Dubai & Oman: 9 dana

Već od 13.080
9 dana Avion Zagreb Hoteli 4* Već od 13.080 Kn  Prijavi se!

PROGRAM PUTOVANJA

Zrakoplovne pristojbe: uključene u cijenu!

Upoznajte grad nevjerojatne arhitekture, svijet u malom, njegov moderni sjaj i arapsku tradiciju i uživajte u pogledu na veličanstvene graditeljske kreacije koje su zbog bogatstva nafte u samo 50-tak godina stasale između pustinje i mora. Doživite puistnju Al Ain, zelenu oazu usred pustinje, a zatim posjetite Oman, njegov glavni grad Nizwi i ostale bisere.

1. DAN
ZAGREB–DUBAI
let

Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u zračnoj luci Zagreb 90 min prije leta kod šaltera informacija te prijava na let. Polijetanje zrakoplova kompanije Emirates u 14.40 sati izravno u Dubai gdje je dolazak predviđen u 23.05 sati (po lokalnom vremenu). Po dolasku slijedi transfer do hotel, smještaj i noćenje.

2. DAN
DUBAI 
doručak, noćenje

Nakon doručka ćemo krenuti u razgled povijesnog središta Dubaija, glavnog grada istoimenog Emirata koji se proteže na 72 km i jedan je od najprestižnijih i najbogatijih. Vožnja do zaljeva Khor koji je doprinio razvoju trgovine i grad Dubai dijeli na dva dijela: Bur Dubai i Dheiru, povijesni centar grada. U starom dijelu će nas očarati muzej u tvrđavi Al Fahidi koja je najstarija zgrada u Dubaiju. Šetnja do renoviranog starog dijela Al Bastakye gdje ćemo se upoznati sa tradicionalnom gradnjom. Slijedi ukrcaj na vodeni taksi Abra koji će nas odvesti na drugu stranu Khora. Nakon što obiđemo tržnicu začina i zlata, poslijepodne ćemo upoznati noviji dio grada – Downtown u kojem se nizaju neboderi kao što su Dubai Trade Center, Emirate Towers te ostali trgovački centri. Za kraj dana ćemo posjetiti najvišu zgradu na svijetu – Burj Kallifu i obići jedan od najvećih trgovačkih centara u svijetu – Dubai Mall. Prije povratka u hotel uživat ćemo u bojama magičnih fontana.

3. DAN
DUBAI 
doručak, noćenje

Nakon doručka ćemo krenuti u razgled povijesnog središta Dubaija. Vožnja do Perzijskog zaljeva i uživanje u pogledu na najpoznatiji i najljepši hotel na svijetu Burj Al Arab. Nakon fotografiranja znamenite bijele pješčane plaže Jumeirah, naš sljedeći cilj bit će fascinantni hotel Atlantis smješten na vrhu umjetnog otoka Deira. Razgled i vožnja umjetnim otokom Palm Deira na kojem su smještene brojne vile slavnih ličnosti. Put ćemo nastaviti do marine koja je izgrađena uz umjetni kanal, uz obalu Perzijskog zaljeva. Šetnja promenadom „The Walk“ koji se rasprostire uz prekrasnu pješčanu plažu dok se u pozadini naziru gradski neboderi. Za kraj dana ćemo se uspeti na najvišu zgradu na svijetu (po želji), na Burj Khalifu te obići jedan od najvećih svjetskih trgovačkih središta Dubai Mall. Prije povratka u hotel uživat ćemo u bojama magičnih fontana.

4. DAN
DUBAI ILI PO ŽELJI IZLET U ABU DHABI
doručak, noćenje

Doručak. Slobodno vrijeme ili odlazak na fakultativni izlet u Abu Dhabi, glavni grad Arapskih Emirata i ujedno najveći emirat u kojem živi obitelj emira Al-Nahyan. Teško je za povjerovati da je na tom istom mjestu još prije 50 godina stajala samo tvrđava okružena skromnim selima i palmama. Zaustavit ćemo se kod prekrasne Velike džamije, najveće džamije na svijetu koju krase 83 kupole. Unutar nje nalazi se najveći perzijski tepih (razgled nije uvijek moguć). Zaustavljanje kod jednog od najluksuznijih hotela na svijetu, poznatog Emirates hotela i u Heritage Villageu gdje se može vidjeti rekonstrukcija tradicionalnog sela u oazi. U povratku slijedi zaustavljanje kod Ferrari Worlda, najvećeg svjetskog natkrivenog zabavnog parka. Povratak u Dubai. Noćenje.

5. DAN
DUBAI–NOĆENJE U PUSTINJI AL AIN
doručak, noćenje

Nakon doručka idemo u pustinju Al Ain, divno mjesto u zelenoj oazi usred pijeska. Razgled mjesta kojega s razlogom zovu Vrtno mjesto. Bit će zanimljivo vidjeti tolike oaze zelenila i palmi, osobito usred pustinje. Bujnu vegetaciju još više ističe niska gradnja koja je ovdje jedina dozvoljena. Al Ain navodnjavaju s tisućljetnim i poboljšanim sustavom podzemnih voda. Prvo, prolazimo pokraj sveučilišta i posjećujemo Nacional muzej Emirata, najstariji u zemlji. Vožnja do tržnice gdje mještani prodaju koze i ovce, i dalje do vjerovatno zadnje tržnice deva u Emiratima. Večera i noćenje.

6. DAN
DUBAI–JABRIN–NIZWA
doručak, ručak, večera, noćenje

Nakon doručka polazak kroz pustinju prema sultanatu Oman gdje ćemo prijeći granicu. Nastavak prema Nizwi, glavnome mjestu unutarnje provincije koji je centar islana u sultanatu. Tijekom putovanja vidjet ćemo Ibri i Bahla tvrđavu, koja je također na popisu UNESCO-a (posjet unutrašnjosti nije moguć). Po dolasku u Nizwu odlazak do gradske tržnice “souka” gdje možete kupiti ručno izrezbarene “Khanjar” srebro. Večera i noćenje.

7. DAN
NIZWA-PUSTINJA WAHIBA–SUR
doručak, večera, noćenje

Nakon doručka, popnite se na obližnju tvrđavu, koja nudi prekrasan pogled na okolno područje. Nastavak vožnje kroz planinski dio Omana i prostranu pustinju Wahiba. U večernjim satima dolazak u obalno mjestašce Sur koje je dobro poznato po svojoj pomorskoj tradiciji. Kasna večera i noćenje.

8. DAN
SUR-WADI SHAB–MUSCAT
doručak, večera, noćenje

Nakon doručka posjetite grad, koji bi trebao biti dom poznatog pomorca Sinbada. Grad je poznat po drvenim barovima Dhow. Posjetite jedan od djela tih starih arapskih brodova, a zatim nastavite do prekrasnog Wadi Shaba, prekrasan kanjon s nezaboravnim manjim kanjonima s tirkizno plavim vodenim bazenima. Dolina se smatra jednim od najljepših dijelova Omana. U večernjim satima dolazak u Muscat. Kasna večera i noćenje.

9. DAN
MUSCAT-ZAGREB 
doručak, let

Operne kuće, srednjovjekovnog Mutraha i plavo zlatne palače. Slobodno poslijepodne za obilazak omanske tržnice. U večernjim satima, prijevoz do zračne luke i let prema Zagrebu.

Bitne Napomene

 • Za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica
 • Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
 • Datumi putovanja: 28.12.2018; 16.02., 27.04., 21.09., 16.11., 26.12.2019.
 • Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: od 13.080 kn  min. 20 putnika
  • Doplata za manji broj putnika (do 19 putnika): 1.310 kn

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE : 

 • Zrakoplovni prijevoz na relaciji Zagreb-Dubai i Muscat – Zagreb,
 • Zrakoplovne i sigurnosne pristojbe,
 • Transfere na destinaciji,
 • 7 noćenja u hotelima 4*,
 • Večera i ručak za vrijeme boravka u Omanu,
 • Pratitelja na hrvatskom/slovenskom jeziku,
 • Troškove organizacije i jamčevinu

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE : 

 • Doplatu za jednokrevetnu sobu,
 • Koktel u Sky Baru u hotelu 7* Burj al Arab (obavezna prijava i doplata prilikom rezervacije-ulaz dozvoljen samo starijim od 21 god.),
 • Dodatne usluge i obroke,
 • Sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“,
 • Vizu za Oman i izlazne takse za Oman,
 • Napojnice za vodiče/vozače (obavezna doplata na licu mjesta) 50 EUR,
 • Boravišna pristojba cca 5EUR/soba/noć,
 • Putno zdravstveno osiguranje (preporučamo),
 • Povratni prijevoz do polazne/dolazne zračne luke
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na 01/7980-660 ili na mail [email protected]

NAPOMENA:

 • Procedura kod unosa lijekova u UAE – više o tome ovdje.

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
 • Kreditne kartice: jednokratno ( American Express, Diners Club, Maestro, Visa, MasterCard, Discover)
 • Kreditne kartice: obročno ( Amex, Diners i Master ZABA na 12 rata )
 • U slučaju obročnog plaćanja, ukupna cijena aranžmana se uvećava za 5%
 • Plaćanje putem web shopa PopustPlus ( zatražiti link za plaćanje prilikom prijave ) – American Express i Diners Club karticama, Master Card i Visa karticama Zagrebačke banke do 6 rata, Ostalim karticama jednokratno

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji. 

Šifra : 9D 001 DON

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!