Carski Sankt Petersburg: 5 dana

Top ponuda Već od 2.990
5 dana Avion Zagreb Hotel Azimut 4* Već od 2.990 Kn 3.190 Kn  Prijavi se!

PROGRAM PUTOVANJA

Vrijednost više: Odličan te ujedno i jedan od najbolje ocijenjenih hotela u Sankt Peterburgu, centralno lociran Hotel Azimut 4*! 

Agencija specijalist za ISTOK EUROPE!

1.dan ZAGREB – MOSKVA – SANKT PETERSBURG

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let za Moskvu u 13.05 sati na liniji (Aeroflot) s dolaskom u 17.05 sati prema lokalnom vremenu. Nastavak leta za Sankt Petersburg na liniji (Aeroflot) u 18.50 sati s dolaskom u Sankt Petersburg u 20.15 sati po lokalnom vremenu.  Nakon obavljanja graničnih formalnosti, slijedi transfer do grada te smještaj u hotel. Po želji grupe navečer moguća orijentacijski odlazak u centar grada metroom te šetnja centralnim Sankt Peterburgom, uz vodiča. Krećemo na gradski trg Sennaya Ploshad, gdje se nalazi i najveće križište metroa u gradu, te od tamo možete doći do svake lokacije u gradu. Slobodno vrijeme za večeru, te prvo upoznavanje sa ovim ruskim velegradom. Povratak u hotel. Noćenje.

2.dan SANKT PETERSBURG

Doručak. Slijedi razgled grada na rijeci Nevi uz pratnju vodiča. Idemo uz obalu pritoka rijeke Neve, Fontanke do mosta Aničkov na kojem se nalaze poznate skulpture konjušara, a koji se križa sa glavnom gradskom avenijom Nevsky Prospekt. U blizini se nalazi i Fabergeov muzej pokraj kojeg ćemo proći na putu do prekrasnog Mihajlovskog zamka – Marsovo polje – Ljetni vrt te idemo do Crkve Kristovog uskrsnuća, najpoznatijeg motiva Sanktpeterburških razglednica – Mihakhailovsky palača (sjedište Ruskog muzeja) – Mikhailovsky teatr – Mikhailovsky trg te idemo nazad na Nevsky Prospekt gdje ćemo vidjeti prekrasnu Kazansku katedralu – Palača Stroganof – te šetnja prospektom do Zimskog dvorca – trg Dvorca – Aleksandrov stup – legendarni muzej Ermitaž – neoklasični Mramorni dvorac – zgrada Admiraliteta. Uz rijeku Nevu idemo do spomenika Petru Velikom, te prolazimo pokraj Aleksandrovskog vrta do Izakovog trga sa poznatom Katedralom Sv. Izaka pa do poznatog plavog mosta – Spomenik Nikoli I. – Mariinsky dvorac. Slobodno vrijeme za ručak. Poslijepodne slobodno vrijeme u centru grada ili ukoliko za to bude vremena, po želji grupe odlazak uz vodiča do Petropavlovske utvrde s crkvom Sv. Petra i Pavla u kojoj se nalazi grobnica carske porodice Romanov, nesretno ubijenih u Ekaterinburgu za vrijeme Ruske revolucije ( Doplata za ulaznicu na licu mjesta ). Sugeriramo i odlazak do poznate krstarice Aurora, broda koji je prvi ispalio hitac na Zimsku palaču, čime je počela Ruska revolucija. ( Doplata za ulaznicu ). Navečer moguće fakultativno krstarenje rijekom Nevom uz razgled Sankt Petersburga s rijeke. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan SANKT PETERSBURG – PETERHOF – ERMITAŽ

Doručak. Odlazak na fakultativni izlet u cca 40 kilometara udaljeni Peterhof, ljetni dvorac Petra I Velikog, razgled dvorca i prekrasnih vrtova sa skulpturama i vodoskocima, odakle se pruža pogled na cijeli zaljev ( Ulaznica uključena ) – (Park s fontanama je u kompletnoj funkciji službeno od svibnja). Po povratku u Sankt Petersburg, iskrcaj u centru grada, te za one koji su doplatili za ulaznicu, odlazak do Državnog muzeja Ermitaž, te razgled kompleksa uz lokalnog vodiča. Dio grupe koji doplati samo ulaznicu za Ermitaž ovdje se pridružuje ostatku grupe. Ermitaž je jedna od najznamenitijih svjetskih zbirki umjetnina u kompleksu Zimskog Dvorca, nekadašnjeg doma carske obitelji od 1732. do 1917. g., kada su ga zauzeli boljševici. Kolekcija sadrži djela Leonarda, Rembrandta, Rafaela, Renoira, Moneta, Canove i drugih poznatih umjetnika. Imati ćete slobodno vrijeme za šetnju Ermitažem. Navečer slobodna večer u gradu. Noćenje.

4.dan SANKT PETERSBURG – CARSKO SELO – SANKT PETERSBURG

Doručak. Danas preporučamo fakultativni izlet autobusom uz pratnju lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku do mjesta Puškin koji je udaljen cca pola sata vožnje, a gdje se nalazi poznato Carsko selo. Carsko selo je poklon cara Petra I svojoj supruzi u čast rođenja kćerke, buduće carice Elizabete Petrovne. Posjet Palači Ekatarine Velike koja je jedno vrijeme bila carska rezidencija, zajedno s palačom Aleksandra I. Veliki park pun je paviljona, mostova, fontana, kanala i jezera. ( Uključena ulaznica ). Putnici koji ne žele ići u Puškinovo imaju slobodan dan u Sankt Peterburgu. Povratak u Sankt Petersburg u popodnevnim satima. Slobodna večer. Noćenje.

5.dan SANKT PETERSBURG – MOSKVA – ZAGREB

Doručak. Rano ustajanje, odjava iz hotela i transfer do zračne luke. Polijetanje zrakoplova Aeroflota za Moskvu u 05.00 sati uz dolazak u Moskvu u 06.25 sati. Nastavak leta za Zagreb u 10.05 sati prema lokalnom vremenu. Dolazak u Zagreb u 12.15 sati prema lokalnom vremenu. Kraj programa.

***Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama. 

HOTEL AZIMUT 4* – SANKT PETERSBURG

Hotel Azimut 4* se nalazi na nasipu rijeke Fontanke, samo 2 metro stanice udaljene od centra grada. Hotel je ujedno i najviša zgrada u povijesnom okrugu Sankt Peterburga te sadrži bar s panoramskim pogledom, restoranom i besplatnim WiFijem. Svojim gostima nudi 892 ugodne sobe na 18 katova. Sve svijetle sobe hotela Azimut imaju radni stol, TV i vlastite kupaonice s tušem. Mnoge sobe nude pogled na rijeku. U hotelskom restoranu gosti mogu uživati u sveobuhvatnom doručku kao i u drugim specijalitetima bilo iz domaće ili internacionalne kuhinje. Ovaj je objekt također ocijenjen za najbolju vrijednost za novac. Ocjena na booking.com je fantastičnih 8,1.

RED LETENJA – podložan promjeni VRIJEME LETA
ZAG – SVO 13:05 17:05
SVO – LED 18:50 20:15
LED – SVO 05:00 06:25
SVO – ZAG 10:05 12:15

 

 • Program za putovanje u Carski Sankt Petersburg: 5 dana možete pogledati na linku ovdje.
 • Program za putovanje u Moskvu Deluxe: 5 dana možete pogledati na linku ovdje.
 • Program za putovanje u Moskvu i St.Peterburg: 8 dana možete pogledati na linku ovdje.

Bitne Napomene

 • ODGOVORNI ORGANIZATOR: Putolovac d.o.o.
TERMINI POLAZAKA HOTEL AZIMUT 4*
2021.
TERMINI ĆE BITI NAKNADNO OBJAVLJENI! FM 2.990 kn, RC 3.190 kn
ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE (obavezna doplata prilikom rezervacije aranžmana) 1.190 kn

 

 • Avioprijevoznik: Aeroflot
 • Smještaj: Hotel Azimut 4*
 • Za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica
 • Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
 • Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih
 • Rok prijave: Do popunjenja kapaciteta ukoliko nije nije određen vremenski period
 • Potrebno je minimalno 20 putnika kako bi se putovanje održalo

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Prijevoz zrakoplovom prema programu
 • Transfere autobusom zračna luka – hotel – zračna luka
 • Težina prtljage: 1 komad prtljage do 23 kg koji se predaje i 1 komad ručne prtljage koji možete sa sobom ponijeti u putničku kabinu, maksimalne težine 8 kg i zbroja dimenzija do 115 cm (55x40x20)
 • Smještaj u hotelu 4* na osnovi 4 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama
 • Pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom cijelog putovanja
 • Sve razglede prema programu

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Pristojbe zračnih luka i naknadu za izdavanje zrakoplovne karte koje se obavezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana 1.190 kn – iznos je promjenljiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata
 • Nadoplata za jednokrevetnu sobu 1.300 kn (plaćanje isključivo u agenciji)
 • Karta za krstaricu Aurora – cca 600 rubalja – kupnja ponaosob na licu mjesta
 • Ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana
 • Fakultativne izlete
 • Obroke koji nisu uključeni u cijenu
 • e-vizu za Sankt Peterburg (od 01.10.2019. viza je besplatna )
 • Računajte na kupnju barem karneta za 10 vožnji metroom u Sankt Peterburgu po cijeni od 380 Rubalja s obzirom da ćemo se prilikom razgleda kretati Metroom. Cijena vožnje metroom u Sankt Petersburgu je 45 rublja/jedan smjer. Moguće je uzeti kartu za više vožnji što smanjuje cijenu. Računajte na barem desetak vožnji prilikom razgleda. Više o cijenama metroa ovdje
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na ili na mail [email protected]
FAKULTATIVNI IZLETI* (plaćanje isključivo u kunama prije putovanja) CIJENA PO OSOBI
KRSTARENJE RIJEKOM NEVOM uz pratnju našeg vodiča
(minimalno 10 prijavljenih putnika)
200 kn
PUŠKINOVO CARSKO SELO
(minimalno 15 prijavljenih putnika)
590 kn
PETERHOF
(minimalno 10 prijavljenih putnika)
590 kn
PETERHOF SA ULAZNICOM ZA ERMITAŽ I VOĐENJEM
(minimalno 10 prijavljenih putnika)
800 kn
ULAZNICA ZA ERMITAŽ UZ VOĐENU TURU 290 kn
*** Potrebno je minimalno 15 prijavljenih putnika kombinirano za ova tri izleta (Peterhof; Peterhof sa ulaznicom za Ermitaž i vođenjem; Ulaznica za Ermitaž uz vođenu turu) te će se sva tri održati.
*Cijene svih izleta su promjenjive do dana izvedbe zbog česte promjene tečaja i moguće promjene cijene ulaznica

 

VAŽNA NAPOMENA

 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni,
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte,
 • U slučaju izvanrednih (charter) letova, red letenja je podložan promjeni i u vrlo kratkom roku pred polazak na put,
 • Završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom vremenu polaska (leta), kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.),
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,
 • Fakultativni program će se održati isključivo ukoliko se ispune trenutno zahtijevani uvjeti pružatelja usluge na terenu,
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
 • Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

E – VIZA ZA RUSIJU

Od siječnja 2021. g svim građanima Europske unije i Schengenske zone, ulazak u Rusiju će biti moguć na osnovu elektronske vize. Vize će putnici ishoditi sami putem interneta, kroz jedinstveni sustav elektronskih viza:

Način ishođenja elektronske vize:

Potrebno je ispuniti obrazac na web stranici Konzularnog odjela ruskog Ministarstva vanjskih poslova i učitati (uploadati) fotografiju.

 • Za izdavanje e-vize potrebna su 4 dana. Za e-vizu moguće je aplicirati najranije 20 dana prije predviđenog datuma putovanja odnosno ulaska u zemlju.
 • Vize će biti jednokratne i kratkoročne, te vrijede za maksimalan boravak do 16 dana. Svrha putovanja može biti turistički posjet, poslovni ili humanitarni razlozi.
 • Nije potrebno pozivno pismo niti bilo kakva potvrda za vizu. Potrebno je samo ispuniti prijavu odnosno aplikaciju na web stranici http://electronic-visa.kdmid.ru/index_en.html
 • Korištenje navedene web stranice otklanja potrebu za osobnim posjetom konzularnim ispostavama. Web stranica radi 24/7.
 • E-viza je potpuno besplatna.

Kako sustav funkcionira:

 1. Popunite obrazac za prijavu za e-vizu na web stranici: http://electronic-visa.kdmid.ru/index_en.html
 2. Dobit ćete potvrdu e-vize na web stranici ili e-poštom
 3. Ispišite potvrdu ili je preuzmite na svoj mobilni uređaj
 4. Svoju e-vizu potrebno je predočiti prilikom prijave na let te na graničnom prijelazu prilikom dolaska na graničnu kontrolu u zračnoj luci

 

KORISNE INFORMACIJE

 • Valuta u Rusiji je ruska Rublja
 • Vrijeme u Sankt Petersburgu: GMT + 3 i za Moskvu i za Sankt Petersburg
 • Protuzakonito je plaćati robu i usluge u bilo kojoj drugoj valuti osim rublje
 • Preporuča se piti flaširana voda
 • Tokom cijele godine prisutna je visoka vlažnost, bilo zimi ili ljeti te je vodootporna odjeća bitna.
 • Savjet: izbjegavati šibicare kako ne biste ostali bez novaca
 • Bakšiš se najviše očekuje u restoranima i podrazumijeva oko 10-15 % od usluge.
 • Struja širom Rusije je 220 volti/50 Hz.

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
 • Kreditne kartice: jednokratno (Diners Club, Maestro, Visa, MasterCard, Discover)
 • Kreditne kartice: obročno (Visa, Diners i Master ZABA na 12 rata)
 • Cijene objavljene na web stranici agencije su cijene izražene sa obračunatim popustom od 5% za jednokratno plaćanje.
 • Za sva obročna plaćanja od 2-12 rata agencija obračunava manipulativne troškove u iznosu od 5%
 • Plaćanje putem web shopa PopustPlus ( zatražiti link za plaćanje prilikom prijave ) – Visa, Diners Club karticama, Master Card i Visa karticama Zagrebačke banke do 6 rata, Ostalim karticama jednokratno

COVID-19 SIGURNA REZERVACIJA

Za sve nove rezervacije za putovanja u organizaciji turističke agencije Putolovac moguća je promjena termina putovanja i promjena destinacije prije putovanja u slučaju nepredvidivih situacija izazvanih COVID-19 pandemijom.

Prilikom rezervacija putovanja tokom trajanja pandemije moguća je uplata od 200 kn po osobi za rezervaciju termina.

U slučaju niže navedenih razloga, svi putnici koji uplate putovanje, a isto bude otkazano od strane agencije utjecaja bilo kojeg od navedenih razloga na popunjavanje aranžmana imaju pravo na 100% povrat novca. Navedeno se odnosi na sve nove rezervacije u 2021. godini za vrijeme trajanja pandemije.

 • Ukoliko je na destinaciji uvedena obveza testiranja na COVID-19, bilo na destinaciji vašeg putovanja ili da je to po povratku u Republiku Hrvatsku nakon putovanja (ne vrijedi u slučaju da je osigurano besplatno testiranje)
 • Ukoliko je prema svjetskim COVID-19 listama u zemlji u kojoj se nalazi destinacija putovanja uvedena zabrana putovanja građana Republike Hrvatske
 • Ukoliko je uvedena obavezna karantena ili samoizolacija po dolasku na destinaciju ili povratku u Hrvatsku
 • Svi garantirani polasci ne smatraju se garantiranim u slučaju loše epidemiološke situacije na destinaciji sukladno gore navedenim točkama
 • Prilikom autobusnih putovanja agencija će se pridržavati svih u tom trenutku zakonski propisanih mjera. Ukoliko u slučaju promjene određenih mjera nije moguće održati putovanje, isto će biti odgođeno te putnicima biti ponuđen povrat akontacije

Ukoliko putnik otkaže putovanje, a da nije u obzir uzet jedan od gore navedenih parametara za uplaćeno putovanje vrijede redovni opći uvjeti putovanja turističke agencije Putolovac. Gore navedeni uvjeti ne vrijede u slučaju da se putnik sam zarazi na putovanju, dobije simptome ili bude pozitivan na COVID-19 virus prije, za vrijeme ili poslije putovanja. U tom slučaju također vrijede Opći Uvjeti turističke agencije Putolovac.

INFORMACIJE O POVRATKU HRVATSKIH DRŽAVLJANJA U HRVATSKU PRILIKOM PRELASKA ZRAČNIH GRANICA REPUBLIKE HRVATSKE

***  Prilikom povratka u Hrvatsku točnije prelaska hrvatske granice svi putnici su dužni predočiti:

 • EU digitalna kovid potvrdu ili potvrdu o cijepljenju
 • potvrdu o infekciji i oporavku od virusa COVID-19 (15-180 dana nakon pozitivnog testa) ili;
 • negativan PCR test ne stariji od 72 sata ili;
 • negativan antigenski test ne stariji od 48 sati.

Putnicima koji nemaju niti jedan od traženih dokumenata biti će propisana izolacija u trajanju od 10 dana po povratku sa bilo koje destinacije u Svijetu ili Europi. Putnici se najnormalnije slijeću u jednu od zračnih luka u Hrvatskoj. Po povratku kući, putnici mogu obaviti testiranje, poslati isto na mail adresu koju ćete dobiti na granici te vrlo brzo i jednostavno izaći iz izolacije. Osim ako je u zemlji u koju putujemo propisani drugačije ZBOG REGULACIJE ULASKA U AVION nije se potrebno testirati sve do dolaska doma u Hrvatsku bilo da posjedujete COVID putovnicu ili ne.

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Putolovac d.o.o., OIB: 91320522619, Tkalčićeva 5 10000 Zagreb. Poslovnica 1: Tkalčićeva 5 Zagreb, Hrvatska, Identifikacijski kod:  HR-AB-01-080832542 Broj police jamčevnog osiguranja: P15 – 1020000528 uplaćena kod Generali osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http:/www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji.

Šifra: 5D 000 CSP

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!