Amerika: Glazbeni Jug: 9 dana

Već od 16.160
9 dana Avion Zagreb Hoteli 3* Već od 16.160 Kn  Prijavi se!

Zrakoplovne pristojbe uključene!

PROGRAM PUTOVANJA

Krenimo na zajedničko putovanje Dixie Landom u ritmu muzike za ples i upoznajmo gradove s pravom američkom dušom. Deep South odnosno glazbeno srce Juga će vam poželjeti ugodnu dobrodošlicu uz jazz, blues i country glazbu. Istražite Memphis i njegovu najveću atrakciju Graceland, kuću legendarnog Elvisa Presleya, doživite noćni život na legendardnoj Burbon ulici New Orleansa i uživajte u odličnoj gastronomiji juga. Ovo je putovanje “once in a lifetime”.

1. DAN OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB – EUROPSKA ZRAČNA LUKA – ATLANTA POSLOVNO AMERIČKO SREDIŠTE  noćenje

Sastanak putnika u zračnoj luci (Zagreb; Venecija, Ljubljana uz mogućnost organiziranog prijevoza) i let preko europske zračne luke u Atlantu, neformalno središte američkog juga. Kako su ga sjevernjaci tijekom američkog građanskog rata spalili do kraja, danas je po američkim standardima, vrlo mlad grad. Atlanta je i Olimpijski grad te poslovno središte svjetskog značaja obzirom na p postojanje velikih svjetskih koorporacija kao što su Coca Cola, AT&T, Delta Airlines i CNN. Kraći panoramski razgled i vožnja u hotel.

2. DAN ATLANTA – CHATANOOGA GLENN MILLER I NJEGOVA SKLADBA CHATANOOGA CHU CHU  noćenje

Nastavak s razgledom Atlante u jutarnjim satima, nakon čega slijedi vožnja prema sjeveru, u državu Tennessee. U blizini državne granice, na rijeci Tennessee, nalazi se staro željezničko središte Chatanooga, poznato iz istoimene pjesme »Chatanooga chu chu« i zbog brojnih bitki građanskog rata. Razgled slikovitog i lijepo očuvane gradske jezgre, nekoliko zanimljivih i modernih zgrada kao što su Hunter Muzej Moderne Umjetnosti i Akvarij. Odlazak do vidikovca Rock city gardens i po želji, razgled slapova u špilji Ruby Falls. Noćenje u okolici.

3. DAN CHATANOOGA JACK – DANIELS DESTILERIJA – NASHVILLE AMERIČKA PRIJESTOLNICA GLAZBE  noćenje

Vožnja u grad Lyncburg i razgled destilerije Jack Daniels, najpoznatijeg whiskeya, tzv. „dry county“ pića. Vožnja u Nashville, glavni grad države Tennesse, koji je prije svega poznat po „country“ glazbi, vjerojatno, najpopularnijoj američkoj glazbi. Dok Memphis ima Elvisa, Jerry Lee Lewisa, Tinu Turner i Sun Studio, Nashville ima Hanka Williamsa, Willie Nelsona, Studio B, Opru i razne “country” zvijezde. Nashville je važno zdravstveno, glazbeno i prometno središte, a glazba mu godišnje donese više od 6 milijardi dolara. Smještaj u hotel i razgled centra grada, odnosno ulica Music Row i Broadway. U središtu grada se nalazi Country Music Hall of Fame and Museum, muzej i dvorana country pjevača. Po želji, mogućnost obilaska studia RCA Stuio B, u kojem je nekada Elvis Presley snimio više od 2600 skladbi. Obilazak tradicionalnog honky-tonky bara na Broadwayu. Noćenje.

4. DAN NASHVILLE – MEMPHIS U GRADU SOULA I BLUESA  noćenje

Nastavak razgleda gradskih zanimljivosti. Vožnja do parka na kojem se nalazi grčki partenon. Sljedeći cilj ovog putovanja je mjesto soula, bluesa i rock’n’rolla. Smještaj u hotelu i razgled najznačajnijih znamenitosti oko povijesne ulice Beale Street i otoka Mud Island na kojem se nalazi zanimljivi muzej uz rijeku Mississippi. Obilazak Sun Studio (prethodna rezervacija i doplata), gdje je Elvis snimio svoju ploču za 50 USD. Večer u lokalnom blues pubu. Noćenje.

5. DAN MEMPHIS – GRACELAND – CLARKSVILLE – VICKSBURG KRALJ ROCK’N’ROLLA  noćenje

Razgled muzeja National Civil Right Museum u jutarnjim satima. Mogućnost obilaska Graceland Elvisa Presleya, odnosno najposjećenijeg američkog doma, u kojem ćete saznati sve tajne i detalje o Kralju rock’n’rolla. Graceland je inače prekrasna, bijela rezidencija izgrađena u kolonijalnom stilu koja je davala sigurnost Elvisu i zato je ovdje, u tzv. Meditacijskih vrtovima, sa svojim roditeljima i bakom pokopan. Vožnja do „korijena bluesa“ odnosno delte rijeke Mississippi, čije središte je Clarksville. Usputno zaustavljanje kod Muzeja Delta Blues, pored kojeg se nalazi blues klub Ground Zero, čiji vlasnik je popularni glumac Morgan Freeman. Nastavak putovanja uz deltu rijeke prema jugu. Noćenje u mjestu Vicksburg.

6. DAN VICKSBURG – NATCHEZ – NEW ORLEANS DOBRODOŠLI U ZEMLJU JAZZA  noćenje

Razgled grada Natchez, najstarijeg grada europskih doseljenika uz rijeku Mississippi. Nastavak putovanja prema državi Louisiana koja se jako razlikuje od ostalih američkih država, prije svega zbog svojih stanovnika koji su potomci francuskih pirata, seljaka i aristokrata Cajuns i Creoles. Boravak u zemlji jazz glazbe i poznatog festivala Mardi Grad. Razgled jedne od plantaža na kojima ćemo saznati detalje o životu i radu na plantaži te o ropstvu. Smještaj u New Orleansu. Noćenje. Važno: Palma d.o.o. zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja, vremena polaska zrakoplova te luke ukrcaja, ali garantira da će program izvesti u cijelosti. 19 Važno: Palma d.o.o. zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja, vremena polaska zrakoplova te luke ukrcaja, ali garantira da će program izvesti u cijelosti.

7. DAN NEW ORLEANS PRIJESTOLNICA JAZZA S FRANCUSKIM ŠARMOM   noćenje

Šetnja jedinstvenim centrom New Orleansa, kolijevkom jazza, gradom živahne atmosfere i odlične gastronomije. Šetnja znamenitom francuskom četvrti, po ulici Bourbon Street gdje se mogu čuti zvuci odličnih uličnih glazbenika, do slikovite tržnice, trga Jackson i katedrale, pored nekadašnje gradske vijećnice Cabildo i ostalih zanimljivih, kreolskih kuća na ulici Royal street i Moon Walk, staroj promenadi uz obalu rijeke Mississippi. Vožnja s tramvajem u Garden District, predio sa cvjetajućim drvoredima. U večernjim satima, mogućnost plovidbe (doplata) s brodom Creole Queen i uživanje uz jazz glazbu, nakon čega ćemo sigurno posjetiti jedan od lokala u francuskoj četvrti. Noćenje.

8. DAN NEW ORLEANS – EUROPSKA ZRAČNA LUKA OPROŠTAJ OD »BIG EASY-JA«   let

Slobodno vrijeme do polaska transfera u zračnu luku. Šetnja francuskom četvrti, slobodno vrijeme za shopping ili obilazak umetničkih galerija.   Kamenice, po’boys, kozice étouffée, začinjeni škampi i jambalaya – su su neka od jela Cajuna i Creole, koje moramo obavezno probati. Osim toga, predlažemo da kušate i neka slatka jela kao što su beignets odnosno fritule, u poznatoj kavani Café Du Monde. Teška srca ćemo se oprostiti od mjesta tako opuštenog načina života i posebnog duha koji ima samo New Orleans. Prijevoz do zračne luke i prijava na let prema europskoj zračnoj luci.

9. DAN EUROPSKA ZRAČNA LUKA – OBLIŽNJA ZRAČ- NA LUKA/ZAGREB  let

Po dolasku u europsku zračnu luku, slijedi nastavak leta do dolazne zračne luke (Zagreb; Ljubljana, Venecija – uz mogućnost organiziranog transfera do Zagreba).

Bitne Napomene

 • Za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica
 • VIZA: potrebna
 • Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
 • Datumi putovanja:
  • 25.02.*, 18.03., 27.04., 21.06., 21.09., 21.10.2019.
 • Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: od 16.160 kn*  min. 25 putnika
  • Doplata za manji broj putnika (do 24 putnika): 920 kn 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE : 

 • Prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi,
 • Pristojbe zračne luke
 • Smještaj u turističkim hotelima i lodgama (3*),
 • Na bazi noćenja s doručkom,
 • Autobusne prijevoze i razglede po programu s uključenim ulaznicama u NP Smoky Mts & Blue Ridgeway Drive,
 • Pratitelja putovanja na hrvatskom/slovenskom jeziku (vozač=vodič),
 • Troškove organizacije putovanja.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE : 

 • Doplatu za jednokrevetnu sobu 2.990 kn,
 • Doplata za polaske u vrijeme festivala Mardi Grass (karneval) 1.160  kn (Mardi Gras 2018 se održava 13.02.),
 • Fakultativne izlete,
 • Dodatne usluge i obroke
 • Vizu
 • Putno zdravstveno osiguranje,
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na 01/7980-660 ili na mail [email protected]

VAŽNE INFORMACIJE: 

 • Prilikom rezervacije se plaća osnovna cijena aranžmana, doplata za najmanji broj putnika i takse. Konačnu cijenu aranžmana objavljujemo u završnoj obavijesti prije putovanja, sukladno broju putnika.
 • Građani Republike Hrvatske trebaju ulaznu vizu za SAD. Vize se izdaju u Veleposlanstvu SAD-a u Zagrebu individualno. Sve informacije o vizi možete naći na web stranici zagreb.usembassy.gov. Prilikom rezervacije je potrebno priložiti kopiju prve i zadnje stranice putovnice.
 • Po američkim standardima, u većini američkih hotela u cijenu noćenja doručak nije uključen, ali su na raspolaganju u hotelskim restoranima uz doplatu. Raspored razgleda je podložan promjenama jer se prilagođava zrakoplovnom prijevozu.

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
 • Kreditne kartice: jednokratno ( American Express, Diners Club, Maestro, Visa, MasterCard, Discover)
 • Kreditne kartice: obročno ( Amex, Diners i Master ZABA na 12 rata )
 • U slučaju obročnog plaćanja, ukupna cijena aranžmana se uvećava za 5%
 • Plaćanje putem web shopa PopustPlus ( zatražiti link za plaćanje prilikom prijave ) – American Express i Diners Club karticama, Master Card i Visa karticama Zagrebačke banke do 6 rata, Ostalim karticama jednokratno

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji. 

Šifra : 001

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!