Izrael: 8 dana

Već od 9.590
8 dana Avion Zagreb Hoteli 3*/ 4* Već od 9.590 Kn  Prijavi se!

PROGRAM PUTOVANJA

Doživite ovu posebnu zemlju zvonkog hebrejskog pozdrava »Shalom«. Posjetite najsvetije kršćanske krajeve, mjesta u kojima se Isus Krist rodio, živio i djelovao – Betlehem, Nazaret, Galilejsko more, Maslinsku goru ili Zid plača, najsvetije židovsko mjesto za molitvu. U samo nekoliko sati doživite snježne planinske vrhove i židovsku pustinju, biblijske gradove i kozmopolitski urbani kaos, pješčane plaže i arheološka nalazišta. Jeruzalem, najveći i glavni izraelski grad, nekoć je bio centar svijeta, a danas je jedina prijestolnica u kojoj možete čuti rekordnih 70 naziva za ljubav. Doživite ljubav prema nevjerojatnoj arhitekturi i kulturi.

1. DAN ZAGREB/LJUBLJANA – EUROPSKA ZRAČNA LUKA – TEL AVIV – BETLEHEM  noćenje

Sastanak putnika u zračnoj luci (Zagreb ili Ljubljana – uz mogućnost organiziranog prijevoza) i prijava na let preko europske zračne luke u Tel Aviv. Po dolasku u ovaj kozmopolitski bijeli grad, slijedi vožnja u Betlehem. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

2. DAN BETLEHEM – MRTVO MORE – EILAT   doručak, večera, noćenje

Doručak. Vožnja prema Mrtvom moru, jedinstvenom čudu prirode! Radi se jezeru izuzetne slanosti i ljekovitosti u kojem ćemo doživjeti nezaboravno iskustvo – kupati ćemo se, lebditi, mazati ljekovitim blatom! Poslijepodne nastavljamo vožnju prema Eiliatu, najvećem izraelskom ljetovalištu na obali Crvenog mora. Nakon smještaja u hotel, slobodno vrijeme za šetnju. Večera i noćenje.

3. DAN EILAT – ODMOR   doručak, večera, noćenje

Doručak. Dan odmora u sunčanom Eilatu! Radi se o najboljem izraelskom ljetovalištu brojnih luksuznih hotela i odličnih restorana. Pronaći ćete pregršt sadržaja i aktivnosti kao što su izleti brodom i jeep safari, dok ljubitelji ronjenja mogu uživati u ronjenju oko koraljnog grebena. Večera i noćenje.

4. DAN EILAT – MASADA – KUMRAN – BETLEHEM  doručak, večera, noćenje

Doručak. Danas ćemo posjetiti Masadu, najposjećeniji izraelski nacionalni park koji se od 2001 godine nalazi na UNESCO-vom popisu svjetske kulturne baštine.
Iznad Mrtvog mora, u Judejskoj pustinji, nalazi se utvrda, nekadašnja rezidencija Heroda. Nakon njegove smrti, u tvrđavi su boravili židovski ekstremisti koji su u znak pobune protiv Rimljana oduzeli vlastite živote. Mogućnost odlaska žičarom (doplata) na vrh brda s kojeg se pružaju veličanstveni pogledi na okolicu. Odlazak do Kumrana, antičkog naselja u kojem su pronađeni značajni „Svitci s Mrtvog mora“. Vožnja u Betlehem, večera i noćenje.

5. DAN CJELODNEVNI RAZGLED JERUZALEMA   doručak, večera, noćenje

Doručak. Jeruzalem je sveti  grad koji se nalazi na UNESCO-vom popisu svjetske kulturne baštine. Odlazak u cjelodnevni razgled gradskih najznačajnijih znamenitosti: Maslinska gora i židovsko groblje – park Getsemani u kojem je Juda izdao Isusa – Križni put sa 14 postaja – Zid plača, najsvetije židovsko mjesto – židovska četvrt – armenska i kršćanska četvrt – muslimanska tržnica. Povratak u hotel, večera i noćenje. manske tržnice. Vrnitev v hotel, večera i noćenje.

6. DAN BETLEHEM – HAIFA – CEZAREJA – NAZARET

Doručak, večera, noćenje Doručak. Vožnja do Haife, zelenog grada na gorju Karmel. Nakon razgleda prekrasnog parka Bahai, slijedi nastavak putovanja do Cezareje, jedinog privatnog izraelskog grada u kojem su još uvijek vidljivi ostaci rimskog teatra, akvadukta i stare luke. Dan ćemo privesti kraju u Nazaretu gdje ćemo razgledati baziliku Marijina navještenja, Crkvu Svetog Josipa i Marijino vrelo. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

7. DAN KAFERNAUM – TABGHA – GORA TABOR – NAZARET   doručak, večera, noćenje Doručak.

Današnje razglede svetih gradova uz Galilejsko i Tiberijsko jezero ćemo započeti u Kafarnaumu ili Isusovom gradu. Nakon razgleda kuće Svetog Petra, slijedi vožnja do grada Tabgha u kojem se nalazi Crkva čudesnog umnoženja kruha i ribe. Nastavak prema zelenoj gori Tabor gdje se po kršćanskoj tradiciji dogodilo Isusovo preobraženje. Šetnja i obilazak tržnice. Povratak u hotel, večera i noćenje.

8. DAN NAZARET – TEL AVIV – EUROPSKA ZRAČNA LUKA – LJUBLJANA/ZAGREB

Doručak. Vožnja u Tel Aviv, moderni turistički grad i drugi najveći u Izraelu. Nakon razgleda starog lučkog grada Jaffa, slijedi prijevoz do zračne luke i let do europske zračne luke. Po dolasku u europsku zračnu luku, slijedi nastavak leta do Zagreba odnosno Ljubljane (mogućnost organiziranog transfera do Zagreba).

Bitne Napomene

 • Za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica
 • Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
 • Datumi putovanja:
  • 27.10., 26.12.2018;
  • 16.02*., 16.03.*, 27.04., 25.06.*, 26.10., 26.12.2019.
 • Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: od 9.590 kn*  min. 30 putnika
  • Doplata za manji broj putnika (do 29 putnika): 620 kn*
  • * Prilikom rezervacije se plaća osnovna cijena aranžmana, doplata za najmanji broj putnika i takse (od 11.310 kn). Konačnu cijenu aranžmana objavljujemo u završnoj obavijesti prije putovanja, sukladno broju putnika.

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE : 

 • Prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi,
 • Smještaj u hotelima 3/4* (lokalne kategorije) na bazi 6 x polupansiona i 1 x noćenja s doručkom,
 • Prijevoze i razglede prema programu,
 • Usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku,
 • Pratitelja putovanja na hrvatskom/slovenskom jeziku,
 • Troškove organizacije putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE : 

 • Pristojbe zračnih luka 1.100 kn (obavezna doplata prilikom prijave;  odložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte, a prema uvjetima aviokompanije koji vrijede za grupe),
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu 2.230 kn,
 • Doplata za novogodišnji termin 690 kn,
 • Fakultativne izlete (plaćanje na licu mjesta) uspinjača u Masadi 18 EUR, izleti u Eilatu,
 • Dodatne usluge i obroke,
 • Sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“,
 • Napojnice za vodiče/vozače (obavezna doplata na licu mjesta) 55 EUR,
 • Putno zdravstveno osiguranje (preporučamo),
 • Povratni prijevoz do polazne/ dolazne zračne luke
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na 01/7980-660 ili na mail [email protected]

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
 • Kreditne kartice: jednokratno ( American Express, Diners Club, Maestro, Visa, MasterCard, Discover)
 • Kreditne kartice: obročno ( Amex, Diners i Master ZABA na 12 rata )
 • U slučaju obročnog plaćanja, ukupna cijena aranžmana se uvećava za 5%
 • Plaćanje putem web shopa PopustPlus ( zatražiti link za plaćanje prilikom prijave ) – American Express i Diners Club karticama, Master Card i Visa karticama Zagrebačke banke do 6 rata, Ostalim karticama jednokratno

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji. 

Šifra : 8D 001 IZR/JOR

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!