Alpska europska tura: 10 dana

Već od 9.850
10 dana Autobus Zagreb Hoteli 3*/ 4* Već od 9.850 Kn 10.290 Kn  Prijavi se!

Autobusom i brodom – 10 dana

PROGRAM PUTOVANJA

Austrija – Njemačka – Italija – Švicarska – Francuska

Vrijednost više: Tura kroz 5 alpskih zemalja: uključene vožnje alpskim vlakovima i krstarenje Dunavom!

 

1.dan ZAGREB – SCHÄRDING – PASSAU

Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora, peroni 502-506 u 05:30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz kraća zaustavljanja do Schärdinga, romantičnog baroknog gradića na rijeci Inn. Šetnja gradom: gradski trg – crkva svetog Georga – Linzertor. Slobodno vrijeme za ručak ili osobne programe. Nastavak vožnje prema Njemačkoj. Dolazak u Passau, biskupski grad slikovito smješten na tri rijeke: Dunavu, Ilzu i Innu. Šetnja povijesnom jezgrom: gradska vijećnica – stare zanatske ulice – hotel Wilder Mann – Wittelsbachov trg i fontana – biskupska rezidencija – katedrala sv. Stjepana (dom najvećih europskih orgulja i raskošno oslikanih zidova i stropova). Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za osobne programe. Noćenje.

2. dan PASSAU – LINZ – ST. FLORIAN – OKOLICA SALZBURGA

Doručak. Ukrcaj na putnički riječni brod i petosatna plovidba Dunavom (plovidba uključena u cijenu). Ploveći Dunavom, uživat ćemo u prizorima idilično položenih samostana Engelhartszell i Wilhering, vidjeti ćemo “Schlögenerovu petlju“ – mjesto gdje Dunav naglo zavija i stvara meandar u obliku slova S. Na brodu se nalazi bar i restoran. Iskrcaj s broda u Linzu gdje nas čeka autobus. Nastavak puta prema gradu Sankt Florian. Ovdje ćemo posjetiti samostan sv. Florijana, najveći samostan sjeverne Austrije i jedan od najveličanstvenijih primjera sakralne barokne arhitekture u Austriji. Razgled samostana uz pratnju samostanskog vodiča vodi nas kroz knjižnicu s preko 150.000 svezaka, mramornu dvoranu, galeriju Altdorfer, kriptu sa sarkofagom Antona Brucknera, znamenitog austrijskog orguljaša i skladatelja (uključena ulaznica i vođenje). Vožnja prema hotelu i smještaj u hotel u široj okolici Salzburga. Noćenje.

3. dan OKOLICA SALZBURGA – BERCHTESGADEN – JEZERO KÖNIGSEE – LIENZ

Doručak. Odlazak iz hotela. Prekrasne prirodne ljepote, visoki planinski vrhunci, romantični gradići kao iz slikovnice našeg djetinjstva – to je područje Bavarske najbliže Salzburgu i austrijskoj granici. Posjet ljupkom gradiću Berchtesgadenu, razgled povijesne jezgre uz trg Markt i kraljevski dvorac. Slobodno vrijeme za ručak u jednoj od tradicionalnih gostionica i kupovinu alpskih suvenira. Kratka vožnja do alpskog jezera Königsee (Kraljevsko jezero), najdubljeg alpskog jezera Njemačke čije su obale jednim dijelom u nacionalnom parku. Moguća fakultativna vožnja brodićem po jezeru do crkve St. Bartholamea i šetnja prekrasnim poluotokom uz crkvu koji čini dio nacionalnog parka. Vožnja prema Lienzu, središtu Istočnog Tirola. Šetnja slikovitom povijesnom gradskom jezgrom do dvorca Bruck i slobodno vrijeme. Smještaj u hotel u okolici Lienza. Noćenje.

4. dan LIENZ – BRUNICO – BRESSANONE – BOLZANO

Doručak. Nastavak puta prema Italiji i Brunicu. Ovaj privlačni mali gradić Južnog Tirola zadržao je utvrde iz 14. stoljeća, a nadvisuje ga impresivan srednjovjekovni dvorac. Šetnja kroz mrežu uskih ulica i kraće slobodno vrijeme za osobne programe i kupovinu suvenira. Nastavak puta i dolazak u Bressanone. Šetnja Bressanoneom: Piazza del Duomo – katedrala – Hofburg. Šetnja uskim srednjovjekovnim uličicama s arkadama ovim povijesnim biskupskim gradom vratit će vas stoljećima u prošlost! Vožnja do obližnjeg Bolzana, glavnog grada Južnog Tirola. Šetnja Bolzanom: gradsko središte – katedrala – dominikanska crkva. Smještaj u hotel. Noćenje.

5. dan BOLZANO – TIRANO – ST. MORITZ – CHUR

Doručak. Vožnja prema Tiranu, gdje ćemo se ukrcati na jednu od poznatih alpskih željeznica: Bernina. (vožnja vlakom uključena u cijenu). Vožnja jednom od najljepših željezničkih ruta na svijetu koju se nalazi na UNESCO-voj listi svjetske baštine. Dolazak u mondeno skijalište St. Moritz, jednog od najprestižnijih europskih skijališta i dvostrukog domaćina zimskih olimpijskih igara. Šetnja središtem grada na čijim ulicama se često može sresti bogate i slavne. Kraće slobodno vrijeme za osobne programe. Nastavljamo put prema Churu, najstarijem švicarskom gradu. Razgled grada: glavni trg – gradska vijećnica – crkva sv. Martina – katedrala. Smještaj u hotel u okolici Chura. Noćenje.

6. dan CHUR – DISENTIS – LUZERN

Doručak. U Churu ćemo se ukrcati na vlak (vožnja vlakom uključena u cijenu) koji nas vodi poznatom „rutom ledenjaka“. Prolazimo prekrasnim alpskim krajolicima. Očaravajući klanac rijeke Rajne između Reichenaua i Ilanza oduzima dah. Ovo je područje poznato kao „švicarski Grand Canyon“. Iskrcaj s vlaka u Disentisu, gdje nas čeka autobus. Putem prema Luzernu, zaustavit ćemo se u destileriji gdje ćemo upoznati tradicionalni način proizvodnje domaćih rakija i imati mogućnost degustacije (posjet destileriji uključen u cijenu). Nastavak vožnja prema Luzernu i posjet jednom od najljepših švicarskih gradova. Luzern je grad koji je inspirirao mnoge umjetnike i arhitekte čemu svjedoči otmjena promenada uz jezero koju okružuju veliki hoteli – palače u art nouveau stilu. Danas više od pet milijuna posjetitelja godišnje dolazi u Luzern – jedan od najljepših gradova Europe, čaroban u svako doba godine. Rijeka Reuss teče kroz grad uz srednjevjekovne trgove i kuće fasada oslikanih freskama. Razgled starog grada uz obalu jezera – poznati zatvoreni most – trg Hirschenplatz. Nastavak vožnje do hotela u okolici Luzerna. Smještaj u hotel. Noćenje.

7. dan IZLET NA JUNGFRAUJOCH

Doručak. Vožnja prema području Grindelwalda. S položajem u podnožju planina Eiger, Mönch i Jungfrau, Grindelwald je najvažnije ledenjačko selo u Bernskim alpama. Polusatnom vožnjom planinskom željeznicom stižemo do obližnjeg mjesta Kleine Scheidegg. Nastavljamo vožnju prema vrhu planinskog prijevoja Jungfraujoch uz spektakularan pogled na planinu Jungfrau i alpske pejzaže. Slobodno vrijeme za obrok u restoranu, kupovinu suvenira ili posjet izložbi Instituta za meteorološka istraživanja. Napuštamo spektakularnu visoravan i nakon kraće vožnje željeznicom, dolazimo do Lauterbrunnena, mjesta poznatog po impresivnim vodopadima (vožnje vlakom  uključene u cijenu). Vodopad Staubbach strmoglava pada niz stijenu s visine od gotovo 300 m. Povratak autobusom u hotel u okolici Luzerna. Noćenje.

8. dan LUZERN – BERN – ŽENEVSKO JEZERO – DVORAC CHILLON – MONTREUX

Doručak. Odlazak iz hotela i vožnja prema glavnom gradu Švicarske – Bernu. Grad je smješten na upečatljivom položaju na rijeci Aare na poluotoku s kojeg vode brojni mostovi. Središte grada je pod zaštitom UNESCO-a i zadržalo je stari srednjevjekovni izgled. Razgled grada: Švicarska federalna palača – gotička katedrala Münster – gradska vijećnica – toranj Zytglogge, simbol grada – srednjevjekovne arkade u trgovačkim ulicama – kuća Alberta Einsteina – renesansne fontane – trg Švicarske Konfederacije. Vožnja u smjeru jugozapada, prolazimo grandioznim planinskim krajolicima i izbijamo na područje iznad Ženevskog jezera. Zaustavljanje za fotografiranje ispred simbola romantične Švicarske, dvorca Chillon u mjestu Veytaux uz obalu jezera koji je svjetski poznatim učinio engleski romantičarski pjesnik Byron. Dolazak u poznato mjesto Montreux na obali Ženevskog jezera. Šetnja gradskim središtem i promenadom uz jezero. Smještaj u hotel. Noćenje.

9. dan MONTREUX – CHAMONIX – LEDENJAK MER DE GLACE – CHAMONIX – MONTREUX

Doručak. Vožnja prema najpoznatijem francuskom skijalištu Chamonixu odkuda ćemo se uspeti željeznicom prema ledenjaku Mer de Glace (vožnja vlakom uključena u cijenu). Impresivnom dužinom od 14 km i položajem na visini 1800 metara, Mer de Glace je najpoznatiji i najpopularniji među turistima od triju velikih ledenjaka masiva Mont Blanca. Željeznicom stižemo na stanicu Montenvers na visini 1913 m odakle se pruža impresivan pogled na ledenjak, strme vrhove Dru i Verte te u pozadini planinu Grandes Jorasses. Žičarom i pješačkom stazom spuštamo se prema ledenoj špilji gdje ćemo ući u samo srce ledenjaka! U ovoj jedinstvenoj atmosferi nalaze se i izložbeni primjerci koji opisuju život planinskih ljudi na početku 19 stoljeća. Ručak (uključen u cijenu) i slobodno vrijeme za fotografiranje i kupovinu suvenira. Povratak željeznicom prema Chamonixu. Povratak autobusom u hotel u Montreuxu. Noćenje.

10. dan MONTREUX – AOSTA – ZAGREB   

Doručak. Odjava iz hotela. Napuštamo Švicarsku preko planinskog prijevoja i tunela St. Bernard. Posjet Aosti. Smješten u ravnici okruženoj planinama, ovaj talijanski gradić je spoj bogate kulture i planinskog krajolika. Šetnja gradom: Augustov luk, Porta Pretoria, rimsko kazalište i amfiteatar. Nastavak puta kroz Italiju dolinom Aoste i dalje prema Milanu i Veroni uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

Austrija je država u Srednjoj Europi, a sastoji se od 9 saveznih država. Austrija graniči s Lihtenštajnom i Švicarskom na zapadu, Italijom i Slovenijom na jugu, Mađarskom i Slovačkom na istoku, te Njemačkom i Češkom na sjeveru. Standardni njemački jezik u Austriji razlikuje se od varijante koja se koristi u Njemačkoj. Hrvatska manjina je najzastupljenija u Gradišću, gdje živi oko 35.000 Hrvata.

Njemačka je demokratska parlamentarna savezna država, koja se sastoji od 13 saveznih država (njem. Bundesländer) i tri samostalna grada pokrajine. Glavni grad je Berlin i u njemu su smješteni parlament (Bundestag) i vlada (Regierung). Najveća je europska zemlja po broju stanovnika te ima najsnažnije europsko gospodarstvo.

Italija je država na jugu Europe. Sastoji se od poluotoka i dva velika otoka na Sredozemnom moru, Sicilije i Sardinije. Jedinu kopnena granica joj se nalazi na sjeveru, na Alpama, gdje graniči s Francuskom u zapadnom dijelu, Švicarskom na sjeverozapadnom dijelu, Austrijom na sjevernom dijelu, te Slovenijom na sjeveroistočnom Dijelu. Uz kopnene granice ima i morsku granicu s Hrvatskom. Neovisne države San Marino i Vatikan nalaze se unutar teritorija Italije.

Švicarska je savezna država u središnjoj Europi. Švicarska ima dugu tradiciju neutralnosti, ali i međunarodne suradnje i sjedište je brojnih međunarodnih organizacija. Confoederatio Helvetica je latinska inačica službenog naziva države, čime se izbjegava izbor između jednog od četiri službena jezika. Sastoji se od tri geografska različita djela: Jure na sjeverozapadu, Švicarske visoravni u srednjem dijelu i Alpa na jugu i jugoistoku.Na površini od 41.285 km2  živi oko 8,400,000 stanovnika.

Francuska je država u zapadnoj Europi s 67,158,000 stanovnika i površinom od 674.000 kvadratnih kilometara, s nekoliko prekomorskih teritorija i otoka. Prekomorski posjedi uključuju Francusku Gvajanu u Južnoj Americi, te otoke poput Martinika, Réuniona i Nove Kaledonije u Atlantskom, Indijskom i Tihom oceanu. Francuska je jedna od zemalja osnivačica Europske Unije, i njena teritorijem najveća članica. Jedna je od najrazvijenijih, najbogatijih i najprepoznatljivijih država svijeta, a s 82 milijuna turista godišnje i najposjećenija.

Bitne Napomene

 • Za ovo putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica
 • Viza nije potrebna
 • Polazak je iz Zagreba
 • Cijena se odnosi na jednu osobu
 • Minimalan broj putnika: 40
 • Rok za prijavu putovanja: 14 dana prije putovanja   
 • Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.
 • Datumi putovanja: 18.07.-27.07.2018.
 • Cijena aranžmana po osobi: FIRST MINUTE CIJENA 9.850 kn, REDOVNA CIJENA 10.290 kn
 • FIRST MINUTE CIJENA vrijedi do popunjenja mjesta po FM cijeni

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: 

 • Prijevoz turističkim autobusom prema programu
 • Smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi ukupno 9 noćenja s buffet doručkom u hotelima 3/4*:
 • 1 noćenje u Njemačkoj u Passau
 • 1 noćenje u Austriji u okolici Salzburga
 • 1 noćenje u Austriji u okolici Lienza
 • 1 noćenje u Italiji u okolici Bolzana
 • 1 noćenje u Švicarskoj u Churu,
 • 2 noćenja u Švicarskoj u okolici Luzerna
 • 2 noćenja u Švicarskoj u Montreuxu
 • Petosatnu vožnju brodom Dunavom na liniji Passau – Linz
 • Ulaznicu i samostanskog vodiča za samostan Sv. Floriana
 • Rezervaciju i prijevoz švicarskom željeznicom Bernina od St. Moritza do Tirana
 • Rezervaciju i prijevoz švicarskom željeznicom od Chura do Disentisa
 • Posjet tradicionalnoj švicarskoj destileriji rakije (uključena degustacija)
 • Rezervaciju i vožnju planinskim vlakom na liniji Grindelwald – Kleinen Scheidegg – Lauterbrunnen
 • Rezervaciju i vožnju planinskom željeznicom i žičarom od Chamonixa do Montenversa / Mer de Glacea
 • Posjet ledenoj špilji u Mer de Glace i ručak
 • Razgledavanja prema programu
 • Pratitelja tijekom putovanja
 • Jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: 

 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 1.790 kn
 • Doplatu za večere (doplata uključuje 9 večera u hotelima, uplata isključivo prilikom rezervacije putovanja, preporučujemo!): 1.890 kn
 • Ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu izrijekom navedene kao uključene
 • Vožnju brodom po jezeru Königsee 14 EUR po osobi povratna karta za grupu od najmanje 20 osoba (informativna cijena)
 • Dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • Putno osiguranje
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na 01/7980-660 ili na mail [email protected]
 • TROKREVETNE SOBE: na ovom programu nema mogućnosti rezervacije ovog tipa soba.

PREPORUKA PUTOVANJA

 • Ovo putovanje uključuje najljepše planinske krajolike Europe.
 • Prekrasan ljetni ugođaj alpskog zelenila, idiličnih krajolika, vožnje brodovima i vlakovima čini ovo putovanje nezaboravnim.
 • Spektakularni alpski vrhunci, ljupka planinska sela i gradići te prirodne ljepote čine ovo putovanje jedinstvenim!
 • Putovanje ne uključuje planinarenja, već ugodne vožnje vlakovima i autobusom kroz najljepše planinske krajolike.
 • Jedino kod posjeta ledenjaku Mer de Glace uspon je stepenicama od stanice žičare do Ledene špilje (ovaj dio izleta ne preporučujemo putnicima s poteškoćama u hodanju).

MOGUĆNOST DOPLATE za odabrana sjedala u autobusu:

Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.

 • sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
 • sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn
 • sjedala iza drugih vrata doplata po osobi 100 kn

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
 • Kreditne kartice: jednokratno ( American Express, Diners Club, Maestro, Visa, MasterCard, Discover)
 • Kreditne kartice: obročno ( Amex, Diners i Master ZABA na 12 rata )
 • U slučaju obročnog plaćanja, ukupna cijena aranžmana se uvećava za 5%
 • Plaćanje putem web shopa PopustPlus ( zatražiti link za plaćanje prilikom prijave ) – American Express i Diners Club karticama, Master Card i Visa karticama Zagrebačke banke do 6 rata, Ostalim karticama jednokratno

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji. 

Šifra: 10D 009 AET

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!