Izrael: 8 dana

Top ponuda Već od 7.490
8 dana Avion Zagreb Hoteli 3/4* Već od 7.490 Kn  Prijavi se!

PROGRAM PUTOVANJA

Garantirani polazak 26.05.!

1. dan – Zagreb – Istanbul

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Polijetanje zrakoplova avio kompanije Turkish Airlines (TK1056) za Istanbul u 20.10 sati. Dolazak u Istanbul u 23.20 sati.

 

2. dan – Istanbul – Tel Aviv – Betlehem – Pastirske poljane – Ain Karem – Betlehem

Nastavak leta za Tel Aviv u 1.40 sati na liniji TK792 (Turkish Airlines). Dolazak u Tel Aviv predviđen je u 03.50 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja graničnih formalnosti, slijedi transfer do hotela u Betlehemu. Noćenje. Nakon doručka odlazak na razgled Betlehema: obilazak betlehemske bazilike iz vremena cara Konstantina i Justinijana, špilje Isusova rođenja te crkve sv. Katarine s podzemnim ambijentima sv. Jeronima. Odlazak na Pastirske poljane, mjesta gdje su, prema vjerovanju, Božji anđeli objavili pastirima rođenje izraelskog Kralja i Spasitelja. Potom slijedi vožnja novim Jeruzalemom do mjesta Ain Karem te posjet crkvi Marijina pohođenja i crkvi rođenja sv. Ivana Krstitelja. Povratak u Betlehem, večera i noćenje.

 

3. dan – Betlehem – Maslinska gora – Stari Jeruzalem – Betlehem

Doručak te odlazak na cjelodnevni razgled Jeruzalema koji započinje kod Maslinske gore, planine koja se nalazi oko 8 km istočno od Jeruzalema i mjesto je mnogih biblijskih i povijesnih događaja – ovdje je Isus proveo svoje posljednje dane prije suđenja i raspeća; odavde je uzašao na nebo nakon uskrsnuća. Nekada je ova gora bila prekrivena maslinama, a danas je to mjesto brojnih kršćanskih svetišta, židovskih groblja i arapskih sela. Posjetit ćete: Kapelu Isusova Uzašašća; Crkvu Očenaša (ostaci Eleone bazilike cara Konstantina te karmelićanski samostan), Vidikovac; Crkva “Gospodnjeg plača”; Spilja izdaje; Crkva Marijina groba. Razgled Getsemanskog vrta, mjesta na koje je Isus došao sa svojim apostolima nakon posljednje večere kako bi molio i mjesta na kojem je uhićen. Potom odlazak do istočnog ulaza u grad, Vrata sv. Stjepana koja se još nazivaju i Lavljim vratima zbog četiri lava koja ih ukrašavaju. Odlazak na mjesto Isusove osude: tvrđava Antonija (sada arapska škola Omarija), ujedno I. postaja križnog puta; kapelica bičevanja Isusova te Franjevački biblijsko-arheološki institut; kapelica Isusove osude; ostaci trga iz 135. g. s rimskim trijumfalnim lukom “Evo čovjeka!” što se odnosi na riječi Poncija Pilata kada je izveo Isusa pred razjarenu gomilu na osudu; Križni put. Dolazak do Bazilike sv. groba: Kalvarija i Sv. grob. Slobodno vrijeme za shopping na arapskom bazaru u kršćanskoj četvrti. Povratak u Betlehem, večera i noćenje.

 

4. dan – Betlehem – Jerihon – Qumran – Mrtvo more – Betanija – Betlehem

Nakon doručka odlazak u Jerihon (najstariji grad na svijetu, preko 8 000 godina, danas oaza i grad Palestinske nacionalne samouprave); Džebel Qarantal, tradicionalno mjesto Isusove kušnje u pustinji. Poslijepodne, odlazak do Mrtvog mora (najniže mjesto na Zemlji – cca 400 m ispod morske razine). Usput razgled mjesta Qumran – mjesta gdje su 1947. g. otkriveni poznati „Svici s Mrtvog mora“ i razgled spilje gdje su bili skriveni ti veličanstveni biblijski svici iz 2. st. pr. Kr. Dolazak do mjesta Qalia gdje slijedi kupanje na obali Mrtvog mora. Slobodno vrijeme za uživanje u posebnom doživljaju: kupanje i plutanje u Mrtvom moru te mazanje blatom poznatom po ljekovitim svojstvima. Uspon kroz Judejsku pustinju (moguć kraći odlazak u pustinju do mjesta Wady Qelt s pogledom na grčko-pravoslavni samostan sv. Juraja) do Betanije gdje se nalazi franjevačka crkva posvećena Marti, Mariji i Lazaru, ostaci starog benediktinskog samostana te Lazarova grobnica. Povratak u Betlehem, večera i noćenje.

 

5. dan – Betlehem – Stari i Novi Jeruzalem – Knesset – Yad Vashem – Betlehem

Doručak. Odlazak na kršćanski Sion – jugozapadni brežuljak biblijskog Jeruzalema, sada izvan zidina Starog grada; razgled kompleksa dvorane Posljednje večere: “Gornja prostorija”, tzv. “Davidov grob” te najstariji Franjevački samostan u Sv. Zemlji. Zatim razgled Bazilike Usnuća Marijina i posjet crkvi Peter in Gallicantu. Nastavak šetnje do ulaza u stari grad s juga, na Sionska vrata. Prolaz pokraj Armenske četvrti, razgled Židovske četvrti i Zida plača (ostaci veličanstvenog Herodovog Hrama, mjesto židovske molitve) te pogled na Hramski trg, sada muslimansko sveto mjesto “Časni trg” s Omarovom i Al-Aqsa džamijom; Jafska vrata uz tzv. “Davidovu kulu”, tj. mjesto dvora Heroda Velikog. Odlazak autobusom kroz Novi Jeruzalem do izraelskog parlamenta i do izraelskog memorijalnog centra žrtvama holokausta Yad Vashem. Povratak u Betlehem, večera i noćenje.

 

6. dan – Betlehem – Cezareja – Haifa – Nazaret

Nakon doručka napuštamo Judeju. Vozimo se uzduž obale sredozemnog mora. Usputno zaustavljanje pokraj rimskog akvadukta u Cezareji. Slijedi vožnja do Haife: panoramsko razgledavanje grada i luke, uspon na Goru Karmel, simbol ljepote, kulta i plodnosti, odakle se pruža prekrasan pogled na gradi Bahajske vrtove. Razgled Karmelićanskog samostana Stella Maris i špilje proroka Ilije. Nastavljamo put do Nazareta: posjet Bazilici Navještenja, razgled ostataka sela iz Isusovog vremena te crkve sv. Josipa u Nazaretu. Ovdje je Isus proveo svoje djetinjstvo do službe koju je započeo s 30 godina. Smještaj u hotel u Nazaretu. Večera i noćenje.

 

7. dan – Nazaret – Galilejsko jezero – Kafarnaum – Gora Blaženstva -Tabgha – Nazaret

Doručak. Vožnja do Galilejskog jezera te obilazak: Kafarnauma – gradića na sjevernoj obali Galilejskog jezera i mjesta koje je Isusu bilo drugi dom za vrijeme njegove službe i mjesta gdje je Isus izabrao svoje prve učenike: Petra, Andriju, Jakova i Ivana. Tu se nalazi i jedna od najljepših sinagoga u Izraelu. Nastavak putovanja do Gore Blaženstva gdje je Isus održao poznatu Propovijed na Gori. Slijedi vožnja do Tabghe gdje se nalaze mnogobrojni izvori na sjeverozapadnoj obali Galilejskog mora. Tu je Isus nahranio mnoštvo ribama i kruhom i to je mjesto gdje je pozvao svoje učenike da ga slijede i da budu njegovi „ribari ljudi“ – razgled benediktinske bazilike. Prolazak kroz Tiberiju – grad na obali jezera kojega je dao izgraditi Herod Antipa (i koje je bilo središte židovstva od 2. st.), do Yardenita – mjesta Isusovog krštenja smještenog na obali Galilejskog mora, gdje rijeka Jordan istječe iz Galilejskog mora. Slijedi vožnja do gore Preobraženja Tabor. Popet ćemo se na goru Tabor specijalnim taksijima i posjetiti Crkvu Preobraženja čiji je krov izgrađen od slavonske hrastovine. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

 

8. dan – Nazaret – Tel Aviv – Istanbul – Zagreb

Nakon ranog doručka napuštamo hotel i vožnja za Tel Aviv preko Kane Galilejske, mjesta gdje je Isus izveo svoje prvo čudo kada je pretvorio vodu u vino na jednoj svadbi. Po dolasku panoramski obilazak Tel Aviva, modernog sredozemnog grada čija je povijest čvrsto povezana sa stvaranjem države Izrael. Vozeći se autobusom razgledat ćemo ovaj dinamični sredozemni grad s prelijepim pješčanim plažama. Transfer u zračnu luku. Polijetanje zrakoplova avio kompanije Turkish Airlines, let TK795 za Zagreb preko Istanbula u 14.15 sati. Dolazak u Istanbul u 16.35 sati te nastavak na letu TK1055 u 18.05 sati. Predviđeno slijetanje u zračnu luku Zagreb u 19.15 sati po lokalnom vremenu.
 • Službeno ime: Izrael
 • Geografski položaj: bliskoistočna zemlja, smještena uz istočni rub Sredozemnog mora. Izrael je parlamentarna demokratska država te jedina židovska država na svijetu.
 • Površina i broj stanovnika: 20.770 km2; 6.8000.000 stan.
 • Glavni grad: Jeruzalem ( oko 730.000 stanovnika)
 • Službeni jezik: hebrejski i arapski
 • Religija: Najrasprostranjenije religije u Izraelu su judaizam, islam i kršćanstvo
 • Vremenska razlika: +1 sat u odnosu na Hrvatsku
 • Valuta: izraelski šekel (ILS) 1 EUR=cca 5.50 ILS po tečaju na dan 21.08.2009.
 • Električni napon: 220 V; većina većih hotela obično nude ugrađene 110 V transformatore
 • Klima: mjeseci od travnja do listopada su bez kiše, a lipanj, srpanj i kolovoz su vrući ljetni mjeseci. Zimski mjeseci su od studenog do ožujka, sa hladnijim temperaturama i kišom, iako ima i mnogo sunčanih dana.
 • Pozivni broj zemlje: +972
 • Odjeća: odjeća u Izraelu je izuzetno neformalna, dakle casual kroz dan, neformalna navečer.
 • Cijepljenje: nije potrebno
 • Viza: dobiva se po dolasku

Bitne Napomene

 • Za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica (mora vrijediti još najmanje šest mjeseci od ulaska u zemlje u koje se putuje)
 • Cijena se odnosi na jednu osobu
 • Minimalan broj putnika: 15
 • Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.
 • Datum i cijena GARANTIRANOG putovanja po osobi:
  • 26.05. – 02.06.2018. redovna cijena 7.490 kn

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: 

 • Prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa),
 • Smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi 7 noćenja s doručkom u hotelima 3*/4*, (5 noćenja u hotelu u okolici Betlehema i 2 noćenja u hotelu u okolici Nazareta),
 • 6 večera prema programu,
 • Grupne prijevoze i razglede prema programu,
 • Ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju,
 • Pratitelja na putovanju na hrvatskom jeziku,
 • Jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: 

 • Pristojbe zračnih luka 1.490 kn (obavezna doplata kod prijave)
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu: 2.000 kn
 • Napojnice za lokalne vodiče i vozače 50 USD (obavezna doplata na licu mjesta, pratitelju putovanja)
 • Putno osiguranje (preporučujemo)
 • Dodatne usluge, obroke, izlete i sve što nije navedeno pod stavkom “cijena po osobi uključuje”
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na 01/7980-660 ili na mail [email protected]
 • Izraelska taksa pri izlasku iz zemlje (cca 25 Eur, obavezna doplata),
 • Osnovne napojnice 50 usd (za lokalnog vodiča, nosača prtljage, recepcionera – koje vodič za Vas plaća na licu mjesta, obavezna doplata)

NAPOMENE

 • Kategorija hotela odgovora službenoj kategorizaciji hotela u Izraelu i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja.
 • Važno: molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu
  vanjskih poslova, ili na njihovoj web stranici: www.mvpei.hr
 • Putovnica mora vrijediti još najmanje šest mjeseci od ulaska u Izrael;
 • Samo kupanje u Mrtvom moru je besplatno, no naši putnici se kupaju na uređenom hotelskom kupalištu, gdje postoji mogućnost da se presvučete i istuširate (što je nužno nakon kupanja u moru s velikom koncentracijom soli).
  Takve uređene plaže nalaze se samo pored hotela koji zaračunavaju ulaznicu svima koji nisu gosti tog hotela (uključeno u cijenu programa)

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
 • Kreditne kartice: jednokratno ( American Express, Diners Club, Maestro, Visa, MasterCard, Discover)
 • Kreditne kartice: obročno ( Amex, Diners i Master ZABA na 12 rata )
 • U slučaju obročnog plaćanja, ukupna cijena aranžmana se uvećava za 5%
 • Plaćanje putem web shopa PopustPlus ( zatražiti link za plaćanje prilikom prijave ) – American Express i Diners Club karticama, Master Card i Visa karticama Zagrebačke banke do 6 rata, Ostalim karticama jednokratno

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji. 

Šifra: 8D 005 IZR

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!