Alžir Velika Tura: 8 dana

Top ponuda Već od 1.350 €
8 dana Avion Zagreb Hoteli 4* Već od 1.350 € 1.500 €  Prijavi se!

PROGRAM PUTOVANJA

KLASIFIKACIJA OVOG PUTOVANJA JE: PUTOLOVAC BEBA – Više o klasifikaciji putovanja pogledajte OVDJE.

*** Hoteli 4*, svi izleti uključeni u cijenu, bez doplata na putovanju, uključen polupansion!

1.dan ZAGREB – LET – ALGIERS

Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije leta. Prijava i ukrcaj na let AF1561 u 15:15 sati s presjedanjem u Parizu u 17:25 sati te prijava na let AF1354 za Alžir u 21:30 sati i slijetanje u Alžiru u 22:55 sati. Po dolasku, nakon obavljanju granične kontrole, odlazak prema hotelu, smještaj i noćenje.

2.dan ALGIERS

Doručak. Danas ćemo imati dan za razgled Algiersa, glavnog grada Alžira, koji mi fonološki izgovaramo kao i ime zemlje, Alžir. Prva postaja dana će nam biti odlazak do najveće katoličke katedrale u Akžiru, takozvane Notre-Dame d’Afrique, koja se uzdiže na brdu iznad Alžira, te ćemo se tako odmah upoznati sa panoramom grada. Posjet Kasbi, srednjevjekovnom labirintu ulica, privatnih kuća, trgovina i džamija. Kasba je danas pod zaštitom UNESCA-a, te se smatra najautentičnijim dijelom Algiersa. Također, zbog svojih uskih uličica je mjesto gdje je počeo otpor protiv Francuza, tijekom Alžirske borbe za nezavisnost. Šetnja uskim uličicama, uz posjet nekoliko najbitnijih lokaliteta. Izaći ćemo kod obnovljene Velike Džamije na Trgu Mučenika, gdje se nalazi palača Bab Al Bahr. Potom idemo do džamije Ketchaoua, velike džamije izgrađene u 17 stoljeću, koja se nalazi odmah pokraj kuće Dar Hassan Pashe, nekadašnjeg otomanskog namjesnika Algiersa te kuće u kojoj je živio, dar Aziza. Nakon razgleda kuće nastavljamo šetnju do palača dar Moustaf i dar Souf, te se uspinjemo uskim uličicama Kasbe kako bismo upili atmosferu ovog uskog labirinta uličica. Nakon razgleda Kasbe imati ćemo slobodno vrijeme nu starom dijelu grada za ručak. Potom odlazimo prema novijem dijelu grada, vožnja uz tzc. Corniche, dio obale koji je ujedno i šetnica do novog dijela Algiersa, prepun prekrasnih zgrada građenih tijekom francuske okupacije u prepoznatljivom arhitektonskom stilu francuske secesije. Prvo idemo do spomenika Mučenicima, monumentu onima koji su život izgubili tijekom alžirskog rata za neovisnost, a koji se uzdiže iznad grada. Nakon kraćeg stajanja za fotografiju, vraćamo se u strogi centar grada, te slijedi iskrcaj kod stare zgrade pošte te odlazak u razgled novog dijela grada. Prošetati ćemo glavnom šetnicom Rue Larbi, do spomenika Emiru Abdelkaderu, jednom od najzanimljivijih ličnosti alžirske povijesti. Vraćamo se prema Palači Vlade te Jardin de l’Horloge Fleurie, vrtu u kojem se nalazi poznati natpis I Love Algiers. U blizini se nalazi i zgrada Alžirskog Sveučilišta. Slobodno vrijeme za kavu te uživanje u gradu. Povratak u hotel. Večeras ćemo jesti u jednom od tradicionalnih restorana. Noćenje.

3.dan ALGIERS – TIPAZA – ALGIERS

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet do starog rimskog grada i luke Tipaza. Ovaj grad je nekadašnja kartaška trgovačka luka, a nakon rimskog osvajanja postaje Colonia Aelia Tipasensis tijekom vladavine cara Klaudija. Od 4. stoljeća Tipaza je važan centar širenja kršćanstva u sjevernoj Africi sve dok je nisu uništili Vandali u 5. stoljeću. Putem do Tipaze, prvo ćemo posjetiti Mauzolej posljednjeg Nubijskog kralja- Jube II, koji je izgrađen u obliku piramide. Ovo je primjer iznimno očuvanog mauzoleja na ovom području a da datira prije rimskih osvajanja te nam daje uvid u život posljednjih berberskih kraljeva. Posjet mauzoleju te kraće slobodno vrijeme za slikanje. Potom idemo do grada Tipaze, gdje slijedi posjet arheološkom parku. Vidjeti ćemo ostatke amfiteatra, teatra, vile koja gleda na more te se prošetati ulicama ovog starog rimskog grada. S obzirom da je Tipaza poznata po ribarima, nakon razgleda imati ćemo slobodno vrijeme za ručak, za koji svakako preporučamo ribu, te šetnju uz more. U poslijepodnevnim satima slijedi povratak u Algiers, ponovno do centra grada gdje ćemo imati slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4.dan ALGIERS – SETIF – DJEMILA – CONSTANTINE

Doručak. Odjava iz hotela u Algiersu. Danas nas čeka vožnje prema Constantineu. Ovaj dan će dugo trajati s obzirom na alžirske cestovne procedure tako da će dolazak u Constantine biti vrlo kasno. Vožnja prema sjeveru Alžira, uz stanku u gradu Setif i posjet muzeju rimskih mozaika. Vrijeme za ručak. Nastavak vožnje te dolazak u bližnje selo Djemilu.

Ovo alžirsko selo je domaćin UNESCO-ovog lokaliteta. stare rimske prijestolnicu Cuicul, spektakularno smještene na 900 m nadmorske visine. Posjet ruševinama grada s forumom, hramovima, bazilikom, privatnim kućama, te odlično očuvanim slavolukom. Ono što je zanimljivo kod ovog lokaliteta je činejnica da ćemo ovdje uz rimski grad vidjeti i ostatke neokršćanske zajednice. Sami lokalitet je dosta izoliran te je upravo iz tog razloga grad odlično očuvan. Također je sami primjer gradnje malo drugačiji od klasičnih rimskih gradova. Potom ćemo posjetiti i muzej mozaika nađenih na lokalitetu, koji skriva iznenađujuće očuvanu kolekciju iz rimskih vila. Nastavak puta za Constantine. Po dolasku smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

5.dan CONSTANTINE

Doručak. Danas je dan posvećen gradu Constantine. Razgled grada Constantine, izgrađenog iznad kanjona i znanog po svojim visećim mostovima. Ovo je treći najveći grad u Alžiru, a ime je dobio po rimskom caru Konstantinu Velikom. Tijekom rimskog doba, naziv ovog grada bio je Cirta. Zbog svojeg neobične lokacije ovaj grad će vas oduševiti, s obzirom da ga je teško usporediti za bilo kojim većim gradom u kojem ste do sada bili. Ujutro busom odlazak do nove Džamije Emira Abdelkadera. Ovo je jedna od najvećih džamija u Alžiru, vrlo zanimljivog izgleda s obzirom da sadrži neke katoličke elemente kao rozete, te romanički toranj. Potom idemo na lokaciju gdje se pruža prekrasan panoramski pogled na Constantine. Potom idemo do centralnog trga Bennacer na pješački razgled. Constantine je također prepun zgrada francuske secesije, stoga ćemo ovdje i vidjeti nekoliko lijepih zgrada iz Francuskog doba kao što su Zgrada Pošte –  Theatre Regional – Željeznički kolodvor – Palača Pravde – Gradska vijećnica. Potom ćemo se prošetati soukom, prvo do palače Ahmed Beya, otomanskog namjesnika constantinea, pa sve do Velike Džamije. Spustiti ćemo se liftom ili pješke do druge strane rijeke, preko mosta Mellah Slimane, te ćemo odavde imati pogled na staru Kasbu u Constantineu te most Bab El Kantra. Vraćamo se u kasbu, kojom ćemo se prošetati te slijedi odlazak do vidikovca odakle se pruža pogled na slavoluk Mučenicima, Alžircima poginulim tijekom prvog svjetskog rata, no ovoga puta pod Francuskom zastavom. Prošetati ćemo se preko modernijeg mosta Sidi M’Cid do samog slavoluka. Povratak u hotel autobusom. Slobodno vrijeme za ručak te poslijepodne za uživanje u Constantineu. Povratak u hotel. Večera.

6.dan CONSTANTINE – TIMGAD – CONSTANTINE

Doručak. Nakon doručka vožnja prema jugu Alžira do još jednog UNESCO-ovog rimskog grada Timgad (oko 120 km). Car Trajan osnovao je Timgad 100. godine ex nihilo (“ni iz čega”) kao koloniju vojnih veterana, koji su se ovdje mogli naseliti nakon aktivne službe u rimskoj vojsci. Danas je Timgad jedan od najočuvanijih rimskih lokaliteta na svijetu. Sam razmještaj grada je iznimno jasan, te ćete šetnjom ovim gradom imati osjećaj kao da ste se vratili u stari Rim. Najočuvaniji dijelovi grada su Trajanov Slavoluk, te teatar. Također ćemo vidjeti odlično očuvan Forum, te centralne ceste Cardo i Decumano. Inače, ovaj grad je nastao je kao obrana naspram buntovnih Berbera koji su harali obližnjim Aures planinama. Najprije je naseljen veteranima rimske vojske iz partskih ratova kojima je bila obećana zemlja nakon vojne službe. Grad je uživao nekoliko stotina godina mira i u 3. stoljeću postao središtem širenja kršćanstva. U 5. stoljeću grad su opustošili Vandali, nakon čega je počeo propadati. Nakon razgleda uz lokalnog vodiča idemo na lokaciju gdje ćemo imati ručak ( Doplata ). Slijedi povratak prema Constantineu, a putem ćemo stati i posjetiti berberski kraljevski mauzolej Medracen, tajanstveni spomeniku piramidalnog oblika iz 300 g. pr. Kr. Povratak u Constantine. Večera. Noćenje.

7.dan CONSTANTINE – GUELMA  – ALGIERS

Doručak. Danas idemo prema sjeveru, do grada Guelma. to je grad u sjeveroistočnom Alžiru koji leži na desnoj obali rijeke Wadi el-Rabate, neposredno iznad njenog ušća u Wadi Seybouse. Prvobitno nastanjena kao predrimska Kalama, postala je prokonzularna provincija i biskupija svetog Posidija, biografa i učenika svetog Augustina. Mi ćemo prvo posjetiti najpoznatiji termalni izvor Sjeverne Afrike Hammam Maskhoutine koji se nalazi pokraj gradića Hammam Debagh. Temperatura ovih izvora doseže i preko 100 stupnjeva, a smješten je na malom brežuljku. Zanimljivo je da je prijevod ovog izvora ” Terme Prokletih “zbog lokalne legende vezane uz ovo mjesto. Nakon što se dobro zagrijemo na ovom izvoru, idemo do grada Guelma. Po dolasku u grad, obilazak odlično očuvanog Rimskog Teatra koji je i danas u upotrebi, antičkih vrtova, te antičkog grada Tibilisi. Slobodno vrijeme za ručak u Guelmi. Polazak prema Algiersu. Večera. Noćenje.

8.dan ALGIERS – ZAGREB

Doručak sa lunch paketom. Rani transfer prema aerodromu. Po dolasku prijava na let za Pariz u 05:40 sati te dolazak u Pariz u 09:15 sati. Nastavak leta za Zagreb u 12:40 sati i dolazak u Zagreb u 14:35 sati po lokalnom vremenu. Kraj programa.

***Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama. 

RED LETENJA – podložan promjeni
Datum leta AF – Air France Odlazna destinacija Dolazna destinacija VRIJEME LETA
Broj leta
31.03.2024. AF 1561 ZAG – Zagreb CDG – Pariz 15:15 17:25
31.03.2024. AF 1354 CDG – Pariz ALG – Alžir 21:30 22:55
07.04.2024. AF 1355 ALG – Alžir CDG – Pariz 05:40 09:15
07.04.2024. AF 1560 CDG – Pariz ZAG – Zagreb 12:40 14:35
Juzna KorejaAlzirJuzna Koreja Nova GodinaBitne Napomene

 • ODGOVORNI ORGANIZATOR: Putolovac Putovanja d.o.o.
 • KLASIFIKACIJA OVOG PUTOVANJA JE: PUTOLOVAC BEBA – Više o klasifikaciji putovanja pogledajte OVDJE.
 • CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:
31.03. – 07.04.2024. – GARANTIRANI POLAZAK!
HOTELI 4* EUR HRK
FIRST MINUTE CIJENA 1.350 10.171,58
REDOVNA CIJENA 1.500 11.301,75
ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE
(obavezna doplata prilikom rezervacije aranžmana)
260 1.958,97
UKUPNO
(FIRST MINUTE CIJENA + ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE)
1.610 12.130,55
NADOPLATA ZA 1/1 SOBU
(plaćanje isključivo u eurima prije putovanja)
180 1.356,21

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

 • Iznos je promjenljiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata
 • Cijena aranžmana se odnosi na jednu osobu
 • Za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju
 • Prije rezervacije putovanja obavezno provjerite vašu putnu dokumentaciju kao i trenutno važeću viznu regulativu.
  • Mogućnost posredovanja agencije pri registraciji uz trošak od 90 € / 678,11 kn po osobi.
 • Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
 • Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih
 • Rok prijave: Do popunjenja kapaciteta ukoliko nije određen vremenski period
 • Potrebno je minimalno 20 putnika kako bi se putovanje održalo
 • Prijevoznik je Air France

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi
 • Transfere autobusom zračna luka – hotel – zračna luka
 • Sve prijevoze autobusom lokalnog prijevoznika prema programu
 • Težina prtljage: 1 komad prtljage do 23 kg koji se predaje i 1 komad ručne prtljage koji možete sa sobom ponijeti u putničku kabinu, maksimalne težine 8 kg i zbroja dimenzija do 115 cm (55x40x20)
 • 6 noćenja na bazi polupansiona u Alžiru i jedno noćenje na bazi doručka
 • 3 noćenje na bazi polupansiona (doručak + večera) u Algiersu u hotelu 4*
 • 1 noćenje na bazi doručka u Algiersu u hotelu 4*
 • 3 noćenja na bazi polupansiona (doručak + večera) u Constantineu u hotelu 4*
 • Ulaznicu za Arheološki lokalitet u Tipazi
 • Ulaznicu za mauzolej Jube II u Tipazi
 • Ulaznicu za Arheološki lokalitet u Timgadu
 • Ulaznicu za Arheološki lokalitet u Djemili
 • Ulaznicu za muzej mozaika u Djemili
 • Ulaznicu za muzej mozaika u Setifu
 • Ulaznicu za kuću Dar Aziza u Kasbi u Alžiru
 • Ulaznicu za Palaču Ahmed Beya u Constantineu
 • Pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom cijelog putovanja
 • Lokalne vodiče na engleskom jeziku
 • Sve razglede prema programu
 • Jamčevno osiguranje, troškove organizacije i realizaciju putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Pristojbe zračnih luka i naknadu za izdavanje zrakoplovne karte koje se obavezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana  260 € / 1.958,97 kn – iznos je promjenljiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata
 • Nadoplata za jednokrevetnu sobu 180 € / 1.356,21 kn (plaćanje isključivo u eurima prije putovanja, obavezno ukoliko osoba boravi sama u sobi)
 • Ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana
 • Obroke koji nisu uključeni u cijenu
 • Sve što nije navedeno pod cijena uključuje
 • Osnovne napojnice – (uobičajene i očekivane napojnice od strane vozača, lokalnih vodiča, nosača prtljage – cca 5 – 10 eura/dan
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na ili na mail [email protected]

POPUSTI

 • Popust na treću osobu u trokrevetnoj sobi:  50 € / 376,73 kn (Dvije osobe plaćaju osnovnu cijenu, a treća ima popust)

VAŽNA NAPOMENA

 • Rezervacija putovanja je moguća isključivo uplatom akontacije ili dijela iznosa. Usmena rezervacija putovanja nije moguća,
 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni,
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte,
 • U slučaju izvanrednih (charter) letova, red letenja je podložan promjeni i u vrlo kratkom roku pred polazak na put,
 • Završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom vremenu polaska (leta), kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.),
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,
 • Fakultativni program će se održati isključivo ukoliko se ispune trenutno zahtijevani uvjeti pružatelja usluge na terenu,
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
 • Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

KORISNE INFORMACIJE

 • SLUŽBENI NAZIV: Alžirska Narodna Demokratska Republika
 • POVRŠINA: 2 381 741 km2
 • BROJ STANOVNIKA: 43 053 054 (podaci iz 2019.)
 • GLAVNI GRAD: Alžir
 • JEZICI: arapski (službeni), berberski, francuski, engeski
 • RELIGIJA: islam; prilikom ulaska u džamije, izuju se cipele, a žene pokrivaju tijelo i kosu
 • KLIMA: travanj je idealan za putovanje u Alžir; prosječne dnevne temperature se kreću oko 23 °C
 • TURIZAM: Alžir posjeduje značajan turistički potencijal svojom geografskom raznolikošću i prirodnim pejzažima
 • PUTNE ISPRAVE: Za putovanje u Alžir, potrebno je posjedovati važeću putovnicu i vizu
 • STRANA VALUTA: Putnik može unijeti, bez limita, novčanice ili druga sredstva plaćanja, s time da mora pismeno prijaviti (na tiskanici od koje jedan primjerak zadržava Carinska služba) novčanice, sredstva plaćanja, nakit od zlata, platine ili srebra unesen na alžirski teritorij; nakon izvršenih carinskih formalnosti, putniku se preporuča promijeniti novac na bankovnim šalterima/bankomatima u zračnoj luci
 • VREMENSKA ZONA: GMT + 1
 • VALUTA: Novčana jedinica je alžirski dinar (DA); podijeljen je na centime (CT) – 1DA = 100 CT
  • postoje dvije vrste novca u optjecaju: kovanice u iznosu od 1, 2, 5, 10, 20, 50 i 100 dinara; novčanice u iznosu od 50, 100, 200, 500, 1.000 i 2.000 dinara
 • CESTE: Mreža autocesta je u razvoju; ostale asfaltirane ceste su dobro ostvarene; najgušća je u Africi (107 000 km cesta); alžirski vozni park broji 3 milijuna vozila i broj se konstantno povećava; autobusne i taksi linije su vrlo razvijene te dobro povezuju glavne gradove

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 45 dana prije putovanja)
 • Kreditne kartice: jednokratno (Maestro, Master Card, Visa, Visa Electron, Premium Visa, Diners, Discover)
 • Kreditne kartice: Obročno u poslovnici na POS aparatu (Diners na 12 rata, Visa I Mastercard Erste Banke na 12 rata, MasterCard, Visa, Visa Gold Zagrebačke banke do 24 rate – vrijedi za sve kreditne I debitne kartice)
 • Plaćanje putem web shopa putem sustava CORVUS PAY (zatražiti link za plaćanje prilikom prijave) – Diners na 12 rata, Visa I Mastercard Erste Banke na 12 rata, MasterCard, Visa, Visa Gold Zagrebačke banke do 24 rate, svim ostalim karticama jednokratno
 • Plaćanje Visa Premium karticom na rate – do 12 rata – u partnerskoj agenciji po dogovoru sa prodajnim agentom
 • Cijene objavljene na web stranici agencije su cijene izražene sa obračunatim popustom od 5% za jednokratno plaćanje.
 • Za sva obročna plaćanja od 2-24 rata agencija obračunava manipulativne troškove u iznosu od 5%

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Putolovac Putovanja d.o.o., OIB: 49394434640, Tkalčićeva 5, 10000 Zagreb. Poslovnica 1: Tkalčićeva 5 Zagreb, Hrvatska, Broj police Osiguranje jamstva OV0682931637 uplaćena kod Adriatic osiguranja, Broj police Osiguranje od odgovornosti OV0682931636 uplaćena kod Adriatic osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http:/www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji.

Šifra: 8D 000 AVT

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!