Indija – Zlatni trokut i Varanasi: 9 dana

Već od 11.370
9 dana Avion Zagreb Hoteli 4* Već od 11.370 Kn 11.850 Kn  Prijavi se!

PROGRAM PUTOVANJA

Zrakoplovne pristojbe su uključene! 

1. dan ZAGREB
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova kod šaltera središnjih informacija. Podjela putne dokumentacije te prijava na let za Istanbul na liniji TK1054 (Turkish Airlines) i polijetanje zrakoplova u 09:10 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 12:25 sati. Nastavak leta za New Delhi 20:20 sati na liniji TK716. Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

2. dan ISTANBUL – DELHI
Dolazak u Delhi predviđen je u 04:45 sati. Po dolasku obavljanje viznih i carinskih formalnosti. Odlazak u hotel, smještaj i kratko noćenje/odmor. Odlazak u razgled Starog Delhija, magičnog, tajanstvenog i kaotičnog grada od 25 mil. stanovnika. Vožnja pored Crvene utvrde na obali rijeke Yamuna koja je djelo vladara Shaha Jahana. Zatim odlazak do Raj Ghata, memorijala ocu nacije, Mahatmi Gandhiju te do najveće džamije u Indiji – Jama Masjid. Nakon razgleda Starog Delhija, posjet svetištu-hramu Bangla Sahib, jednom od najistaknutijih Sikh hramova u Delhiju. Panoramska vožnja pored India Gate-a, spomenika žrtvama 1. svjetskog rata, zatim predsjedničke rezidencije, zgrade Parlamenta i Sekretarijata – građevina koje su zanimljiv spoj viktorijanske arhitekture i arhitekture 20. stoljeća, kompleksa Qutub Minar u sklopu kojeg se nalazi 72 m visok toranj pobjede iz 12. st. te poznati željezni stup sačuvan još iz 4. st. Povratak u hotel, večera i noćenje.

3. dan DELHI – AGRA
Doručak. Odlazak prema Agri, po dolasku prijava u hotel. U poslijepodnevnim satima posjet Utvrdi Agra – fascinantnoj Crvenoj utvrdi, nekadašnjoj prijestolnici Mogulskog carstva iz 16. stoljeća. Dao ju je sagraditi Mogul Akbar Veliki poznat kao jedan od najvećih i najznačajnijih vladara Indije u povijesti. Ova snažna utvrda od crvenog pješčenjaka, posebno je značajna radi svoje zanimljive arhitekture – mješavine islamske i indijske, radi čega je uvrštena na UNESCO-ov spomenik Svjetske baštine. Povratak u hotel, večera i noćenje.

4. dan AGRA – FATEHPUR SIKRI – JAIPUR
U ranim jutarnjim satima posjet monumentalnom Taj Mahalu, remek djelu i spomeniku ljubavi kojeg je dao sagraditi kralj Shah Jehan u čast svojoj ljubljenoj kraljici. Gradnja je započela u 17. stoljeću i trebalo je 18 godina da se dovrši uz danonoćni rad od preko 20.000 radnika. 1983. godine je Taj Mahal je uvršten na UNESCO-ov spomenik Svjetske baštine, a opisan je kao dragulj islamske umjetnosti u Indiji i jedan od univerzalno priznatih remek – djela svjetskog nasljeđa. Nakon posjeta, povratak u hotel, doručak i odjava iz hotela. Odlazak prema crvenom gradu Fatehpur Sikri, nekadašnjoj prijestolnici Mogulskog carstva gdje ćemo posjetiti najveću atrakciju, mramornu grobnicu šeika Salim Christija, zatim džamiju Jama Masjid, palaču Joda Bhai i ostale znamenitosti. Dolazak u Jaipur, prijava u hotel, večera i noćenje.

5. dan JAIPUR
Doručak. Odlazak do utvrde Amber, do koje se dolazi slonovima (ovisno o raspoloživosti). Amber je klasična radžastanska palača čija se ljepota skriva unutar njenih zidova s naslikanim minijaturama, dekoracijama od bjelokosti i zrcalima. Unutar utvrde obilazak Jag Mandir, tzv. Dvorana Pobjede te se unutar Jag Mandira nalazi poznata Sheesh Mahal, soba sa zrcalima. Obilazak Hawa Mahal (izvana) ili kako je još nazivaju palača vjetrova. U poslijepodnevnim satima slijedi razgled Maharadžinog Gradskog dvorca, bivše kraljevske rezidencije koja je danas dijelom pretvorena u muzej. Razgled završava posjetom Jantar Mantar, najvećoj kameno – mramornoj zvjezdarnici na svijetu te obilaskom bazara. Povratak u hotel. Večera i noćenje u hotelu.

6. dan JAIPUR – DELHI – VARANASI
Doručak. Transfer do zračne luke Delhi i prijava na let za Varanasi. Dolazak u Varanasi – grad simbol hinduizma, smješten na svetoj rijeci Ganges, jedan je od najstarijih stalno nastanjenih gradova svijeta. Više od milijun hodočasnika posjeti ga tijekom godine, a Hindusi vjeruju da kupanje u Gangesu pomaže da se očiste od grijeha. Ovaj magični grad jedan je od najživopisnijih i najfascinantnijih mjesta na zemlji. Smještaj u hotel. Večera i noćenje u hotelu.

7. dan VARANASI
U ranim jutarnjim satima plovidba po najsvetijoj indijskoj rijeci Ganges u kojoj hodočasnici izvode jutarnju molitvu. Vožnja čamcem po svetoj rijeci u vrijeme izlaska sunca, jedinstven je doživljaj koji nikoga ne ostavi ravnodušnim. Uz obalu se nalaze indijske religijske kuće za odmor u kojima borave hodočasnici tijekom svog boravka u svetom gradu. Šetnja i razgled svetog hrama Vishwanath (razgled izvana) koji se također naziva i zlatnim hramom; hrama Bharat Mata Mandir sa mramornom statuom Bharata Mate koji simbolizira jedinstvenu Indiju. Povratak u hotel, doručak i kraći odmor. Posjet hramu Sarnath koji je posvećen bogu Shivi, udaljen od svetog grada Varanasi 15 km gdje je Budha održao svoju prvu propovijed i gdje je nastala poznata budistička mantra Buddham Sharanam Gachhami. Navečer uživajte u religioznom ritualu Ganga aarti na dokovima najpoznatije indijske rijeke Ganges. Povratak u hotel, večera i noćenje.

8. dan VARANASI – DELHI
Doručak, odjava iz hotela, polazak prema Delhiju. Po dolasku smještaj u hotel i odmor. Noćenje

9. dan DELHI – ISTANBUL – ZAGREB
U ranim jutarnjim satima transfer do zračne luke i prijava na let TK717 te polijetanje zrakoplova u 6:25 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 10:30 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta prema Zagrebu u 18:10 sati na liniji TK1055, predviđen dolazak u Zagreb je u 19:20 sati po lokalnom vremenu.

Bitne Napomene

 • Za ovo putovanje je potrebna putovnica koja mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.
 • Minimalni broj putnika: 15
 • Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih
 • Datum putovanja i cijena aranžmana po osobi:
  • 14.-22.10.2020.: FM cijena 11.370 kn, redovna cijena 11.850 kn
  • 07.-15.12.2020.: FM cijena 11.500 kn, redovna cijena 11.990 kn

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Prijevoz zrakoplovom na liniji Zagreb – Istanbul – New Delhi-Istanbul- Zagreb,
 • Zrakoplovne pristojbe,
 • Smještaj u hotelima 4* u standardnim dvokrevetnim sobama,
 • Usluga polupansiona,
 • 3 noćenja u Delhiju,
 • 1 noćenje u Agri,
 • 2 noćenja u Jaipuru,
 • 2 noćenja u Varanasiju
 • Razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju prema programu,
 • Uslugu voditelja putovanja i lokalnog vodiča,
 • Prijevoz autobusom
 • Trošak organizacije i prodaje

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Vizu za Indiju,
 • Uslugu izdavanja vize,
 • Napojnice za lokalne vodiče i vozača (preporuka 50 usd),
 • Fakultativne sadržaje,
 • Obroke i usluge drugačije od navedenih,
 • Putno zdravstveno osiguranje
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na 01/7980-660 ili na mail [email protected]
 • Doplata za jednokrevetnu sobu 2.160 kn

VIZA: Potrebna za hrvatske državljane.

Cijena izrade vize putem online sustava za Indiju:

 • u periodu od srpnja do ožujka iznosi 80 kn.
 • u periodu od travnja do lipnja iznosi 180 kn.

Dokumenti potrebni za izdavanje vize:
Popunjen obrazac, kopija prve stranice putovnice koja vrijedi minimalno 6 mjeseci od datuma putovanja, 1 fotografija u boji (veličine 5 x 5 cm sa svjetlom pozadinom).

Viza se izdaje u roku od 7 dana, a agencija posreduje pri izdavanju vize za Indiju. Usluga posredovanja agencije 400 kn.

Napomene:

 • Usluga vođenja putovanja bit će na hrvatskom jeziku. Usluga turističkog vođenja pružena po lokalnom ovlaštenom vodiču bit će na engleskom jeziku. Program je grupni. Putovanje nije prikladno za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
 • Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.

PREPORUČUJEMO:

 • ODJEĆA:  savjetujemo laganu pamučnu odjeću, odjeću za plažu, a tijekom večeri topliju odjeću za zaštitu od vjetra . Ponesite i zaštitu sunca, bez obzira na period godine u kojem putujete. Također preporučamo primjerenu garderobu za razglede vjerskih objekata (pokrivena ramena i duge hlače).
 • HRANA I PIĆE: Indijska kuhinja sastoji se od raznih regionalnih i tradicionalnih kuhinja koje potječu iz indijskog potkontinenta. S obzirom na raznolikost vrsta tla, klime, kulture, etničkih skupina i zanimanja, te se kuhinje međusobno znatno razlikuju i koriste lokalno dostupne začine, bilje, povrće i voće. Indijska hrana također je pod jakim utjecajem religije, posebno hinduističkih, kulturnih tradicija. Na kuhinju utječu i stoljeća islamske vladavine, osobito vladavina Mughala. Samosas i pilava mogu se smatrati primjerima.
  Najvažniji i najčešće korišteni začini i arome u indijskoj kuhinji su cijeli ili čili u prahu, sjeme crnog senfa (sarso), kardamon, kumin, kurkuma (haldi), đumbir, korijander  i češnjak.  Jedna popularna mješavina začin je garam masala, prah koji obično sadrži sedam suhih začina u određenom omjeru, uključujući crni kardamom, cimet, klinčić, kumin, crni papar, sjemenke korijandera i zvijezdu anisa. Svaka kulinarska regija ima prepoznatljivu garam masala mješavinu – pojedini kuhari također mogu imati svoje. Goda masala je usporediva, iako slatka, začinska mješavina popularna u Maharashtri. Neki listovi koji se uobičajeno koriste za aromatizaciju uključuju lovorov list, lišće korijandera, lišće piskavice i lišće mente. Upotreba curry lišća i korijena za aromu tipična je za gudžaratsku i južnoindijsku kuhinju. Slatka jela često su začinjena esencijom kardamoma, šafrana, muškatnog oraščića i ružinih latica. Neki od specijaliteta su: murg makhani – piletina marinirana dvaput, jednom u suhom trljanju, a zatim u mješavini jogurta, pečena i poslužena u umaku sa maslinovim uljem, lukom, češnjakom, đumbirom, maslacem i pireom od rajčice; rogan josh – janjeći gulaš začinjen kardamom, kuminom, kurkumom i garam masalom (indijska smjesa začina); chole – curry sa slanutkom, začinjen lukom, rajčicama, češnjakom i pastom od đumbira; palak paneer – jušno jelo od špinata i paniranog svježeg sira.
 • KUPOVINA: popularni suveniri: srebro i zlato, mirodije, parfemi, odjevni predmeti, umjetnine, čajevi, začini, tradicionalni dekorativni predmeti. Trgovine i šoping centri rade uglavnom od 9 do 19 od ponedjeljka do subote, dok samo neki rade nedjeljom.
 • SEF: Molimo da spremite novac, dokumente i druge vrijednosti u hotelskom ili sobnom sefu, organizator putovanja niti hotel ne preuzima odgovornost za ukradene stvari.

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
 • Kreditne kartice: jednokratno (Diners Club, Maestro, Visa, MasterCard, Discover)
 • Kreditne kartice: obročno (Visa, Diners i Master ZABA na 12 rata)
 • Cijene objavljene na web stranici agencije su cijene izražene sa obračunatim popustom od 5% za jednokratno plaćanje.
 • Za sva obročna plaćanja od 2-12 rata agencija obračunava manipulativne troškove u iznosu od 5%
 • Plaćanje putem web shopa PopustPlus ( zatražiti link za plaćanje prilikom prijave ) – Visa, Diners Club karticama, Master Card i Visa karticama Zagrebačke banke do 6 rata, Ostalim karticama jednokratno

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Broj police jamčevnog osiguranja: P15 – 020000209 uplaćena kod Generali osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji. 

Šifra: 9D 004 IND

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!