Island: 7 dana

Već od 11.790
7 dana Avion Zagreb Hotel 3* Već od 11.790 Kn 12.990 Kn  Prijavi se!

PROGRAM PUTOVANJA

Zemlja vatre i leda

1. dan – ZAGREB – FRANKFURT – KEFLAVIK – REYKJANES – REYKJAVIK

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let za Frankfurt u 9.05 sati na liniji OU416 (Croatia Airlines). Dolazak u Frankfurt predviđen je u 10.40 sati. Nastavak leta prema zračnoj luci Keflavik na Islandu u 12.00 sati na liniji LH856 (Lufthansa). Dolazak u Keflavik u 13.40 sati po lokalnom vremenu, a potom slijedi vožnja do glavnog grada Reykjavika preko poluotoka Reykjanes gdje ćete se prvi puta susresti s neobičnom i divljom prirodom Islanda, a po dolasku u Reykjavik započinjemo poludnevni razgled najsjevernije prijestolnice svijeta čije ime znači »dimni zaljev«. To su ime, navodno, Vikinzi dali prirodnoj luci kad su se oko 870. godine prvi put iskrcali na otoku. Posjetit ćemo neke od najznačajnijih znamenitosti grada kojim dominira, poput snijega bijela, Hallgrímova crkva, monumentalna građevina na brežuljku. To je remek-djelo istaknutoga islandskog arhitekta Gudjóna Samúelssona koji je obilježio moderni Reykjavik. Od projekta (1937.) do konačnog završetka radova (1986.) protekla su desetljeća, a grandiozne koncertne orgulje ugrađene su tek 1992. godine. Crkveni toranj (74 m) nije samo najviša građevina u Reykjaviku već pruža i najljepši pogled. Druga je građevina koja privlači pozornost Perlan, spremnik tople vode s golemom staklenom kupolom, pušten u pogon 1992. godine. Perlan povezuje estetiku s praktičnom korišću jer odatle se grad opskrbljuje toplom vodom. Usred grada nalazi se jezero Tjörnin, na čijim se obalama uzdiže gradska vijećnica, a u blizini su i državni parlament te gradska luka. Posjetit ćemo i muzej na otvorenom Arbaer, čuvenu kuću Höfdi u kojoj su se za vrijeme hladnog rata susreli Gorbačov i Reagan te koncertnu dvoranu i konferencijski centar Harpa, moderno zdanje inspirirano polarnom svjetlošću. Po završetku razgleda odlazak u hotel. Prijava i smještaj. Noćenje.

2. dan – REYKJAVIK – IZLET „ZLATNI KRUG” – REYKJAVIK

Nakon doručka odlazak na cjelodnevni izlet po tzv. ”Zlatnom krugu”. Vožnja do Nacionalnog parka Thingvellir, najstarijeg islandskog nacionalnog parka, a ujedno i jedno od najvećih geoloških čuda prirode na svijetu koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a, a gdje je u 10. st. ustanovljen prvi islandski parlament. Thingvellir je svim Islanđanima mjesto od posebnog značaja i simbola i jedno od najposjećenijih lokaliteta ove otočne države. Nakon šetnje ovim fascinantnim krajolikom među stijenama okamenjene lave, nastavljamo prema geotermalnom područja gejzira, gdje ćemo vidjeti gejzir Strokkur koji eruptira svakih pet do deset minuta. Nastavak puta prema slapu Gullfoss (Zlatni slap) koji se preko tri kaskade prelijeva u 32 metra dubok klanac. Povratak u Reykjavik i slobodno vrijeme. Noćenje.

3. dan – REYKJAVIK – IZLET „JUŽNA OBALA“ – REYKJAVIK

Nakon doručka odlazak na cjelodnevni izlet „Južna obala“, dijelu otoka poznatom po veličanstvenim slapovima, glečerima i crnim pješčanim vulkanskim plažama. Posjet slapu Seljalandsfoss uz mogućnost šetnje iza samog slapa te hoda po veličanstvenim stijenama i glečerima. Na putu prema selu Vik, prvo zaustavljanje je na ušću rijeke Skógar na kojoj se nalaze najpoznatiji islandski slap Skogar (Skogafoss) – 62 metra visok slap obrubljen livadama te posjet pomno uređenom etnografskom muzeju u istoimenom selu. Put vodi dalje do sela Vik, poznato po rezervatu različitih vrsta ptica, crnoj vulkanskoj pješčanoj plaži, te fjordu Reynisdrangar Cliffs, vidikovcu s kojeg se pruža veličanstven pogled. Na povratku u Reykjavik mogućnost zaustavljanja u centru za posjetitelje „island eruptira!“ (ulaznica 7 EUR) gdje ćete moći pogledati i 20-minutni film o životu u podnožju vulkana i njegovoj nepredvidljivosti. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan – REYKJAVIK – IZLET „PLAVA LAGUNA“ – REYKJAVIK

Nakon doručka slobodno vrijeme za osobne programe. Poslijepodne izlet u Plavu lagunu, gdje se možete okupati u geotermalnoj vodi neobične plave boje i izrazito dobrog djelovanja na kožu čija je temperatura oko 37-38 (savjetujemo da ponesete kupaće kostime, jedan ručnik po osobi uključen je u cijenu ulaznice). Plava laguna je danas jedna od najpoznatijih i najposjećenijih turističkih atrakcija na Islandu, a Svake godine, na stotine tisuća ljudi posjeti Plavu lagunu kako bi se okupali u njenim zdravim i prekrasnim plavim bazenima. Povratak u Reykjavik u predvečer. Noćenje.

5. dan – REYKJAVIK – (FAK. IZLET „FJORD BORGARFJÖRDJUR I LEDENJAK LANGJÖKULL“)

Doručak. Slobodan dan za vlastite programe i aktivnosti uz mogućnost kupovine u Reykjaviku ili pak kupanje u jednom od brojnih termalnih kupališta u Reykjaviku i okolici. Predlažemo odlazak na fakultativni izlet do fjorda Borgarfjördjur i ledenjaka Langjökull gdje se nalazi najveća ledena špija na svijetu koju je napravio čovjek, a proteže se na 800 metara. Atrakcija pod nazivom ‘The Glacier experience’ posjetiteljima pruža mogućnost zaviriti u srce drugog po redu najvećeg glečera u Europi. Tunel koji seže do 300 metara ispod površine ledenjaka, vodi do serije izrezbarenih soba osvijetljenih led rasvjetom, uključujući i malu kapelicu koja može poslužiti i za podzemna vjenčanja. Povratak u Reykjavik. Noćenje.

6. dan – REYKJAVIK

Nakon doručka odjava iz hotela u za to predviđeno vrijeme. Slobodno za osobne programe te zadnju kupovinu suvenira u islandskoj prijestolnici Reykjaviku. U večernjim satima slijedi transfer do zračne luke Keflavik te prijava na let za München.

7. dan – REYKJAVIK – KEFLAVIK – MÜNCHEN – ZAGREB

Polijetanje zrakoplova prema Münchenu u 1.10 sati na liniji LH2697 (Lufthansa). Dolazak u München u 7.05 sati po srednjoeuropskom vremenu. Nastavak leta za Zagreb u 8.55 sati na liniji LH1404 (Lufthansa). Dolazak u Zagreb predviđen je u 10.05 sati.

Bitne Napomene

 • Za ovo putovanje je potrebna važeća putovnica
 • Minimalan broj putnika: 25
 • Rok prijave: Do 7 dana prije puta
 • Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih
 • Datumi i cijena aranžmana po osobi:
  • 29.05. – 04.06.2018. – FIRST MINUTE CIJENA 12.490 kn, redovna cijena 12.990 kn
  • 23.06. – 29.06.2018. – FIRST MINUTE CIJENA 11.790 kn, redovna cijena 12.290 kn

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi
 • Grupni transferi prema programu putovanja
 • Smještaj u hotelu 3* u Reykjaviku na osnovu 5 noćenja s doručkom
 • Poludnevni razgled Reykjavika u pratnji lokalnog vodiča
 • Izlet „Zlatni krug“ u pratnji lokalnog vodiča
 • Izlet „Južna obala“ u pratnji lokalnog vodiča (uključena ulaznica u etnografski muzej Skógasafn)
 • Izlet „Plava laguna“ (uključena ulaznica, jedan ručnik i blatna maska za lice)
 • Pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • Jamčevinu i troškove organizacije putovanja te lokalne takse i pristojbe

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Obveznu doplatu za pristojbe zračnih luka 1.650 kn
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu 5.000 kn (polazak 29.5.2018.); 2.700 kn (polazak 23.6.2018.)
 • Ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
 • Fakultativne sadržaje koji nisu uključeni u program putovanja
 • Troškove osobnih narudžbi
 • Putna osiguranja
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na 01/7980-660 ili na mail [email protected]
 • Cjelodnevni izlet „Fjord Borgarfjördur i Ledenjak Langjökull“: 2.650 kn*

*NAPOMENA: Cijene izleta izračunate su za grupu od najmanje 15 osoba. Plaćanje fakultativnih sadržaja isključivo na prodajnom mjestu. Plaćanje fakultativnih sadržaja na licu mjesta nije moguće.

VAŽNE INFORMACIJE

 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje moguće je informirati se na službenoj stranici MVEP Republike Hrvatske; www.mvep.hr

KORISNE INFORMACIJE – ISLAND:

 • ISLAND: Otok u sjevernom Alantiku, smjestio se na pola puta između Amerike i Europe, istočno od Grenlanda.
 • Površina: 103 000 km2
 • Stanovništvo: oko 320 tisuća stanovnika, od toga u glavnom gradu Reykjaviku (s okolicom) oko 201 831 stanovnika
 • Religija: 90% luterani, 8% protestanti i katolici, 2% ateisti
 • Jezik: islandski, koji je ostao gotovo nepromijenjen od kada su Vikinzi naselili Island u 9. i 10. stoljeću, koriste se engleski i danski
 • VREMENSKA ZONA: GTM bez promjene na ljetno/zimsko vrijeme. Tako je vremenska razlika u odnosu na Hrvatsku ljeti – 2 sata (Zagreb 12,00 sati – Rejkjavik 10,00 sati), a zimi -1 sat (Zagreb 12,00 – Reykjavik 11,00 sati).
 • KLIMA I VREMENSKA PROGNOZA: Klima: blaga ljeta i hladne zime, vrijeme promjenjivo.
  Najpogodniji period za posjetiti Island je od početka svibnja do kraja rujna.
 • ODJEĆA: Bez obzira na godišnje doba, morate se pripremiti na različite vremenske uvjete na Islandu. Preporučujemo slojevitu odjeću: nepropusne, čvrste, udobne cipele za hodanje; nepropusnu, topliju jaknu (vjetrovku); nepropusnu topliju odjeću (hlače, pulover, vestu); laganiju odjeću i obuću u slučaju toplijeg vremena; sunčane naočale, kremu za sunčanje. KUPAĆI KOSTIM – kupanje u Plavoj laguni
 • STRUJA: 220 V, adapter nije potreban.
 • VODA ZA PIĆE: Voda na Islandu odlične je kvalitete i možete je piti bez zadrške. Topla voda, međutim često ima okus po sumporu i ne koristi se za kuhanje i piće.
 • NOVAC: islandska Kruna = 100 aurar, 1 HRK = oko 17 ISK; 1 EUR = oko 123 ISK; 1 USD = oko 117 ISK
  Novac možete promijeniti već prilikom dolaska u zračnu luku Kelfavik (odmah po izlazu iz zrakoplova, prije nego podignete prtljagu s lijeve strane nalaze se mjenjačnice), u mjenjačnicama, bankama i hotelima. Kreditne kartice se primaju gotovo svuda.
 • SUVENIRI: Vuneni puloveri, prekrivači, kaputi, jakne, kape i rukavice u bojama zemlje, vikinški nakit od zlata i srebra, predmeti od lave
 • TAX FREE: ukoliko kupite u jednoj prodavaonici robu u vrijednosti od 4.000,00 ISK i više imate pravo na povrat poreza (7%- 15%). Kod kupnje zatražite tax free obrazac, koji se potvrđuje prilikom odlaska u zračnoj luci u Reykjaviku uz predočenje robe.
 • RESTORANI: U Reykjaviku postoji puno restorana u kojima se može odlično jesti. Kažu da se najbolja riba jede na Islandu, a ne bi trebalo niti propustiti kušati islandsku janjetinu. Hrana je prilično skupa, kao uostalom sve na Islandu, ali brojni hoteli i restorani nude po pristojnim cijenama vrlo dobre turističke menije (predjelo/juha, glavno jelo (meso ili riba) i kava.
 • HRANA I PIĆE
  • HARDFISKUR – sušena riba, poslužuje se s maslacem i odlična je užina
  • SKYR – vrsta jogurta, odličan desert, može se jesti uz dodatak šećera i šlaga, a odlično prija uz svježe voće
  • KLEINUR – vrsta peciva
  • HANGIKJÖT – dimljena janjetina
  • LAX – losos, među najboljima na svijetu
 • PROIZVODI OD MLIJEKA
  • BRENNIVIN – «CRNA SMRT», vrlo jako alkoholno piće, rakija od krumpira s okusom kima
 • NOĆNI ŽIVOT U REYKJAVIKU: U većini lokala i pubova tijekom vikenda možete uživati u glazbi uživo. Noćni život započinje relativno kasno oko 22,00 sata. Tijekom tjedna lokali rade do 1,00 sat, a vikendom do 4,30 sati. Većina lokala imaju za svoje goste besplatne WiFi Hotspotove.
 • TAXI: U Reykjaviku postoji tri taxi centrale. Za jednu vožnju po središtu grada platit ćete od 12,50 do 18,00 EUR. Većina vozača govori engleski i njemački i dobro poznaje grad. Vikendom uvečer morat ćete možda malo duže čekati na slobodno vozilo.

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
 • Kreditne kartice: jednokratno ( American Express, Diners Club, Maestro, Visa, MasterCard, Discover)
 • Kreditne kartice: obročno ( Amex, Diners i Master ZABA na 12 rata )
 • U slučaju obročnog plaćanja, ukupna cijena aranžmana se uvećava za 5%
 • Plaćanje putem web shopa PopustPlus ( zatražiti link za plaćanje prilikom prijave ) – American Express i Diners Club karticama, Master Card i Visa karticama Zagrebačke banke do 6 rata, Ostalim karticama jednokratno

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http:/www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji. 

Šifra: 005

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!