Izrael & Jordan: 8 dana

Top ponuda Već od 11.470
8 dana Avion Zagreb Hoteli 3*/ 4* Već od 11.470 Kn  Prijavi se!

PROGRAM PUTOVANJA

Doživite Izrael, posebnu zemlju zvonkog hebrejskog pozdrava »Shalom«. U samo nekoliko sati doživite snježne planinske vrhove i židovsku pustinju, biblijske gradove i kozmopolitski urbani kaos, pješčane plaže i arheološka nalazišta. Oduševiti će vas nevjerojatna arhitektura i kultura – kršćani su izgradili Crkvu Božjeg groba, židovi Zid plača, a muslimani džamiju s Kupolom na Gori. Narod Jordana će učiniti sve što je u njihovoj moći kako bi se gost u njihovoj zemlji osjećao dobro u ugodno. Razgledajte Petru, crveni grad koji je ujedno i dom posljednjeg pustinjskog plemena beduina. Wadi Rum je jedna od najljepših pustinja svijeta, koja je nadahnula legendardnog Lawrenca od Arabije. Zalazak sunca na crvenim stijenama i zvijezdano nebo iznad pustinje, potaknuti će sve vaše osjećaje.

1. DAN
ZAGREB/LJUBLJANA – EUROPSKA ZRAČNA LUKA – TEL AVIV – BETLEHEM
let, večera, noćenje

Sastanak putnika u zračnoj luci (Zagreb ili Ljubljana – uz mogućnost organiziranog prijevoza) i prijava na let preko europske zračne luke u Tel Aviv. Po dolasku u ovaj kozmopolitski bijeli grad, slijedi vožnja u Betlehem. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

2. DAN
BETLEHEM – MRTVO MORE – AQABA
doručak, večera, noćenje

Doručak. Vožnja prema Mrtvom moru, jedinstvenom čudu prirode! Radi se jezeru izuzetne slanosti i ljekovitosti u kojem ćemo doživjeti nezaboravno iskustvo – kupati ćemo se, lebditi, mazati ljekovitim blatom! Poslijepodne nastavljamo vožnju prema Eiliatu, najvećem izraelskom ljetovalištu na obali Crvenog mora. Prelazak izraelsko-jordanske granice i vožnja prema gradu Aqaba. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

3. DAN
AQABA – PETRA – EILAT
doručak, večera, noćenje

Doručak. Vožnja pustinjskom cestom prema Petri, mističnom gradu koji je okružen crvenim stijenama. Petra je najznačajnija znamenitost Jordana koja se nalazi na popisu UNESCOve baštine. Nakon razgleda, slijedi povratak u Eilat. Kasna večera i noćenje.

4. DAN
EILAT – MASADA – KUMRAN – BETLEHEM
doručak, večera, noćenje

Doručak. Danas ćemo posjetiti Masadu, najposjećeniji izraelski nacionalni park koji se od 2001 godine nalazi na UNESCO-vom popisu svjetske kulturne baštine. Iznad Mrtvog mora, u Judejskoj pustinji, nalazi se utvrda, nekadašnja rezidencija Heroda. Nakon njegove smrti, u tvrđavi su boravili židovski ekstremisti koji su u znak pobune protiv Rimljana oduzeli vlastite živote. Mogućnost odlaska žičarom (doplata) na vrh brda s kojeg se pružaju veličanstveni pogledi na okolicu. Odlazak do Kumrana, antičkog naselja u kojem su pronađeni značajni „Svitci s Mrtvog mora“. Vožnja u Betlehem, večera i noćenje.

5. DAN
CJELODNEVNI RAZGLED JERUZALEMA
doručak, večera, noćenje

Doručak. Jeruzalem je sveti  grad koji se nalazi na UNESCO-vom popisu svjetske kulturne baštine. Odlazak u cjelodnevni razgled gradskih najznačajnijih znamenitosti: Maslinska gora i židovsko groblje – park Getsemani u kojem je Juda izdao Isusa – Križni put sa 14 postaja – Zid plača, najsvetije židovsko mjesto – židovska četvrt – armenska i kršćanska četvrt – muslimanska tržnica. Povratak u hotel, večera i noćenje.

6. DAN
BETLEHEM – HAIFA – CEZAREJA – NAZARET
doručak, večera, noćenje

Doručak. Vožnja do Haife, zelenog grada na gorju Karmel. Nakon razgleda prekrasnog parka Bahai, slijedi nastavak putovanja do Cezareje, jedinog privatnog izraelskog grada u kojem su još uvijek vidljivi ostaci rimskog teatra, akvadukta i stare luke. Dan ćemo privesti kraju u Nazaretu gdje ćemo razgledati baziliku Marijina navještenja, Crkvu Svetog Josipa i Marijino vrelo. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

7. DAN
KAFERNAUM – TABGHA – GORA TABOR – NAZARET
doručak, večera, noćenje

Doručak. Današnje razglede svetih gradova uz Galilejsko i Tiberijsko jezero ćemo započeti u Kafarnaumu ili Isusovom gradu. Nakon razgleda kuće Svetog Petra, slijedi vožnja do grada Tabgha u kojem se nalazi Crkva čudesnog umnoženja kruha i ribe. Nastavak prema zelenoj gori Tabor gdje se po kršćanskoj tradiciji dogodilo Isusovo preobraženje. Šetnja i obilazak tržnice. Povratak u hotel, večera i noćenje.

8. DAN
NAZARET – TEL AVIV – EUROPSKA ZRAČNA LUKA – LJUBLJANA/ZAGREB
doručak, let

Doručak. Vožnja u Tel Aviv, moderni turistički grad i drugi najveći u Izraelu. Nakon razgleda starog lučkog grada Jaffa, slijedi prijevoz do zračne luke i let do europske zračne luke. Po dolasku u europsku zračnu luku, slijedi nastavak leta do Zagreba odnosno Ljubljane (mogućnost organiziranog transfera do Zagreba).

Bitne Napomene

 • Za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica
 • Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
 • Datumi putovanja:
  • 26.12.2018 (GARANTIRANO);
  • 16.02., 24.02., 16.03., 27.04., 25.06., 26.10. (GARANTIRANO), 26.12.2019. (GARANTIRANO)
 • Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi za polazak 26.12.2018. i 26.12.2019.: od 12.930 kn  min. 20 putnika
 • Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi za polazak 26.12.2019.: od 12.160 kn  min. 20 putnika
 • Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi za sve ostale polaske: od 11.470 kn  min. 20 putnika
  • Doplata za manji broj putnika (do 19 putnika): 690 kn
  • Prilikom rezervacije se plaća osnovna cijena aranžmana, doplata za najmanji broj putnika i takse. Konačnu cijenu aranžmana objavljujemo u završnoj obavijesti prije putovanja, sukladno broju putnika.

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE : 

 • Prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi,
 • Smještaj u hotelima 3/4* (lokalne kategorije) na bazi 6 x polupansiona i 1 x noćenja s doručkom,
 • Prijevoze i razglede prema programu,
 • Usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku,
 • Pratitelja putovanja na hrvatskom/slovenskom jeziku,
 • Troškove organizacije putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE : 

 • Doplatu za jednokrevetnu sobu 2.230 kn,
 • Fakultativne izlete (plaćanje na licu mjesta) uspinjača u Masadi 18 EUR, izleti u Eilatu,
 • Dodatne usluge i obroke,
 • Sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“,
 • Napojnice za vodiče/vozače (obavezna doplata na licu mjesta) 55 EUR,
 • Ulazne/izlazne takse 55 EUR,
 • Putno zdravstveno osiguranje (preporučamo),
 • Povratni prijevoz do polazne/dolazne zračne luke
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na 01/7980-660 ili na mail [email protected]

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
 • Kreditne kartice: jednokratno ( American Express, Diners Club, Maestro, Visa, MasterCard, Discover)
 • Kreditne kartice: obročno ( Amex, Diners i Master ZABA na 12 rata )
 • U slučaju obročnog plaćanja, ukupna cijena aranžmana se uvećava za 5%
 • Plaćanje putem web shopa PopustPlus ( zatražiti link za plaćanje prilikom prijave ) – American Express i Diners Club karticama, Master Card i Visa karticama Zagrebačke banke do 6 rata, Ostalim karticama jednokratno

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji. 

Šifra : 8D 001 IZR/JOR

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!