Apulija i Bazilikata Ryanairom iz Dubrovnika: 6 dana

Top ponuda Već od 750 €
6 dana Avion Dubrovnik Hotel 3/4* Već od 750 € 780 €  Prijavi se!

PROGRAM PUTOVANJA

KLASIFIKACIJA OVOG PUTOVANJA JE: BUDGET/COMFORT – Više o klasifikaciji putovanja pogledajte OVDJE.

*** Svi izleti uključeni u cijenu, detaljna tura Apulijom!

1. dan DUBROVNIK – BARI

Sastanak putnika u Zračnoj luci u Dubrovnik minimalno dva sata prije polaska. Prijava na direktan let FR 4900 aviokompanije Ryanair za Bari u 08.30 sati, s dolaskom u Bari u 09.25 sati. Po dolasku, slijedi ukrcaj u autobus do Barija, glavnog grada južnotalijanske regije Apulije te razgled grada s pratiteljem putovanja. Prvo idemo u razgled samog grada. Ovaj grad nastao je na stjenovitom poluotoku u doba antike utvrđeni grad, koji je svojom sigurnom lukom stoljećima privlačio trgovce i osvajače. Iz srednjeg vijeka ostale su impozantna hohenštaufska tvrđava te značajne romaničke crkve. Mi idemo u šetnju prema Starom gradu Viom Sparano, glavnom gradskom šetnicom. Usput ćemo vidjeti Zgradu Sveučilišta Aldo Moro – Vrtove Umberta I – Palazzo Mincuzzi, te dolazimo do Castello Svevo ( Izvana ), normanskog dvorca iz 12. Ovdje ćemo ući u uske uličice starog grada, takozvanog quartiere murattiano,  te idemo u šetnju te usputni razgled: Katedrala Barija posvećena je svetom Sabinu – Piazza dell’Odegitria – Bazilika svetog Nikole, zaštitnika pomoraca – Piazza Mercantile. Potom slijedi odlazak u hotel na prijavu, te poslijepodne slobodno u Bariju za uživanje u vlastitim sadržajima. Imate priliku opustiti se uz cappuccino ili zaviriti u trgovine u Via Sparano, Via Argimro i Via Manzoni. Također sugeriramo šetnju gradskom šetnicom uz more, lungomare Araldo di Crollala. Povratak u hotel u vlastitom aranžmanu. Noćenje.

2. dan BARI –  ALTAMURA – MATERA – BARI

Doručak. Danas ćemo saznati zašto se ove dvije regije smatraju biserom Italije, te često i nepošteno izostavljaju s popisa najljepših turističkih destinacija Italije.  Vožnja slikovitim krajem do gradića Altamure, svjetski poznatog po paleontološkom nalazištu „čovjeka iz Altamure“, kalcificiranim ostacima starima cca 170.000 godina, a pronađenim u obližnjoj vapnenačkoj spilji. Razgled srednjovjekovne gradske jezgre i posjet čuvenoj katedrali Santa Maria Assunta čiju je gradnju naložio njemački car Fridrik II. Slobodno vrijeme za kavu a onda slijedi odlazak do jednog od najljepših malih gradova Italije: Matere. Ovaj grad koji je ujedno bio i europske prijestolnice kulture 2019.g., bisera pokrajine Basilicata i prvog grada na jugu Italije uvrštenog na popis UNESCO baštine, s povijesnim središtem Sassi i kamenim crkvama. Jedinstveni spoj povijesti, kulture i prirode, prapovijesno trogloditsko najstarije naseljeno mjesto u Italiji sastoji se od više naselja: Sasso Barisano s bogato ukrašenim portalima, Sasso Caveoso poput nekog kazališta, kuće u “špiljama” koje se stepeničasto spuštaju prema gradu, te Civita s katedralom i park na platou Murgia Matera s brojnim crkvama iz perioda od Bizanta do Baroka. Većina zgrada je djelomično ukopana u mekim vapnenačkim stijenama koje se nadograđuju na sustav pravih špilja i podzemnih hodnika. Zahvaljujući originalnom izgledu, odabrana je za glavnu lokaciju snimanja poznatog filma Mel Gibsona „Pasija“, kandidata za filmsku nagradu Oscar.

Po dolasku idemo na razgled uz pratnju vodiča: Piazza Vittorio Veneto, s podzemnim spremnikom za vodu – Crkva Svetog Franje Asiškog – Cattedrale di Maria Santissima della Bruna e Sant’Eustachio koja se nalazi na Piazza Duomo, centralnom trgu starog dijela Matere – Fontana ljubavi, koja se nalazi na jednom od najljepših vidikovaca. Ovaj dio se nalazi pod dijelom grada Sassi di Matera, rezidencijalnim dijelom na brdu. Potom idemo do dijela grada koji se naziva Sassi Caveoso, do crkve svete Marije od Idrisa i samostana Svetog Petra od stijene ( Caveoso ), koji je ujedno i plato s kojeg se pruža prekrasan pogled na stijene u koje su uklesane kuće i religiozni objekti.  Potom ćemo imati slobodno vrijeme u Materi, za ručak ili vlastite sadržaje. Za one u boljoj kondiciji preporučamo prelazak mosta Ponte Tibetano, i odlazak do stijena na suprotnoj strani udoline. U dogovoreno vrijeme povratak u smjeru Barija. Povratak u Bari u večernjim satima. Noćenje.

3. dan BARI – BIJELI GRADIĆI APULIJE: OSTUNI – LOCOROTONDO – ALBEROBELLO

Doručak. Danas ćemo imati izlet u “Bijele Gradiće Apulije”. Ujutro krećemo sa odlaskom u Ostuni, prvi slikoviti „Bijeli Grad“. Ovaj arhitektonski biser s blještavo bijelim fasadama kuća od ispranog vapnenca dominira pejsažem. Šetnja srednjovjekovnim središtem s uskim kamenim ulicama, plemićkim palačama, crkvom Assunta iz 15. st. Slobodno vrijeme za kavu. Polazak prema obližnjem Locorotondu, još jednom bijelom gradiću, poznatom po bizarnim običajima i festivalima. Ovdje ćemo se najkraće zadržati, te slijedi polazak prema “šećeru dana”, Aberobellu. Po dolasku odlazak na šetnju pitoresknim uličicama ovog mjesta koje je na popisu UNESCO baštine zbog jedinstvene „narodne arhitekture“ (Trulli), prapovijesne gradnje bez vezivnog materijala, isključivo od nepravilnih komada vapnenačkog kamena s karakterističnim kućama s kružnim tlocrtima i stožastim krovovima koje podsjećaju na kućice iz dječjih bajki. također je karakteristična bijela boja kojom su obojane sve kućice. Mi ćemo se prošetati glavnom ulicom na kojoj se nalaze suvenirnice, te ćete imati slobodno vrijeme za ručak, suvenire te uživanje i fotografiranje u ovom jedinstvenom gradu. Svakako preporučamo da se zagubite u malim uličicama i uronite u jedan paralelni svijet ljepote. U dogovoreno vrijeme sastanak grupe te povratak prema hotelu u Bariju. Noćenje.

4. dan BARI – MONOPOLI – POLIGNANO AL MARE – BARI

Doručak. Odlazimo u smjeru juga, do gradića Polignano a Mare, nekadašnjeg ribarskog sela iz doba Rimskog carstva s prekrasnim starim gradom s kućama na liticama. Na šetnici se nalazi brončani kip svjetski poznatog talijanskog kantautora Domenica Modugna koji je tu rođen, stepenice nazvane Volare po njegovom velikom hitu vode do panoramske točke na liticama s koje se pruža prekrasan pogled na grad i plaže. Slobodno vrijeme za ručak. Nakon pauze ćemo Monopoli, gradić od cca. 50 000 stanovnika. Smješten na Jadranskom moru Monopoli je jedan od najljepših malih gradova Apulije. Kao i drugi gradovi juga Italije njegova je povijest nastala međusobnom isprepletenošću brojnih naroda koji su tu prošli i plijeni šarmom malog gradića koji je još uvijek neotkriven masovnom turizmu. po dolasku idemo u šetnju starim gradom, sve do dvorca Karla V ( Izvana ). Usput ćemo proći glavne gradske znamenitosti – Cattedrale Maria Santissima della Madia – Bastione del Molino i di Babula – Porto Antico. Nakon razgleda ćemo imati slobodno vrijeme za uživanje u kavi uz more, s obzirom da se kod starog grada nalazi i plaža, te prekrasan pogled na Jadransko More. U popodnevnim satima polazak za Bari. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan BARI – LECCE – OTRANTO – BARI

Doručak. Danas idemo u najjužnije lokalitete Apulije, te ujedno do drugog najvećeg grada – Lecce, baroknog bisera juga Italije kojeg zbog svoje raskošne arhitekture i upotrebe lokalnog kamena travertina u izradi nazivaju „Firencom juga“. Nakon iskrcaja iz autobusa idemo u pješački razgled grada: Porta Rudiae, najljepša od 4 gradska vrata – Bazilika del Rosario e Santo Giovanni Baptista – Rimski Forum – Palača Vernazza – Crkva sv. Mateja, jedna od zanimljivijih arhitektonskih zdanja grada – Porta Biagi – Piazza Duomo gdje se nalazi gradska Katedrala Maria Santissima Assunta Santo Oronzo –  Piazza Sant’Oronzo, centralni trg gdje se nalazi nekoliko gradskih znamenitosti na čelu s rimskim amfiteatrom, Mozaikom Vuka i Kolumnpom di Sant Oronzo. Nastavljamo razgled do dvorca Karla V. ( Izvana) i Fontane Harmonija, te završavamo razgled kod Bazilike Svetog Križa ( Santa Croce ), prekrasne crkve iz 16. og stoljeća. Nakon razgleda slijedi slobodno vrijeme za kavu i ručak. U popodnevnim satima, sastanak grupe na dogovorenom mjestu, te nastavak vožnje do gradića Otranto, smještenog na samoj „peti talijanske čizme“. Zbog svog strateškog položaja na morskom tjesnacu koji razdvaja Jadransko od Jonskog mora, često je bio poprište brojnih borbi i osvajanja što je ostavilo traga i na izgledu grada. Odlazak na razgled grada uz pratnju vodiča: Dvorac Aragonese ( Izvana ) – Katedrala di Santa Mara Annunziata s vrijednim mozaicima i impozantnim trgom – bazilika San Pietro s bizantskim freskama – San Giovanni katakombelungomare Heroja, koji je najljepša gradska šetnica, a gdje ćemo ujedno imati i pauzu za kavu i uživanje u Otrantu. U kasnim poslijepodnevnim satima, slijedi vožnja nazad do Barija. Noćenje.

6. dan BARI – DUBROVNIK

Doručak. Odjava iz hotela, transfer do zračne luke, prijava na direktan let FR 4899 u 12.45 sati, s dolaskom u Dubrovnik u 13.40 sati. Kraj programa.

***Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

RED LETENJA – podložan promjeni
Datum leta FR – Ryanair Odlazna destinacija Dolazna destinacija VRIJEME LETA
Broj leta
30.04.2024. FR 4900 DBV – Dubrovnik BRI – Bari 08:30 09:25
05.05.2024. FR 4899 BRI – Bari DBV – Dubrovnik 12:45 13:40

 

RED LETENJA – podložan promjeni
Datum leta FR – Ryanair Odlazna destinacija Dolazna destinacija VRIJEME LETA
Broj leta
01.10.2024. FR 4900 DBV – Dubrovnik BRI – Bari 08:30 09:25
06.10.2024. FR 4899 BRI – Bari DBV – Dubrovnik 12:45 13:40

 

RED LETENJA – podložan promjeni
Datum leta FR – Ryanair Odlazna destinacija Dolazna destinacija VRIJEME LETA
Broj leta
15.10.2024. FR 4900 DBV – Dubrovnik BRI – Bari 08:30 09:25
20.10.2024. FR 4899 BRI – Bari DBV – Dubrovnik 12:45 13:40
MadridBarcelonajuzna korejaMarokoBitne Napomene

 • ODGOVORNI ORGANIZATOR: Putolovac Putovanja d.o.o.
 • KLASIFIKACIJA OVOG PUTOVANJA JE: BUDGET/COMFORT – Više o klasifikaciji putovanja pogledajte OVDJE.
30.04. – 05.05.2024. – GARANTIRANI POLAZAK!
ZADNJA 2 MJESTA!
HOTEL 3/4* EUR HRK
FIRST MINUTE CIJENA 750 5.650,88
REDOVNA CIJENA 780 5.876,91
NADOPLATA ZA 1/1 SOBU
(plaćanje isključivo u eurima prije putovanja)
190 1.431,56
01.10. – 06.10.2024. – GARANTIRANI POLAZAK!
HOTEL 3/4* EUR HRK
FIRST MINUTE CIJENA 750 5.650,88
REDOVNA CIJENA 780 5.876,91
NADOPLATA ZA 1/1 SOBU
(plaćanje isključivo u eurima prije putovanja)
190 1.431,56
15.10. – 20.10.2024. – GARANTIRANI POLAZAK!
HOTEL 3/4* EUR HRK
FIRST MINUTE CIJENA 750 5.650,88
REDOVNA CIJENA 780 5.876,91
NADOPLATA ZA 1/1 SOBU
(plaćanje isključivo u eurima prije putovanja)
190 1.431,56

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

 • Za ovo putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica
 • Minimalan broj putnika: 20
 • Rok prijave: Do popunjenja kapaciteta ukoliko nije određen vremenski period
 • Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
 • ***Raspored obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja te radnim vremenima pojedinih znamenitosti.
 • Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih
 • Po pravilima RyanAir-a svaka osoba sjedi odvojeno, moguće je organizirati sjedenje za dvije ili više osoba zajedno, uz nadoplatu (Cijene su navedene pod ”Cijena ne uključuje”)
 • Ryanair je vrlo striktan u pogledu prtljage. Molimo da pazite da prtljaga ne prelazi zadane norme, jer u suprotnom na aerodromu plaćate za dodatnu prtljagu u iznosu 11 eura po kili.
 • PROMJENA IMENA PUTNIKA NAKON PRIJAVE IMENA NIJE MOGUĆA ZBOG STROGIH UVJETA RYANAIRA OSIM UZ DOPLATU OD 180 € / 1.356,21 kn PO OSOBI

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE

 • 6 dana putovanja u Italiju
 • 5 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama hotela 3/4* u Bariju
 • Let Ryanairom na relaciji Dubrovnik – Bari – Dubrovnik
 • Sve pristojbe zračnih luka
 • Transfer do hotela te od hotela do zračne luke
 • Sve transfere autobusom prema programu
 • Malu ručnu prtljagu dimenzija do 40cm x 20cm x 25cm
 • Licenciranog turističkog pratitelja
 • Sve razglede prema programu
 • Jamčevno osiguranje, troškove organizacije i realizaciju putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Nadoplata za jednokrevetnu sobu 190 € / 1.431,56 kn (plaćanje isključivo u eurima prije putovanja)
 • Ulaznice za pojedine objekte
 • Vlastite troškove
 • Nadoplata za dodatnu prtljagu dimenzija 55cm x 40cm x 20cm (10kg) sa vama u kabini – 26 € / 195,90 kn smjer – 52 € / 391,79 kn oba smjera – plaćanje u agenciji obavezno prilikom rezervacije aranžmana, naknadno plaćanje je obično skuplje zbog toga što Ryanair podigne cijene
 • Nadoplata za dodatnu prtljagu dimenzija 119cm x 119cm x 81cm (20kg) koji se predaje prilikom check in-a – 50 € / 376,73 kn smjer – 100 € / 753,45 kn oba smjera – plaćanje u agenciji obavezno prilikom rezervacije aranžmana, naknadno plaćanje je obično skuplje zbog toga što Ryanair podigne cijene
  • NAPOMENA! Zadnji rok za uplatu kofera je 96 sati prije leta; nakon toga više nije moguća doplata!
 • Nadoplata za odabrano mjesto u avionu – 12 € / 90,41 kn smjer – 24 € / 180,83 kn oba smjera
 • Sve što nije navedeno pod cijena uključuje
 • Boravišna pristojba u hotelu: 3 – 4 eura po osobi/dan – točna informacija u završnom pismu
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na 01/7980-668 ili na mail info@putolovac.hr

VAŽNA NAPOMENA

 • Rezervacija putovanja je moguća isključivo uplatom akontacije ili dijela iznosa. Usmena rezervacija putovanja nije moguća,
 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni,
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte,
 • U slučaju izvanrednih (charter) letova, red letenja je podložan promjeni i u vrlo kratkom roku pred polazak na put,
 • Završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom vremenu polaska (leta), kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.),
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,
 • Fakultativni program će se održati isključivo ukoliko se ispune trenutno zahtijevani uvjeti pružatelja usluge na terenu,
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
 • Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije putovanja)
 • Kreditne kartice: jednokratno (Maestro, Master Card, Visa, Visa Electron, Premium Visa, Diners, Discover)
 • Kreditne kartice: Obročno u poslovnici na POS aparatu (Diners na 12 rata, Visa I Mastercard Erste Banke na 12 rata, MasterCard, Visa, Visa Gold Zagrebačke banke do 24 rate – vrijedi za sve kreditne I debitne kartice)
 • Plaćanje putem web shopa putem sustava CORVUS PAY (zatražiti link za plaćanje prilikom prijave) – Diners na 12 rata, Visa I Mastercard Erste Banke na 12 rata, MasterCard, Visa, Visa Gold Zagrebačke banke do 24 rate, svim ostalim karticama jednokratno
 • Plaćanje Visa Premium karticom na rate – do 12 rata – u partnerskoj agenciji po dogovoru sa prodajnim agentom
 • Cijene objavljene na web stranici agencije su cijene izražene sa obračunatim popustom od 5% za jednokratno plaćanje.
 • Za sva obročna plaćanja od 2-24 rata agencija obračunava manipulativne troškove u iznosu od 5%

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Putolovac Putovanja d.o.o., OIB: 49394434640, Tkalčićeva 5, 10000 Zagreb. Poslovnica 1: Tkalčićeva 5 Zagreb, Hrvatska, Broj police Osiguranje jamstva P15 – 1020001003 uplaćena kod Generali osiguranja d.d., Broj police Osiguranje od odgovornosti P13-1020266267 uplaćena kod Generali osiguranja d.d.. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http:/www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji.

Šifra: 5D 000 AIB-DBV

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!