Engleska – romantični vrtovi i dvorci: 8 dana

Već od 6.490
8 dana Autobus Zagreb Hoteli 3*/ 4* Već od 6.490 Kn 6.790 Kn  Prijavi se!

PROGRAM PUTOVANJA

autobusom i brodom

Vrijednost više: uključene ulaznice i polupansion u Engleskoj!

1. dan ZAGREB – FRANKFURT

Polazak autobusa iz Zagreba s autobusnog kolodvora, peroni 502-506 u 05:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju, Austriju i Njemačku preko Regensburga i Nürnberga prema Frankfurtu. Razgled središta Frankfurta na Majni, poslovnog i bankarskog središta Njemačke: trg Römer s povijesnim zgradama – gradska vijećnica – crkva sv. Pavla, mjesto prvog pokušaja ujedinjenja Njemačke – obala Majne – katedrala. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za šetnju, večeru ili kupovinu. Smještaj u hotel u okolici Frankfurta. Noćenje.

2. dan FRANKFURT – AACHEN – ANTWERPEN

Doručak. Odlazak iz hotela i vožnja prema Aachenu. Posjet Aachenu, najzapadnijem njemačkom gradu i središtu Franačke države. Šetnja gradom: aachenska katedrala, prvi njemački spomenik uvršten na UNECO-ovu listu baštine – gradska vijećnica – Elisenbrunnen. Kraće slobodno vrijeme te nastavak putovanja prema Belgiji. Vožnja prema Antwerpenu, najvažnijoj belgijskoj luci i svjetskoj prijestolnici trgovine dijamantima. Dolazak u Antwerpen, drugi najveći grad Belgije na ušću rijeke Schelde. Razgled povijesnog središta: glavni trg – gradska vijećnica – katedrala Naše Gospe, najveća crkva Belgije. Antwerpen je grad velikog slikara Rubensa koji je oslikao brojne crkve i palače. Slobodno vrijeme za čašu dobrog belgijskog piva na glavnom trgu, a možda poželite isprobati poznate belgijske vafle ili  specijalitete sa školjkama i plodovima mora. Smještaj u hotel. Noćenje

3. dan ANTWERPEN – BRUGGE – CALAIS – BROD – DOVER – SITTINGBOURNE

Doručak. Put nastavljamo prema Brugesu (Brugge) jednom od najljepših gradova Europe i „tvrđavi srednjeg vijeka“. Razgled grada: glavni trg – trg Burg – kapela sv. Krvi – gradska vijećnica – zatvorena tržnica – palača udruge slobodnih građana – crkva Naše drage Gospe – bolnica sv. Ivana – samostan Begijnhof. Vožnja prema obali Sjevernog mora i Francuskoj. Ukrcaj na brod u francuskoj luci Calais i plovidba kanalom La Manche prema Doveru. Na brodu je restoran, cafe i trgovine. Iskrcaj u engleskoj luci Dover poznatoj po bijelim stijenama i vožnja do Sittingbournea. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

4. dan IZLET DVORAC LEEDS CASTLE I VRTOVI SISSINGHURST GARDENS 

Doručak. Vožnja prema dvorcu Leeds, jednom od najljepših engleskih dvoraca (uključena ulaznica). Dvorac koji ćemo posjetiti sagrađen je kao normanska utvrda u 12. stoljeću te se od tada neprekidno koristi. Dvorac okružen jezerom služio je kao kraljevska rezidencija. Čak 6 kraljica je živjelo u dvorcu i zbog toga je poznat i kao damski dvorac. Henrik VIII je bio osobiti zaljubljenik u ovaj dvorac budući da mu je služio kao utočište prilikom bijega iz Londona zbog epidemije kuge, a dvorac je preuređen iz utvrde u kraljevsku palaču. Vožnja po zelenoj unutrašnjosti kroz tradicionalna sela i pašnjake prema Sissinghurst Gardensu, elegantnom vrtu uz istoimeni ladanjski dvorac iz 1930-ih godina (uključena ulaznica). Posjet vrtu koji su su osmislili i dizajnirali pjesnikinja i kolumnistica Vita Sackwille West i njen suprug. Sackwille West je bila jedna od najbližih prijateljica Virginije Woolf koja je često i sama zalazila u ovaj vrt koji se danas smatra najljepšim vrtom Grofovije Kent. Povratak u hotel u Sittingbourneu. Večera. Noćenje.

5. dan IZLET BRIGHTON I VRTOVI SHEFFIELD PARK GARDEN 

Doručak. Odlazak prema Brightonu, najpoznatijem kupališnom odredištu engleske južne obale, tzv. engleske rivijere. Brighton, poznat po svojoj blagoj klimi bio je omiljeno odredište engleskog plemstva u viktorijansko doba čemu svjedoče brojni hoteli, luksuzne palače i kraljevski spomenici. Razgled grada pješice: posjet kraljevskom paviljonu (uključena ulaznica uz audio slušalice) – ratni spomenik – kraljevsko kazalište – kraljevska kupola – Brighton Pier. Slobodno vrijeme za ručak, odlazak u zabavni park na doku ili šetnju plažom. U poslijepodnevnim satima odlazimo prema Sheffield Park Gardenu, prostranom vrtu poznatom po ružičnjacima i cvjetnim tepisima (uključena ulaznica). Vlasnici imanja su iz brojnih sojenica ovog parka uživali u pogledima na pitome livade i jezera, ali su gledali i utakmice kriketa koji se ovdje igra od 1845. godine. Sheffield Park odigrao je i važnu ulogu u Drugom svjetskom ratu jer je služio kao sjedište kanadskih postrojbi i njihova polazišna točka na Dan D i iskrcavanje u Normandiju. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

6. dan IZLET VRTOVI GARDEN WISLEY I DVORAC HEVER CASTLE 

Doručak. Vožnja kroz unutrašnjost jugoistočne Engleske prema vrtu Wisley, jednom od najposjećenijih i najpopularnijih vrtova u Engleskoj (uključena ulaznica). Vrt u Wisleyu zasigurno je jedan od najljepših primjera vrtne umjetnosti i gradnje, a poznat je i po svojoj kolekciji orhideja, kući alpskog cvijeća i japanske flore. Kraće slobodno vrijeme za kupnju cvjetnih suvenira i pogledima na cvjetna polja. Vožnja prema dvorcu Hever, domu jedne od najpoznatijih engleskih kraljica, Anne Boleyn (uključena ulaznica). Posjetit ćemo dvorac u sklopu kojeg se nalazi i originalna spavaća soba Henrika VIII i Anne Boleyn, saznati nešto o brojnim legendama vezanim uz dvorac te prošetati kroz ružičnjak i labirint. Povratak u hotel. Večera. Noćenje

7. dan SITTINGBOURNE – DOVER – BROD – CALAIS – WIESBADEN – FRANKFURT

Doručak. Odjava iz hotela i vožnja prema Doveru gdje se ukrcavamo na brod i napuštamo Otok. S pogledom prema bijelim doverskim klifovima upućujemo se prema francuskoj obali. Na brodu je restoran, cafe i trgovine. Dolazak u francusku luku Calais. Vožnja kroz Francusku i Njemačku prema Wiesbadenu uz usputna zaustavljanja radi odmora. Dolazak u Wiesbaden, glavni grad savezne države Hessen poznatog po izvorima tople ljekovite vode. Grad je upravo zato bio otmjeno lječilište europske aristokracije. Razgled gradskog središte koje obiluje parkovima i otmjenim palačama: Kurhaus s Casinom – gradsko kazalište – otmjene vile. Slobodno vrijeme u ugodnoj pješačkoj gradskoj jezgri. Vožnja prema hotelu u okolici Frankfurta. Noćenje

8. dan  FRANKFURT – NÜRNBERG – ZAGREB

Doručak. Vožnja kroz Njemačku prema Bavarskoj. Dolazak u Nürnberg. Razgled grada: utvrda Kaiserburg – kuća Albrechta Dürera – Gradska vijećnica – crkva sv. Seebalda – crkva Frauenkirche i glavni gradski trg poznat po božićnom sajmu – Lorenzkirche – gradske zidine. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak putovanja kroz Austriju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

Velika Britanija je država u zapadnoj Europi s preko  60 milijuna stanovnika i glavnim gradom Londonom. Britanija je deveti najveći svjetski otok s površinom od 229.948 kvadratnih kilometara. Sastoji se od Engleske, Škotske i Walesa. Britaniju okružuje preko tisuću otoka i otočića. Sjeverno more i kanal La Manche dijele Britaniju od kontinentalne Europe.

Njemačka je demokratska parlamentarna savezna država, koja se sastoji od 13 saveznih država (njem. Bundesländer) i tri samostalna grada pokrajine. Glavni grad je Berlin i u njemu su smješteni parlament (Bundestag) i vlada. Površina zemlje je 357.050 kvadratnih kilometara s ukupno 80 422. 000 stanovnika. Najveća je europska zemlja po broju stanovnika te ima najsnažnije europsko gospodarstvo.

Belgija je kraljevina koja se površinom s prostire na 30 528 km² te ima više od 10,8 milijuna stanovnika. Sa 355 stanovnika po km² jedna je od najnapučenijih europskih država. Većinu stanovnika čine Flamanci (oko 60%) i Valonci (30%). Belgija je ime dobila po keltskom plemenu imena Belgae te od rimske provincije na sjeveru Galije poznate kao Gallia Belgica.

Francuska je država u zapadnoj Europi  s 65 350 000 stanovnika i površinom od 674.000 kvadratnih kilometara, s nekoliko prekomorskih teritorija i otoka. Prekomorski posjedi uključuju Francusku Gvajanu u Južnoj Americi, te otoke poput Martinika, Réuniona i Nove Kaledonije u Atlantskom, Indijskom i Tihom oceanu. Francuska je jedna od zemalja osnivačica Europske Unije, i njena teritorijem najveća članica. Jedna je od najrazvijenijih, najbogatijih i najprepoznatljivijih država svijeta, a s 82 milijuna turista godišnje i najposjećenija.

Bitne Napomene

 • Za ovo putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica
 • Rok za prijavu: 30 dana prije putovanja
 • Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.
 • Datum i cijena putovanja po osobi:
  • 22.08. – 29.08.2018.: FIRST MINUTE CIJENA 6.490 kn, REDOVNA CIJENA 6.790 kn
  • First minute cijena vrijedi do popune kapaciteta po FM cijeni.

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: 

 • Prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu
 • Smještaj na osnovi ukupno 7 noćenja  u hotelima 3* /4* u dvokrevetnim sobama:
 • 2 noćenja s buffet doručkom u okolici Frankfurta
 • 1 noćenje s buffet doručkom u Anwerpenu
 • 4 noćenja s polupansionom (engleski topli doručak i večera u 3 slijeda) u Sittingbourneu u Kentu
 • Prijevoz brodom na liniji Calais – Dover – Calais
 • Razgledavanja prema programu
 • Ulaznice za dvorce: Leeds Castle i Hever Castle
 • Ulaznice za vrtove: Sissinghurst Gardens, Sheffield Park Garden i Garden Wisley
 • Ulaznicu i audio slušalice za Royal Pavillion u Brightonu
 • Stručnog pratitelja tijekom putovanja
 • Pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: 

 • Doplatu za jednokrevetnu sobu: 1.590 kn 
 • Ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu navedene kao uključene u cijeni aranžmana
 • Dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • Putno osiguranje
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na 01/7980-660 ili na mail [email protected]
 • Trokrevetne sobe: na ovom programu nije moguća rezervacija trokrevetnih soba.

MOGUĆNOST DOPLATE ZA ODABRANA SJEDALA U AUTOBUSU:

Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjer prilikom rezervacije.

 • sjedala 3 i 4 u prvom redu  doplata po osobi 100 kn
 • sjedala 5,6,7,8 u drugom redu  doplata po osobi 100 kn
 • sjedala iza  drugih vrata doplata po osobi 100 kn

PREPORUKA PUTOVANJA: 

 • Jugoistočni dio Engleske jedno je od najromantičnijih područja Europe.
 • Prekrasne prirodne ljepote, povijesni gradići, fantastični njegovani vrtovi, usamljeni dvorci, pješčane plaže i duga obala s ribarskim brodovima ostavljaju vrlo privlačan utisak na posjetioce.
 • Sve ono što ste gledali u popularnim engleskim TV serijama ili čitali u romantičnim povijesnim romanima doživjeti ćete u stvarnosti:  zanimljivu ruralnu arhitekturu, bujnu vegetaciju, autentične pubove, seoske puteljke, neodoljiva mala mjesta i povijesne spomenike…

NAPOMENE:

 • Valuta u Velikoj Britaniji je britanska funta (GBP). Preporučujemo ukoliko imate mogućnosti da nabavite funte prije početka putovanja u Hrvatskoj jer je tečaj često povoljniji nego na licu mjesta.
 • Ponesite na put odjeću i obuću za različite vremenske prilike, obavezno jaknu, vestu, čvršću sportsku obuću, zaštitu od kiše, ali naravno i ljetnu laganiju odjeću.
 • Adapteri za električnu energiju potrebni u Velikoj Britaniji mogu se kupiti u trgovini na brodu ili na licu mjesta.
 • VAŽNO! PODACI POTREBNI PRILIKOM  REZERVACIJE ARANŽMANA: Molimo da prilikom rezervacije aranžmana obavezno date slijedeće podatke: ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo, broj osobne iskaznice ili putovnice. Ovi su podaci potrebni za brodske liste putnika.

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
 • Kreditne kartice: jednokratno ( American Express, Diners Club, Maestro, Visa, MasterCard, Discover)
 • Kreditne kartice: obročno ( Amex, Diners i Master ZABA na 12 rata )
 • U slučaju obročnog plaćanja, ukupna cijena aranžmana se uvećava za 5%
 • Plaćanje putem web shopa PopustPlus ( zatražiti link za plaćanje prilikom prijave ) – American Express i Diners Club karticama, Master Card i Visa karticama Zagrebačke banke do 6 rata, Ostalim karticama jednokratno

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji. 

Šifra: 8D 009 ENG/RDV

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!