Toskana, Firenca i Cinque Terre: 4 dana

Top ponuda Već od 1.390
4 dana Autobus Zagreb, Rijeka, Karlovac Hotel 3* Već od 1.390 Kn 1.590 Kn  Prijavi se!

PROGRAM PUTOVANJA

Izleti u Bolognu, Pisu i Luccu
Posjetite Galeriju Uffizi sa lokalnim vodičem

Garantirani polasci!

Moguć polazak iz Čakovca i Varaždina bez doplate.
Večere su uključene u cijenu putovanja.

1.dan ZAGREB/RIJEKA – BOLOGNA – MONTECATINI TERME

Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 05.00 sati. Moguć ukrcaj u Karlovcu i Rijeci, uz usputna zaustavljanja do najstarijeg sveučilišnog grada na svijetu, BOLOGNE. Po dolasku, zajednička šetnja i slobodno vrijeme za predah. Uživanje u arkadama nadsvođenim ulicama, starim ciglenim kućama s drvenim krovovima i stupovima, šarenim prozorima, restoranima iza čijih stakala možete vidjeti kako žene ručno, pred vama mijese tijesto za paštu i pripremaju tagliatelle. Mogućnost odlaska na jedan ulični mercato, plac, tržnicu, gdje vladaju ulični prodavači orašastih plodova, paprika, patliđana i ostalih povrtnih čuda. Uživanje u ulici koja krije barove i trgovine pršuta i maslina. Savjetujemo posjet najstarijoj medicinskoj učionici – Teatro anatomico. U poslijepodnevnim satima nastavljamo prema Montecatini termama gdje smo smješteni. Stižemo oko 19.00 sati a večeru planiramo za 20.30 sati. Večera u termama se sastoji od tjestenine, gl. jela, i deserta. Svakako nije švedski stol, ali bude sasvim dovoljno. Za navečer predlažemo šetnju i čašu vina. Noćenje.

2.dan FIRENCA vlakom

Ujutro sa pratiteljem putovanja krećemo na fakultativni cjelodnevni izlet vlakom TRENI ITALIA (vlak vozi sat vremena) u Firencu, glavni grad Toskane, svjetsko središte kulture i umjetnosti. Zašto vlakom? Zato jer želimo osjetiti Italiju, talijanski jezik i tipičnu svađu oko mjesta u vlaku. Bit će zanimljivo! Izlazimo na stanici Santa Maria Novella, gdje nas čeka naša lokalna vodička. Poludnevni razgled grada: katedrala – krstionica – Giottov zvonik – crkve Santa Croce – Medičejske grobnice – crkva San Lorenzo – Ponte Vecchio – Piazza della Signoria. Za vaše slobodno vrijeme predlažemo posjet galeriji Uffizi (možete rezervirati on line, savjet; iza 14.00 sati birajte vrijeme) ili memorijalne kapele obitelji Medici kako ne bi stajali satima u redu i čekali ulaz. No, ako odustajete od kulturne baštine, svoje vrijeme možete utrošiti na šetnju preko pitoresknog mosta Ponte Vecchio krcatog zlatarskim i draguljarskim radnjama, do palače Pitti i vrtova Boboli. Možete otići i do Piazzale Michelangelo, uživati u pogledu na Firencu i baš tamo, poput kakvog pravog Firentinca, pijuckati desertno Vin Santo i u njega umakati cantuccini, klasični toskanski slatki biskvit s bademima i hrskavom koricom. Ponavljamo avanturu vlakom i vraćamo se na večeru u hotel. Vožnja vlakom. Poslije večere (mogućnost doplate za večeru u hotelu prilikom rezervacije putovanja) predlažemo odlazak uspinjačom na Montecatini Alto – stari grad smješten na brežuljku iznad termi. Vožnja traje oko 10 minuta, a gore vas čeka talijanska piazza iz filmova. Nakon šetnje pravi je trenutak da sjednete na trg, uživate u čaši chiantija i osjećaju Toskane. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan CINQUE TERRE  i PISA – izlet

Doručak. Sa pratiteljem putovanja, autobusom se vozimo prema NP Cinque Terre, te nakon 100 km ulazimo u Liguriju i dolazimo u grad La Spezia. Ukrcavamo se na vlak koji nas vozi kroz čaroban krajolik. Cinque Terre su jedno od najslikovitijih i najpoznatijih mediteranskih mjesta. Naša prva stanica na kojoj izlazimo iz vlaka je Manarola s predivnom prirodnom lukom na koju je dograđen mol za lučicu malih čamaca koji se lagano odmaraju zaštićeni od vjetrova. Vidici oko Manarole su najljepši, tako da je i prvi susret sa Manarolom iznimno dojmljiv. U dnu slike vidite tirkizno more, nekoliko hrabrih kupača, a na vrhu uske kućice koje se uzdižu gotovo ka nebu plijeneći poglede ljepotom svojij živih i strastvenih boja. Pauza za kavu. Nastavljamo prema najvećem od pet mjesta – iznimno lijepog i simpatičnog sela Riomaggiore. Na samoj stanici nalazi se velika slika koja prikazuje život iz nekog davnog vremena prije dolaska modernog doba. U cijelom parku moguće je pronaći više takvih velikih reprodukcija/slika. Sličnost ljudskih lica na slikama i sudbina je zaprepašćujuća: krhke žene crne kose obrađuju vinograde i snažni muškarci izborana lica bore se protiv vjetrova ploveći nemirnim morem. Slobodno vrijeme. Povratak u La Speziu. Šećer na kraju dana – Pisa, gdje ćemo najveću pažnju posvetiti Campo dei Miracoli gdje se nalazi Katedrala, Krstionica, groblje Camposanto sa svetom zemljom sa Maslinske gore i čuveni, 58 m visoki, Kosi toranj dovršen 1350. godine. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

*Napomena: na polascima u ljetnim terminima, izlet u Cinque Terre će biti cjelodnevni kako bi se mogli kupati, a razgled Pise će biti zadnji dan, nakon Lucce.

4.dan  LUCCA – RIJEKA – ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Krećemo prema obližnjoj Lucci. Uvijek nam svi putnici kažu da im je Lucca sto puta bolja od “sladunjave” Pise. Možda zato jer je to grad u kojem živi 10 000 ljudi, najpoznatiji po svjetskom festivalu stripa tijekom kojeg se ljudi oblače u likove iz stripova, održavaju radionice crtanja stripa, otvaraju se izložbe po gradskim muzejima i sve živi za strip. Stara gradska jezgra prekrasno je mjesto prožeto zavijenim ulicama, bogata barovima i tavernama u kojem nema mjesta za nervozu, a stanovnici tako opušteno žive i dišu da poželite odmah kupiti stan ovdje. Povratak prema Hrvatskoj. Dolazak se očekuje oko ponoći.

Toskana

Toskana, regija koja je bila utočište mnogih velikih svjetskih umjetnika, regija okusa i mirisa, predivnog krajolika, dom bankarstva, regija koja će Vas očarati u svakom pogledu i mamiti da se opet vratite.

Većina dobro očuvanih i utvrđenih toskanskih gradića iz sigurnosnih je razloga davno izgrađena na samim vrhovima brežuljaka. Ponosno čuvajući svoju burnu prošlost, ovi su, gotovo muzejski, gradići istinske riznice povijesti, umjetnosti, arhitekture i ljepote. U njima i dan danas, stoljećima brižno čuvane i strpljivo održavane, stoje čudesne romaničke, gotičke i renesansne građevine, koje su, uz cjelokupnu povijesnu arhitekturu gradova, samo dio sanjive priče o nestvarnoj Toskani.

Firenza

Neodoljiva privlačnost renesansne umjetnosti gdje ne možete ne osjetiti uzvišenost hodajući kamenim ulicama kojima su prije nekoliko stoljeća kročili veliki Dante, Leonardo, Michelangelo, Boccaccio, Donatello, Galilei…

Čak i oni koje ne zanima povijest, s poviješću se moraju susresti posjete li Firenzu. Svaki djelić toga grada bremenit je poviješću i priča svoju priču o velikim umjetnicima i utjecajnim plemićima, političkim intrigama i nesmiljenim borbama za moć i prestiž. Ovdje ćete čuti priču o uglednoj obitelji Medici, o tome kako su vladali u krvi, a istodobno podupirali umjetnike, kako su osnovali prve banke i kamatama uvećali svoj imetak.

Prepoznatljivom panoramom grada, koju ćete najbolje doživjeti popnete li se na Piazzale Michelangelo, dominira 153 metara duga katedrala Santa Maria del Fiore, koju Firentinci zovu Duomo, i njezina impresivna kupola. Gradnja katedrale počela je krajem 13. st. te je potrajala 170 godina. S kupolom, Giottovim tornjem i krstionicom, Duomo je remek-djelo renesansnoga graditeljstva..

Na trgu se nalazi gradska vijećnica Palazzo Vecchio iz 13. st., palača građena od smećkastoga kamena u obliku tvrđave. Ispred nje je kip nadvojvode Cosima Medicija, Neptunova fontana te Loggia dei Lanzi, u kojoj su smještene mnoge skulpture, primjerice, “Otmica Sabinjanki”. Na trgu je i znamenita Galleria degli Uffizi, jedan od najstarijih i najpoznatijih muzeja na svijetu u kojemu se čuvaju najpoznatija djela talijanskih renesansnih umjetnika – Botticellijevo “Rođenje Venere”, ali i slike Giotta, Leonarda da Vincija, Michelangela, Rafaela, Tiziana, Caravaggia. Iz Uffizija je Napoleon kao ratni plijen uzeo slavnu Mona Lisu te je držao u svojoj spavaćoj sobi sve dok nije smještena u Louvre. U zgradi muzeja trebali su biti uredi (uffizio) sudaca, no ubrzo su se ondje počela čuvati umjetnička blaga obitelji Medici. Iz Uffizija vodi Corridoio Vasariano, prolaz prema palači Pitti, drugoj rezidenciji Medicija.

NAPOMENA za polazak 29.12.2017.

Napomena za polazak 29.12.2017.:

3. dan – SIENA I SAN GIMIGNANO – izlet   31.12.2017.

Doručak. Fakultativni izlet u Sienu i San Gimignano. Ujutro našim autobusom krećemo prema Sieni. Povijesna jezgra Siene uvrštena je na UNESCO-v popis spomenika svjetske baštine i pretvorena u veliku pješačku zonu. Piazza del Campo je gradski trg u obliku školjke izgrađen na mjestu negdašnjeg rimskog kazališta. Trg je sagrađen je u 12. stoljeću na mjestu nekadašnjeg rimskog foruma i otada do dana današnjeg ostao je u izvornom obliku školjke popločan crvenom ciglom. Također je poznat i po konjskoj trci, ‘Palio od Siene’, jedna je od najtežih i najopasnijih konjskih utrka u svijetu. Posjetiti ćemo Duomo di Siena (ulaznica se naplaćuje), Gradska vijećnica, Torre del Mangia…slobodno vrijeme. Nastavljamo prema San Gimignanu. Po dolasku oduševiti će vas mali utvrđeni srednjovjekovni grad na brdu. Najslavniji je po svojoj srednjovjekovnoj arhitekturi, osobito po svojim tornjevima, koji se mogu vidjeti s nekoliko kilometara udaljenosti. Gradić je poznat i po svom bijelom vinu, Vernaccia di San Gimignano, koje se dobiva samo od loze koja raste u okolici i danas priznato kao jedno od najboljih talijanskih bijelih vina. Moramo probati! Slobodno vrijeme te polazak prema Montecatini termama na večeru. Doček Nove na gradskom trgu koji organiziraju gradske vlasti. Noćenje.

4. dan – PISA – LUCCA – RIJEKA – ZAGREB   01.01.2018.

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak sa pratiteljem putovanja na izlet autobusom u PISU gdje ćemo najveću pažnju posvetiti Campo dei Miracoli gdje se nalazi Katedrala, Krstionica , čuveni 58 m visoki Kosi toranj dovršen 1350. godine i groblje Camposanto sa svetom zemljom sa Maslinske gore. Sigurno si sad mislite zašto se toranj nakrivio? Tlo je u tom dijelu Italije prilično porozno te nije izdržalo težinu tornja i iz toga razloga toranj je na jednoj strani tijekom izgradnje počeo propadati. Kasnije su načinjeni potpornji kako toranj ne bi dublje propadao. Na dan 01.01., Kosi toranj nije moguće posjetiti. Kraće slobodno vrijeme jer slijedi obližnja LUCCA. Uvijek nam svi putnici kažu da im je Lucca sto puta bolja od “sladunjave” Pise. Možda zato jer je to grad u kojem živi 10 000 ljudi, najpoznatiji po svjetskom festivalu stripa tijekom kojeg se ljudi oblače u likove iz stripova, održavaju radionice crtanja stripa, otvaraju se izložbe po gradskim muzejima i sve živi za strip. Stara gradska jezgra prekrasno je mjesto prožeto zavijenim ulicama, bogata barovima i tavernama u kojem nema mjesta za nervozu, a stanovnici tako opušteno žive i dišu da poželite odmah kupiti stan ovdje. Povratak prema Hrvatskoj. Dolazak se očekuje oko ponoći.

Nacionalni park Cinque Terre

Cinque Terre (Pet zemalja) naziv je za skupinu od pet slikovitih talijanskih sela i okolna brda koja se nalaze na obali Italije, a koja zajedno s okolnim brdima čine nacionalni park istoimenog naziva. UNESCO ga je 1997. godine uvrstio na popis svjetske baštine. Možda vam se na sam naziv ne čini poznatim, no sigurno ste vidjeli slike sela na strmim liticama iznad mora kojima dominiraju šarene kuće kao iz dječje mašte. 

O ljudima ovdje ne treba puno pričati. Dovoljno je naglasiti da su jedni od najljubaznijih na Mediteranu. Bilo da stanete i pitate za smjer, ili da na brzinu popijete limunadu, uvijek će netko od lokalaca biti spreman na kratku dozu razgovora. A hrana? Italija je svjetski poznata po svojoj kuhinji, no kada se radi o morskoj hrani, ljudi iz ligurije znaju spremiti najbolju ribu na svijetu. Iz mora ravno u vaš tanjur uletjet će riba koje će vam izuti i čarape.

Ovih pet sela nalazi se unutar dvanaest kilometara prekrasne obale. Ako želite možete ih obići pješke sve u jednom danu. Povezana su „plavom stazom“, kako ju nazivaju lokalci, koja je poznata i kao ljubavna, zbog mnogih prošnji koje su se desile prilikom šetnje. Ovi prizori jednostavno bude romantičara i u onima najokorjelijima.

Ako niste jedan od onih koji vole razgledavati nego se volite više izležavati, onda su mnogobrojne plaže pravo mjesto za vas. A kad ste jednom na plaži naručite Sciacchetrà, piće koje nastaje od tri vrste grožđa i ima medeni okus. Savršeno za pijuckanje i uživanje u ljepotama ovog kraja.

Bitne Napomene

 • GARANTIRANI POLASCI!
 • Moguć polazak iz Čakovca i Varaždina bez doplate
 • Autobus iz Karlovca kreće s parkirališta benzinske pumpe Ka Petrol u 05.45 sati, a iz Rijeke, Sjeverno odmorište Vrata Jadrana u 07.30 sati. Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava. Točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 7 dana prije polaska.
 • Za ovo putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica
 • Minimalan broj putnika: 40
 • Rok za prijavu: 7 dana prije puta
 • Organizator zadržava pravo na promjenu redosljeda programa
 • Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih
 • Cijena aranžmana po osobi: FIRST MINUTE CIJENA 1.390 kn, REDOVNA CIJENA 1.590 kn
 • Polazak 05.10. – REDOVNA CIJENA 1.590 kn
 • Datumi GARANTIRANOG putovanja:

Cijena uključuje:

 • Prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu,
 • Smještaj u Montecatini Termama u hotelu 3* u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi
 • 3x polupansion (doručak i večera)
 • Razgledavanja prema programu,
 • Pratitelja tijekom putovanja,
 • Pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:

 • Ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja,
 • Dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.),
 • Izlet vlakom u NP Cinque Terre (dnevna karta) sa ulaznicom u Nacionalni park i posjet Pisi iznosi 20 eur po osobi,
 • Izlet u Firenzu vlakom, usluga lokalnog vodiča, te slušalice za razgled grada 15 eur po osobi,
 • Ulaznica za Galeriju Uffizi po osobi 350 kn (bez čekanja u redu, rezervacija termina, ulaznica, slušalice i lokalno vođenje na hrvatskom jeziku) – obavezna najava i plaćanje u poslovnici,
 • Kartu za uspinjaču na Montecatini Alto – 7 eur po osobi,
 • Boravišna pristojba 1 eur po osobi po noćenju – obavezna doplata od 01.01.2012. u hotelu 3*,
 • Doplata za jednokrevetnu sobu hotel 3*: 390 kn, hotel 4* i 5* na upit,
 • Doplata za hotel 4* u Montecatini termama 150 kn po osobi po noćenju u dvokrevetnoj sobi (ukupno 450 kn), kao npr. HOTEL ERCOLINI & SAVI, GRAND HOTEL TETTUCCIO, HOTEL ASTORIA, HOTEL ADUA SPA ILI HOTEL PUCCINI,
 • Doplata 390 kn po osobi za noćenje u hotelu 5* kao npr. Hotel Montecatini Palace (ukupno 1.170 kn),
 • Putno osiguranje.
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na 01/7980-668 ili na mail [email protected]
 • Napomena za polazak 29.12.2017.:
  • Izlet autobusom u Sienu i San Gimignano te usluga lokalnog vodiča u Sieni, pristojbe za ulaz u grad, 15 eur po osobi (minimalno 30 osoba),
  • Ulaznica u katedralu u Sieni (informativna cijena) 2 eur po osobi.

NADOPLATA za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

 • za posebno sjedalo u autobusu:
  • 1 red – sj. 3,4 100 kn
  • 2 red – sj. 5,6,7,8 100 kn
  • sjedala iza 2. vrata  100 kn
 • za dodatno prazno sjedalo u autobusu 350 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

POPUSTI

 • Dijete 4-11,99 god. na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 50 % popusta
 • Odrasla osoba na pomoćnom ležaju po redovnoj cijeni
 • Dijete do 3 god. starosti gratis. Popust ne vrijedi za ulaznice i karte za vlak.

KORISNE INFORMACIJE

 • Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata,
 • Završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.),
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
 • Agencija putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Ulaznice za galeriju Uffici u Firenzi obavezno bukirati unaprijed
 • Ulaznica za galeriju Uffizi – rezervacija preko interneta bez čekanja u redu 22,50 eura
 • Više o samim ulaznicama ovdje – ukoliko trebate pomoć kontaktirajte nas
 • Toskanska kuhinja je odlična i nadaleko poznata, samim time i ona u Firenzi – više ovdje
 • U Montecatini termama mnogi razumiju engleski zbog velikog broja turista
 • Montecatini terme su poznate po svojim prirodnim, mineralnim izvorima, koji se javljaju još u doba Rimljana
 • U Firenci je u samome centru grada nešto teže pronaći veće prodavaonice, no postoje brojni mali dućani s osnovnim prehrambenim potrepštinama
 • U Italiji je pušenje zabranjeno u javnim zatvorenim prostorima
 • Pozivni broj za Italiju: 39
 • Napojnice: Usluga servisa i svi porezi uključeni su u račun. Ako ste bili zadovoljni, možete ostaviti napojnicu u visini do 10% iznosa računa

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
 • Kreditne kartice: jednokratno ( American Express, Diners Club, Maestro, Visa, MasterCard, Discover)
 • Kreditne kartice: obročno ( Amex, Diners i Master ZABA na 12 rata )
 • U slučaju obročnog plaćanja, ukupna cijena aranžmana se uvećava za 5%
 • Plaćanje putem web shopa PopustPlus ( zatražiti link za plaćanje prilikom prijave ) – American Express i Diners Club karticama, Master Card i Visa karticama Zagrebačke banke do 6 rata, Ostalim karticama jednokratno

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http:/www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji. 

Šifra: 4D 002 TFC

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!