Čarobni Jug Italije Nova Godina: 4 dana

Već od 3.890
4 dana Avion Zagreb Hotel 3/4* Već od 3.890 Kn  Prijavi se!

Garantirani polazak!

PROGRAM PUTOVANJA

Napulj, Pompeji, Capri i Sorrento

Izravnim letom iz Zagreba u Napulj

Vrijednost više: uključeni polupansioni i novogodišnja večera!

Na obali Tirenskog mora, smjestio se Napulj – duša Italije i grad sunca okružen plavim morem Napuljskog zaljeva koji će vam poželjeti bučnu i živahnu dobrodošlicu kao i živopisne i nezaboravne trenutke. Zajedno s obližnjim vulkanom Vezuv, mitskim Pompejima, šarmantnim Sorrentom i mondenim otokom Capri, vaš boravak na čarobnom jugu Italije učiniti će nezaboravnim, a novogodišnju noć – spektakularnom.

1. DAN: ZAGREB – NAPULJ let, večera, noćenje

Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u zagrebačkoj zračnoj luci. Preuzimanje putne dokumentacije i prijava na let posebnim zrakoplovom u Napulj. Po slijetanju u Napulj slijedi ukrcaj u autobus i razgled najznačajnijih gradskih znamenitosti. Treći talijanski grad po veličini nakon Rima i Milana, glavni grad talijanske pokrajine Campanije, smjestio se u podnožju mitskog Vezuva, na obali Tirenskog mora i s pogledom na zaljev kojem je dao ime. Uz tipične asocijacije koje se vežu uz Napulj – pizza, kaos u prometu, Camorra, itd. – mi bismo ipak dodali da je on sve to, ali Napulj je i grad kulture i umjetnosti, s poviješću dugom tri tisućljeća zbog čega je povijesno središte grada na popisu UNESCO-a. Tipični talijanski grad koji živi 24 sata dnevno, šaren, bučan, ponegdje pohaban, ali slobodan i beskrajno šarmantan, Napulj će vas sigurno osvojiti! U poslijepodnevnim satima vožnja prema hotelu, smještaj, večera i noćenje.

2. DAN:  NAPULJ – VEZUV – POMPEJI doručak, novogodišnja večera, noćenje

Doručak. Nakon doručka slijedi cjelodnevni izlet na Vezuv i mitske Pompeje. Vezuv je slavni Goethe nazvao »vrhom pakla koji se diže iz raja«. Ovaj je vulkan davno prije, erupcijom potpuno uništio i pepelom prekrio rimske gradove Pompeje i Herculaneum. Vožnja autobusom prema vrhu Vezuva do točke od kuda ćemo zadnji uspon proći pješice. Očekujte veličanstvene poglede na Napulj, zaljev i sorentinsku obalu! Odlazak prema arheološkom čudu, fascinantnim Pompejima (ulaznica uz doplatu na licu mjesta). Zasigurno jedno od najzačudnijih mjesta u Italiji, ako ne i šire, povijest Pompeja proteže se daleko u prošlost, ali ono po čemu su postali svjetski poznati jest trenutak koji je formalno uništio svaki trag života u tom mitskom mjestu: riječ je o kobnoj erupciji Vezuva u kolovozu 79.g.n.e. Užareni komadi stijena, smrtonosna pjena i plin uništili su naselje u roku od nekoliko sati. No istodobno je pepeo koji je u sloju od nekoliko metara prekrio grad ostavio odlično sačuvanim naselje za generacije daleko u budućnost. I tako su Pompeji otkriveni nakon zamalo 1700 godina da bi danas bili jedno od najpoznatijih arheoloških nalazišta u svijetu. Razgled s lokalnim vodičem. Povratak u Napulj i pripreme za najdužu noć u godini! Novogodišnja večera u hotelu. SRETNA NOVA GODINA!

3. DAN: SORRENTO IZLET NA OTOK CAPRI – NAPULJ doručak, večera, noćenje

Doručak. Dan je predviđen za istraživanje i uživanje u Sorrentu. Predlažemo izlet na slikoviti otok Capri. Njegova privlačnost bila je poznata i Rimljanima, car August i potom Tiberije ovdje su ljetovali, tj. provodili umirovljeničke dane. U drugoj polovici 19. stoljeća ovaj prelijepi otok bujne vegetacije postao je omiljeno odredište mnogih europskih umjetnika, književnika i slikara, a sredinom 20. stoljeća Capri se pretvara u najprivlačnije ljetovalište svjetskog jet-seta (npr. Capri je bio omiljeno mjesto za odmor Jackie Kennedy koja je na Capri često dolazila. Ljetovanja na Capriju ostavila su traga i u svjetskoj modi – poznate su capri sandale za koje je zaslužna upravo Jackie O., odnosno capri hlače koje je planetarno poznatima učinila legendarna holivudska kostimografkinja iz zlatne ere Hollywooda, Edith Head. „Dragulj Mediterana“, taj maleni otočić prepun pozitivne energije i danas je jedno od najpopularnijih mjesta za odmor na Mediteranu. Svojim ozračjem profinjenosti i bogatstva otok Capri izdvaja se među mnogima, a spektakularna je raskoš njegovog bilja, boja i mirisa! Poznati talijanski modni dvojac, Dolce i Gabbana, izjavili su na otoku tijekom svoje revije prije nekoliko godina: „Na Capriju žena ne živi sezone. Ona živi život, ljubav i strast.“ Cijeli otok obiluje bujnim zelenilom, raznobojnim cvijećem, brojnim puteljcima.  Panoramski razgled po otoku tijekom kojeg ćete razgledati mjesto Anacapri i Capri. Biti će slobodnog vremena i za razgled Ville San Michele, jedne od najpoznatijih atrakcija na otoku koja oduševljava svakog posjetitelja zbog svojih lijepih vrtova i prekrasnih pogleda. Povratak u hotel, noćenje.

4. DAN: CASERTA – NAPULJ –ZAGREB doručak, let

Doručak. Vožnja do Caserte i razgled impozantne Kraljevske palače, izgrađene u baroknom stilu po uzoru Versaillesa (ulaznica uz doplatu). Prijevoz u Napulj u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme za kavicu, ukusnu napuljsku pizzu ili kupovinu! Prijevoz do zračne luke od kuda slijedi let u Zagreb.

PREDVIĐENI RED LETENJA:

30.12. JP 964 ZAGREB – NAPULJ 11.45 – 13.00

02.01. JP 965 NAPULJ – ZAGREB 20-30 – 21.40

Bitne Napomene

 • Za ovo putovanje je potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica
 • Minimalan broj putnika: 45
 • Rok prijave: Do 7 dana prije puta
 • Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih
 • Cijena aranžmana po osobi (min. 45 putnika): 3.890 kn
  • Obavezna doplata za manji broj putnika: 230 kn (ovaj iznos se vraća ukoliko se do polaska skupi 45 putnika po autobusu na destinaciji).
 • Datum putovanja: 30.12.2017. – 02.01.2018.
 • Predviđeni hotel – GOLDEN TULIP PLAZA HOTEL,  CASERTA, http://www.goldentulipplazacaserta.com/

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Prijevoz posebnim zrakoplovom na relaciji Zagreb – Napulj – Zagreb,
 • 3 polupansiona u hotelu 3/4*,
 • Novogodišnja večera,
 • Vanjske razglede i prijevoze prema programu,
 • Hrvatskog pratitelja,
 • Troškove organizacije putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Obavezna doplata zrakoplovne pristojbe: 720 kn,
 • Doplatu na licu mjesta: boravišna pristojba u hotelu cca 3 €/noć.
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na 01/7980-660 ili na mail [email protected]
 • Jednokrevetna soba 460 kn,
 • Izlet na Capri: 450 kn – min. 15 osoba (u cijenu uključen prijevoz do luke, prijevoz brodom, autobusni prijevoz otokom, vođenje). – potrebna je doplata prilikom rezervacije
 • Doplate po želji tijekom putovanja:
  • Vezuv 10 €,
  • Arheološko nalazište Pompeji 13 € + obavezno lokalno vođenje otprilike 5-7 €/osoba,
  • Ostale moguće ulaznice po želji.

POPUSTI

 • Dijete 2 do 12. god na dodatnom krevetu u pratnji dvije odrasle osobe 15 %

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
 • Kreditne kartice: jednokratno ( American Express, Diners Club, Maestro, Visa, MasterCard, Discover)
 • Kreditne kartice: obročno ( Amex, Diners i Master ZABA na 12 rata )
 • U slučaju obročnog plaćanja, ukupna cijena aranžmana se uvećava za 5%
 • Plaćanje putem web shopa PopustPlus ( zatražiti link za plaćanje prilikom prijave ) – American Express i Diners Club karticama, Master Card i Visa karticama Zagrebačke banke do 6 rata, Ostalim karticama jednokratno

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http:/www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji. 

Šifra: 001

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!