Francuska velika tura: 11 dana

Već od 5.290
11 dana Autobus Zagreb Hoteli 3* Već od 5.290 Kn 5.590 Kn  Prijavi se!

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan ZAGREB – ULM – PFORZHEIM

Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora u Zagrebu, turistički peroni 502-506 u 05:30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz kraća zaustavljanja putem. Nastavak vožnje kroz Njemačku preko Münchena i Augsburga do Ulma. Šetnja do poznate katedrale s najvišim crkvenim zvonikom na svijetu i razgled gradskog središta. Nastavak puta do hotela u blizini njemačko – francuske granice. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan PFORZHEIM – STRASBOURG – REIMS – PARIZ

Doručak. Nastavak putovanja kroz Njemačku. Prijelazom rijeke Rajne ulazimo u Francusku. Posjet Strasbourgu, glavnom gradu francuske regije Alzace. Razgled grada pješice: slikovita četvrt Petite France – Mala Francuska, dio svjetske baštine pod zaštitom UNESCO-a – spomenik Gutenbergu, upravo u Strasbourgu tijekom svog dužeg boravka u gradu, Gutenberg je zajedno s jednim zlatarom i drvodjeljom osmislio za tisak potrebna metalna tiskarska slova – katedrala Notre Dame, koja spada u najljepša gotička djela sjeverne Europe. Slobodno vrijeme u povijesnoj jezgri. Vožnja kroz  pokrajine Alzace,  Lorraine i Champagne do Reimsa, nekad važnog rimskog grada i mjesta gdje je franački kralj Clovis primio kršćanstvo. Posjet katedrali Notre Dame, gotičkoj katedrali 13. stoljeća, jednoj od najvažnijih crkvi Francuske. Uz nju je Palača Tau iz 17. stoljeća u kojoj su bili banketi nakon krunidbi francuskih kraljeva, a danas je muzej koji čuva vrijedne relikvije uključujući ampulu sa svetim uljem kojim su pomazani kraljevi. Nastavak puta do Pariza. Smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan PARIZ

Doručak. Razgled Pariza autobusom i pješice: avenija Champs Elysees – veliki bulevari – trgovi Vendome, Concorde i Madeleine – Opera – Slavoluk pobjede – muzej Louvre uz vrijeme predviđeno za individualni posjet muzeju  – hotel des Invalides – Luksemburški park – Latinska četvrt – Sorbonne – Panteon – umjetnička četvrt Montmartre s bazilikom Sacre Coeur i trgom Place Tertre – katedrala Notre Dame i otok Ile de la Cite – Eiffelov toranj. Jednosatna plovidba brodom po Seini uz najpoznatije spomenike i mostove upotpunit će dojam „grada svjetlosti“ (uz doplatu).Pariz u večernjim satima sjaji posebnom ljepotom! Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan PARIZ – GIVERNY –  ROUEN – HONFLEUR – DEAUVILLE – LISIEUX – CAEN

Doručak. Vožnja  prema Normadiji do Givernyja i posjet Monetovoj kući i vrtu. Posjet Rouenu, glavnom gradu donje Normandije. Razgled povijesne jezgre: katedrala Notre Dame – trg na kojem je Djevica Orleanska spaljena na lomači – Ulica Gros Horloge – uske ulice starog grada s preko 800 kuća s drvenim gredama. Posjet najljepšim ljetovalištima Normandije: Honfleur s prekrasnom starom lukom koja je bila slikarska inspiracija i Deauville, luksuzno ljetovalište s velikom tradicijom. Posjetiti ćemo i Lisieux, svetište Normandije s velikom bazilikom posvećenoj svetoj Tereziji od malog Isusa. Put se nastavlja do Caena gdje ćemo se zaustaviti ispred dvorca Williama Osvajača. Smještaj u hotel u Caenu /okolici. Noćenje.

5. dan CAEN – PLAŽE ISKRCAVANJA – BAYEUX –MONT SAINT MICHEL – ST. MALO 

Doručak.Turu po Normandiji nastavljamo posjetom plažama iskrcavanja. Posjet mjestu Arromanches gdje je podignuta prva umjetna luka Mulberry. Fakultativni posjet cirkularnom kinu na panoramskoj točki iznad mjesta s filmskom predstavom o iskrcavanju koje na zanimljiv način tehničkim efektima stavlja promatrača u središte zbivanja. U svim obalnim mjestima su vojni muzeji i spomenici koji podsjećaju na ta ratna događanja, a tu su i poznate plaže Omaha i Utah Beach vezane za ratne operacije. Povijesni gradić Bayeux u blizini plaža poznat je po muzeju tapiserije koja pokazuje osvajanje Engleske pod Williamom Osvajačem. Šetnja povijesnom jezgrom Bayeuxa. Vožnja do jednog od najposjećenijih mjesta Francuske, “čuda zapadnog svijeta“ otoka Mont St.Michel. Vizijom biskupa Auberta kojem se u snu ukazao sv. Mihovil, započela je izgradnja jedinstvenog samostanskog kompleksa kojeg su već u 13.stoljeću zvali „čudo“. Na vrhu stijene  u prostorijama reflektorija imamo dojam da cijela građevina lebdi i stremi u nebo i da je podignuta božanskim nadahnućem, a pogled s terase-vidikovca otkriva da je otok okružen vodom za vrijeme plime, a pijeskom za vrijeme oseke. Ovo je mjesto koje ostavlja dubok utisak na svakog posjetioca! (Autobusom nije moguće doći do otoka, već isključivo ili pješice šetnjom po nasipu ili shuttle autobusom). Vrijeme za posjet samostanu i muzeju. Smještaj u hotel na području St. Maloa. Noćenje.

6. dan ST.MALO – DINAN – CARNAC – VANNES – NANTES

Doručak. Posjet nekad gusarskom središtu gradu St. Malo. Grad je okružen povijesnim zidinama, a na obali je zanimljivo promatrati veliku razliku između plime i oseke. Moguća fakultativna vožnja turističkim vlakićem  povijesnom jezgrom koja ima „mornarski“ ugođaj i gdje imate utisak kao da ste se prenijeli vremenski u doba slavnih gusara koji su često osvajali prekomorske teritorije za francuskog kralja. Prijeći ćemo ušće rijeke Rance i posjetiti jedan od najljepših povijesnih gradova Bretanje Dinan. Uske uličice s kućama s drvenim gredama, romanička bazilika sv. Spasitelja, mali trgovi s ugodnim malim restoranima gdje možete isprobati prave bretonske palačinke čine poseban ugođaj ovog „grada umjetnosti Bretanje“. Vožnja kroz unutrašnjost Bretanje. Posjet Carnacu, velikom nalazištu megalitske kulture s brojnim menhirima – najvažnijim spomenicima tog doba u Bretanji. Zaustavljanje u Vannesu, ljupkom gradiću u zaljevu Morbihan poznatom po posebno lijepim kućama s drvenim gredama. Dolazak u Nantes, najveći grad Bretanje. Šetnja povijesnom jezgrom do katedrale sv. Petra i Pavla i dvorca bretonskih vladara. Smještaj u hotel. Noćenje.

7. dan NANTES – VILLANDRY – AMBOISE  –TOURS – DOLINA LOIRE 

Doručak. Odlazimo iz Bretanje i put nastavljamo prema dolini Loire – najduže francuske rijeke, a na njezinim je obalama francusko plemstvo izgradilo brojne dvorce i ladanjska imanja. Posjet vrtovima dvorca Villandry, jednima od najljepših u Francuskoj. Posjet dvorcu Amboise poznatom po kralju Francoisu I i boravku Leonarda da Vincija. Grad Tours središte je ovog područja uz rijeku Loire. Posjet starom dijelu grada gdje ćemo vidjeti baziliku sagrađenu iznad groba sv.Martina i predahnuti na živopisnom trgu Place Plumereau s kućama iz 15.stoljeća i ugodnim restoranima. Smještaj u hotel u dolini Loire. Noćenje.

8. dan DOLINA LOIRE – CHENONCEAU –  BOURGES – LYON 

Doručak. Posjet najljepšem dvorcu Loire – dvorac Chenonceau dale su graditi žene. Dvorac je na pritoci Loire rijeci Cher i vezan je za romatičnu priču o ljubavi francuskog kralja Henrija II i Diane od Poitiersa. Prošetati ćemo vrtovima Diane i Catarine Medici i vidjeti unutarnje prostorije dvorca. Odlazak iz doline Loire. Put nastavljamo prema Bourgesu gdje ćemo posjetiti najveću crkvu Francuske katedralu St. Etienne. U 12. stoljeću počela je gradnja ogromne gotičke katedrale bogate raznobojnim prozorima s vitražima, nekima od najljepših u Francuskoj. Prošetati ćemo prekrasnim vrtom uz katedralu.Vožnja kroz područje ugaslih vulkana Auvergne prema Lyonu, drugom najvećem gradu Francuske. Smještaj u hotel u Lyonu.  Noćenje.

9. dan LYON – CHAMBERY – ANNECY 

Doručak. Razgled Lyona autobusom i pješice: poluotok između rijeka Saone i Rhone – trg Bellecour – četvrt Les Cordeliers – trg Place des Terreux – Gradska vijećnica. Šetnja starom povijesnom jezgrom i posjet crkvi sv.Ivana iz 12. stoljeća s poznatim astronomskim satom. Za stari Lyon koji je pod zaštitom Unesca karakteristični su brojni renesansi prolazi među kućama zvani „traboules“. Na kraju razgleda odlazak javnim prijevozom-uspinjačom na brežuljak Fourviere do panoramskog vidikovca i velike bogato ukrašene bazilike. Slobodno vrijeme u gradskom središtu Lyona za ručak ili kavu. Pješačka zona u središtu nudi bogati izbor trgovina i ugostiteljsku ponudu. Krećemo na vožnju prema francuskim Alpama. Posjet Chamberyju, nekad glavnom gradu savojskih vladara. Razgled gradskog središta: fontana slonova – savojski dvorac – stari grad sa slikovitim ulicama i trgovima. Posjetiti ćemo i jedan od najljepših alpskih gradova Francuske – Annecy je idilično i slikovito smješten uz obalu jezera, a tlocrt starog grada uz kanale, jezero, palaču na otoku, uske povijesne uličice čini grad omiljenim alpskim ljetovalištem. Moguća  fakultativna vožnja brodom po jezeru i šetnja starim gradom. Smještaj u hotel. Noćenje.

10. dan ANNECY –GENEVE – EVIAN – ST. BERNARD – AOSTA 

Doručak. Odlazimo do obale Ženevskog jezera. Posjet Genevi, švicarskoj metropoli bankara i diplomata. Razgled grada: spomenik reformaciji – gradska vijećnica – katedrala sv. Petra – promenada uz jezero i parkovi. Nastavak puta francuskom obalom jezera i  kraće zaustavljanje u slikovitom mjestu Evian poznatom po izvorima vode. Ulazimo ponovo  u Švicarsku i vozimo se uz predivne krajolike švicarskih Alpi uz zaustavljanje na najljepšim točkama do Martignyja i dalje do planinskog prijevoja i tunela St.Bernard. Razgled Aoste, gradića na ušću rijeka Buthier i Dora Baltea: Porta Pretoria – Augustov slavoluk – rimski amfiteatar – vijećnica – katedrala. Grad je poznat i kao „mali Rim“ zbog najvećeg broja rimskih iskopina, odmah nakon Rima. Smještaj u hotel u okolici Aoste. Noćenje.

11. dan AOSTA – SIRMIONE – RIJEKA/ZAGREB

Doručak. Naš povratak započinje vožnjom u smjeru Torina i Milana. Za predah od vožnje posjetiti ćemo slikovito mjesto Sirmione na jezeru Lago di Garda i prošetati do utvrde Scaligherija, te prošetati starom gradskom jezgrom uz nezaobilazni posjet nekoj od odličnih slastičarnica. Nastavak puta kroz Italiju uz zaustavljanje putem. Dolazak na stajalište Vrata Jadrana kod Rijeke i u Zagreb u kasnim satima.

Francuska je država u zapadnoj Europi  s 66,896,109 stanovnika i površinom od 674.000 kvadratnih kilometara, s nekoliko prekomorskih teritorija i otoka. Prekomorski posjedi uključuju Francusku Gvajanu u Južnoj Americi, te otoke poput Martinika, Réuniona i Nove Kaledonije u Atlantskom, Indijskom i Tihom oceanu.Francuska je jedna od zemalja osnivačica Europske Unije, i njena teritorijem najveća članica. Jedna je od najrazvijenijih, najbogatijih i najprepoznatljivijih država svijeta, a s 82 milijuna turista godišnje i najposjećenija.

Bitne Napomene

 • Za ovo putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica
 • Napomena: Mogućnost besplatnog parkinga na kilometar udaljenosti od Autobusnog kolodvora Zagreb (ograničen broj mjesta).
 • Polazak na putovanje moguć je samo iz Zagreba. Iskrcaj na povratku putovanja moguć je na stajalištu Vrata Jadrana kod Rijeke, u Karlovcu i Zagrebu.
 • Minimalan broj putnika: 40
 • Rok prijave: Do 40 dana prije puta
 • Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
 • Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih
 • Datum putovanja: 28.09. – 08.10.2018.
 • Cijena aranžmana po osobi: FIRST MINUTE CIJENA 5.290 kn, REDOVNA CIJENA 5.590 kn
  • First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE

 • Prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu
 • Smještaj na osnovi  ukupno 10 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelima 3*:
  • 1 noćenje s doručkom na području Pforzheima u Njemačkoj
  • 2 noćenja s doručkom u Parizu
  • 1 noćenje s doručkom u Caenu /okolici
  • 1 noćenje s doručkom u St.Malou
  • 1 noćenje s doručkom u Nantesu
  • 1 noćenje s doručkom u  dolini Loire
  • 1 noćenje s doručkom u Lyonu
  • 1 noćenje s doručkom u Annecyju
  • 1 noćenje s doručkom u dolini Aoste u Italiji
 • Razgledavanja prema programu
 • Stručnog pratitelja tijekom putovanja s višegodišnjim iskustvom vođenja tura u Francuskoj
 • Pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Doplatu za jednokrevetnu sobu: 2.990 kn
 • Ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
 • Dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • Informativne cijene ulaznica (mogu biti podložne promjeni):
  • Katedrala u Ulmu 4,50 EUR,
  • Palača Tau u Reimsu 8 EUR,
  • Vožnja brodom po Seini u Parizu 14 EUR,
  • Muzej Louvre u Parizu 15 EUR,
  • Eiffelov toranj u Parizu 3.kat 17 EUR,
  • Monetova kuća i vrt u Givernyju 9,50 EUR,
  • Muzej tapiserija u Bayeuxu 9,50 EUR,
  • Cirkularno kino na plažama iskrcavanja 6 EUR,
  • Samostan Mont St.Michel 10 EUR,
  • Vožnja turističkim vlakićem u St.Malou 6,50 EUR,
  • Megalitski lokalitet Carnac u Bretanji 6 EUR,
  • Vrtovi dvorca Villandry 7 EUR,
  • Dvorac Amboise 11,50 EUR,
  • Dvorac Chenoncau 13 EUR,
  • Uspinjača u Lyonu za bazilku Fouvrirere povratna karta 2,60 EUR,
  • Ulaz u francuske crkve je besplatan. Plaća se posjet riznici, crkvenom muzeju ili uspon na crkveni toranj, ali ne i sam ulaz i posjet crkvi, osim u slučaju crkve – muzeja
 • Boravišnu pristojbu u Italiji u dolini Aoste (plaća se direktno na recepciji hotela, iznos može biti podložan promjeni): 1-3 EUR po osobi (točna obavijest u završnom pismu)
 • Putno osiguranje
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na 01/7980-668 ili na mail [email protected]
 • Trokrevetne sobe/kabine: na ovom programu nije moguća rezervacija trokrevetne sobe/kabine.

MOGUĆNOST DOPLATE za odabrana sjedala u autobusu:

Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.

 • sjedala 3 i 4 u prvom redu  doplata po osobi 100 kn
 • sjedala 5,6,7,8 u drugom redu  doplata po osobi 100 kn
 • sjedala iza  drugih vrata doplata po osobi 100 kn

PREPORUKA PUTOVANJA

 • Na ovom velikom putovanju upoznati ćete neke od najpoznatijih regija Francuske.
 • Putovanje je vrlo intenzivnog ritma s brojnim razgledima i posjetima i pogodno za putnike koji vole jaku dinamiku razgleda i nastoje maksimalno iskoristiti svaki dan putovanja.
 • Vremena za kupovinu, kavu, posjete muzejima ili osobne programe ima tokom svakog dana.

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
 • Kreditne kartice: jednokratno ( American Express, Diners Club, Maestro, Visa, MasterCard, Discover)
 • Kreditne kartice: obročno ( Amex, Diners i Master ZABA na 12 rata )
 • U slučaju obročnog plaćanja, ukupna cijena aranžmana se uvećava za 5%
 • Plaćanje putem web shopa PopustPlus ( zatražiti link za plaćanje prilikom prijave ) – American Express i Diners Club karticama, Master Card i Visa karticama Zagrebačke banke do 6 rata, Ostalim karticama jednokratno

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Putolovac d.o.o, OIB: 91320522619, Medarska 69 10000 Zagreb. Poslovnica 1: Tkalčićeva 5 Zagreb, Hrvatska, Identifikacijski kod:  HR-AB-01-080832542Broj police jamčevnog osiguranja: P15 – 020000209 uplaćena kod Generali osiguranja.Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji. 

Šifra: 11D 009 FVT

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!