Budimpešta: 3 dana

Top ponuda Već od 890
3 dana Autobus Zagreb, Varaždin, Čakovec JAGELLO BUSINESS HOTEL 3* Već od 890 Kn 990 Kn  Prijavi se!

PROGRAM PUTOVANJA

Vrijednost više: Malo Bolja Budimpešta. Od svih klasičnih Budimpešta, s Putolovcem dobivate najviše.

Detaljan razgled svih bitnih lokaliteta, židovska tura, mogućnost fakultativnog izleta Neobični spomenici Budimpešte

Moguć polazak iz Čakovca i Varaždina uz prethodnu najavu. 

1.dan ZAGREB – BUDIMPEŠTA 

Polazak u 6:00h ispred Gradskog Poglavarstva (Trg Stjepana Radića 1). Vožnja prema Budimpešti kroz Mađarsku, pokraj takozvanog mađarskog mora, jezera Balaton uz kraća zaustavljanja i odmore tijekom puta. Dolazak u Budimpeštu predviđen u popodnevnim satima. Po dolasku u grad odlazak na brdo Gellert. Ovo čak 235 metara visokom brdo uzdiže se iznad same Budimpešte, te se sa ove pozicije baca prekrasan pogled na Dunav, te na obje strane Budimpešte – Budim i Peštu. Vidjeti ćemo slavnu Citadelu, Habzburšku utvrdu koja je podignuta na ovom mjestu tokom Austrijsko – mađarskog rata. Ovdje se nalazi i spomenik Slobodi, podignut 1947. godine u čast sovjetskim vojnicima koji su poginuli tokom oslobođenja Budimpešte od Nijemaca. Spomenik je sa postoljem visok čak 40 metara te je danas lokacija koja dominira Budimpeštom. Potom ćemo se spustiti u grad, te idemo prema Peštanskoj strani. Proći ćemo preko Elizabetinog mosta, vjerojatno najljepšeg i najpoznatijeg od 7 budimpeštanskih mostova. Slijedi kombinacija panoramsko – pješačkog razgleda Budimpešte: Terme Gellert – Željeznički kolodvor Keleti – stadion Ferenc Puskas – Sportska arena László Papp. Dolazak do Trga Heroja ( Hosök tere ), gdje ćemo kratko izaći. Ovaj trg posvećen je 7 mađarskih plemena koje su prema legendi došle iz Azije na ova područja te su zaslužna za početak mađarske države. Slijedi šetnja Trgom Heroja, te obližnjim gradskim parkom Városliget, do kapelice Jaki i dvorca Vajdahunyad. U gradskom parku se nalazi i budimpeštanski zoološki vrt, jezerce na kojem se tokom zime možete klizati, te je ujedno omiljeno izletište građana Budimpešte. Potom slijedi vožnja poznatom Avenijom Andrassy, pokraj Kuće Terora i Zgrade Opere, do samog centra grada gdje ćemo izaći i imati razgled pješke: Mađarski Nacionalni Parlament ( Országház ), prepoznatljiva neogotička građevina na obalama Dunava, nekad najveća zgrada parlamenta u svijetu, a danas treća po veličiniTrg Lajosa Kossutha – Etnografski muzej ( Izvana ) – šetnja dunavskom promenadom – spomenik cipelama – Lančani ( Szeceny ) Most – Margitin Most – Bazilika Svetog Ištvana – Elizabetin trg –  Vorosmarty ter, centralni trg Budimpešteslavna slastičarnica Gerbaud, najstarija slastičarnica u Budimpešti – ulica Vaci, najduža i najpoznatija ulica Budimpešte sa bogatom ponudom suvenirnica, trgovina, restorana i kafića. Šetnju ćemo završiti pred zgradom Velike gradske tržnice. Slobodno vrijeme za ručak i šetnju po ulici Vaci. Okupljanje grupe na dogovorenom mjestu u dogovoreno vrijeme te odlazak u hotel. Slobodna večer u Budimpešti. Noćenje.

2.dan BUDIM – ŽIDOVSKA ČETVRT

Doručak. Nastavljamo sa razgledavanjem grada uz pratnju vodiča: Idemo na Budimsku stranu grada, u dio grada koji se naziva Várnegyed, do Budimske palače gdje ćemo vidjeti najbitnije lokacije budimske strane uz pratnju vodiča u kombinaciju panoramsko – pješačkog razgleda: Trg Adama Clarka – Nulti MeridijanRibarski bastion sa svojih 7 neogotičkih tornjeva koji simbolitiraju mađarskih 7 plemena – Crkva Matijaša Korvinaspomenik Stjepanu Prvom uz kojeg se možete fotografirati sa živim sokolom – Trg sa kipom Svetog Trojstva – spomenik Andrasa Hadika, jedan od najzanimljivijih spomenika u Budimpešti – Stara zgrada gradske vijećnice Ulaz u Budimske trezore ( Izvana ) – Palača Sandor, koja je danas rezidencija mađarskog predsjednika – Trg Svetog JurjaTerasa Janosa HunyadiaKraljevski dvorac na Budimu. Nakon razgleda vraćamo se u sami centar grada, gdje ćemo imati slobodno vrijeme za ručak i vlastite sadržaje. U dogovoreno vrijeme, za one koji žele nastavak razgleda tzv. Židovske četvrti u Budimpešti uz pratnju vodiča. Židovska populacija Budimpešte vuče korijene još iz 13. stoljeća za vrijeme vladavine kralja Bele IV, te je preživjela otomansku i habsburšku vladavinu, pa sve do pojave nacizma. Razgled dijela grada gdje se nekad nalazila židovska četvrt, a danas je prava meka za umjetnike i hipstere, prepuna takozvanih „Ruševnih barova“, jednog turističkog fenomena specifičnog za Budimpeštu. Radi se o velikom broju zgrada iz predratnog doba, vrlo uskih prostora u kojima su u moderno doba otvoreni razni barovi. Slijedi razgled uz pratnju vodiča: Sinagoga u ulici Dohány, najveća Sinagoga u Europi te druga najveća na svijetu – memorijalni park Raoula Wallenberga – Carl Lutz memorijal – Sinagoga u ulici Rumbach – Sinagoga u ulici Kazincky – Ulica Karavan sa mnogobrojnim street food barovima – Roszak tere  – Crkva Sv. Elizabete. Slobodna večer u gradu ili moguća fakultativna večera u tradicionalnoj Čardi uz mađarske specijalitete. Povratak u hotel u vlastitom aranžmanu. Noćenje.

3.dan BUDIMPEŠTA – ZAGREB 

Doručak. Odjava iz hotela. Staviti ćemo stvari u autobus te ćemo imati slobodan dan za razgled vlastitih želja u Budimpešti. Danas preporučamo jedan poseban izlet samo u organizaciji Putolovca Neobični spomenici Budimpešte. Ako vam kažemo da u Budimpešti možemo naći spomenike Bud Spenceru, Junacima Pavlove Ulice, Ronaldu Reganu… onda je jasno da Budimpešta itekako ima veliku količinu spomenika za ponuditi. Razgled ćemo vršiti metroom kako bi se upoznali i sa najčešćim prijevoznim sredstvom stanovnika Budimpešte. Izlet završavamo u Budimpeštanskom Memento parku, muzej na otvorenom posvećen monumentalnim kipovima i isklesanim pločama iz mađarskog komunističkog razdoblja. Ovdje ćemo vidjeti klasične statue Lenjina, Marxa i Engelsa, kao i nekoliko mađarskih komunističkih vođa. Nakon izleta slijedi povratak u centar grada te slobodno vrijeme za ručak. Za one koji ne žele na izlet sugeriramo posjet nekom od mnogobrojnih muzeja kao što su Nacionalni muzej, muzeji u Kraljevskoj palači, vrlo vrijedna zbirka Muzeja lijepih umjetnosti, budimpeštanskom Zoološkom vrtu ili nekoj od poznatih kavana i slastičarnica skroz do popodnevnih. Za one koji žele, predvečer sugeriramo čarobnu fakultativnu vožnju brodom po Dunavu tokom koje ćete se vratiti u doba monarhije te osjetiti duh prošlih vremena. Ploveći pored Margaretinog otoka i ispod najpoznatijih mostova Budimpešte uživati ćemo u panoramskom pogledu na dunavsku i peštansku stranu grada. Ovo je idealna tura za najljepši pogled na brdo Gellert s Citadelom, Terme Gellert, Budimski dvorac, Ribarsku utvrdu te Zgradu Parlamenta. U dogovoreno vrijeme sastanak grupe na dogovorenom mjestu te odlazak u pravcu Balatona te vožnja prema Hrvatskoj. Nastavak puta prema Zagrebu uz kraća zaustavljanja i odmore tijekom puta. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

***Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

JAGELLO BUSINESS HOTEL 3*

Poslovni hotel Jagello smješten je u blizini Kongresnog centra Budapest i Svjetskog centra. U ponudi imaju svijetle i klimatizirane sobe koje su opremljene besplatnim bežičnim pristupom internetu, TV sa SAT programima, mini barom i detektorom dima te vlastitom kupaonicom s potrebnom toaletnom kozmetikom. Stajalište autobusa se nalazi neposredno uz hotel, a linije javnog prijevoza i najvažnije znamenitosti su udaljene nekoliko minuta pješice. Hotel je izvrstan za sve putnike istraživače povijesti, muzeja i ljubitelje šetnje. OCJENA BOOKING.COM 8,5!

 
Bitne Napomene

 • ODGOVORNI ORGANIZATOR: Putolovac Putovanja d.o.o.
TERMINI ĆE BITI NAKNADNO OBJAVLJENI! JAGELLO BUSINESS 3*
FM 890 kn, RC 990 kn

 

 • Moguć polazak iz Čakovca i Varaždina uz prethodnu najavu. O točnom vremenu i mjestu polaska biti će obaviješteni unutar 24 sata do polaska.
 • Za ovo putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica
 • Polazak je iz Zagreba
 • Minimalan broj putnika: 40
 • Rok prijave: Do popunjenja kapaciteta ukoliko nije nije određen vremenski period
 • Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
 • ***Raspored obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja te radnim vremenima pojedinih znamenitosti.
 • Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Trodnevno putovanje u Budimpeštu
 • 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama hotela Jagello Busines 3* u Budimpešti
 • Prijevoz turističkim autobusom
 • Licenciranog turističkog pratitelja
 • Sve razglede prema programu u Budimpešti
 • Jamčevno osiguranje, troškove organizacije i realizaciju putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Nadoplata za jednokrevetnu sobu 300 kn (plaćanje isključivo u kunama prije putovanja)
 • Ulaznice za pojedine objekte
 • Vlastite troškove
 • Karte za metro u Budimpešti (jedna vožnja 350 HUF)
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na 01/7980-668 ili na mail [email protected]
FAKULTATIVNI IZLETI (plaćanje na licu mjesta) CIJENA PO OSOBI
VEČERA U TRADICIONALNOJ MAĐARSKOJ ČARDI

(Uključuje klasični mađarski menu uz jedno piće te živu glazbu)

25 €
KRSTARENJE BRODOM PO DUNAVU

(Uključuje 1-satno krstarenje brodom po Dunavu uz priču našeg pratitelja)

12 €
IZLET NEOBIČNI SPOMENICI BUDIMPEŠTE

(Uključuje jednodnevnu kartu za Metro, vođenje od strane našeg pratitelja na hrvatskom jeziku, ulaznicu za Memento Park)

20 €
PAKET SVIH IZLETA 50 €

 

NADOPLATA za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno)
1. red – sjedalo 3, 4 100 kn
2. red – sjedalo 5, 6, 7, 8 100 kn
sjedala iza 2. vrata 100 kn
ostala raspoloživa sjedala 50 kn

 

KORISNE INFORMACIJE:

 • Valuta u Mađarskoj je Forinta ( HUF ) – 1 euro je cca 312 forinti
 • Cijena javnog prijevoza ( bus/tramvaj ) u Budimpešti je 350HUF u jednom smjeru – vrijedi 1h
 • Detalje o javnom prijevozu pročitajte ovdje

VAŽNA NAPOMENA:

 • Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata,
 • Završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.),
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
 • Agencija putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije putovanja)
 • Kreditne kartice: jednokratno (Maestro, Master Card, Visa, Visa Electron, Premium Visa, Diners, Discover)
 • Kreditne kartice: Obročno u poslovnici na POS aparatu (Diners na 12 rata, Visa I Mastercard Erste Banke na 12 rata, MasterCard, Visa, Visa Gold Zagrebačke banke do 24 rate – vrijedi za sve kreditne I debitne kartice)
 • Plaćanje putem web shopa putem sustava CORVUS PAY (zatražiti link za plaćanje prilikom prijave) – Diners na 12 rata, Visa I Mastercard Erste Banke na 12 rata, MasterCard, Visa, Visa Gold Zagrebačke banke do 24 rate, svim ostalim karticama jednokratno
 • Plaćanje Visa Premium karticom na rate – do 12 rata – u partnerskoj agenciji po dogovoru sa prodajnim agentom
 • Cijene objavljene na web stranici agencije su cijene izražene sa obračunatim popustom od 5% za jednokratno plaćanje.
 • Za sva obročna plaćanja od 2-24 rata agencija obračunava manipulativne troškove u iznosu od 5%

COVID-19 SIGURNA REZERVACIJA

Za sve nove rezervacije za putovanja u organizaciji turističke agencije Putolovac moguća je promjena termina putovanja i promjena destinacije prije putovanja u slučaju nepredvidivih situacija izazvanih COVID-19 pandemijom.

Prilikom rezervacija putovanja tokom trajanja pandemije moguća je uplata od 200 kn po osobi za rezervaciju termina.

U slučaju niže navedenih razloga, svi putnici koji uplate putovanje, a isto bude otkazano od strane agencije utjecaja bilo kojeg od navedenih razloga na popunjavanje aranžmana imaju pravo na 100% povrat novca. Navedeno se odnosi na sve nove rezervacije u 2022. godini za vrijeme trajanja pandemije.

 • Ukoliko je na destinaciji uvedena obveza testiranja na COVID-19, bilo na destinaciji vašeg putovanja ili da je to po povratku u Republiku Hrvatsku nakon putovanja (ne vrijedi u slučaju da je osigurano besplatno testiranje)
 • Ukoliko je prema svjetskim COVID-19 listama u zemlji u kojoj se nalazi destinacija putovanja uvedena zabrana putovanja građana Republike Hrvatske
 • Ukoliko je uvedena obavezna karantena ili samoizolacija po dolasku na destinaciju ili povratku u Hrvatsku
 • Svi garantirani polasci ne smatraju se garantiranim u slučaju loše epidemiološke situacije na destinaciji sukladno gore navedenim točkama
 • Prilikom autobusnih putovanja agencija će se pridržavati svih u tom trenutku zakonski propisanih mjera. Ukoliko u slučaju promjene određenih mjera nije moguće održati putovanje, isto će biti odgođeno te putnicima biti ponuđen povrat akontacije

Ukoliko putnik otkaže putovanje, a da nije u obzir uzet jedan od gore navedenih parametara za uplaćeno putovanje vrijede redovni opći uvjeti putovanja turističke agencije Putolovac. Gore navedeni uvjeti ne vrijede u slučaju da se putnik sam zarazi na putovanju, dobije simptome ili bude pozitivan na COVID-19 virus prije, za vrijeme ili poslije putovanja. U tom slučaju također vrijede Opći Uvjeti turističke agencije Putolovac.

PROTOKOLI KOJI SE PRIMJENJUJU PRILIKOM ULASKA I BORAVKA U REPUBLICI MAĐARSKOJ USLIJED PANDEMIJE VIRUSA SARSCoV-2 I BOLESTI COVID-19

Uredbom Vlade Mađarske od 23. lipnja 2021. ukinuta su sva ograničenja za ulazak u Mađarsku iz Republike Hrvatske. Tako da nikakav dodatni dokument osim osobne iskaznice nije potreban za navedeno putovanje.

INFORMACIJE O POVRATKU HRVATSKIH DRŽAVLJANJA U HRVATSKU PRILIKOM PRELASKA KOPNENIH GRANICA REPUBLIKE HRVATSKE

***Prilikom povratka u Hrvatsku točnije prelaska hrvatske granice svi putnici su dužni predočiti samo osobnu iskaznicu/putovnicu kao nekad. Za državljane EU među koje spada i Hrvatska više nema nikakvih Covid restrikcija, karantena niti dodatne dokumentacije prilikom povratka u Hrvatsku.

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Putolovac Putovanja d.o.o., OIB: 49394434640, Tkalčićeva 5, 10000 Zagreb. Poslovnica 1: Tkalčićeva 5 Zagreb, Hrvatska, Broj police Osiguranje jamstva OV0682927038 uplaćena kod Adriatic osiguranja, Broj police Osiguranje od odgovornosti OV0682927039 uplaćena kod Adriatic osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http:/www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji.

Šifra: 3D 000 BDM

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!