[Rijeka] Bretanja i Normandija: 9 dana

Već od 4.990
9 dana Autobus Rijeka Hoteli 3* Već od 4.990 Kn  Prijavi se!

PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN Polazak iz Rijeke s Jelačićevog trga u 06:00 sati. Vožnja turističkim autobusom kroz Sloveniju i Italiju prema Tunelu Mt Blanc (Trieste, Venezia, Verona, Brescia, Milano, Novara, Aosta). Dolazak u Annemasse nedaleko Ženeve u kasnim popodnevnim satima. Smještaj u hotel 3*. Nakon kratkog odmora fakultativno odlazimo našim autobusom do Ženeve, jednog od najpoznatijih švicarskih gradova, financijskog i diplomatskog središta na obali istoimenog jezera. Slobodno vrijeme za šetnju slikovitim gradićem ili za večeru u nekom od tipičnih burgundskih restorana. Povratak u hotel. Noćenje.

2.DAN Nakon doručka krećemo prema prema centralnoj Francuskoj. Ugodna vožnja kroz atraktivna područja doline rijeke Rone i Burgundije prema pokrajini Berry. Stižemo u Bourges, grad koji se smjestio u ravnici između Rijeka Cher i Loire. Razgled monumentalne gotičke katedrale Sv.Stjepana iz XII stoljeća i slobodno vrijeme za uživanje u srednjevjekovnoj gradskoj jezgri. Nastavljamo vožnju prema Toursu, srednjevjekovnom gradu koji leži na obali Loire, a poznat je po svetome Martinu koji je najveći dio svog života proveo u obližnjoj opatiji Marmoutier. Prema legendi, dok su njegove posmrtne ostatke u kasnu jesen vozili rijekom Loirom, počela je listati i cvasti vegetacija duž obale.  Smještaj u hotelu s 3*. Slobodno vrijeme za večeru i šetnju gradom. Noćenje.

3.DAN Doručak. Krećemo prema zapadu i stižemo u Villandry gdje ćemo razgledati dvorac iz 16. stoljeća koji je sagradio ministar financija kralja Francoisa I, Jean de Breton i prekrasne terasaste vrtove gdje se u savršenom skladu boja izmjenjuju gredice zasađene ukrasnim biljem i sezonskim povrćem. Joachim Carvallo, vlasnik dvorca zaslužan je da je 1920.g. dvorac otvoren za javnost.  Nastavljamo vožnju prema Angersu na obali rijeke Maine, sjedištu Anžuvinske dinastije i dvora provansalskog i anžuvinskog grofa i kralja Napulja, dobrog kralja Renea. Slijedi fakultativni posjet  i angerskoj tvrđavi koju je početkom 13. stoljeća sagradio kralj Louis IX Sveti: tapiserija Apokalipse, kapela, bedemi… Slobodno vrijeje za šetnju do katedrale Svetog Mauricija iz 12. stoljeća. Vozimo se dalje prema ušću Loire u Atlantik i prekrasnoj Bretanji. Smještaj u hotelu s 3* u Vannesu na obali lagune Morbihan. Preporučamo kušanje ribljih specijaliteta u nekom od mnogobrojnih restorana na obali. Noćenje.

4.DAN Doručak. Krećemo na put misterioznom Bretanjom kroz područje Finistera što u doslovnom prijevodu znači “kraj svijeta”, podučje koje je uvijek bilo odvojeno od francuske, pa i bretonske svakodnevice, posljednje utočište Druida pred nailazećim Kršćanstvom. Posjet Locronanu koji se uzdiže na uzvisini odakle se pruža prekrasan pogled na bretonski okoliš. Šetnja gradićem gdje vrijeme kao da je stalo prije nekoliko stoljeća i gdje je R. Polanski snimao dijelove filma “Tess”. Nastavljamo vožnju prema nedalekom Guimiliau gdje ćemo upoznati crkveno dvorište, bretonsku specifičnost, najvećim dijelom iz 15. i 16. stoljeća s klesanom kalvarijom, kosturnicom i krstionicom prekrivenim stoljetnim lišajevima. Nastavak vožnje prema našem današnjem odredištu, prekrasnom St Malou, nekad gusarskom središtu, gradu na morskoj obali okruženom impresivnim zidinama gdje je rođen Francois Rene Chateaubriand, otac francuskog romantizma. Smještaj u hotelu s 3* u širem centru grada. Slobodno vrijeme za šetnju prekrasnim gradom sa specifičnom bretonskom arhitekturom i mnogobrojnim restoranima gdje preporučamo kušanje palačinki od crnog brašna i prvoklasnog bretonskog piva. Noćenje.

5.DAN Nakon doručka odlazimo u posjet Mont Saint-Michelu, „čudu zapadnog svijeta“, veličanstvenom samostanu-gradiću podignutom u zaljevu pod jakim utjecajem plime i oseke. Ovo mjesto godišnje bilježi više od 3,5 milijuna posjetitelja. Vožnja lokalnim autobusom od terminala do ulaza u spomenički kompleks i zidine te pješice glavnom ulicom i mnogobrojnim stepenicama do crkve i samostana koji predstavljaju vrhunac gotičke gradnje 13. stoljeća. Slobodno vrijeme za razgled, slikanje i kupovinu suvenira. Odlazimo obalnom cestom duž plaže poznate po pješčanom jedrenju do gradića Cancale. U najpoznatijem francuskom centru uzgoja kamenica zadržati ćemo se dovoljno dugo da možete uživati u kulinarskim blagodatima Atlantika i ovisno o rasporedu oseke i plime doživjeti zanimljivu “berbu” kamenica pomoću traktora.  Nastavljamo vožnju do nedalekog Dinana, gradića na brežuljku nad rijekom Rance, okruženog izvanredno očuvanim 3 kilometra dugim srednjevjekovnim zidinama. Šetnja slikovitim uličicama i zidinama. Povratak u St. Malo. Noćenje.

6.DAN Doručak. Putovanje se nastavlja kroz prekrasne zelene normandijske krajolike. Posjet gradiću Bayeux s vrlo zanimljivom povijesnom jezgrom u kojoj se nalazi i muzej s tapiserijom kraljice Matilde koja prikazuje osvajanje Engleske od budućeg engleskog kralja, normanskog vojvode Williama Osvajača (najduža sačuvana tapiserija na svijetu). Posjet spomen groblju gdje su sahranjeni pripadnici britanskih postrojbi poginuli u borbama tijekom operacija iskrcavanja na normandijskim plažama tijekom kasnog proljeća 1944.g. Nastavak vožnje prema “plažama iskrcavanja” do lokaliteta Longues-sur-Mer gdje se nalaze izvanredeno dobro očuvani ostaci njemačke topovske baterije između plaza Omaha i Gold. Nakon razgleda i slikanja baterije nastavljamo do obližnjeg slikovitog mjesta Arromanches les Bains gdje su odmah po iskrcavanju 6.6.1944. saveznici počeli graditi pontonsku luku Mulberry B čiji se ostaci i danas mogu vidjeti na pješčanoj plaži i koja je imala važnu ulogu tijekom daljnjih ratnih operacija .  Zadržavanje za kupovinu suvenira i fakultativni  posjet muzeju „Iskrcavanja u Normandiji“. Smještaj u hotelu 3* na području plaza u nedalekom Ouistrehamu. Noćenje.

7.DAN Doručak. Vožnja do Caena gdje ćemo posjetiti slikovitu otvorenu tržnicu s nevjerojatno bogatom ponudom domaćih proizvoda.  Nastavljamo prema Honfleuru, gradiću na ušću rijeke Seine u more. U ovom starom ribarskom gradiću koji je u drugoj polovici 19. stoljeća privlačio mnogobrojne impresioniste razgledat ćemo crkvu svete Katarine, najveću francusku drvenu crkvu iz 15. stoljeća, le Vieux Bassin – staru luku na popisu UNESCOVE kulturne baštine, staro skladište soli Les greniers a Sel. Slobodno vrijeme za ručak, slikanje ili kupovinu suvenira.  Odlazimo prema nedalekom Pont l’Evequeu, gradiću smještenom na području čuvenom po uzgoju jabuka i proizvodnji jednog od najpoznatijih francuskih žestokih pića i jabukovače. Fakultativno ćemo posjetiti  destileriju Calvadosa gdje ćete moći vidjeti tehnologiju proizvodnje i imati mogućnost kupovine autohtonih proizvoda. Povratak u hotel. Noćenje.

8.DAN Nakon doručka napuštamo Normandiju i krećemo u smjeru Pariza i dalje prema Alsaceu gdje ćemo prenoćiti u Mulhouseu, drugom najvećem gradu ove zanimljive regije. Smještaj u hotelu s 3*. Slobodno vrijeme za večeru i šetnju obližnjim centrom grada koji leži na obalama dvije rijeke, Ill i Doler. Noćenje.

9.DAN Doručak. Vožnja autobusom kroz Švicarsku (Luzern, Bellinzona, Lugano) prema Italiji (Como, Milano, Verona, Venecija) i Sloveniji. Dolazak u Rijeku u večernjim satima.

Bitne Napomene

 • Za ovo putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica
 • Polazak je iz Rijeke
 • Cijena se odnosi na jednu osobu
 • Minimalni broj putnika: 30
 • Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.
 • Datumi putovanja: 30.9.-8.10.2018.: redovna cijena 4.990 kn

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: 

 • Prijevoz turističkim autobusom,
 • Smještaj u dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonom i WC-om,
 • 8 noćenja s doručkom u  hotelima s 3* prema programu,
 • Usluge voditelja putovanja,
 • Pripremu i organizaciju putovanja,
 • Jamčevinu turističkog paket aranžmana

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: 

 • Troškove ulaznica,
 • Stručna vođenja u muzejima, crkvama i slično
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na 01/7980-660 ili na mail [email protected]
 • Obvezna doplata na licu mjesta za turističku pristojbu: 2,00 euro (po osobi/noć) – podložno promjenama
 • Jednokrevetna soba: 1.800,00 kn

NAPOMENA: redosljed razgleda i cijene ulaznica mogu biti podložne promjenama

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
 • Kreditne kartice: jednokratno ( American Express, Diners Club, Maestro, Visa, MasterCard, Discover)
 • Kreditne kartice: obročno ( Amex, Diners i Master ZABA na 12 rata )
 • U slučaju obročnog plaćanja, ukupna cijena aranžmana se uvećava za 5%
 • Plaćanje putem web shopa PopustPlus ( zatražiti link za plaćanje prilikom prijave ) – American Express i Diners Club karticama, Master Card i Visa karticama Zagrebačke banke do 6 rata, Ostalim karticama jednokratno

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji. 

Šifra: 9D 042 BIN

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!