[Ožujak 2018.] Indija – Zlatni trokut i Mumbai: 8 dana

Već od 6.990
8 dana Avion Zagreb Hoteli 5* Već od 6.990 Kn 7.990 Kn  Prijavi se!

NEW DELHI – AGRA – FATEHPUR SIKRI – JAIPUR – MUMBAI

PROGRAM PUTOVANJA

8 dana/5 noćenja

Možda znate da su numerički sustav i šah izumljeni u Indiji odakle potjeće i yoga koja se u Indiji prakticira više od 5000 godina. Međutim rijetki znaju da je od svih liječnika u SAD-u 38% Indijaca. Ne manje interesantna činjenica je da 36% NASA-inih stručnjaka također čine Indijci, a i 34% zaposlenika Microsofta su Indijci.

U putopisnim napisima “Zlatni trokut” je sinonim za rutu Agra-Delhi-Jaipur, a ujedno je i svojevrsni zaštitni znak indijskog podkontinenta. Najčešće, baš tom rutom započinje upoznavanje blistave povijesti jedne od najstarijih civilizacija svijeta, a ujedno i najveće demokracije današnjice.

Upravo je u tom području miješanje muslimanske i hindu tradicije s kasnijim utjecajem europskog nasljeđa (britanskog, francuskog i portugalskog) ostavilo neizbrisiv trag na modernu Indiju.

Indija je danas planetarno nezaobilazna!

1. dan: ZAGREB – DOHA

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman kod kioska Tisak Media (2. kat, lijevo od ulaza) u 16.30h, podjela putne dokumentacije i prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Dohu na liniji Qatar Airwaysa QR 218 u 18.40h. Dolazak u Dubai u 01.00h po lokalnom vremenu.

2. dan: DOHA – NEW DELHI

Nastavak leta za New Delhi na liniji QR 570 u 02.45h. Odmor tijekom noćnog leta. Očekivano slijetanje u Delhi u 08.45h po lokalnom vremenu, obavljanje pograničnih formalnosti te sastanak s lokalnim predstavnikom. Srdačna dobrodošlica i prijevoz do hotela. Doručak te nakon kraćeg odmora odlazak u panoramski razgled starog dijela indijske prijestolnice: Crvena tvrđava, nekadašnja kraljevska rezidencija mogulskih vladara iz 17.st.; Nacionalni muzej Mahatme Gandhija, s bogatom kolekcijom izvornih relikvija, knjiga, časopisa, dokumenata, fotografija, audio-vizualnog materijala i ostalih suvenira usko povezanih s Gandhijem i borbom za slobodu Indije; Raj Ghat, memorijalni centar Mahatmi Gandhiju; mauzolej cara Humajuna iz 1562. godine, prvi primjer mogulske arhitekture u Indiji koji je nadahnuo izgradnju više poznatog Taj Mahala. Tijekom razgleda imat ćete priliku iskusiti vožnju rikšom jednim od najstarijih i najprometnijih bazara Chandni Chowk, sa spletom uskih uličica i trgovina u kojima se prodaje gotovo sve, od curryja do dijamanata. Mogućnost večere u hotelu. Noćenje.

3. dan: NEW DELHI – AGRA (205 km / cca. 5 h)

Nakon doručka, razgled Novog Delhija. Posjet kompleksu Kutab minareta (dio UNESCO-a), jednom od najranijih i najimpresivnijih primjera indo-islamske arhitekture i jednoj od najpopularnijih turističkih atrakcija grada. Put dalje vodi do Vrata Indije, spomenika indijskim vojnicima poginulim u Prvom svjetskom ratu; pa do Predsjedničke rezidencije; Parlamenta i ostalih zgrada vlade iz Lutyenskog Delhija, djela grada nazvanog po poznatom britanskom arhitektu Sir Edwinu Lutyensu. Prije polaska prema srednjovjekovnoj Agri, kratko ćemo se zaustaviti kod hrama Lotus, jednog od simbola grada i remek-djela moderne indijske arhitekture. Slijedi prijevoz do Agre, prve mogulske prijestolnice. Po dolasku, prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

4. dan: AGRA

Doručak te posjet veličanstvenom Taj Mahalu (dio UNESCO-a), jednom od sedam svjetskih čuda. Ovo vrhunsko remek-djelo mogulske arhitekture dao je izgraditi moćni vladar Džahan-šah u spomen za svoju rano preminulu ženu Perzijanku Mumtaz Mahal. Zakoračite u ovaj vječni simbol ljubavi i uživajte u njegovoj neizrecivoj ljepoti i priči koja mu je udahnula život. U nastavku odlazak do impozantne tvrđave Agra (također dio UNESCO-a), nekadašnjeg boravišta mogulskih vladara i prekrasnog kompleksa palača, vrtova i džamija. Slijedi posjet grobnici Itimad-ud-Daulah, prvoj grobnici izgrađenoj od bijelog mramora i na obalama rijeke Yamuna te je zato često nazivaju Baby Taj. Navečer mogućnost fakultativnog odlaska na predstavu “Saga o ljubavi” (Mohabbat the Taj) koja, uz najveću repliku Taj Mahala, uprizoruje legendu o ljubavi koja je stvorila veličanstveni mauzolej. Noćenje.

5. dan: AGRA – FATEHPUR SIKRI – JAIPUR (245 km / cca. 5h)  

Nakon doručka polazak prema Jaipuru, glavnom i najvećem gradu indijske savezne države Rajastan. Usputni posjet Fatehpur Sikriu, veličanstvenom gradu iz 16. stoljeća koji je kratko vrijeme bio i mogulska prijestolnica. Ovaj utvrđeni grad krase prelijepe palače, mauzoleji, džamije, bazeni i vrtovi. Impresivna je džamija Jama Masjid; Buland Darwaza – Vrata pobjede visoka 54 m izgrađena u čast Akbarove pobjede u Gujaratu; palača Jodha Bai, zanimljiv spoj hinduističke i islamske arhitekture; mramorna grobnica šeika Salim Chistia. Po dolasku u Jaipur, smještaj u hotel. Ovaj slikoviti “ružičasti grad” dom je palača iz bajki, robusnih tvrđava smještenih na golim brdima i širokim avenijama, i definitivno je jedan od simbola indijske civilizacije. Noćenje.

6. dan: JAIPUR

Doručak te odlazak u posjet tvrđavi Amber, klasičnoj, romantičnoj radžastanskoj palači iz 16. stoljeća. Jahanje na slonovima (ukoliko bude moguće) će vam pomoći da se uspnete na vrh brda tvrđave. Alternativno, možete izabrati šetnju ili vožnju do tvrđave. U poslijepodnevnim satima posjet kompleksu Gradske Palače, bivše kraljevske rezidencije koja je danas dijelom pretvorena u muzej; opservatoriju Jantar Mantaru, najvećoj zvjezdarnici na svijetu izgrađenoj od kamena i mramora te posjet Hawa Mahalu – Palači vjetrova, znamenitoj građevini s 953 prozora koji su bili namjenjeni damama u kraljevskom dvoru da neopažene promatraju ulicu i prolaznike. U smiraj dana razgled ćemo zaokružiti posjetom monumentalnom hinduističkom hramu Birla Mandir, posvećenom bogu Višnu, smještenom podno utvrde Moti Dungri. Povratak u hotel. Noćenje.

7. dan: JAIPUR – MUMBAI

Doručak, odjava iz hotela i prijevoz prema zračnoj luci Jaipur, prijava za let za Mumbai, najbogatiji i najveći indijski grad i luku na Arapskom moru. Po dolasku, razgled ovog velikog grada još većih suprotnosti, u kojem ekstremna nejednakost bogatstva i apsolutnog siromaštva žive rame uz rame: Vrata Indije, slavoluk izgrađen u spomen na dolazak engleskog kralja Georgea V. i kraljice Marije 1911. Godine; Chhatrapati Shivaji, ranije poznat kao Victoria Terminus, povijesni željeznički kolodvor prekrasne neogotičke arhitekture s indijskim tradicionalnim ukrasima; pristanište Dhobi Ghat, poznata praonica rublja na otvorenom, gdje ćete vidjeti stotinjak muškaraca koji zajedno sa svojim obiteljima rade u obiteljskom poslu pranja odjeće; poslovna četvrt Nariman Point;  šetnica Marine drive, duga 3 km, duž koje se nalaze brojni hoteli i domovi poznatih osoba. U nastavku predlažemo fakultativni odlazak u Bollywood, centar najveće filmske produkcije u svijetu u kojem ćete, pogledom iza scene, doživjeti sve čari indijske filmske industrije. U kasnim večernjim satima transfer u zračnu luku.

8. dan: MUMBAI – DOHA – ZAGREB

Prijava na let za Dohu na letu QR 557 u 04.10h, s dolaskom u 05.05h po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb na liniji QR 217 u 07.20h. Očekivano vrijeme dolaska u 12.15h po lokalnom vremenu. Završetak programa.

Red letenja:

QR 218  27MAR   ZAGREB   DOHA       18:40   01:00+1

QR 570  28MAR   DOHA       DELHI        02:45  08:45

QR 557  03APR   MUMBA I   DOHA        04:10  05:05

QR 217  03APR   DOHA        ZAGREB    07:20 12:15

Bitne Napomene

 • Za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica i viza
 • Vizu je moguće ishoditi:
 • Svaki putnik pojedinačno treba dostaviti:
  • ispunjen i potpisani obrazac (online obrazac možete naći na https://indianvisaonline.gov.in)
  • putovnicu (koja mora vrijediti minimalno još 6 mjeseci od datuma putovanja i mora imati 2. prazne stranice)
  • dvije novije fotografije za osobne dokumente veličine 5 cm x 5 cm
  • Cijena turističke vize je 710 kn.
 • Napomene: Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 20 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unijeti u zrakoplov (max 7 kg). Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja.
 • Minimalan broj putnika: 15
 • Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
 • Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih
 • Cijena aranžmana po osobi: ULTRA FIRST MINUTE CIJENA 6.990 kn, FIRST MINUTE CIJENA 7.490 kn, REDOVNA CIJENA 7.990 kn
  • UFM cijena traje do 15.01.2018., a FM cijena do 31.01.2018. ili do popunjenja određenog broja mjesta
 • Datumi putovanja: 27.03. – 03.04.2018.

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE

 • Prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa), uključujući i lokalni let na relaciji Jaipur – Mumbai;
 • Prijevoz klimatiziranim turističkim autobusom prema programu;
 • Smještaj u New Delhiju u hotelu Crowne Plaza Okhla 5* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenja s doručkom;
 • Smještaj u Agri u hotelu Crystal Sarowar Premier 5* ili sl. dvokrevetnoj sobi na na osnovi 2 noćenja s doručkom;
 • Smještaj u Jaipuru u hotelu Hilton Jaipur 5* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja s doručkom;
 • Razglede prema programu u pratnji lokalnih vodiča na engleskom jeziku;
 • Ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda;
 • Vožnju rikšom u New Delhiju;
 • Jahanje na slonu u Jaipuru;
 • Pratitelja iz Zagreba;
 • Troškove organizacije putovanja i jamčevine

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Pristojbe u zračnim lukama – obavezna doplata 2.590 kn (podložno promjeni),
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu od 1.890 kn,
 • Obaveznu doplatu na licu mjesta za napojnice za lokalne vodiče i vozače cca. 45 USD,
 • Trošak vize za Indiju (370 kn),
 • Doplate za fakultativne usluge i obroke koji nisu gore navedeni,
 • Osobne troškove,
 • Putno osiguranje (preporučamo).
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na 01/7980-660 ili na mail [email protected]
 • Fakultativna ponuda, uz minimum 10 osoba:
  • Polupansion (6 večera u hotelima): 890 kn
  • Predstava Saga o ljubavi u Agri: 290 kn po osobi
   • uključeno: ulaznica (platinum kategorija – prvih 7 redova) i povratni transfer
  • Bollywood: 890 kn po osobi
   • uključeno: prijevoz, obilazak Bollywooda uz lokalnog vodiča na engleskom jeziku (obilazak studija, prisustvovanje live set snimanju, pogled na tehničare i aktivnosti iza scene…)

POPUSTI

 • Dijete 2-4,99 godina u sobi s 2. odrasle osobe, bez ležaja: 2.000 kn
 • Dijete 5-11,99 godina u sobi s 2. odrasle osobe na pomoćnom ležaju: 800 kn
 • Treća odrasla osoba na pomoćnom ležaju: 400 kn

Napomena: smještaj u trokrevetnoj sobi

Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog kreveta + pomoćni ležaj. Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

NAPOMENA

 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
 • Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz svibnja 2017. i mogu biti podložne promjeni.
 • O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
 • Kreditne kartice: jednokratno ( American Express, Diners Club, Maestro, Visa, MasterCard, Discover)
 • Kreditne kartice: obročno ( Amex, Diners i Master ZABA na 12 rata )
 • U slučaju obročnog plaćanja, ukupna cijena aranžmana se uvećava za 5%
 • Plaćanje putem web shopa PopustPlus ( zatražiti link za plaćanje prilikom prijave ) – American Express i Diners Club karticama, Master Card i Visa karticama Zagrebačke banke do 6 rata, Ostalim karticama jednokratno

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji. 

Šifra: 036

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!