Bugarska Tura Ryanairom: 8 dana

Top ponuda Već od 800 €
8 dana Avion Zagreb Hotel 3/4* Već od 800 € 870 €  Prijavi se!

PROGRAM PUTOVANJA

KLASIFIKACIJA OVOG PUTOVANJA JE: PROFESSIONAL – Više o klasifikaciji putovanja pogledajte OVDJE.

Agencija specijalist za istok Europe!

1.dan ZAGREB – SOFIJA

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova kod šaltera središnjih informacija. Podjela putne dokumentacije od strane voditelja putovanja te prijava na let za Sofiji na liniji FR 7064 (Ryanair) i polijetanje zrakoplova u 13.00 sati. Dolazak u Sofiju predviđen je u 15.20 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku organizirani transfer do hotela u Sofiji. Prijava i smještaj u hotel. Idemo na razgled Sofije, grada podno planine Vitoše. Idemo metroom u centar grada u istraživanje povijesti grada od doba antičke Ulpie Serdice ( stari rimski naziv za Sofiju ) uz pratnju vodiča. Čeka nas poduži razgled koji ćemo prepoloviti pauzom za kavu i guštanje u ovoj istočnoj prijestolnici. Borisov Park – Orlov Most – Spomenik Sovjetskim Vojnicima – Bulevar i spomenik Tsar Osvoboditel, u čast ruskog cara Aleksandra – Zgrada Nacionalne Skupštine – Čuvena katedrala Aleksandra Nevskog sa svojom zlatnom kupolom, jedna od najvećih pravoslavnih katedrala na svijetu i najpoznatija znamenitost Sofije – Zgrada bugarske patrijaršije sveti Sinod – Crkva Svete Sofije i spomenik neznanom junaku – Ruska crkva Svetog Nikolaja – glavni gradski Trg Alexandra Batenberg – Nekadašnja Kraljevska palača koja je danas galerija primjenjenih umjetnosti – Spomenik Trabantu – Narodno kazalište Ivana Vazova –  arheološki muzej koji se nalazi u zgradi nekadašnje džamije –Largo, sklop od tri monumentalne građevine iz doba komunističke Bugarske koji se sastoji od Predsjedničke palača, robne kuće TZUM te nove zgrade parlamenta Rotunda Svetog Juraja – Trg nezavisnosti – Spomenik Svete Sofije – crkva Svete Petke Samardžijska –  Banya Bashi džamija, jedina preostala aktivna džamija u Sofiji, koju je dizajnirao najveći arhitekt Otomanskog carstva, Mimar Sinan – gradska tržnica – Sofijska Sinagoga – Katedrala Svetog Josipa – Crkva svete nedjelje – Bulevar Vitosha, glavna gradska šetnica. Slobodno poslijepodne u Sofiji. Preporučamo posjet nacionalno-povijesnom muzeju gdje se možete upoznati sa bugarskom povijesti. Sugeriramo i posjetu glavnoj gradskoj tržnici u samom centru grada, a nedaleko su i brojne trgovine tipičnih bugarskih suvenira na bazi čuvene bugarske ruže. Možete isprobati tradicionalne taverne s izvrsnim bugarskim specijalitetima nude poznatu šopsku salatu, slasnu banicu sa sirom, kebapčeta kao i dobra vina (Mavrud), rakiju, pivo. Noćenje.

2.dan SOFIJA – SAMOSTAN RILA – SOFIJA

Doručak. Preporučamo fakultativni izlet u Samostan Rilu. Slijedi putovanje do cca 115 kilometara udaljenog Samostana Rila. To je samostan utemeljen u 10. stoljeću sa brojnim freskama, te ga se smatra jednim od najljepših samostana na svijetu, pa je zbog toga česta meta turista iz cijeloga svijeta. Samostan se nalazi u predivnom prirodnom okruženju nacionalnog parka Rila, a u njemu i dan danas živi 60-ak redovnika. Slijedi razgled manastira te slobodno vrijeme za posjet muzeju po želji putnika ( Doplata na licu mjesta ) ili uživanje u okolici te kupnja suvenira na lokalnoj tržnici. Oni koji ne žele ići na izlet imati će slobodan dan u Sofiji. Povratak u Sofiju u popodnevnim satima te ostatak dana slobodno za vlastite sadržaje.  Navečer mogućnost organizacije tradicionalne bugarske večere s folklornim programom. Noćenje.

3.dan SOFIA – SOZOPOL – NESSEBAR – VARNA

Doručak. Odjava iz hotela. Polazak u smjeru Crnog Mora. Nastavljamo vožnju prema možda i najljepšem bugarskom obalnom gradu koji je svojevrsni umjetnički centar, Sozopolu. Ovaj grad je u bio važna grčka luka, a antički ostaci iste sačuvani su do danas. Po dolasku u Sozopol, slijedi razgled grada čiji je centar proglašen muzejskim dobrom s više od 180 kuća izgrađenih od kamena i drveta krajem 18. st. pod utjecajem crnomorske arhitektonske škole: Crkva St. Zosima – Centralni trg Sozopola sa prekrasnim drvenim kućama – Amfiteatar u Szopolu – Crkva sv. Ćirila i Metoda, u kojoj se navodno čuvaju relikvije Svetog Ivana Krstitelja a koja zbog toga privlači hodočasnike iz cijelog svijeta – Crkva Svetog Jurja – Stari grad – Tvrđava Sozopol i gradske zidine sa južnim vratima ( Izvana ) – ruševine samostana Svetih apostola. Slobodno vrijeme u ovom prekrasnom gradiću. Putovanje nastavljamo odlaskom u obližnji Nessebar, koji se smatra jednim od najljepših gradića u tom dijelu Europe te se ponosi i nazivom „Bugarski Dubrovnik“. Stari grad Nessebar upisan je na UNESCO-vu listu mjesta svjetske baštine. Pravi je živi muzej na otvorenom. Grad se nalazi na rubnom dijelu Sunny Beacha. Kraća vožnja do samog starog grada te slijedi šetnja uz vodiča uskim uličicama ovog grada. Vidjeti ćemo ostatke gradske utvrde – staru vjetrenjaču – Crkvu Sv. Sofije – te stare kuće iz 18. stoljeća.  Kraće uživanje u gradu. Preporučamo odlazak u Etnografski ili Arheološki muzej Nessebara.  Slijedi odlazak prema najvećem bugarskom gradu na crnomorskoj obali, Varni. Po dolasku u Varnu slijedi prijava u hotel. Slobodna večer u gradu. Noćenje.

4.dan VARNA – ALADZHA SAMOSTAN – BALCHIK – VARNA

Doručak. Dan počinjemo vožnjom prema obližnjem manastiru Aladža – jednom od nekoliko manastira u Bugarskoj koji je smješten na vapnenačkoj stijeni te su njegove prostorije uklesane u dvije razine (Ulaznica uz doplatu). Nakon razgleda ovog prekrasnog lokatiteta, odlazimo u obližnji grad Balčik. Tako ćemo posjetiti palaču u Balčiku, nekadašnju ljetnu rezidenciju rumunjske kraljice Marije. Palača je arheološki i arhitektonski kulturni spomenik te spomenik pejzažne arhitekture, a poznata je po svojim prekrasnim cvjetnim terasama i vodopadima. Slobodno vrijeme za ručak te vlastite sadržaje. Poslijepodne povratak u Varnu, te slijedi razgled najvećeg bugarskog grada na Crnom Moru uz pratnju vodiča: Katedrala u Varni tj. Katedralni Hram Uspenie Bogorodichnomonumentalna pravoslavna katedrala koja dominira gradom još od 1886.te godine – Gradski sat – Zgrada Opere – Ostaci Rimskih Termi – Gradska Plaža – Akvarij – Ljetni teatar – Primorski park. Slobodna večer u Varni. Noćenje.

5.dan VARNA – PLISKA – MADARA – PRESLAV – VELIKO TRNOVO

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak u obližnju Plisku – prvu bugarsku prijestolnicu u kojoj ćete vidjeti dobro očuvane ruševine srednjovjekovnog utvrđenog grada. Potom odlazimo u obližnju Madaru, gdje ćemo vidjeti poznatog Madarskog konjanika – veliki kameni reljef isklesan na platou Madara koji prikazuje konjanika kako jašući konja ubija lava. Madarski konjanik je uklesan 23 metara iznad zemlje na gotovo sto metara visokoj stijeni, a prema legendi prikazuje rimskog namjesnika koji je poginuo na litici tijekom lova. (Ulaznica uz doplatu). Nastavak vožnje do Preslava – druge bugarske prijestolnice koja je bila poznata kao duhovni i književni srednjovjekovni centar te središte države u vrijeme zlatnog doba Bugarske pod carem Simeonom I. Po dolasku idemo u posjet tvrđavi u Preslavu. Slijedi polazak za grad Veliko Trnovo, srednjovjekovnu prijestolnicu Bugarske. Grad iznimne povijesne važnosti postao je glavnim simbolom bugarske neovisnosti jer je u njemu izglasan i prvi bugarski Ustav 1879. godine nakon stjecanja nezavisnosti. Iznad samog grada nalaze se utvrde Tsarevets i Trapezitsa iz 12. stoljeća koje dominiraju gradom. Po dolasku prvo ćemo stati u donjem djelu Velikog Tarnova gdje ćemo se prošetati i vidjeti neke od znamenitosti: Crkva Svetih četrdeset mučenika – Crkva Presvetog Uskrsnuća – Shishmanova kupelj – Vladiški most, drveni most preko rijeke Jantre – Crkva Svetog Jurja – Crkva Svetog Dimitrija Solunskog. Potom odlazimo busom prema gornjem dijelu grada gdje ćemo vidjeti tvrđavu Tsarevets, te slijedi šetnja uličicama starog grada: Trg Ivana Asena – Povijesni Muzej ( izvana ) – Ulica Generala Gurka, koja je prepuna povijesnih kuća. Prijava u hotel. Slobodna večer za uživanje u gradu. Noćenje.

6.dan VELIKO TRNOVO – ETAR – SHIPKA – KAZANLIK – PLOVDIV

Doručak. Odjava iz hotela. Ujutro vožnja do mjesta Etar, slikovitog muzeja na otvorenom sa zanimljivim rekonstrukcijama starih zanata i trgovina ( Ulaznica uz doplatu ). Na ulazu u kompleks nalazi se i restoran gdje možete probati tradicionalnu bugarsku kuhinju. Nakon Etara, slijedi vožnja prema Kazanlaku i Dolini ruža. Putem ćemo stati kod mjesta Shipka, gdje se nalazi Spomenik oslobođenja, koji je ujedno simbol moderne Bugarske kao i oslobođenja Bugarske.od Turaka. Spomenik je srce nacionalnog parka-muzeja Shipka i nalazi se na vrhu Shipka. Njegov obris podsjeća na srednjovjekovnu bugarsku tvrđavu i vidi se s desetaka kilometara udaljenosti. Potom ćemo posjetiti Memorijalnu crkvu Shipka, jednu od najljepših pravoslavnih crkvi u Bugarskoj a koja je podignuta u čast pobjede rusko-bugarske vojske nad Turcima u poznatoj Bitci kod prolaza Shipka. Nastavljamo vožnju kroz prekrasna velika polja ruža u okolici Kazanlaka, a koja su poznata po čarobnom mirisu i proizvodnji poznatog parfema. Kazanlak je također poznat i po tračkim grobnicama i zlatnim riznicama te se nalazi na UNESCO-vom popisu svjetske baštine. Upravo tamo ćemo se mi zaputiti te ćemo posjetiti ostatke grobnica kraljeva ( ulaznica uz doplatu ) koji su stoljećima vladali tračkim teritorijem. Same grobnice nalaze se u dolini prigodnog imena, Dolina kraljeva. Slobodno vrijeme za ručak. Nakon Odmora u Kazanliku, slijedi polazak prema Plovdivu, drugom najvećem te kako mnogi kažu najljepšem gradu u Bugarskoj. Plovdiv je drugi grad po veličini u Bugarskoj, koji se nalazi na mjestu nekadašnjeg velikog rimskog grada Filipolisa. Prijava u hotel. Slobodna večer u Plovdivu. Noćenje.

7.dan PLOVDIV

Doručak. Danas slijedi pješački razgled grada na rijeci Marici u pratnji našeg vodiča. S obzirom da se Plovdiv naziva gradom na sedam brežuljaka, mi ćemo krenuti od donjeg grada te se polako uspinjati prema starom gradu: Centralni gradski trg gdje se nalaze ostatci rimskog Foruma – Borisov vrt – Spomenik Milyu – glavna gradska ulica Glavnata – rimski stadion – Džamija Dzhumaya, građena za vrijeme Sultana Murata II. Potom ćemo se uspeti prema starom gradu, pokraj Crkve presvete bogorodice, važne lokacije iz bugarskog nacionalnog preporoda, do najpoznatije lokacije Plovdiva, Plovdivskog teatra. Ovo rimsko kazalište građeno je za vrijeme cara Domicijana, te ga puno arheologa smatra najbolje čuvanim rimskim teatrom na teritoriju cijelog nekadašnjeg carstva. Potom slijedi šetnja starim gradom gdje ćemo osjetiti predivnu atmosferu uskih uličica starog Plovdiva te vidjeti neke od najbitnijih lokacija: Derviški samostan – Crkva svetog Konstantina i Elene – prekrasna zgrada etnografskog muzeja koja se nalazi u sklopu turske kuće iz 19 stoljeća – Kuća balabanov – Kuća Hindliyan, te ćemo razgled završiti na Nebet tepe, jednom od 7 brežuljaka, na kojem se ujedno nalaze i ostatci antičkog naselja iz 4. stoljeća pr.kr. Poslijepodne slobodno vrijeme za uživanje u ovom prekrasnom gradu i vlastite sadržaje. Noćenje.

8.dan PLOVDIV – ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Slijedi transfer prema zračnoj luci u Sofiji. Prijava na let za Zagreb na liniji FR 7065 (Ryanair) i polijetanje zrakoplova u 12.05 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 12.35 sati po lokalnom vremenu. Kraj programa.

 

***Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

RED LETENJA – podložan promjeni
Datum leta FR – Ryanair Odlazna destinacija Dolazna destinacija VRIJEME LETA
Broj leta
xxx FR 7064 ZAG – Zagreb SOF – Sofija 13:00 15:20
xxx FR 7065 SOF – Sofija ZAG – Zagreb 12:05 12:35
Nepaljuzna korejaMarokoUzbekistanBitne Napomene

 • ODGOVORNI ORGANIZATOR: Putolovac Putovanja d.o.o.
 • KLASIFIKACIJA OVOG PUTOVANJA JE: PROFESSIONAL – Više o klasifikaciji putovanja pogledajte OVDJE.
TERMIN NAKNADNO!
HOTEL 3/4* EUR HRK
FIRST MINUTE CIJENA 800 6.027,60
REDOVNA CIJENA 870 6.555,02
NADOPLATA ZA 1/1 SOBU
(plaćanje isključivo u eurima prije putovanja)
160 1.205,52

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

 • Za ovo putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica
 • Minimalan broj putnika: 15
 • Rok prijave: Do popunjenja kapaciteta ukoliko nije određen vremenski period
 • Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
 • ***Raspored obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja te radnim vremenima pojedinih znamenitosti.
 • Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih
 • Po pravilima RyanAir-a svaka osoba sjedi odvojeno, moguće je organizirati sjedenje za dvije ili više osoba zajedno, uz nadoplatu (Cijene su navedene pod ”Cijena ne uključuje”)
 • Ryanair je vrlo striktan u pogledu prtljage. Molimo da pazite da prtljaga ne prelazi zadane norme, jer u suprotnom na aerodromu plaćate za dodatnu prtljagu u iznosu 11 € / 82,88 kn po kg.
 • PROMJENA IMENA PUTNIKA NAKON PRIJAVE IMENA NIJE MOGUĆA ZBOG STROGIH UVJETA RYANAIRA OSIM UZ DOPLATU OD 180 € / 1.356,21 kn PO OSOBI

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE

 • 8 dana putovanja u Bugarsku
 • 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama hotela 3/4* u Sofiji
 • 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama hotela 3/4* u Varni
 • 1 noćenje s doručkom u dvokrevetnim sobama hotela 3/4* u Velikom Trnovu
 • 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama hotela 3/4* u Plovdivu
 • Let Ryanairom na relaciji Zagreb – Sofija – Zagreb
 • Sve pristojbe zračnih luka
 • Transfer autobusom od zračne luke do hotela i nazad do zračne luke
 • Malu ručnu prtljagu dimenzija do 40cm x 20cm x 25cm
 • Kofer koji se predaje prilikom prijave na let dimenzija 119 x 119 x 81 cm te težine ne veće od 20kg
 • Licenciranog turističkog pratitelja
 • Sve razglede prema programu u Bugarskoj
 • Jamčevno osiguranje, troškove organizacije i realizaciju putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Nadoplata za jednokrevetnu sobu 160 € / 1.205,52 kn (plaćanje isključivo u eurima prije putovanja)
 • Ulaznice za pojedine objekte
 • Vlastite troškove
 • Nadoplata za dodatnu prtljagu dimenzija 55cm x 40cm x 20cm (10kg) sa vama u kabini – 26 € / 195,90 kn smjer – 52 € / 391,79 kn oba smjera – plaćanje u agenciji obavezno prilikom rezervacije aranžmana, naknadno plaćanje je obično skuplje zbog toga što Ryanair podigne cijene
 • Nadoplata za dodatnu prtljagu dimenzija 119cm x 119cm x 81cm (20kg) koji se predaje prilikom check in-a – 50 € / 376,73 kn smjer – 100 € / 753,45 kn oba smjera – plaćanje u agenciji obavezno prilikom rezervacije aranžmana, naknadno plaćanje je obično skuplje zbog toga što Ryanair podigne cijene
  • NAPOMENA! Zadnji rok za uplatu kofera je 96 sati prije leta; nakon toga više nije moguća doplata!
 • Nadoplata za odabrano mjesto u avionu – 12 € / 90,41 kn smjer – 24 € / 180,83 kn oba smjera
 • Kartu za Metro u Sofiji koji ćemo koristiti tokom razgleda: Cijena jedne karte je 1,6 Leva dok je cijena dnevne karte 4 Leva. Preporučamo kupnju dnevne karte svaki dan. Više o metrou u Sofiji ovdje
 • Sve što nije navedeno pod cijena uključuje
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na 01/7980-668 ili na mail info@putolovac.hr
FAKULTATIVNI IZLETI (plaćanje na licu mjesta) CIJENA PO OSOBI
SAMOSTAN RILA
(Uključuje prijevoz autobusom, vodiča na hrvatskom jeziku)
30 €
TRADICIONALNA BUGARSKA VEČERA
(Uključuje tradicionalnu bugarsku večeru u restoranu u 4 slijeda uz piće dobrodošlice uz živu glazbu)
30 €
PAKET SVIH ULAZNICA
(Uključuje ulaznicu za Manastir Aladzha, Etnografski Muzej u Etaru, Arheološke lokalitete u Pliski i Madari, tvrđavu u Velikom Preslavu)
25 €
*** Za sve izlete potrebno je minimalno 15 prijavljenih putnika.

 

VAŽNA NAPOMENA

 • Rezervacija putovanja je moguća isključivo uplatom akontacije ili dijela iznosa. Usmena rezervacija putovanja nije moguća,
 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni,
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte,
 • U slučaju izvanrednih (charter) letova, red letenja je podložan promjeni i u vrlo kratkom roku pred polazak na put,
 • Završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom vremenu polaska (leta), kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.),
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,
 • Fakultativni program će se održati isključivo ukoliko se ispune trenutno zahtijevani uvjeti pružatelja usluge na terenu,
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
 • Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

KORISNE INFORMACIJE

 • Valuta u Bugarskoj je bugarski LEV ( 1 euro je cca 1,95 LEVA )
 • Lista taksi kompanija koje preporučamo u Sofiji na linku ovdje
 • Happy je lanac bugarskih restorana – više ovdje

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije putovanja)
 • Kreditne kartice: jednokratno (Maestro, Master Card, Visa, Visa Electron, Premium Visa, Diners, Discover)
 • Kreditne kartice: Obročno u poslovnici na POS aparatu (Diners na 12 rata, Visa I Mastercard Erste Banke na 12 rata, MasterCard, Visa, Visa Gold Zagrebačke banke do 24 rate – vrijedi za sve kreditne I debitne kartice)
 • Plaćanje putem web shopa putem sustava CORVUS PAY (zatražiti link za plaćanje prilikom prijave) – Diners na 12 rata, Visa I Mastercard Erste Banke na 12 rata, MasterCard, Visa, Visa Gold Zagrebačke banke do 24 rate, svim ostalim karticama jednokratno
 • Plaćanje Visa Premium karticom na rate – do 12 rata – u partnerskoj agenciji po dogovoru sa prodajnim agentom
 • Cijene objavljene na web stranici agencije su cijene izražene sa obračunatim popustom od 5% za jednokratno plaćanje.
 • Za sva obročna plaćanja od 2-24 rata agencija obračunava manipulativne troškove u iznosu od 5%

 

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Putolovac Putovanja d.o.o., OIB: 49394434640, Tkalčićeva 5, 10000 Zagreb. Poslovnica 1: Tkalčićeva 5 Zagreb, Hrvatska, Broj police Osiguranje jamstva OV0682931637 uplaćena kod Adriatic osiguranja, Broj police Osiguranje od odgovornosti OV0682931636 uplaćena kod Adriatic osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http:/www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji.

Šifra: 8D 000 BGRY

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!