Atena Nova Godina: 4 dana

Već od 2.540
4 dana Avion Zagreb Hotel 3/4* Već od 2.540 Kn  Prijavi se!

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan: ZAGREB – ATENA

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija (2. kat) dva sata prije polaska zrakoplova. Polazak zrakoplova na liniji JU231 u 10:05 sati s međuslijetanjem u Beogradu, dolazak u Atenu u 14:50 sati po lokalnom vremenu. Transfer do hotela i smještaj u sobe. Odlazak s pratiteljem u središte grada u orijentacijsku šetnju. Atena, kolijevka demokracije i mjesto rođenja filozofije, kazališta i europske umjetnosti, beskrajno je šarmantan grad, živahan i šarolik. U Ateni čovjek ima osjećaj da život traje 24 sata dnevno, ulice vrve ljudima i danju i noću, toplina grada izvire iz svake njegove pore. Mnoštvo restorana iz kojih dopire žamor, fantastična gastronomija i povoljne cijene čine brojne četvrti, među kojima se ističe Plaka u središtu grada, vrlo posjećenima, privlačnima i obljubljenima. Navečer zajednički odlazak s pratiteljem putovanja upravo u Plaku podno Akropole, živahne četvrti s bezbrojnim tavernama i uskim vijugavim ulicama orijentalnog prizvuka – fakultativno moguća večera s folklornim programom. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan: ATENA

Doručak. Poludnevni razgled Atene autobusom i pješice u pratnji službenog gradskog vodiča: trgovi Omonia i Sintagma, glavni gradski trgovi grčke prijestolnice – parlamentklasicističke palače monumentalnih ulica Stadiou i Panepistimiou„Kallimarmaro“, Panhelenski stadion izgrađen od bijelog mramora za prvu olimpijadu modernih vremena 1896.g. – monumentalna Hadrijanova vrata iz rimskog perioda na ulazu u svetište Zeusa Olimpskog – atenska Akropola, centar antičkog grčkog svijeta i jedan od najznačajnijih spomenika svjetske kultune baštine s hramovima Partenon i Erehteon te panoramskim pogledom na Atenu. Slobodno poslijepodne za osobne programe. Predlažemo uspon na 278 visoko brdo Lykabetos kako biste uživali u pogledu na Atenu s veličanstvenom Akropolom – s atenskog „kućnog brda“ kako nazivaju Lykabetos pruža se pogled od kojeg zastaje dah! Nekoć davno na vrhu brda koje „nadgleda“ Atenu nalazio se hram Zeusu, a danas je Lykabettos na glasu kao jedno od najromantičnijih atenskih lokacija koju nikako ne smijete propustiti. Navečer doček Nove godine u vlastitom aranžmanu (organizacija dočeka Nove godine na ulicama i trgovima u isključivoj je nadležnosti gradskih turističkih ureda.). Napomena: na upit moguće je rezervirati doček u hotelu. Noćenje.

3. dan: ATENA: FAKULTATIVNI IZLET PIREJ – RT SOUNION – GLYFADA ili izlet ATENSKI OTOCI HYDRA, AEGINA I POROS
SRETNA NOVA GODINA!

Doručak. Slobodan dan za vlastite programe i aktivnosti. 
Preporučujemo da zaokružite posjet Ateni s odlaskom na jedinstveni izlet koji će vas upoznati s prekrasnim otocima u zaljevu Atene: izlet na saronske otoke Aegina, Hydra i Poros s uključenim ručkom na brodu i transferima od/do hotela (uplata u poslovnici prilikom kupovine aranžmana*). Riječ je o otočju u zapadnom dijelu Egejskog mora, blizu obale grčkog kopna, koji je dobio ime po istoimenom zaljevu koji razdvaja poluotoke Atiku i Peloponez. Aegina je među otocima koje ćemo posjetiti najveći otok, omiljeno izletište vikendom za stanovnike Atene koji vole njezin lagani ritam života, ugodno podneblje i bogatu povijest (Aegina je bila poznata morska sila u 7. st. pr. Krista). Poros, najmanji među ovim otocima, osvaja svojom bogatom vegetacijom, a nasadi limuna i naranči su tipični krajolici na ovom otočiću. Na treći otok na današnjem izletu, Hydru, oduvijek su rado dolazili umjetnici, a među poznatijim imenima spomenut ćemo da je Hydru volio Leonard Cohen, ali i Sophia Loren i Melina Mercouri. Otok na kojem nema automobila i na kojem su jedini prijevoz mule i magarci, osvaja svojim uskim, kamenom popločenim uličicama, bijelo obojanim pročeljima kuća i mirisom Mediterana. Povratak s izleta u kasnim poslijepodnevnim satima.
U slučaju da ste slavili do jutra i ne da Vam se buditi rano ujutro kako biste otišli brodom na cjelodnevni izlet, nudimo mogućnost odlaska na cjelodnevni izlet Pirej – Rt Sounion – Glyfada (uplata prilikom kupovine aranžmana). Obići ćemo Pirej, atensku luku još iz drevnih vremena i jednu od najznačajnijih luka na Mediteranu kroz koju godišnje prođe više od 20 milijuna putnika. Putovanje slikovitom atenskom rivijerom odvest će nas do glasovitog rta Sounio, poznatog po Posejdonovu hramu i jedinstvenoj lokaciji na najjužnijem rtu poluotoka Atike. Tu se Menelaj zaustavio na svom putovanju iz Troje, a kralj Egej bacio u more koje je tako dobilo njegovo ime (razgled izvana). Poznat po veličanstvenim zalascima sunca i pitoresknoj lokaciji, Cap Sounion je nezaobilazna točka pri posjetu Ateni. Izlet ćemo završiti na Glyfadi, atenskom predgrađu smještenom na samoj obali, kojeg krase nepregledne plaže i na kojoj žive grčki milijuneri, ministri i biznismeni – Glyfadu stoga zovu i „grčki Beverly Hills“ ili „grčki Hamptons“.
Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: ATENA – ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme za kupovinu ili dodatni posjet nekom od brojnih atenskih muzeja: svakako preporučujemo posjet novom Muzeju Akropole, fantastičnom muzeju otvorenom 2009. g. koji prikazuje život na atenskoj Akropoli i njezinoj okolici a stavljaju ga na popis 25 top svjetskih muzeja. Ili možete posjetiti muzej Benaki u kojem je vidljiv presjek spektakularne grčke kulture, monografski Muzej cikladske umjetnosti, Bizantski muzej, itd.). U poslijepodnevnim satima transfer do zračne luke. Let na liniji JU 513 u 15:35 sati po lokalnom vremenu s međuslijetanjem u Beogradu, dolazak u Zagreb u 19:35 sati.

Bitne Napomene

 • Polazak je iz Zagreba
 • Za ovo putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica
 • Minimalan broj putnika: 20
 • Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.
 • Cijena i datum GARANTIRANOG aranžmana po osobi: 30.12.2017. – 02.01.2018. – REDOVNA CIJENA 2.540 kn
 • FM popust u odnosu na redovnu cijenu vrijedi do obavijesti o popunjenosti kapaciteta! ovaj popust isključuje moguće druge popuste ili posebne akcije!

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: 

 • Prijevoz zrakoplovom prema programu,
 • Smještaj u hotelu 3/4* u Ateni u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi tri noćenja s buffet doručkom,
 • Pratitelja,
 • Transfer od/do zračne luke u Ateni,
 • Poludnevni razgled grada uz službenog gradskog vodiča, te
 • Troškove organizacije i prodaje

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: 

 • Ulaznice u muzeje, spomenike i kulturno-povijesne sadržaje koje nisu navedene kao uključene,
 • Pristojbe u zračnim lukama u iznosu 1.090 kn – obavezna doplata,
 • Fakultativne sadržaje,
 • Karte za javni prijevoz u Ateni,
 • Putno osiguranje te
 • Troškove osobnih narudžbi.
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na 01/7980-660 ili na mail [email protected]
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu 790 kn
 • Pomoćni krevet za treću osobu na upit!
 • CIJENE ULAZNICA (prema stanju u siječnju 2017. g., podložne promjeni):
  • Akropola 20 €,
  • Muzej Akropole 5 €,
  • Nac. arheološki muzej 7 €
 • CJELODNEVNI IZLET NA ATENSKE OTOKE S UKLJUČENIM RUČKOM (na osnovi 15 prijavljenih putnika/minimum za realizaciju izleta) – 620 kn
 • CJELODNEVNI IZLET PIREJ – RT SOUNION – GLYFADA (na osnovi 15 prijavljenih putnika/minimum za realizaciju izleta) – 280 kn

KORISNE NAPOMENE

 • Cjelodnevni izlet na atenske otoke nesumnjivo je vrlo atraktivan bez obzira na doba godine i realizira se tijekom cijele godine, pa tako i na prvi dan nove godine.
 • Transferi iz hotela za luku rade se između sedam i osam ujutro, pa to morate imati na umu ako želite na izlet, a namjera je dočekati Novu godinu i slaviti do jutra. Povratak s izleta je u ranim večernjim satima, u cijeni izleta uračunat je ručak na brodu.
 • Izlet na atensku rivijeru realizirat će se u kasnijim jutarnjim satima, a na izletu atenskom rivijerom ručak nije u cijeni izleta, ali stajanje u Glyfadi omogućuje odlazak na ručak.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Agencija putovanja zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%.
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Ateni, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima, te o procjeni pratitelja.
 • Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
 • Vremena polazaka zrakoplova u programu podložna su promjeni.

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
 • Kreditne kartice: jednokratno ( American Express, Diners Club, Maestro, Visa, MasterCard, Discover)
 • Kreditne kartice: obročno ( Amex, Diners i Master ZABA na 12 rata )
 • U slučaju obročnog plaćanja, ukupna cijena aranžmana se uvećava za 5%
 • Plaćanje putem web shopa PopustPlus ( zatražiti link za plaćanje prilikom prijave ) – American Express i Diners Club karticama, Master Card i Visa karticama Zagrebačke banke do 6 rata, Ostalim karticama jednokratno

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji. 

Šifra: 4D 004 ATH/NG

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!