Albanija – Ljetovanje u Sarandi: 8 dana

Top ponuda Već od 3.290
8 dana Autobus Zagreb, Varaždin, Čakovec Hotel 4* Već od 3.290 Kn 3.590 Kn  Prijavi se!

PROGRAM PUTOVANJA

0.dan/PETAK/ ZAGREB

Polazak autobusa ispred Gradskog Poglavarstva ( Trg Stjepana Radića 1 ) ili sa Autobusnog kolodvora Zagreb u 19.00 sati. Vožnja hrvatskom autocestom u pravcu Dubrovnika uz kraća zaustavljanja radi odmora.

1.dan/SUBOTA/ ZAGREB – TIRANA – SARANDA

Nastavak putovanja prema Crnoj Gori, te prelazak hrvatsko – crnogorske granice. Slijedi vožnja crnogorskim primorjem pored Herceg Novog, Budve i Bara do albansko – crnogorske granice. Nakon prolaska granice slijedi vožnja pokraj Skadra  Leža do glavnog grada Tirane gdje ćemo napraviti pauzu. Odlazimo u centar grada na pješački razgled gradskih znamenitosti: Skenderbergov trg sa spomenikom najpoznatijem albanskom junaku Skenderbegu – Zgrada Opere – Zgrada nacionalne banke Albanije – Katedralja Ngjallja e Krishtit, albanska ortodoksna katedrala – Nacionalni povijesni muzej – Palača Kulture – Džamija Ethem Beya – Spomenik prijateljstvu Albanije i Kuvajta – Tiranski toranj sa satom – Tiranska tvrđava –  Džamija Namazgjah – Glavna gradska šetnica, ulica Murat Toptani – Reja, skulptura oblaka dizajnirana od strane japanskog arhitekta, jedno od modernih čuda Tirane – katolička katedrala Sv. Pavla – Park Rinia – Tiranska Piramida koju je podigao Enver Hoxha – Ish Villa, bivša rezidencija Envera Hoxhe – Bunker Postbllok  – glavna gradska avenija Bulevardi Dëshmorët e Kombit – Albanski parlament – Predsjednička Palača – Tiranski univerzitet – Trg majke Tereze. 

Nakon razgleda slijedi slobodno vrijeme za ručak, polazak prema Jugu Albanije sve do naše destinacije – Sarande, najrazvikanije plažne destinacija u Albaniji, albanskog biser na moru s preko 300 sunčanih dana u godini. Dolazak u Sarandu predviđen u kasnim poslijepodnevnim satima. Po dolasku prijava u hotel. Sastanak s vašim vodičem u hotelu te dogovor oko izleta i daljnjeg programa. Orijentacijska šetnja do centra Sarande uz vašeg vodiča, na upoznavanje s lokacijom. Povratak u hotel. Noćenje.

2.dan/NEDJELJA/ SARANDA

Doručak. Slobodno vrijeme u Sarandi za vlastite sadržaje i kupanje. Noćenje.

3.dan/PONEDJELJAK/ SARANDA – GJIROKASTER – IZVOR PLAVO OKO – SARANDA

Doručak. Danas predlažemo fakultativni izlet prema unutrašnjosti Albanije, gdje ćemo posjetiti jedan od najpitoresknijih albanskih gradova, Gjirokaster. Slijedi malo duža vožnja od sat vremena prema 50ak kilometara udaljenom Gjirokasteru. Sa svojom otomanskom ostavštinom te kućama iz 17. stoljeća te uskim uličicama ovaj gradić se smatra najslikovitijim gradom u Albaniji. Po dolasku slijedi razgled najbitnijih znamenitosti: Trg Cerciz Topuli – Stari grad Gjirokaster – Obelisk – Džamija Pazarit – Kuća Ismaila Kadara – Kuća Skenduli – etnografski muzej ( Izvana ) – Kuća Zekate – vidikovac Fantasia – Bazaar u Gjirokasteru – Kalaja e Argijrose, dvorac koji se uzdiže iznad grda ( izvana ).

Slobodno vrijeme za ručak i vlastite sadržaje. Svakako preporučujemo posjetiti Tunelima iz Hladnog rata, nevjerojatan podzemni bunker koji se nalazi u samom središtu grada, a koji je nekad mogao primiti i do 300 ljudi, ili dvorac u Gjirokasteru odakle se pruža prekrasan pogled na dolinu. U popodnevnim satima slijedi povratak u smjeru Sarande. Na povratku ćemo stati kod prirodnog fenomena Plavo Oko ( Syri i Kaltër ). Ovaj izvor je popularna turistička atrakcija, s obzirom na prekrasnu i bistru plavu vodu s mjehurićima koja izvire na ovom mjestu. Bazen izvora dubok je preko pedeset metara, a ronioci još uvijek nisu uspjeli zaroniti do kraja kako bi saznali točnu dubinu izvora. Prošetati ćemo se uz jezero i vidjeti ovaj prirodni fenomen. Poslijepodne slobodno za kupanje i vlastite sadržaje. Noćenje.

4.dan/UTORAK/ SARANDA

Doručak. Slobodno vrijeme u Sarandi za vlastite sadržaje i kupanje. Noćenje.

5.dan/SRIJEDA/ SARANDA – BUTRINT – KSAMIL – SARANDA

Doručak. Danas predlažemo fakultativni izlet u obližnji nacionalni park Butrint ( Uključena ulaznica ) te mjestašce Ksamil. Nacionalni park Butrint nalazi se svega 20km od Sarande. Svjetska baština UNESCO-a, Butrint je arheološko nalazište koje je jedinstveno zbog svoje prekrasne kombinacije povijesnih ruševina i čiste prirode. Građevine ovdje potječu već iz 10. i 8. stoljeća prije Krista, a cijelo područje je bilo dom raznih civilizacija, ponajviše antičkih Grka i Rimljana.

Danas je ovo područje sa 16 ugroženih vrsta flore i 14 globalno ugroženih vrsta faune. Mi ćemo doći do samog ulaska u nacionalni park gdje ćemo se prošetati dijelom gdje se nalaze ostatci antičkih građevina. Slijedi šetnja uz pratnju vodiča uz razgled: Venecijanski toranj – Ranokršćanska Krstionica – Velika Bazilika – Grčki TeatarRimske terme. Slobodno vrijeme za šetnju parkom. U popodnevnim satima slijedi povratak u smjeru Sarande prema albanskoj rivijeri, gdje ćemo usput stati u mjestašcu Ksamil. Ksamil je inače dio nacionalnog parka Butrint, te se nalazi na samom rubu Parka. To je malo mjesto gdje još nema izgrađenih velikih hotela, već je sve okrenuto obiteljskom turizmu, s vjerojatno najljepšim plažama u cijeloj Albaniji. Ovdje ćemo naći niz predivnih pješčanih plaža, te ćemo imati slobodno vrijeme za kupanje u prekrasnom i čistom moru ili za ručak. Povratak u Sarandu u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

6.dan/ČETVRTAK/  SARANDA – IZLET NA OTOK KRF: KASSIOPI – PALEOKASTRITSA – KRF – SARANDA

Doručak. Danas preporučamo izlet u Grčku, na otok Krf. Iako Grčka zvuči daleko, Krf ćemo zapravo svakodnevno gledati iz Sarande s obzirom da se otok nalazi preko puta Sarande. Ujutro idemo na trajekt koji polazi iz Sarande, te se ukrcavamo na brod s kojim ćemo zaploviti prema Krfu u trajanju od nekih cca 40 minuta. Nakon obavljanja graničnih formalnosti po dolasku u glavni grad otoka Krfa, koji se zove kao i otok Krf ( grč.  Kerkyra ), ukrcavamo se u naš bus te krećemo u razgled otoka. Krf je otok turbulentne povijesti koji je više puta mijenjao vladara, a danas se ostatci svih velikih sila koji su prolazili ovim mjestom nalaze najviše u glavnom gradu Krfu. Mi ćemo razgledati otok, dok je šetnja starim gradom predviđena poslijepodne.

Prvo idemo prema samom sjeveru otoka prema našoj prvoj destinaciji dana, ribarskom gradiću Kassiopi, koji je posljednjih godina postao sve privlačnija meta turistima pa se ovdje radi sve više smještajnih kapaciteta. Po dolasku slijedi šetnja rivom te uskim uličicama Kassiopija. Nad gradom dominiraju ruševine bizantske utvrde iz 6. stoljeća, koju su u 14. stoljeću preuzeli Mlečani. Za one spremnije predlažemo uspon do tvrđave uz pratnji vodiča. Tko nije zainteresiran za penjanje imati će slobodno vrijeme za kavu i uživanje u ovom životopisnom mjestašcu. U dogovoreno vrijeme sastanak sa vodičem te polazak prema drugoj destinaciji dana, gradiću Paleokastritsa, koji se nalazi na zapadnoj strani otoka. Ovaj gradić je poznat po plaži Agyos Spiridon koja se smatra jednom od najljepših na Krvu, te prekrasnoj Plavookoj Špilji.

Po dolasku kraća šetnja gradićem i plažom, te po želji putnika slobodno vrijeme za uživanje na plaži, ili pak pješački uspon od nekih cca 15 minuta do Samostana Paleokastritsa, jednom od najljepših samostana na otoku, koje vodi bratstvo od samo 8 redovnika. Manastir obiluje prekrasnim vrtovima te se sa njega pruža prekrasan pogled na otok, ali i na otvoreno more. U dogovoreno vrijeme sastanak sa vodičem te u popodnevnim satima povratak u smjeru glavnom grada Krfa. Vrijeme koje nam preostaje do polaska posljednjeg trajekta  iskoristiti ćemo za pješački razgled starog grada Krfa uz pratnju vodiča. Slijedi šetnja uskim uličicama starog grada uz razgled najbitnijih znamenitosti: Palača svetog Mihaela i Svetog Jurja koja je danas dom Azijskom muzeju – Katedrala Panaghia Spilitoissa – Crkva Sv. Spiridona –  Trg Agona, centralni trg starog grada – Crkva Svetog Ivana – Toranj i zvonik Annunziata – Gradska vijećnica – Katedrala Svetog Jakoba i Kristofera – Liston, šetnica u starom gradu koja je formirana tokom francuske okupacije – Spinada, najveći i centralni trg starog grada koji je danas velika zelena površina nastala na ostatcima Mletačke utvrde. Slobodno vrijeme do polaska za Sarandu. Svakako preporučamo posjet Staroj Mletačkoj utvrdi koja se nalazi na mjestu nekadašnjeg starog grada Krfa još od doba bizantinaca. Ova utvrda zaista ima dugačku povijest s obzirom da je nekoliko puta bila pod otomanskom opsadom, dok su utvrdu kao ujedno i cijeli otoka redom osvajali Mlečani, Francuzi, Nacisti… Unutar utvrde nalazi se Muzej utvrde koji priča o turbuletnoj povijesti, Toranj sa satom te prekrasna crkva Svetog Jurja koja više podsjeća na grčki hram nego na crkvu. Za one koji žele još, moguće je posjetiti i bedeme Nove Mletačke utvrde, koja je izgrađena iznad starog grada od strane Mlečana kako bi služila tokom obrane od Turaka. U dogovoreno vrijeme sastanak sa vodičem, te slijedi povratak prema Sarandi posljednjim trajektom dana. Povratak u Sarandu u večernjim satima. Slobodna večer u Sarandi. Noćenje.

7.dan/PETAK/ SARANDA

Doručak. Slobodno vrijeme u Sarandi za vlastite sadržaje i kupanje. Noćenje.

8.dan/SUBOTA/ SARANDA

Doručak. Staviti ćemo stvari u autobus, odjaviti se iz hotela. Slijedi slobodno vrijeme do popodnevnih sati za još jedno kupanje u Sarandi na hotelskoj plaži ili nekoj po vašem izboru. U poslijepodnevnim satima polazak za Zagreb. Dolazak u Zagreb u jutarnjim ili popodnevnim satima nedjelje, ovisno o gužvama na granici.

***Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

MOGUĆI HOTELI NA PUTOVANJU

HOTEL BLUE SKY 4*

Hotel Blue Sky 4* se nalazi na 2 km od centra grada Sarande. U sklopu objekta nalazi se restoran u kojem se poslužuju domaći specijaliteti te svojim gostima omogućuje smještaj u sobama s balkonom i pogledom na Jonsko more, otok Krf i okolne planine. Sve smještajne jedinice su opremljene klimatizacijskim uređajem, TV ravnog ekrana sa SAT programima, ormarom, minibarom i radnim stolom te vlastitom kupaonicom s tušem i namještenim balkonom s pogledom na planine ili more. Cijeli objekt je opskrbljen besplatnim WiFi internetom. Svakog jutra se u  hotelskom restoranu poslužuje doručak, a gostima je na raspolaganju i pizzeria. Hotel je smješten neposredno uz autobusno stajalište koje uključuje česte linije do centra grada. Ocjena na booking.com je super 8,1.

ili

HOTEL DODONA 4*

Hotel Dodona 4* je lociran uz privatnu plažu u gradu Sarande. Gostima su u sklopu objekta na raspolaganju vanjski bazen, besplatni WiFi internet u zajedničkim prostorijama. Objekt nudi sobe s namještenim balkonom i pogledom na more. Gosti u sklopu hotelskog bara i restorana s terasom mogu uživati u raznolikom izboru pića kao i jelima iz međunarodne, albanske i talijanske kuhinje. Sve smještajne jedinice su klimatizirane s pogledom na more te su opremljene TV ravnog ekrana s kabelskim programima, hladnjakom, vlastitom kupaonicom s tušem. Autobusno stajalište s linijama koje vode do ostalih dijelova grada Sarande je udaljeno 100 metara. Ocjena na booking.com je super 8,2.

Bitne Napomene

 • ODGOVORNI ORGANIZATOR: Putolovac d.o.o.
 • Cijena aranžmana se odnosi na jednu osobu
HOTEL 4* TOP PONUDA

NOVI TERMINI NAKNADNO

OPCIJA DORUČAK U STANDARD SOBI FM 3.290 kn, RC 3.590 kn
DOPLATA ZA 7 POLUPANSIONA 800 kn
POPUST PO OSOBI U 1/3 SOBI 300 kn
DOPLATA ZA 1/1 SOBU 1.400 kn

 

 • Polasci su isključivo od subote do subote
 • Za ovo putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica
 • Moguć polazak iz Čakovca, Varaždina i Karlovca uz prethodnu najavu.
 • Točno vrijeme polaska iz Varaždina, Čakovca i Karlovca bit će definirano 3 dana prije polaska.
 • Minimalan broj putnika: 40
 • Rok prijave: Do 7 dana prije puta
 • Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
 • Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Prijevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji Zagreb – Saranda – Zagreb
 • 7 noćenja u hotelu 4**** na bazi doručka u Sarandi
 • Turističkog pratitelja iz Zagreba na hrvatskom
 • Osiguranje od odgovornosti
 • Razgled Tirane
 • Jamčevinu turističkog paket aranžmana
 • Sve razglede prema programu
 • Troškove organizacije i realizacije programa

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Boravišna taksa: cca 1 – 1,5 eura noćenje/osoba – DOPLATA NA RECEPCIJI HOTELA
 • Vlastite troškove
 • Ulaznice za pojedine objekte i lokalitete koji se posjećuju
 • Sve što nije navedeno pod „cijena aranžmana uključuje“
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na ili na mail [email protected]
FAKULTATIVNI IZLETI* (plaćanje isključivo u kunama prije putovanja) CIJENA PO OSOBI
OTOK KRF: KASSIOPI – PALEOKASTRITSA – KRF
(Uključuje vođenje na hrvatskom jeziku prema programu, prijevoz našim autobusom po otoku Krfu prema programu, povratnu kartu na trajektu Saranda – Krf)
minimalno 20 prijavljenih putnika
650 kn
*Cijene svih izleta su promjenjive do dana izvedbe zbog česte promjene tečaja i moguće promjene cijene ulaznica
FAKULTATIVNI IZLETI (plaćanje na licu mjesta)
GJIROKASTER I BLUE EYE
(Uključuje vođenje na hrvatskom jeziku prema programu, prijevoz našim autobusom prema programu)
minimalno 10 prijavljenih putnika
20 €
KSAMIL I BUTRINT
(Uključuje vođenje na hrvatskom jeziku prema programu, prijevoz našim autobusom prema programu, Ulaznicu za Nacionalni park Butrint)
minimalno 10 prijavljenih putnika
20 €

 

INFORMATIVNE CIJENE ULAZNICA CIJENA PO OSOBI
STARA MLETAČKA UTVRDA NA KRFU 6 €
NOVA MLETAČKA UTVRDA NA KRFU 3 €

 

NADOPLATA za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno)
1. red – sjedalo 3, 4 100 kn
2. red – sjedalo 5, 6, 7, 8 100 kn
sjedala iza 2. vrata 100 kn
ostala raspoloživa sjedala 50 kn

 


VAŽNA NAPOMENA

 • Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata,
 • Završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.),
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,
 • Fakultativni program će se održati isključivo ukoliko se ispune trenutno zahtijevani uvjeti pružatelja usluge na terenu,
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
 • Agencija putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
 • Kreditne kartice: jednokratno (Diners Club, Maestro, Visa, MasterCard, Discover)
 • Kreditne kartice: obročno (Visa, Diners i Master ZABA na 12 rata)
 • Cijene objavljene na web stranici agencije su cijene izražene sa obračunatim popustom od 5% za jednokratno plaćanje.
 • Za sva obročna plaćanja od 2-12 rata agencija obračunava manipulativne troškove u iznosu od 5%
 • Plaćanje putem web shopa PopustPlus ( zatražiti link za plaćanje prilikom prijave ) – Visa, Diners Club karticama, Master Card i Visa karticama Zagrebačke banke do 6 rata, Ostalim karticama jednokratno

COVID-19 SIGURNA REZERVACIJA

Za sve nove rezervacije za putovanja u organizaciji turističke agencije Putolovac moguća je promjena termina putovanja i promjena destinacije prije putovanja u slučaju nepredvidivih situacija izazvanih COVID-19 pandemijom.

U slučaju niže navedenih razloga, svi putnici koji uplate putovanje, a isto bude otkazano od strane agencije utjecaja bilo kojeg od navedenih razloga na popunjavanje aranžmana imaju pravo na 100% povrat novca. Navedeno se odnosi na sve nove rezervacije u 2021. godini za vrijeme trajanja pandemije.

 • Ukoliko je na destinaciji uvedena obveza testiranja na COVID-19, bilo na destinaciji vašeg putovanja ili da je to po povratku u Republiku Hrvatsku nakon putovanja (ne vrijedi u slučaju da je osigurano besplatno testiranje)
 • Ukoliko je prema svjetskim COVID-19 listama u zemlji u kojoj se nalazi destinacija putovanja uvedena zabrana putovanja građana Republike Hrvatske
 • Ukoliko je uvedena obavezna karantena ili samoizolacija po dolasku na destinaciju ili povratku u Hrvatsku
 • Svi garantirani polasci ne smatraju se garantiranim u slučaju loše epidemiološke situacije na destinaciji sukladno gore navedenim točkama
 • Prilikom autobusnih putovanja agencija će se pridržavati svih u tom trenutku zakonski propisanih mjera. Ukoliko u slučaju promjene određenih mjera nije moguće održati putovanje, isto će biti odgođeno te putnicima biti ponuđen povrat akontacije

Ukoliko putnik otkaže putovanje, a da nije u obzir uzet jedan od gore navedenih parametara za uplaćeno putovanje vrijede redovni opći uvjeti putovanja turističke agencije Putolovac. Gore navedeni uvjeti ne vrijede u slučaju da se putnik sam zarazi na putovanju, dobije simptome ili bude pozitivan na COVID-19 virus prije, za vrijeme ili poslije putovanja. U tom slučaju također vrijede Opći Uvjeti turističke agencije Putolovac.

PROTOKOLI KOJI SE PRIMJENJUJU PRILIKOM ULASKA I BORAVKA U REPUBLICI ALBANIJI USLIJED PANDEMIJE VIRUSA SARSCoV-2 I BOLESTI COVID-19

Kopnene granice Albanije za hrvatske državljane su otvorene, uz napomenu kako susjedne zemlje mogu imati ograničenja. Nema obveze pribavljanja negativnog rezultata testa COVID-19 PCR na albanskoj granici, niti samoizolacije.

Prilikom povratka u Hrvatsku potrebna je EU digitalna kovid potvrdu ili potvrdu o cijepljenju ili PCR te antigenski test.

Testiranje preporučamo obaviti po povratku u Hrvatsku. Putnik je dužan informirati se o trenutnoj situaciji na službenoj stranici MVEP-a, a prije uplate aranžmana. Po uplati, smatra se da je putnik suglasan s istim te da će se o svom trošku pobrinuti za eventualni PCR ili genski test, te je dužan, ako i gdje je potrebno, isti pokazati prije samog putovanja ili ulaska na destinaciju predviđenih programom putovanja ili prilikom povratka u Republiku Hrvatsku.

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Putolovac d.o.o., OIB: 91320522619, Tkalčićeva 5 10000 Zagreb. Poslovnica 1: Tkalčićeva 5 Zagreb, Hrvatska, Identifikacijski kod:  HR-AB-01-080832542 Broj police jamčevnog osiguranja: P15 – 1020000528 uplaćena kod Generali osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http:/www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji.

Šifra: 8D 000 ABS

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!