Burgundija, dvorci Loire i Pariz: 5 dana

Već od 6.080
5 dana Avion Zagreb Hoteli 3* Već od 6.080 Kn 6.380 Kn  Prijavi se!

PROGRAM PUTOVANJA

AUXERRE – DIJON – ROUTE DES GRANDS CRUS – BEAUNE – BOURGES – TOURS – DVORCI CHENONCEAUX, AMBOISE I BLOIS – PARIZ

VRIJEDNOST VIŠE: UKLJUČENE ULAZNICE U DVORCE LOIRE I DEGUSTACIJA VINA U BURGUNDIJI

1. dan: ZAGREB – PARIZ – AUXERRE – DIJON

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i let zrakoplovom Croatia Airlinesa za Pariz na liniji OU470 u 9:00 sati. Po dolasku u Pariz u 11:05 sati ukrcaj u autobus i putovanje prema Burgundiji. Putem ćemo posjetiti čarobni gradić Auxerre, 4. grad po veličini u Burgundiji, poznat po proizvodnji vina među kojima se ističe Chablis. Auxerre je jedan od najstarijih francuskih gradova, a njegovo središte starog grada i danas izgleda kao nekoć i odzvanja duhom prošlih stoljeća. Nastavak putovanja prema Dijonu, glavnom gradu regije. Grad u općoj kulturi poznat po senfu, jedan je od najljepših gradova Francuske. Nekoć su moćni burgundski vojvode vladali iz Dijona dobrim dijelom zapadne Europe, pa se Dijon u 14. i 15. st. može smatrati jednim od najvažnijih gradova Europe tog vremena, a zahvaljujući očuvanosti svoje povijesne jezgre Dijon se nalazi i na popisu zaštićene baštine UNESCO-a. Po dolasku razgled središta grada i smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan: DIJON: izlet ROUTE DES GRANDS CRUS  I BEAUNE

Doručak. Danas ćemo napraviti izlet po jednoj od najpoznatijih francuskih vinskih cesta: Route des Grands Crus jedna je od slavnih francuskih vinskih cesta koja se zbog svoje slikovitosti i upečatljivosti upisala i na popis organizacije UNESCO. Cesta vodi kroz najprestižnije burgundske vinograde i kraj 38 vinogradarskih sela između Dijona i Beuanea. Zaustavit ćemo se na ruti u Nuits Saint George, malom mjestu u sredini rute s najboljim vinogradima Burgundije. Nuits Saint George je poznat i kao „Ville d’Espace“ (Svemirski grad) jer je prilikom slijetanja na Mjesec misije Apollo XV jedan od kratera nazvan imenom mjesta. Posjetit ćemo jedan od vinskih podruma i degustirati vino (uključeno u cijenu aranžmana). Na kraju ceste dolazimo do grada Beaune. Jedan od najpoznatijih gradova regije, Beaune je jedan i od najslikovitijih uopće, a posebnu pozornost privlači njegova vijećnica čiji se raznobojni crjepovi na krovu uočavaju i prije ulaska u grad. Slobodno vrijeme za osobne programe i povratak u Dijon. Noćenje.

3. dan: DIJON – BOURGES – TOURS

Doručak. Odlazak iz Dijona prema Toursu i regiji Doline Loire, od pamtivijeka bogatoj i plodnoj regiji u čijim čarima su mogli uživati samo nekolicina privilegiranih. Na putu do Toursa posjetit ćemo Bourges, skriveni arhitektonski dragulj, sjedište vojvoda od Berryja. Vidljiva iz daleka, gradićem dominira nesumnjivo jedna od najljepših gotičkih građevina u Europi: katedrala sv. Etiennea. Osim veličanstvene katedrale, pozornost zaslužuju gradske renesansne kuće u ulici Rue Bourbonnoux odnosno gotička palača Palais Jacques Coeur. U nastavku dana putovanje prema Toursu: živahan sveučilišni grad koji u svom središtu skriva brojne zanimljive spomenike kao što su katedrala sv. Gatiena, bazilika sv. Martina ili Hotel Gouin. Srednjovjekovni dio grada smješten oko trga Plumereau ogledni je primjer gotičke arhitekture. Razgled središta, smještaj u hotel. Noćenje.

4. dan: TOURS – DVORCI LOIRE: CHENONCEAUX, AMBOISE I BLOIS – PARIZ

Doručak. Odlazak iz hotela i dan proveden u istraživanju najpoznatijih dvoraca regije. Prvo ćemo posjetiti Chenonceaux, vjerojatno najelegantiji od svih, poznat po lukovima na kojima stoji u rijeci Cher. Profinjen i elegantan, dvorac ima bogatu prošlost: bio je omiljeni dvorac slavne Katarine Medici. Dvorac Amboise pak slavan je po jednom drugom stanovniku: u sklopu imanja tog dvorca koji je pripadao grofovima Anjou i Berry, zadnje je dane svog života proveo Leonardo da Vinci koji je tu i pokopan, u kapeli St. Hubert. Na sjeveru grad Blois bio je pozornica za dvorsku intrigu: Louis od Orleansa ubijen je u dvorcu Blois, osumnjičen za urotu protiv kralja Henrija III. Njegova majka Katarina Medici rado je boravila u njemu, njezini bogati apartmani maleni su labirint skrivenih vrata i prostorija. U kasnim poslijepodnevnim satima putovanje prema Parizu, dolazak u hotel i smještaj. Noćenje.

5. dan: PARIZ – ZAGREB

Doručak. Slobodan dan za osobne programe i aktivnosti u Parizu, šetnju četvrtima Montmartre ili Quartier Latin, posjet nekom od brojnih slavnih muzeja ili vožnju brodom po Seini, odnosno usponu na Eiffelov toranj. Transfer iz hotela prema zračnoj luci u 15:30 sati, prijava na let za Zagreb na liniji OU471 u 18:30 sati, planirani dolazak u Zagreb u 20:20 sati.

Bitne Napomene

 • Za ovo putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica
 • MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 20
 • Datum putovanja i cijena aranžmana po osobi:
  • 7.-11.10.2020.: FM cijena 6.080 kn, redovna cijena 6.380 kn

FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Pariz-Zagreb,
 • Zrakoplovne pristojbe,
 • Voditelja putovanja,
 • Smještaj u hotelima 3* u dvokrevetnim sobama na osnovi četiri noćenja s doručkom,
 • Autobusni prijevoz prema programu,
 • Razglede prema programu,
 • Povratni transfer u Parizu,
 • Degustaciju vina u Burgundiji,
 • Ulaznice u dvorce Chenonceaux, Amboise i Blois,
 • Boravišne pristojbe,
 • Troškove organizacije i prodaje

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • Ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene,
 • Fakultativne izlete i sadržaje,
 • Putno zdravstveno osiguranje (preporučujemo!),
 • Napojnice lokalnim pružateljima usluga
 • Troškove osobnih narudžbi
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na 01/7980-668 ili na mail [email protected]
 • Doplata za jednokrevetnu sobu 1.490 kn

NAPOMENE:

 • U dvorcima Amboise i Chenonceaux u cijenu ulaznice uračunati su audio guide uređaji. U dvorcu Blois na usluzi će biti vodič iz dvorca.

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
 • Kreditne kartice: jednokratno (Diners Club, Maestro, Visa, MasterCard, Discover)
 • Kreditne kartice: obročno (Visa, Diners i Master ZABA na 12 rata)
 • Cijene objavljene na web stranici agencije su cijene izražene sa obračunatim popustom od 5% za jednokratno plaćanje.
 • Za sva obročna plaćanja od 2-12 rata agencija obračunava manipulativne troškove u iznosu od 5%
 • Plaćanje putem web shopa PopustPlus ( zatražiti link za plaćanje prilikom prijave ) – Visa, Diners Club karticama, Master Card i Visa karticama Zagrebačke banke do 6 rata, Ostalim karticama jednokratno

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji. 

Šifra: 5D 004 BLP

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!