Grčka, Ljetovanje ispod planine Bogova: 8 dana

Top ponuda Već od 2.390
8 dana Autobus Zagreb, Čakovec, Varaždin Hotel Manos Već od 2.390 Kn 317,21 €  Prijavi se!

PROGRAM PUTOVANJA

Mogućnost fakultativnih izleta na mitska mjesta Grčke kulture!

Moguć polazak iz Čakovca i Varaždina uz prethodnu najavu!

0.dan/PETAK/ ZAGREB

Polazak autobusa ispred Gradskog Poglavarstva ( Trg Stjepana Radića 1 ) u 23.00 sata. Vožnja autocestom u smjeru Srbije i Makedonije.

1.dan/SUBOTA/ ZAGREB – KATERINI – PARALIA

Nastavak vožnje autocestom kroz Srbiju, Makedoniju. Pauza za ručak putem. Nastavak vožnje kroz Grčku pokraj Soluna do obala Egejskog mora te našeg hotela lociranog pokraj mjesta Katerini, u turističkom dijelu obale nazvanog Paralia. Smještaj u aparthotel. Orijentacijska šetnja mjestom uz pratitelja te odmor. Večera za one koji odaberu tu opciju. Noćenje.

2.dan/NEDJELJA/ PARALIA

Doručak za one koji odaberu tu opciju. Slobodan dan za kupanje i uživanje na obali. Večera za one koji odaberu tu opciju. Noćenje.

3.dan/PONEDJELJAK/ PARALIA – VERGINA – SOLUN – PARALIA

Doručak za one koji odaberu tu opciju. Slobodan dan ili mogućnost fakultativnog izleta u cca 80km udaljeni drugi najveći grad u Grčkoj – Solun. Nakon doručka slijedi vožnja prema Solunu. Prije samog Soluna posjetiti ćemo mjesto Vergine, prvu prijestolnicu Makedonije i mjesta ukopa makedonskih vladara. Posebnost Vergine je što ovaj lokalitet sadrži dvije potpuno očuvane grobnice makedonskih vladara, koje kroz godine na radost svih arheologa svijeta nisu opljačkane. Smatra se, iako nije dokazano, da je jedna od dvije očuvane grobnice ona legendarnog kralja Filipa II, oca Aleksandra Makedonskog. Osim grobnice Filipa II, ovdje se nalazi i bogata oprema iz iste, prije svega kraljev štit ukrašen zlatom i bjelokosti ( Ulaznica za muzej uključena u cijenu izleta ). Polazak prema Solunu. Po dolasku slijedi panoramsko – pješački razgled drugog po veličini grada u Grčkoj uz pratnju vodiča: Via Egnatia, glavna gradska ulica koja leži na istoj ruti kao i slavna rimska Via Ignacija – Ministarstvo Grčke pokrajine Makedonije – Crkva svetog Demetrija – stari Rimski Forum – Aristotelov trg, gradsko sjedište gdje se nalazi spomenik Elefteriosu Venizelosu – Bey Hamam, dobro očuvama zgrada turske kupelji – Agia Sofija, najstarija katedrala u gradu, ujedno građena po uzoru na onu istanbulsku – crkva svetog Pantelimona – Galerijev Slavoluk i Rotunda – ostaci nekadašnjeg hipodroma na trgu Navarinou te ostatci galerijeve palače – Zgrada YMCA – gradski velesajam – Solunski TV Toranj – spomenik Aleksandru makedonskom – poznata solunska Bijela Kula – gradska luka, te nakon razgleda povratak na centralni gradski trg Aristotel. Poslijepodne slobodno vrijeme za ručak te kupnju suvenira i vlastite aktivnosti. Preporučamo odlazak do kvarta Ladadika koji je ujedno i omiljena šetnica u Solunu.  Polazak prema Paraliji u predvečernjim satima, uz dolazak u aparthotel na vrijeme za večeru.

4.dan/UTORAK/ PARALIA – DION – LITOHORON – OLIMP – PARALIA

Doručak za one koji odaberu tu opciju. Slobodan dan ili mogućnost fakultativnog izleta na planinu Olimp i Dion (ukoliko bude otvoren arheološki lokalitet). Mitska planina Olimp, dom dvanaest bogova je ujedno i važan nacionalni park, a njezin najveći vrh Mytikas je ujedno i najviši vrh Grčke (2917 m). Slijedi vožnja egejskom obalom do podnožja Olimpa, stana grčkih bogova. Prvo odlazimo do arheološkog lokaliteta Dion ( Ulaznica za muzej lokalitet uključena u cijenu izleta ), nekadašnjeg svetoga grada Makedonaca gdje su se održavale velike svetkovine i sportska natjecanja. Šećući ulicama drevnoga grada naići ćemo na ostatke rimskih kupelji, helenističkog kazališta, hrama posvećenog Olimpijskim bogovima, tzv. Dionizovu vilu. Nakon obilaska lokaliteta, odlazak do info centra planine Olimp, odakle se pruža prekrasan pogled na egejsko more, a gdje ćete saznati više o flori i fauni same planine. Na kraju izleta, odlazak slikovitog sela Litohoron u podnožju Olimpa, te slobodno vrijeme za ručak. Povratak u Paraliu u popodnevnim satima.Noćenje.

5.dan/SRIJEDA/ PARALIA

Doručak za one koji odaberu tu opciju. Slobodan dan za kupanje i uživanje na obali. Večera za one koji odaberu tu opciju. Noćenje.

6.dan/ČETVRTAK/  PARALIA – KALAMPAKA – METEORA – LARISA – PARALIA

Doručak za one koji odaberu tu opciju. Slobodan dan ili predlažemo fakultativni izlet do Meteore. Vozimo se dijelovima Grčke poznatim kao Epir i Tesalija, prema malom gradiću Kalampaka, te dolazimo do Meteora, jednog od najsvetijih i vizualno najinteresantnijih mjesta u Grčkoj. Meteori su srednjovjekovni samostani koji su se smjestili na visokim vapnenačkim stijenama iznad tesalijske ravnice. Sam pogled na samostane na vrhu stijena oduzima dah, stoga nije ni čudo da su ovi samostani poprište mnogih filmskih setova (neki od vas će prepoznati lokaciju snimanja Jamesa Bonda). Samostani se nalaze na visini od oko 500 metara, te ih je inicijalno bilo 24. Prvo idemo u posjet manufakturi ikona, gdje ćete iz prve ruke moći kupiti neku od tradicionalnih ikona te čuti priču o njihovoj izradi. Potom idemo prema samostanima. Mi ćemo ući u jedan od samostana (Ulaznica uključena u cijenu izleta ), u koji bude moguće ući s obzirom da samostani imaju specifično vrijeme kada su otvoreni za posjetitelje, kojih se često baš i ne drže. Nakon razgleda samostana, povratak u smjeru Paralie. Usput stajanje za ručak u jednom od lokalnih restorana. Također ćemo stati u gradu Larisa, koji je prema legendi ime dobio prema nimfi Larisi. Danas je ovaj grad administrativno središte Tesalijske ravnice, kako bismo vidjeli drugi najveći antički teatar u Grčkoj nakon Epidavrosa, koji je u zlatno doba mogao primiti i 10.000 posjetioca. Kraći razgled lokaliteta ( doplata za ulaznicu na licu mjesta) te povratak u aparthotel. Noćenje.

7.dan/PETAK/ PARALIA

Doručak za one koji odaberu tu opciju. Slobodan dan za kupanje i uživanje na obali. Večera za one koji odaberu tu opciju. Noćenje.

8.dan/SUBOTA/ PARALIA

Doručak za one koji odaberu tu opciju. Ujutro odjava iz aparthotela. Staviti ćemo stvari u autobus te ćemo imati slobodan dan za još uživanja i kupanja. U kasnim poslijepodnevnim satima polazak za Zagreb. Noćna vožnja kroz Grčku, Makedoniju, Srbiju prema Hrvatskoj.

9.dan/NEDJELJA/ ZAGREB

Dolazak u Hrvatsku predviđen u prijepodnevnim ili popodnevnim satima nedjelje ovisno o prometu. Kraj programa.

***Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

HOTEL MANOS

(za veću rezoluciju kliknite na animaciju)

Hotel Manos smješten je u mjestu Paralia Katerinis, na 350 metara od plaže Paralia Kolimvisis, a nudi sobe, zajednički salon, besplatni WiFi u cijelom objektu i vrt. Sve smještajne jedinice u ovom hotelu s 1 zvjezdicom imaju pogled na more, a gosti mogu uživati ​​u terasi. Hotel ima faks i fotokopirni uređaj te bankomat koji gosti mogu koristiti. Sobe u hotelu uključuju klima-uređaj, ormar, balkon s pogledom na vrt, vlastitu kupaonicu, TV ravnog ekrana, posteljinu i ručnike. Sve sobe će gostima pružiti hladnjak. Olimpijska plaža udaljena je 3 km od hotela Manos, a crkva Agia Fotini 300 metara.Bitne Napomene

 • ODGOVORNI ORGANIZATOR: Putolovac Putovanja d.o.o.
 • KLASIFIKACIJA OVOG PUTOVANJA JE: BUDGET – Više o klasifikaciji putovanja pogledajte OVDJE.
TERMINI ĆE BITI NAKNADNO OBJAVLJENI Hotel Manos
Jednokrevetna soba po osobi na bazi 1 osobe: 2.790 kn/ 370,30 €
Dvokrevetna soba po osobi na bazi 2 osobe: 2.590 kn/ 343,75 €
Trokrevetna soba po osobi na bazi 3 osobe: 2.390 kn/ 317,21 €

 

 • Za ovo putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica
 • Moguć polazak iz Čakovca i Varaždina uz prethodnu najavu. O točnom vremenu i mjestu polaska biti će obaviješteni unutar 24 sata do polaska.
 • Za ovo putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica
 • Minimalan broj putnika: 40
 • Rok prijave: Do 14 dana prije puta
 • Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
 • Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih
 • First minute cijena traje do popunjenja određenog broja kapaciteta
 • Smještaj: Hotel Manos

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE

 • 8 dnevno putovanje u Grčku
 • 7 noćenja u Hotelu Manos
 • Licenciranog turističkog pratitelja
 • Sve razglede prema programu
 • Jamčevno osiguranje, troškove organizacije i realizaciju putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana
 • Vlastite troškove
 • Sve što nije navedeno pod cijena uključuje
 • Boravišna pristojba u hotelima cca 1,5 euro noćenje / 10,5 eura za 7 noćenja – OBAVEZNA DOPLATA NA RECEPCIJI HOTELA U GOTOVINI
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na 01/7980-668 ili na mail [email protected]
DOPLATE CIJENA PO OSOBI
Doplata za doručak 7 dana po osobi: 350 kn/ 46,45 €
Doplata za večeru 7 dana po osobi: 650 kn/ 86,27 €
Doplata za polupansion 7 dana po osobi: 1.000 kn/ 132,72 €
Internet: WIFI je besplatan
Pospremanje apartmana se vrši svaki 5-ti dan. Korisnicima se preporuča ponijeti ručnike te svu potrebnu opremu.

 

FAKULTATIVNI IZLETI* (plaćanje isključivo u kunama prije putovanja) CIJENA PO OSOBI
DION – OLIMP (ključuje prijevoz našim autobusom te vođenje na hrvatskom jeziku, ulaznicu za arheološki lokalitet Dion) 40 eura
KALAMPAKA – METEORA – LARISSA (Uključuje prijevoz našim autobusom te vođenje na hrvatskom jeziku, ulaznicu za jedan od samostana na Meteorama, ulaznicu za arheološki lokalitet u Larissi) 70 eura
SOLUN – VERGINA (Uključuje prijevoz našim autobusom te vođenje na hrvatskom jeziku, ulaznicu za Kraljevsku Grobnicu u Verginia ) 50 eura
PAKET SVIH IZLETA 150 eura
*Cijene svih izleta su promjenjive do dana izvedbe zbog česte promjene tečaja i moguće promjene cijene ulaznica/ Za sve izelte potrebno je minimalno 20 prijavljenih putnika

 

NADOPLATA za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno)
1. red – sjedalo 3, 4 100 kn/ 13,27 €
2. red – sjedalo 5, 6, 7, 8 100 kn/ 13,27 €
sjedala iza 2. vrata 100 kn/ 13,27 €
ostala raspoloživa sjedala 50 kn/ 6,64 €

 

VAŽNA NAPOMENA

 • Rezervacija putovanja je moguća isključivo uplatom akontacije ili dijela iznosa. Usmena rezervacija putovanja nije moguća,
 • Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata,
 • Završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.),
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,
 • Fakultativni program će se održati isključivo ukoliko se ispune trenutno zahtijevani uvjeti pružatelja usluge na terenu,
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
 • Agencija putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije putovanja)
 • Kreditne kartice: jednokratno (Maestro, Master Card, Visa, Visa Electron, Premium Visa, Diners, Discover)
 • Kreditne kartice: Obročno u poslovnici na POS aparatu (Diners na 12 rata, Visa I Mastercard Erste Banke na 12 rata, MasterCard, Visa, Visa Gold Zagrebačke banke do 24 rate – vrijedi za sve kreditne I debitne kartice)
 • Plaćanje putem web shopa putem sustava CORVUS PAY (zatražiti link za plaćanje prilikom prijave) – Diners na 12 rata, Visa I Mastercard Erste Banke na 12 rata, MasterCard, Visa, Visa Gold Zagrebačke banke do 24 rate, svim ostalim karticama jednokratno
 • Plaćanje Visa Premium karticom na rate – do 12 rata – u partnerskoj agenciji po dogovoru sa prodajnim agentom
 • Cijene objavljene na web stranici agencije su cijene izražene sa obračunatim popustom od 5% za jednokratno plaćanje.
 • Za sva obročna plaćanja od 2-24 rata agencija obračunava manipulativne troškove u iznosu od 5%

COVID-19 SIGURNA REZERVACIJA

Za sve nove rezervacije za putovanja u organizaciji turističke agencije Putolovac moguća je promjena termina putovanja i promjena destinacije prije putovanja u slučaju nepredvidivih situacija izazvanih COVID-19 pandemijom.

U slučaju niže navedenih razloga, svi putnici koji uplate putovanje, a isto bude otkazano od strane agencije utjecaja bilo kojeg od navedenih razloga na popunjavanje aranžmana imaju pravo na 100% povrat novca. Navedeno se odnosi na sve nove rezervacije u 2022. godini za vrijeme trajanja pandemije.

 • Ukoliko je na destinaciji uvedena obveza testiranja na COVID-19, bilo na destinaciji vašeg putovanja ili da je to po povratku u Republiku Hrvatsku nakon putovanja (ne vrijedi u slučaju da je osigurano besplatno testiranje)
 • Ukoliko je prema svjetskim COVID-19 listama u zemlji u kojoj se nalazi destinacija putovanja uvedena zabrana putovanja građana Republike Hrvatske
 • Ukoliko je uvedena obavezna karantena ili samoizolacija po dolasku na destinaciju ili povratku u Hrvatsku
 • Svi garantirani polasci ne smatraju se garantiranim u slučaju loše epidemiološke situacije na destinaciji sukladno gore navedenim točkama
 • Prilikom autobusnih putovanja agencija će se pridržavati svih u tom trenutku zakonski propisanih mjera. Ukoliko u slučaju promjene određenih mjera nije moguće održati putovanje, isto će biti odgođeno te putnicima biti ponuđen povrat akontacije

Ukoliko putnik otkaže putovanje, a da nije u obzir uzet jedan od gore navedenih parametara za uplaćeno putovanje vrijede redovni opći uvjeti putovanja turističke agencije Putolovac. Gore navedeni uvjeti ne vrijede u slučaju da se putnik sam zarazi na putovanju, dobije simptome ili bude pozitivan na COVID-19 virus prije, za vrijeme ili poslije putovanja. U tom slučaju također vrijede Opći Uvjeti turističke agencije Putolovac.

PROTOKOLI KOJI SE PRIMJENJUJU PRILIKOM ULASKA I BORAVKA U REPUBLICI GRČKOJ USLIJED PANDEMIJE VIRUSA SARSCoV-2 I BOLESTI COVID-19

Od 1. svibnja 2022. godine u Republici Grčkoj se ukida stanje pripravnosti vezano uz pandemiju Covid 19. To znači da je većina mjera u svrhu sprječavanje širenja zaraze stavljena izvan snage. To znači da za ulazak u Republiku Grčku više nije potreban niti jedan oblit testiranja niti Covid putovnice već samo osobni dokument.

INFORMACIJE O POVRATKU HRVATSKIH DRŽAVLJANJA U HRVATSKU PRILIKOM PRELASKA KOPNENIH GRANICA REPUBLIKE HRVATSKE

***Prilikom povratka u Hrvatsku točnije prelaska hrvatske granice svi putnici su dužni predočiti samo osobnu iskaznicu/putovnicu kao nekad. Za državljane EU među koje spada i Hrvatska više nema nikakvih Covid restrikcija, karantena niti dodatne dokumentacije prilikom povratka u Hrvatsku.

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Putolovac Putovanja d.o.o., OIB: 49394434640, Tkalčićeva 5, 10000 Zagreb. Poslovnica 1: Tkalčićeva 5 Zagreb, Hrvatska, Broj police Osiguranje jamstva OV0682927038 uplaćena kod Adriatic osiguranja, Broj police Osiguranje od odgovornosti OV0682927039 uplaćena kod Adriatic osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http:/www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji.

Šifra: 8D 000 GLJ

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!