Ekvador & Galapagos: 14 dana

Već od 31.560
14 dana Avion Zagreb Hoteli 3*/4* Već od 31.560 Kn  Prijavi se!

Zrakoplovne pristojbe uključene!

PROGRAM PUTOVANJA

Ekvador je geografski manja zemlja, ali zemlja velikih doživljaja. Posjetite najviši aktivni vulkan na svijetu, kišnu prašumu i snježni planinski lanac Ande. Izgubite se u drugoj najvišoj prijestolnici na svijetu, obavite kupovinu na tradicionalnoj indijanskoj tržnici i uživajte u mirisu prekrasnih ruža. Stavite Panama šešir na glavu i uživajte na rajskim plažama Galapagos otočja.

1. DAN OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB – EUROPSKA ZRAČNA LUKA – QUITO LET U QUITO let

Sastanak putnika u zračnoj luci (Zagreb; Ljubljana, Venecija uz mogućnost organiziranog transfera do zrač- ne luke) i prijava na let u Quito preko europske zračne luke. Quito je drugi najviši grad na svijetu. Nalazi se na 2.850 m n.v., u dolini rijeke Guayllabamba. Prijevoz do hotela i smještaj.

2. DAN  QUITO – OTAVALO QUITO – IZMEĐU SJEVERNE I JUŽNE POLUTKE doručak, večera, noćenje

Doručak. Odlazak u razgled jednog od najljepših gradova južne Amerike. Obilazak kulturnih znamenitosti, spomenika i gradskih trgova. Najveća znamenitost grada je crkva La Compania, barokno djelo od zlata. Nastavak do spomenika Mitad del Mundo i obilazak etnološkog muzeja, koji prikazuje povijest i običaje prvotnih stanovnika današnjeg Ekvadora. Poslijepodne slijedi vožnja cestom Panamericana do provincije Imbabura. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

3. DAN OTAVALO – LASSO PLANINSKI LANAC ANDA doručak, večera, noćenje

Doručak. Obilazak tradicionalne indijanske tržnice u Otavalu gdje će nas posebno oduševiti živopisan izbor ručno pletenih vunenih proizvoda. Nedaleko od grada nas očekuju nova otkrića u parku Cotacachi uz jezero Cucocha. Oduševiti će nas raznolika priroda uz krater i lijep pogled na planinski lanac Anda. Nastavak putovanja prema Lassu, južnom panameričkom cestom odnosno Avenijom vulkana. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

4. DAN NACIONALNI PARK COTOPAXI – BANOS VULKAN COTOPAXI I PLANTAŽA RUŽAdoručak, večera, noćenje

Doručak. Vožnja u nacionalni park Cotopaxi koji je sa svojih 5.897 m najviši aktivni vulkan na svijetu. Šetnja uz lagunu Limiopungo. Uz malo sreće, uživati ćemo u pogledu na divlje indijanske konje. Slijedi odlazak do plantaže ruža koje predstavljaju najvažniji izvozni proizvod Ekvadora. Nastavak u Banos i razgled ceste slapova. Smještaj u okolici, večera.

5. DAN BANOS – RIOBAMBA – CUENCA U KRALJEVSTVU INKA doručak, večera, noćenje

Doručak. Vožnja do Alausija i ukrcaj na vlak. Slijedi zanimljiva vožnja u klanac dubok 300 m. Nastavak do najvažnijih vjerskih i političkih ostataka civilizacije Inka, do ruševina Ingapirce. Ovo je jedino arheološko nalazište Inka koje je pronađeno u Ekvadoru. Nastavak do mjesta Cuenca. Smještaj, večera.

6. DAN CUENCA PANAMA ŠEŠIRI doručak, večera, noćenje

Doručak. Razgled jednog od najljepših kolonijalnih gradova s popisa UNESCO-a. Šetnja uskim kamenim uličicama, razgled kulturnih gradskih znamenitosti, glavnog trga i nove katedrale, tržnice cvijeća, samostana i starih kuća s drvenim balkonima ukrašenima cvijećem. Razgled radionice u kojoj se izrađuju Panama šeširi. Slobodno poslijepodne za individualne aktivnosti. Večera, noćenje.

7. DAN  CUENCA – CAJAS NACIONALNI PARK – GUAYAQUIL NACIONALNI PARK CAJAS doručak, večera, noćenje

Doručak. Na putu do najvećeg grada Guayaquil, posjetiti ćemo nacionalni park Cajas, vulkansku pokrajinu i raj za ljubitelje biljnog i životinjskog svijeta. Park se proteže na 29.000 hektara, a prepleten je visokim brdima, lagunama, potocima i prekrasnim biljnim svijetom. Nastavak vožnje uz pogled na platnaže banana, kave i kakaa. Smještaj, večera i noćenje.

8. DAN GUAYAQUIL RAZGLED NAJVEĆEG GRADA EKVADORA  doručak, večera, noćenje

Doručak. Danas ćemo istražiti najveći lučki grad Ekvadora, u kojem živi više od 2 milijuna stanovnika. Šetnja promenadom, pored vladine palače i parka Seminario, do umjetničke četvrti Las Penas. Povratak u hotel, večera i noćenje. Važno: Palma d.o.o. zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja, vremena polaska zrakoplova te luke ukrcaja, ali garantira da će program izvesti u cijelosti. 49 Važno: Palma d.o.o. zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja, vremena polaska zrakoplova te luke ukrcaja, ali garantira da će program izvesti u cijelosti.

9. DAN GUAYAQUIL – OTOČJE GALAPAGOS  RAZGLED CENTRA CHARLES DARWIN I SUSRET S VELIKIMI KORNJAČAMA doručak, let, večera, noćenje

Doručak. Prijevoz u ranim jutarnjim satima do zračne luke i let prema otočju Galapagos. Po pristanku na otok Baltra, slijedi vožnja do otoka Santa Cruz. Dolazak u glavni grad Puerto Ayora. Obilazak istraživačkog centra Charles Darwin u kojem obitavaju divovske kornjače i »usamljeni George«, jedini preživjeli njegove vrste s otoka Pinta. U poslijepodnevnim satima ćemo posjetiti jednu od najljepših plaža otočja Galapagos – Tortuga Bay. Smještaj, večera i noćenje.

10. DAN  SANTA CRUZ – NORD SEYMOUR – SANTA CRUZ KOLONIJE TULJANA, MORSKIH LAVOVA I IGUANA  doručak, ručak, večera, noćenje

Doručak. Vožnja brodom do obližnjeg, vulkanskog otoka Nord Seymour. Imati ćemo mogućnost promatrati razne životinjske vrste kao što su tuljani, morski lavovi, crveni rakovi, pelikani, razne ptice i plivajuće iguane. Ručak na brodu i mogućnost kupanja u jednom od zaljeva. Povratak, večera i noćenje.

11. DAN SANTA CRUZ – ISABELA SUSRET S PINGVINIMA doručak, večera, noćenje

Doručak, Vožnja s brodom do najvećeg otoka Isabela. Po dolasku u luku Puerto Villamil, slijedi smještaj u hotel. Odlazak na izlet s brodom. Vožnja među otočićima »Tintoreras« u zaljevu Puerto Villamil i uživanje u pogledu na pingvine, morske kornjače, morske lavove i raznobojne ribice. Imati ćemo priliku i prošetati mjestom gdje obitava više od tisuću iguana i promatrati igru morskih pasa u morskom kanalu. Večera, noćenje.

12. DAN  OTOK ISABELA – SANTA CRUZ RUČAK NA IMANJU  doručak, ručak, večera, noćenje

Doručak. Odlazak do vulkana Sierra Negra, drugog po veličini vulkanskog kratera u svijetu. Uspon na krater. Slijedi ručak na tipičnom galapagoškom imanju. Poslijepodne ćemo uživati u kupanju i snorklanju u zaljevu Concha y Perla (školjka i biseri). Kasno poslijepodne, slijedi povratak na otok Santa Cruz. Smještaj u hotel, večera, noćenje.

13. DAN SANTA CRUZ – BALTRA – GUAYAQUIL – EUROPSKA ZRAČNA LUKA POGLED U KRATER VULKANA  doručak, let

Doručak. Vožnja do zračne luke na otoku Baltra. Let u Guayaquil i nastavak prema europskoj zračnoj luci.

14. DAN EUROPSKA ZRAČNA LUKA – OBLIŽNJA ZRAČ- NA LUKA/ZAGREB 

Po dolasku u europsku zračnu luku, slijedi nastavak leta do dolazne zračne luke (Zagreb; Ljubljana, Venecija – uz mogućnost organiziranog transfera do Zagreba).

Bitne Napomene

 • Za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica
 • Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
 • Datumi putovanja:
  • 22.04., 27.05.,22.07., 05.08., 23.09., 13.10. 2019.
 • Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: od 31.560 kn*  min. 15 putnika
  • Doplata za manji broj putnika (do 14 putnika): 1.460 kn* 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE : 

 • Prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi,
 • Pristojbe zračnih luka
 • Unutarnje letove,
 • Smještaj u hotelima 3/4* na bazi noćenja s doručkom,
 • Autobusne prijevoze i razglede prema programu,
 • Prijevoze vlakom i brodom prema programu,
 • Ekološke pristojbe,
 • Ulaznu pristojbu na otočje Galapagos,
 • Usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku,
 • Pratitelja putovanja na hrvatskom/slovenskom jeziku,
 • Troškove organizacije putovanja.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE : 

 • Doplatu za jednokrevetnu sobu,
 • Fakultativne izlete
 • Dodatne usluge i obroke,
 • Sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“,
 • Napojnice za vodiče/vozače (obavezna doplata na licu mjesta) 60 USD,
 • Ulazne pristojbe,
 • Emigracijska propustnica,
 • Izlazne pristojbe cca 30 USD,
 • Putno zdravstveno osiguranje (preporučamo),
 • Povratni prijevoz do polazne/dolazne zračne luke
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na 01/7980-660 ili na mail [email protected]

NAPOMENA: 

 • Prilikom rezervacije se plaća osnovna cijena aranžmana, doplata za najmanji broj putnika i takse. Konačnu cijenu aranžmana objavljujemo u završnoj obavijesti prije putovanja, sukladno broju putnika.
 • Ukoliko zrakoplovni prijevoznik ne potvrdi predviđene letove, pridržavamo pravo na promjenu zrakoplovnog leta odnosno na promjenu zračnu luke, dolazne luke te vremena polaska/povratka.
 • Program putovanja se sadržajno neće mjenjati. Molimo da nam prilikom rezervacije dostavite kopiju putovnice.

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
 • Kreditne kartice: jednokratno ( American Express, Diners Club, Maestro, Visa, MasterCard, Discover)
 • Kreditne kartice: obročno ( Amex, Diners i Master ZABA na 12 rata )
 • U slučaju obročnog plaćanja, ukupna cijena aranžmana se uvećava za 5%
 • Plaćanje putem web shopa PopustPlus ( zatražiti link za plaćanje prilikom prijave ) – American Express i Diners Club karticama, Master Card i Visa karticama Zagrebačke banke do 6 rata, Ostalim karticama jednokratno

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji. 

Šifra : 001

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!