Egipat, krstarenje Nilom s Memfisom i Sakarom: 10 dana

Top ponuda Već od 8.490
10 dana Avion Zagreb Hoteli i brod 5* Već od 8.490 Kn  Prijavi se!

PROGRAM PUTOVANJA

Krstarenje Nilom od Asuana do Luksora

Vrijednost više: izvrstan vodič na hrvatskom jeziku, hoteli i brod 5*, ulaznice uključene u cijenu!

 

1.dan: ZAGREB

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb s voditeljem putovanja 2 sata prije leta. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji Turkish airlinesa TK1056 u 20.15h. Po dolasku u Istanbul oko 23,30h, nastavak puta za Kairo letom TK692 u 00,45h. Nakon slijetanja u 01.55h obavljanje graničnih formalnosti te transfer do hotela 5*. Smještaj i noćenje.

2.dan: KAIRO i PIRAMIDE

Doručak. Vožnja do platoa Gize gdje se nalaze 3 veličanstvene piramide Keopsova, Kefrenova i Mikerinova te tajanstvena Sfinga. Ove građevine svakako su među najstarijim i najpoznatijim građevinama na svijetu, građene u razdoblju 2620 – 2500 g prije Krista. Slijedi posjet Egipatskom Nacionalnom Muzeju u kojem se čuvaju brojna blaga i artefakti prebogate egipatske kulture. Tu se između ostalog nalazi i sadržaj grobnice faraona Tutankamona, a svakako je najblistavija njegova zlatna maska.

3.dan: KAIRO – fakultativno MEMFIS I SAKARA

Doručak. Fakultativni izlet do nekadašnje drevne prijestolnice Egipta – Memfisa. S oko 30,000 st., bio je najveći grad na svijetu od 2250. pr. Kr. do oko 1400. pr. Kr. Značaj mu opada nakon što se pod XVIII. dinastijom uzdiže grad Teba, današnji Luksor, a potpuno gubi značaj u vrijeme helenizma i procvatom obalne prijestolnice Aleksandrije. Prepun je ostataka egipatskih građevina te je 1979. god. upisan na UNESCO-vu listu zajedno s pripadajućom drevnom nekropolom u Sakari i piramidama u Gizi. Najznačajniji objekat u Sakkari svakako je najstarija egipatska piramida – stepenasta piramida posvećena faraonu Džoseru. Uz nju, u Sakkari se nalazi još 16 piramida različitog stupnja očuvanosti.  Povratak u Kairo. Večera i noćenje.

4.dan: KOPTSKI KAIRO – ASUAN

Doručak. odlazak u koptski, najstariji dio grada koji obuhvaća nekadašnju rimsku tvrđavu Babilon te mnoge koptske crkve i povijesne znamenitosti. Tu se nalazi crkva Presvete Bogorodice, poznata i kao Viseća crkva, jedna od najstarijih crkvi u Egiptu (potječe iz 3. st.). Nastavak do Citadele, srednjovjekovne utvrde u središtu starog Kaira, s prekrasnim pogledom na grad, gdje se nalazi džamija Muhameda Ali Paše ili Alabasterna džamija, simbol Kaira sa svojim turskim stilom gradnje. Za kraj slijedi posjet najvećem bazaru u Africi – bazar Khan El Khalili gdje možete iskušati svoje vještine kupnje i cjenkanja s lokalnim trgovcima. Transfer do željezničke stanice i ukrcaj u vlak za Asuan. Smještaj u dvokrevetne kabine i večera.

5.dan: ASUAN

Dolazak u Asuan, doručak. Odlazak do Nedovršenog obeliska. Asuan je bio izvor najboljeg granita drevnog Egipta, korištenog za izradu statua i ukrašavanje hramova, piramida i obeliska. Veliki nedovršeni obelisk u sjevernim kamenolomima pružio je dragocjen uvid u to kako su ti spomenici nastali, iako cijeli postupak izgradnje još uvijek nije u potpunosti jasan. Osim natpisa, dovršene su tri strane osovine, duge gotovo 42 metra. S 1168 tona težine, ispunjeni obelisk bio bi najteži komad kamena koji su Egipćani ikad stvorili. Slijedi ukrcaj na brod 5*, smještaj u kabine i ručak. U popodnevnim satima vožnja po Nilu feluccama, tradicionalnim egipatskim brodicama na jedra, kao i odlazak na fakultativne izlete u obližnje Nubijsko selo ili hram Philae. Večera i noćenje na brodu.

6.dan: ASUAN – fakultativno Abu Simbel – KOM OMBO – EDFU 

Prije zore, uz doručak za ponijeti slijedi fakultativni izlet autobusom do Abu Simbela te razgled monumentalnog hrama Ramzesa II, najvećeg egipatskog vladara. Povratak na ručak. Za one koji ostaju, doručak te uživanje na brodu. Nakon ručka razgled Asuanske visoke brane, primjer gradnje monumentalnih razmjera. Brana sadrži 18 puta veću količinu materijala od one koja se koristila u velikoj piramidi u Khufu. Brana na stijeni preko rijeke Nil dovršena je 1970. godine, a visoka je 111 metara. Slijedi plovidba prema Kom Ombu. Po dolasku razgled dvostrukog hrama posvećenog bogu Sobeku s krokodilskom glavom i bogu Horusu sa sokolovom glavom. Plovidba prema Edfu. Večera i noćenje na brodu.

7.dan: EDFU – ESNA – LUKSOR

Nakon doručka, razgled hrama boga Horusa u Edfu, najočuvanijeg egipatskog hrama sagrađenog u doba Kleoptare, zadnje vladarice Egipta.  Plovidba preko riječne rampe (ustave) u Esni do Luxora (nekadašnje Tebe, koja je jedno vrijeme bila prijestolnica starog Egipta) uz ručak na brodu. Dolazak u Luksor uvečer. Večera i noćenje.

8.dan: LUKSOR – DOLINA KRALJEVA

Doručak. Odjava s broda te odlazak u razgled obližnje Doline kraljeva na zapadnoj obali Nila. Tu se nalaze grobnice 63 egipatska faraona, a među njima je i grobnica faraona Tutankamona, jedina neopljačkana i prepuna blaga s kojim je faraon otpraćen u zagrobni život. U nastavku programa razgled terasastog hrama kraljice Hatšepsut  te Memnonovih kolosa koji su stajali na ulazu u nekad monumentalni hram Amenofisa III.  Povratak u Luksor. Večera i noćenje.

9.dan: LUKSOR – KARNAK – HURGADA

Doručak. Slijedi obilazak čudesnog hramskog kompleksa u Karnaku na istočnoj obali Nila, vjerskom centru starog Egipta, s hramovima posvećenim egipatskim bogovima od kojih je najveći Amonov hram dužine 355 m. Nastavak razgleda obližnjeg hrama u Luksoru koji je Alejom sfingi povezan s Karnakom. Nakon razgleda i kraćeg slobodnog vremena slijedi vožnja autobusom do Hurgade, poznatog ljetovališta na obalama Crvenog mora. Po dolasku, večera u restoranu te transfer do zračne luke. Nakon obavljenih formalnosti, povratni let Turkish airlinesa TK1430 za Istanbul u 00.25h.

10.dan: ISTANBUL – ZAGREB

Dolazak u Istanbul u 04.20h. Nastavak puta za Zagreb letom TK1053 u 07.00h, s dolaskom u 08.05h.

Informacije o letu, prijevoznik Turkish airlines:
Polazak: 10.-19.10.2022.
ZAG IST 20:15 23:30            IST CAI 00:45 01:55
HGR IST 00:25 04:20          IST ZAG 07:00 08:05Bitne Napomene

 • Za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju i treba imati 2 prazne stranice
 • Minimalan broj putnika: 20
 • Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
 • Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih
 • Datum putovanja i cijena aranžmana po osobi:
  • 10.-19.10.2022.: redovna cijena 8.490 kn

* Ultra first minute i First minute cijene su važeće do popunjenja određenog broja mjesta

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE

 • Prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Istanbul-Kairo-Hurgada-Istanbul-Zagreb (uključeno 1 komad prtljage max 30kg),
 • Lokalnog vodiča na engleskom jeziku,
 • 1 noćenje s doručkom  i 2 polupansiona u htl 5* u Kairu,
 • 3 puna pansiona na brodu 5* tijekom plovidbe Asuan-Luksor,
 • 1 polupansion u dvokrevetnim kabinama za vrijeme noćne vožnje vlakom,
 • 1 polupansion u htl 5* u Luksoru,
 • 1 večera u restoranu u Hurgadi
 • Sve transfere po programu modernim klimatiziranim autobusom,
 • Razglede i ulaznice prema programu,
 • Voditelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom cijelog putovanja,
 • Troškove organizacije putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Obavezna doplata u agenciji za zrakoplovne pristojbe 2.290 kn,
 • Doplata po želji za jednokrevetnu sobu 2.090 kn,
 • Po želji doplata za paket putnog osiguranja,
 • Obavezne doplate na licu mjesta – za napojnice 45 USD, za troškove ulazne egipatske vize 25 USD koja se ishodi u egipatskoj zračnoj luci (putovnica mora vrijediti min 6 mjeseci od ulaska u Egipat i imati 2 prazne stranice za vizu)
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na 01/7980-668 ili na mail [email protected]

Fakultativna ponuda u Kairu (obavezna rezervacija u agenciji, plaćanje na licu mjesta – min. 10 putnika):

 

 • Memfis i Sakara 50 eur

Fakultativna ponuda u Asuanu (obavezna rezervacija u agenciji, plaćanje na licu mjesta – min. 10 putnika):

 

 • Hram Philae 35 eur; Nubijsko selo 35 eur; Abu Simbel autobusom 120 eur

Fakultativna ponuda u Karnaku (obavezna rezervacija u agenciji, plaćanje na licu mjesta – min. 10 putnika):

 

 • Sound and light show 45 eur

POPUSTI:

 • Treći ležaj: za odrasle nema popusta, za djecu do 12g. popust na upit

NAPOMENA:

 • Potrebna potvrda o cijepljenju s QR kodom ili za sve ostale potreban negativan PCR test ne stariji od 72h tj. BAT test ne stariji od 24h (oboje u tiskanom obliku, na engleskom jeziku). Djeca do 12g. izuzeta.
 • Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj egipatskoj kategorizaciji

Egipat putovanje – korisne informacije: 

 • Egipćani su općenito druželjubivi i susretljivi, međutim, egipatski trgovci nerijetko su previše uporni pa Vam savjetujemo da ne pokazujete interes za predmete koje ne želite kupiti.
 • Cjenkanje je obavezno – to je dio egipatske i arapske kulture; egipatski će vam trgovac dati početnu cijenu znatno veću od one po kojoj je spreman prodati određeni suvenir.
 • Službeno ime: Arapska Republika Egipat
 • Broj stanovnika: oko 97.550.000
 • Glavni grad: Kairo
 • Jezik: arapski
 • Religija: muslimani 90%, kopti kršćani 10%
 • Vremenska razlika: +1
 • Novčana jedinica: egipatska funta (EGP), 1 EGP = 0,4 HRK
 • Kupovina: na bazarima i u trgovinama nude se tradicionalni proizvodi od alabastera, zlata i drveta, tepisi, proizvodi od kože, ružino ulje, papirus, začini i razni suveniri. Kultura nalaže da se pri kupnji cjenka.
 • Odjeća i obuća: Zbog velikih razlika u temperaturi između dana i noći (ovisno o dobu godine) predlažemo odijevanje u slojevima, te topliju odjeću za večeri. Preporučujemo udobnu sportsku obuću.
 • Egipat putovanje – hrana i piće: egipatska kuhinja temelji se na jelima od povrća, tj. namirnica koje rastu iz zemlje. Koshari, mješavina riže, leće, i makarona nacionalno je jelo, a jedno od najpopularnijih jela je ful medames – jelo od sušenog boba. Bob se također koristi i za pripremanje falafela koji je izvorno nastao u Egiptu i proširio se na druge dijelove Bliskog Istoka. Preporučujemo konzumaciju pića pakiranih u bocama, nekorištenje leda, a alkoholna pića mogu se konzumirati u hotelskim restoranima i barovima.
 • Napon struje: 220V
 • Cijepljenje: nije potrebno
 • Viza: potrebna, mogućnost posredovanja
 • Mobilne mreže: Orange, Vodafone, Telecom Egypt
 • Pozivni broj zemlje: +20
 • Korisna web stranicahttp://www.egypt.travel/
 • Egipat putovanje – klimatske osobine:  U Egiptu prevladava suptropska pustinjska klima, ali u uskom obalnom pojasu i na sjeveru prevladava mediteranska. Ondje zimi padne nešto kiše (150 – 200 mm). Drugdje su padaline vrlo rijetke (manje od 50 mm na godinu), a pojavljuju se u obliku kratkotrajnih pljuskova. Od ožujka do lipnja česta je pojava hamsina, vrućeg vjetra iz Libijske pustinje.

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije putovanja)
 • Kreditne kartice: jednokratno (Maestro, Master Card, Visa, Visa Electron, Premium Visa, Diners, Discover)
 • Kreditne kartice: Obročno u poslovnici na POS aparatu (Diners na 12 rata, Visa I Mastercard Erste Banke na 12 rata, MasterCard, Visa, Visa Gold Zagrebačke banke do 24 rate – vrijedi za sve kreditne I debitne kartice)
 • Plaćanje putem web shopa putem sustava CORVUS PAY (zatražiti link za plaćanje prilikom prijave) – Diners na 12 rata, Visa I Mastercard Erste Banke na 12 rata, MasterCard, Visa, Visa Gold Zagrebačke banke do 24 rate, svim ostalim karticama jednokratno
 • Plaćanje Visa Premium karticom na rate – do 12 rata – u partnerskoj agenciji po dogovoru sa prodajnim agentom
 • Cijene objavljene na web stranici agencije su cijene izražene sa obračunatim popustom od 5% za jednokratno plaćanje.
 • Za sva obročna plaćanja od 2-24 rata agencija obračunava manipulativne troškove u iznosu od 5%

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji. 

Šifra: 10D 038 EGI-NMS

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!