Etiopija – afrička ljepotica: 10 dana

Već od 17.630
10 dana Avion Zagreb Hoteli 3*/4* Već od 17.630 Kn  Prijavi se!

Zrakoplovne pristojbe uključene!

PROGRAM PUTOVANJA

Etiopija, tradicionalna zemlja koja u sebi skriva značajke prvobitne plemenske Afrike i zemlja najboljih trkača. Uživajmo u slavnoj etiopijskoj kavi dok plovimo jezerom Tana na izvoru plavog Nila. Posjetimo nebeski Jeruzalem i lalibelske crkve, a dok pogledom tražimo afričke Alpe, zagledajmo se u etiopijskog vuka.

1. DAN ZAGREB/OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA – EUROPSKA ZRAČNA LUKA – ADIS ABEBA

Sastanak putnika u zračnoj luci (Zagreb; Ljubljana, Venecija – uz mogućnost organiziranog prijevoza iz Zagreba). Let prema Adis Abebi, glavnom gradu Etiopije preko europske zračne luke.

2. DAN ADDIS ABEBA  večera, noćenje

Dolazak u Addis Abebu je predviđen u jutarnjim satima. Organizirani prijevoz do hotela i smještaj. Nakon kraćeg odmora ćemo otići u razgledavanje najznačajnijih modernih i tradicionalnih gradskih znamenitosti. Posjet jednoj od najvećih afričkih tržnica Merkato i vrijeme za šalicu izvrsne etiopske kave. Povratak u hotel, večera, noćenje.

3. DAN ADDIS ABEBA  doručak, večera, noćenje

Doručak. Odlazak do Nacionalnog muzeja u kojem se nalazi najpoznatiji fosil hominida Lucy od prije 3,2 milijuna godina. Slijedi razgled simbola oslobođenja od Talijana – Katedrale svete trojice, u kojoj se nalazi grobnica Haile Selassie, važne afričke ličnosti i posljednjeg vladara iz salomonske dinastije. Povratak u hotel, večera i noćenje.

4. DAN ADDIS ABBEBA – LALIBELA  doručak, let, večera, noćenje

Doručak. Jutarnji let u Lalibelu, svetog grada na sjeveru Etiopije koji se smatra osmim svjetskim čudom. Nakon smještaja i kraćeg odmora, odlazak u razgled svetišta i hodočasničkog središta u kojem se nalazi jedanaest drevnih crkvi, fascinantnih crkvenih monolitnih zdanja uklesanih u stijene, u prilično divljoj pokrajini. Večera i noćenje.

5. DAN LALIBELA  doručak, večera, noćenje

Doručak. Zbog izuzetnih povijesnih vrijednosti, UNESCO je 1978 g. Lalibelu uvrstio na popis arheoloških nalazišta svjetske baštine. Razgledati ćemo crkve smještene u dvije skupine koje odvaja rijeka Jordan. Lalibela je izgrađena s namjerom da postane Novi Jeruzalem, pa su stoga brojne crkve dobile naziv po slavnim objektima iz Jeruzalema. Najpoznatija od njih je izgrađena u obliku grčkog križa. Slobodno vrijeme, povratak u hotel, večera i noćenje.

6. DAN GONDAR – AXUM  doručak, let, večera, noćenje

Doručak. Jutarnji let u Axum, drevno sjedište Kraljevstva Axum i kraljice od Sabe. Najveća znamenitost su kameni nadgrobni monoliti, brojne stele i obelisci izgrađeni od granitnih blokova, koji po veličini nadmašuju i egipatske. Postavljeni su u 3. i 4. st u čast nekadašnjih vladara. Prema legendi, u Axumu se nalazi mitski Kovčeg Saveza. Nakon smještaja u hotel i kraćeg odmora, razgledati ćemo drevne grobnice, ostatke kraljevske palače, Park stela i posjetiti živahnu tržnicu. Večera i noćenje.

7. DAN NACIONALNI PARK SIMIEN D  doručak, večera, noćenje

Doručak. Nacionalni park Simien je među prvima uvršten na UNESCO-v popis svjetske baštine. Stanište je brojnih izuzetno rijetkih životinja kao što su etiopski vuk, babun i etiopski kozorog. Zaista je poseban zbog svoje izvanredne ljepote, očaravajuće pokrajine, dubokih kanjona, litica, čiste rijeke i planine Ras Dashen. Smještaj u lodge nakon šetnje parkom. Večera i noćenje.

8. DAN NACIONALNI PARK SIMIEN – GONDAR  doručak, večera, noćenje

Doručak. Vožnja na sjever Etiopije, u Gondar – nekadašnje sjedište vladara. Gondar je grad brojnih crkvi i tvrđava, smješten je na impresivnoj visini od 2.200 m u zagrljaju planina. Po dolasku ćemo razgledati tvrđavu vladara Fasillidisa, crkvu Debre Berhan Sellasie i palaču Iyasu Velikog. Nastaviti ćemo prema Semionskom gorju, prolazeći kroz selo Felasha (selo crnih židova) u kojem se danas prvenstveno bave lončarstvom. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

9. DAN GONDAR – BAHIR DAR  doručak, večera, noćenje

Doručak. Vožnja u Bahir Dar, grad koji se nalazi na obali jezera Tana. Prije dolaska, posjetiti ćemo selo Awara i razgledati spektakularne slapove Plavog Nila, Tis Issat. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

10. DAN BAHI DAR – JEZERO TANA – ADIS ABEBA – EUROPSK/AZIJSKA ZRAČNA LUKA – OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB  doručak, let

Doručak Odlazak do jezera Tana, u kojem izvire Plavi Nil. Radi se o najvećem etiopskom jezeru smještenom na visini od 1860 m. Obići ćemo drevni samostan na otoku Dek, u kojem se nalaze dragocjeni rukopisi koje su stvarali redovnici tijekom meditacije. Prema legendi, u ovom se samostanu nalazi i Sveti Gral. U poslijepodnevnim satima slijedi transfer do zračne luke i let u Adis Abebu. Po dolasku slijedi let prema europskoj/ azijskoj zračnoj luci i dalje prema dolaznoj zračnoj luci (Zagreb; Ljubljana, Venecija – uz mogućnost organiziranog prijevoza do Zagreba).

Bitne Napomene

 • Za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica
 • VIZA: potrebna
 • Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
 • Datumi putovanja:
  • 26.01. i 10.03. 2019.
 • Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: od 17.630 kn*  min. 25 putnika

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE : 

 • Prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi,
 • Pristojbe zračne luke
 • Unutarnje letove prema programu,
 • Smještaj u hotelima 3/4* (lokalne kategorije) na bazi polupansiona,
 • Prijevoze i razglede prema programu s uključenim ulaznicama,
 • Izlet s brodom po jezeru Tana,
 • Usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku,
 • Pratitelja putovanja na hrvatskom/slovenskom jeziku,
 • Troškove organizacije putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE : 

 • Doplatu za jednokrevetnu sobu 1.850  kn,
 • Fakultativne izlete,
 • Dodatne usluge i obroke,
 • Napojnice za vodiče/vozače (obavezna doplata na licu mjesta) 60 USD,
 • Vizu – informativna cijena 770 kn, mogućnost posredovanja uz doplatu,
 • Putno zdravstveno osiguranje (preporučamo),
 • Povratni prijevoz do polazne/dolazne zračne luke
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na 01/7980-660 ili na mail [email protected]

NAPOMENA: 

 • Cijepljenje: obavezno je cijepljenje protiv žute groznice, a preporučuju se i tablete malerije.
 • Prilikom rezervacije se plaća osnovna cijena aranžmana, doplata za najmanji broj putnika i takse. Konačnu cijenu aranžmana objavljujemo u završnoj obavijesti prije putovanja, sukladno broju putnika.

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
 • Kreditne kartice: jednokratno ( American Express, Diners Club, Maestro, Visa, MasterCard, Discover)
 • Kreditne kartice: obročno ( Amex, Diners i Master ZABA na 12 rata )
 • U slučaju obročnog plaćanja, ukupna cijena aranžmana se uvećava za 5%
 • Plaćanje putem web shopa PopustPlus ( zatražiti link za plaćanje prilikom prijave ) – American Express i Diners Club karticama, Master Card i Visa karticama Zagrebačke banke do 6 rata, Ostalim karticama jednokratno

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji. 

Šifra : 10D 001 EAL

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!