobusom do svih destinacija )

minimalno 20 prijavljenih putnika

25 €
ELBASAN I BERAT

( Uključuje vođenje na hrvatskom jeziku prema programu, prijevoz našim autobusom do svih destinacija, ulaznicu za tvrđavu Berat )

minimalno 20 prijavljenih putnika

35 €
GJIROKASTER, KSAMIL

( Uključuje vođenje na hrvatskom jeziku prema programu, prijevoz našim autobusom do svih destinacija )

minimalno 20 prijavljenih putnika

50 €
PAKET SVIH IZLETA 100 €

 

NADOPLATA za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno)
1. red – sjedalo 3, 4 100 kn
2. red – sjedalo 5, 6, 7, 8 100 kn
sjedala iza 2. vrata 100 kn
ostala raspoloživa sjedala 50 kn

 

INFORMATIVNE CIJENE ULAZNICA CIJENA PO OSOBI
Ulaznica za dvorac Gjirokaster 400 LEKA
Ulaznica za Bunker i tunele hladnoga rata u Gjirokasteru 200 LEKA
Ulaznica za kuću Zekati u Gjirokasteru 100 LEKA
Ulaznica za Etnografski muzej u Gjirokasteru 200 LEKA
Ulaznica za Skanderbegov Muzej u Krujama 200 LEKA

 

VAŽNA NAPOMENA

 • Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata,
 • Završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.),
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,
 • Fakultativni program će se održati isključivo ukoliko se ispune trenutno zahtijevani uvjeti pružatelja usluge na terenu,
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
 • Agencija putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
 • Kreditne kartice: jednokratno (Diners Club, Maestro, Visa, MasterCard, Discover)
 • Kreditne kartice: obročno (Diners na 12 rata)
 • Cijene objavljene na web stranici agencije su cijene izražene sa obračunatim popustom od 5% za jednokratno plaćanje.
 • Za sva obročna plaćanja od 2-12 rata agencija obračunava manipulativne troškove u iznosu od 5%
 • Plaćanje putem web shopa PopustPlus ( zatražiti link za plaćanje prilikom prijave ) – Diners Club karticama na 6 rata, svim karticama jednokratno

COVID-19 SIGURNA REZERVACIJA

Za sve nove rezervacije za putovanja u organizaciji turističke agencije Putolovac moguća je promjena termina putovanja i promjena destinacije prije putovanja u slučaju nepredvidivih situacija izazvanih COVID-19 pandemijom.

U slučaju niže navedenih razloga, svi putnici koji uplate putovanje, a isto bude otkazano od strane agencije utjecaja bilo kojeg od navedenih razloga na popunjavanje aranžmana imaju pravo na 100% povrat novca. Navedeno se odnosi na sve nove rezervacije u 2021. godini za vrijeme trajanja pandemije.

 • Ukoliko je na destinaciji uvedena obveza testiranja na COVID-19, bilo na destinaciji vašeg putovanja ili da je to po povratku u Republiku Hrvatsku nakon putovanja (ne vrijedi u slučaju da je osigurano besplatno testiranje)
 • Ukoliko je prema svjetskim COVID-19 listama u zemlji u kojoj se nalazi destinacija putovanja uvedena zabrana putovanja građana Republike Hrvatske
 • Ukoliko je uvedena obavezna karantena ili samoizolacija po dolasku na destinaciju ili povratku u Hrvatsku
 • Svi garantirani polasci ne smatraju se garantiranim u slučaju loše epidemiološke situacije na destinaciji sukladno gore navedenim točkama
 • Prilikom autobusnih putovanja agencija će se pridržavati svih u tom trenutku zakonski propisanih mjera. Ukoliko u slučaju promjene određenih mjera nije moguće održati putovanje, isto će biti odgođeno te putnicima biti ponuđen povrat akontacije

Ukoliko putnik otkaže putovanje, a da nije u obzir uzet jedan od gore navedenih parametara za uplaćeno putovanje vrijede redovni opći uvjeti putovanja turističke agencije Putolovac. Gore navedeni uvjeti ne vrijede u slučaju da se putnik sam zarazi na putovanju, dobije simptome ili bude pozitivan na COVID-19 virus prije, za vrijeme ili poslije putovanja. U tom slučaju također vrijede Opći Uvjeti turističke agencije Putolovac.

PROTOKOLI KOJI SE PRIMJENJUJU PRILIKOM ULASKA I BORAVKA U REPUBLICI ALBANIJI USLIJED PANDEMIJE VIRUSA SARSCoV-2 I BOLESTI COVID-19

Kopnene granice Albanije za hrvatske državljane su otvorene, uz napomenu kako susjedne zemlje mogu imati ograničenja. Nema obveze pribavljanja negativnog rezultata testa COVID-19 PCR na albanskoj granici, niti samoizolacije.

Prilikom povratka u Hrvatsku potrebna je EU digitalna kovid potvrdu ili potvrdu o cijepljenju ili PCR te antigenski test.

Testiranje preporučamo obaviti po povratku u Hrvatsku. Putnik je dužan informirati se o trenutnoj situaciji na službenoj stranici MVEP-a, a prije uplate aranžmana. Po uplati, smatra se da je putnik suglasan s istim te da će se o svom trošku pobrinuti za eventualni PCR ili genski test, te je dužan, ako i gdje je potrebno, isti pokazati prije samog putovanja ili ulaska na destinaciju predviđenih programom putovanja ili prilikom povratka u Republiku Hrvatsku.

INFORMACIJE O POVRATKU HRVATSKIH DRŽAVLJANJA U HRVATSKU PRILIKOM PRELASKA KOPNENIH GRANICA REPUBLIKE HRVATSKE

***  Prilikom povratka u Hrvatsku točnije prelaska hrvatske granice svi putnici su dužni predočiti:

 • EU digitalna kovid potvrdu ili potvrdu o cijepljenju
 • potvrdu o infekciji i oporavku od virusa COVID-19 (15-180 dana nakon pozitivnog testa) ili;
 • negativan PCR test ne stariji od 72 sata ili;
 • negativan antigenski test ne stariji od 48 sati.

Putnicima koji nemaju niti jedan od traženih dokumenata biti će propisana izolacija u trajanju od 10 dana po povratku sa bilo koje destinacije u Svijetu ili Europi. Putnici se najnormalnije vraćaju na polazišno mjesto u Zagrebu, te po dolasku mogu obaviti testiranje, poslati isto na mail adresu koju ćete dobiti na granici te vrlo brzo i jednostavno izaći iz izolacije. Osim ako je u zemlji u koju putujemo propisani drugačije nije se potrebno testirati sve do dolaska doma u Hrvatsku bilo da posjedujete COVID putovnicu ili ne.

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Putolovac d.o.o., OIB: 91320522619, Tkalčićeva 5 10000 Zagreb. Poslovnica 1: Tkalčićeva 5 Zagreb, Hrvatska, Identifikacijski kod:  HR-AB-01-080832542 Broj police jamčevnog osiguranja: P15 – 1020000528 uplaćena kod Generali osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http:/www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji.

Šifra HTL 3*: 8D 000 ALB-LJE

Šifra HTL 4*: 8D 000 ALB-LJE-1

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!