Japan: 11 dana

Već od 19.490
11 dana Avion Zagreb Hoteli 3/4* Već od 19.490 Kn 19.990 Kn  Prijavi se!

Zemlja izlazećeg sunca

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan – Zagreb – Doha

Sastanak putnika u zagrebačkoj Zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polijetanja zrakoplova. Let prema Dohi na liniji QR218 (Qatar Airways) u 18.40 sati.

2. dan – Doha – Tokio

Dolazak u Dohu u 1 sat po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja prema Tokiju na liniji QR806 (Qatar Airways) u 02.35 sati. Dolazak u Tokio predviđen je u 18.40 sati po lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti sastanak s predstavnikom lokalnog agenta i organizirani prijevoz do Tokija (oko 90 minuta vožnje). Smještaj u hotel, noćenje.

3. dan – Tokio

Doručak u hotelu. Sastanak grupe s lokalnim vodičem i odlazak na cjelodnevni razgled grada. Imperial Palace Plaza, Trg carske palače, rezidencija japanskog cara, okružena visokim zidom i jarkom s vodom, zauzima područje najskupljih kvadratnih kilometara na svijetu. Ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Zatim obilazak Ginze, sinonima modernog Tokija. Srce Ginze nalazi se na križanju Chuo-Dori i Harumi-Dori prepoznatljivom po cilindričnoj staklenoj zgradi San-ai. Zatim slijedi odlazak u razgled Asakusa, Sensoji hrama koji se još naziva i hram božice Kannon, najstarijeg hrama u Tokiju. Prema legendi, u sedmom stoljeću, dvoje lokalnih ribara izvukli su u mrežu uhvaćen kip budističke božice milosrđa, Kannon. Koliko god su ga puta vratili u vodu ponovno bi ga pronašli u mreži. Izgradili su hram kako bi statua imala dom. Hram se nekoliko puta proširivao, a vjeruje se da je originalan kip Kannon zakopan ispod zlatom optočenog svetišta koje se nalazi iza glavnog oltara u glavnoj prostoriji hrama. Povratak u hotel, noćenje.

4. dan – Tokio – Takayama

Nakon doručka odjava iz hotela. Sastanak s lokalnim vodičem u hotelu i organizacija da se Vaša velika prtljaga odvojeno preveze za Kyoto. Za iduća tri dana nosite sa sobom samo ručnu prtljagu dovoljnu za dva noćenja. Organizirani prijevoz do željezničke stanice. Polazak vlaka (Bullet Train) Hikari 219 od Tokiyo stanice do Nagoya stanice. Promjena vlaka (Express Train) Hida 9, te vožnja od Nagoya stanice do Takayama stanice. Dolazak u Takayamu oko 14 sati. Odlazak na ručak u lokalni restoran. Nakon ručka odlazak u šetnju kroz Kamisannomachi ulicu u kojoj se nalazi najviše povijesnih zgrada, poznata je trgovačka ulica, gdje se proizvodila razna roba, među kojima je i sake, koji svježi možete i kušati. Nakon šetnje, odlazak u hotel, smještaj i noćenje.

5. dan – Takayama – Shirakawago – Kanazawa

Nakon doručaka odjava iz hotela. Odlazak u pješački razgled Takayame u pratnji lokalnog vodiča i pratitelja putovanja. Jutarnja šetnja po lokalnoj tržnici. Obilazak ureda Edo Vlade koji je izgrađen krajem 17. stoljeća, a obnovljen je 1816., a do 1969. godine bio je korišten kao ured Gifu. Zatim vožnja autobosom prema selu Shirakawago gdje ćemo vidjeti zaselak s kućama koje spadaju u Unescovu kulturnu baštinu. Obilazak Kanda obiteljske kuće stare 160 godina. Ručak u lokalnom restoranu nakon kojeg slijedi nastavak vožnje autobusom prema Kanazawi. Po dolasku, smještaj u hotel i noćenje.

6. dan – Kanazawa – Kyoto

Nakon doručka odlazak na cjelodnevni razgled grada (javni prijevoz i pješice) u pratnji lokalnog vodiča i pratitelja putovanja. Kanazawa je grad dvorac, kojim je vladao utjecajni vođa od 17. do druge polovice 19. stoljeća. Grad koji nije pretrpio ratna razaranja niti neke veće prirodne katastrofe. Zadržala je većinu povijesnih kuća i tradicionalnih rukotvorina i običaja. Obići ćete: Kenrokuen Garden, Shima Ochaya House, Nagamachi District. Ručak u lokalnom restoranu. Odlazak prema Kanazawa stanici i prijava na brzi vlak prema Kyotu (Thunderbird 34). Po dolasku u Kyoto, organizirani prijevoz do hotela. Noćenje.

7. dan – Kyoto

Nakon doručka odlazak na cjelodnevni razgled grada autobusom. Vidjeti ćete Sanjusangendo hram, to je najduža drvena zgrada u Japanu u kojoj je smješten 1001 kip božice Kannon izrađene od drveta japanskog čempresa. Kodaiji hram nacinalno je blago i jedan od najpoznatijih hramova u Japanu koji datira iz 8.stoljeća, okružen trešnjinim i javoroim drvećem koje prekrasno cvatu u proljeće, dok ih na jesen krasi crveno lišće. Pristustvovat ćete ceremoniji spravljanja čaja na tradicionalan način. Pauza za ručak u lokalnom restoranu nakon kojeg se nastavlja razgled.
Budistički hram uz kojeg su vezane brojne legende i mitovi. Poslijepodne je previđen obilazak Kinkakuji hrama poznatog po svom zlatnom paviljonu i kontrastu boja lišća na drveću u vrtovima koji ga okružuju. Prijevoz autobusom do hotela. Smještaj i noćenje.

8. dan – Kyoto – Nara – Kyoto

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u Naru. Vidjet ćete hram Todaiji, veliki istočnjački hram, zaštitni je znak Nare i povijesno najznačajniji. Izgrađen 752. godine kao glavni hram svih budističkih hramova u Japanu. Zatim Kasuga svetište i Shinto svetište. Odlazak u Nara Park koji se još se naziva i park jelena, koji se po njemu slobodno šeću, a krasi ga 1.700 trešnjinih stabala. Ručak tijekom izleta uključen je u cijenu. Po završetku razgleda, povratak u hotel, smještaj i noćenje.

9. dan – Kyoto – Hirošima – Kyoto

Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za vlastite programe ili preporučujemo fakultativno odlazak na cjelodnevni izlet u Hirošimu (uz doplatu). Polazak super brzog vlaka (Bullet Train) sa željezničke stanice u Kyotu. Vožnja u trajanju od otprilike jedan i pol sat do željezničke stanice u Hirošimi. Cjelodnevni razgled grada autobusom u pratnji vodiča: Kupola atomske bombe, Muzej i Memorijalni park mira. Ručak u lokalnom restoranu. Nakon ručka, odlazak trajektom (vožnja u trajanju od 10 minuta) do Svetišta Itsukushima, šintoističkiog hramskog kompleksa na otoku Itsukushima (Miyajima). Smatra se da su najstarije građevine svetišta podignute u 6. stoljeću, dok današnje, koje predstavljaju skladno posložene zgrade velike umjetničke i tehničke vještine izvedbe japanske arhitekture, datiraju u 12. stoljeće. Naime, Svetište Itsukushima snažnim bojama i oblicima građevina ističe kontrast na dodiru planina i mora, što je u duhu japanskog razumijevanja ljepote krajolika, koje kombinira prirodu i ljudsku kreativnost. Zbog toga je Svetište Itsukushima 1996. god. upisano na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Aziji. Povratak trajektom do pristaništa gdje čeka autobus kojim je organiziran transfer do željezničke stanice i povratak super brzim vlakom prema Kyotu. Smještaj u hotelu. Noćenje.

10. dan – Kyoto – Osaka – Tokio

Nakon doručka, odjava iz hotela i odlazak prema Osaki. Po dolasku razgled grada koji uključuje između ostalog zaustavljanje i obilazak Umeda Sky Buildinga – Floating Gardena, zgrade s mostom-opservatorijem, arhitektonskog čuda i zaštitnog znaka Osake. Za lijepog vremena mogu se vidjeti cijela Osaka, ali i udaljeni otok Awaji. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak razgleda obilaskom Osaka Castle Museuma, prekrasnog dvorca u zelenim tonovima koji je tijekom japanske povijesti odigrao važnu ulogu i višekratno bio mjesto obračuna šoguna, feudalnih vojskovođa koji su ponekad imali ovlasti veće i od cara. Odlazak prema zračnoj luci Osaka – Itami. Polijetanje zrakoplova na liniji JL138 (Japan Airlines) u 20.25 sati. Dolazak u Tokio u 21.35 sati.

11. dan – Tokio – Doha – Zagreb

Polijetanje zrakoplova prema Dohi na liniji QR813 (Qatar Airways) u 0.01 sati. Dolazak u Dohu predviđen je u 5.50 sati. Nastavak putovanja za Zagreb na liniji QR217 u 7.20 sati. Dolazak u Zagreb u 12.15 sati.

Bitne Napomene

 • Za ovo putovanje je potrebna važeća putovnica
 • Minimalan broj putnika: 15
 • Rok prijave: Do 30 dana prije puta ili do popunjenja kapaciteta
 • Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih
 • Cijena aranžmana po osobi: FIRST MINUTE CIJENA 19.490 kn, REDOVNA CIJENA 19.990 kn
 • Datum putovanja: 17.04. – 27.04.2018.

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa) prema programu,
 • Smještaj u hotelima 3*/4* (mjesna kategorizacija) u dvokrevetnim sobama na osnovi 8 noćenja s doručkom,
 • Obroci prema programu (6 ručkova),
 • Prijevoz autobusom i razgledavanja prema programu u pratnji lokalnog vodiča
 • Ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja,
 • Prijevoz super brzim vlakovima turističke klase,
 • Pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • Pripremu putovanja i jamčevinu.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Pristojbe zračnih luka 3.290 kn (obavezna doplata kod prijave; visina pristojbi podložna je promjenama te se točan iznos istih određuje na dan izdavanja zrakoplovnih karata, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe, karte za sve putnike izdaju se u jednom danu cca 14-7 dana prije putovanja)
 • Izlet u Hiroshimu – 3.500 kn po osobi (minimum prijavljenih 10 osoba)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu 3.900 kn
 • Dodatne obroke, usluge
 • Napojnice za lokalne vodiče i vozače
 • Putno osiguranje (preporučujemo)
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na 01/7980-660 ili na mail [email protected]

VAŽNE NAPOMENE

 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Japana i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja
 • Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr
 • Neispravni putni dokumenti ni u kojem slučaju ne obvezuju agenciju putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja agencije putovanja.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • Osiguranje nije uključeno u cijenu aranžmana.

KORISNE INFORMACIJE – JAPAN:

 • Službeno ime: Parlamentarna monarhija Japan
 • Geografski položaj: istočna Azija; sastoji se od 4 otoka – Hokkaido, Honšu, Kjušu i Šikoku
 • Površina: 377.835 km2
 • Broj stanovnika: oko 128.500.000
 • Glavni grad: Tokio, oko 13.000.000 stanovnika
 • Jezik: japanski
 • Religija: šintoisti i budisti 84%, ostali 16%
 • Vremenska razlika: +7 sati ljeti / +8 sati zimi
 • Novčana jedinica: japanski jen (JPY), 1 USD = oko 100,53 JPY
 • Kupovina: uobičajeno radno vrijeme trgovina je od 10 do 19 sati; Japan je jedna od najskupljih zemalja na svijetu (pogotovo Tokio i Osaka). Najpopularniji proizvodi su: elektronika, kamere, satovi, brojni optički instrumenti, biseri, bambus, kimona, lepeze itd.
 • Odjeća i obuća: predlažemo laganu pamučnu odjeću za ljeto, a za ostatak godine preporučamo topliju odjeću, ovisno o godišnjem dobu. Preporučamo udobnu obuću.
 • Hrana i piće: osnovna namirnica je riža kratkog zrna, popularna je i tjestenina. Tipična jela: sushi – sirova riba položena na rižu začinjenu octom, sashimi – sirova riba narezana na tanke listiće konzumirana uz sojin umak aromatiziran hrenom, tempura – pržena riba i povrće posluženi uz umak tentsuyu, yakitori – vrsta pilećih ražnjića umakanih u slatkasti sojin umak, shabu shabu – japanski fondue od mesa. Popularna pića: zeleni čaj, sake – zagrijana rakija od riže.
 • Napon struje: 100V, 50/60 Hz (potreban je adapter)
 • Cijepljenje: nije potrebno
 • Viza: nije potrebna
 • Mobilne mreže: VIPnet i T-Mobile partneri
 • Pozivni broj zemlje: +81
 • Korisna web stranica: www.jnto.go.jp
 • Klima: varira od regije do regije. Većina dijelova zemlje ima četiri godišnja doba. Tijekom proljeća može biti prohladno i kišovito. Ljeta su vruća i često vlažna na obali. Jesen karakteriziraju topli sunčani dani i hladne noći. Zime su hladne i suhe. Kišna sezona počinje u svibnju u Okinawi. U drugim regijama obično traje od početka lipnja do sredine srpnja. Kiše su kratkotrajne, ali obilne, padnu u prosjeku 1-2 puta dnevno, dok je ostatak dana sunčan.

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
 • Kreditne kartice: jednokratno ( American Express, Diners Club, Maestro, Visa, MasterCard, Discover)
 • Kreditne kartice: obročno ( Amex, Diners i Master ZABA na 12 rata )
 • U slučaju obročnog plaćanja, ukupna cijena aranžmana se uvećava za 5%
 • Plaćanje putem web shopa PopustPlus ( zatražiti link za plaćanje prilikom prijave ) – American Express i Diners Club karticama, Master Card i Visa karticama Zagrebačke banke do 6 rata, Ostalim karticama jednokratno

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http:/www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji. 

Šifra: 005

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!