Japan – zemlja šoguna i samuraja: 11 dana

Top ponuda Već od 21.520
11 dana Avion Zagreb Hoteli 3* Već od 21.520 Kn  Prijavi se!

Zrakoplovne pristojbe uključene!

PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN ZAGREB/OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA – EUROPSKA/AZIJSKA ZRAČNA LUKA – TOKYO  let
LET U MODERNU JAPANSKU PRIJESTOLNICU

Sastanak putnika u zračnoj luci (Zagreb; Ljubljana, Venecija – uz mogućnost organiziranog transfera do zračne luke) i prijava na let preko europske/azijske zračne luke u Tokyo.

2. DAN TOKYO  doručak, noćenje
GDJE MODERNO SUSREĆE TRADICIJU

Dolazak u Tokyo, treći najveći grad u svijetu, grad modernih zgrada, druge najviše zgrade u svijetu – Sky Tree i starih hramova što ga čini gradom gdje moderno susreće tradiciju. Vožnja do hotela, smještaj i noćenje.

3. DAN TOKYO  doručak, noćenje
ŠINTOIZAM I BUDIZAM

Doručak. Cjelodnevni razgled grada ćemo započeti u elegantnoj i luksuznoj četvrti Ginza, u čijoj se blizini nalazi Tokyo Tower, jedna od najviših zgrada u svijetu s koje se pruža prekrasan pogled na grad. Odlazak do riblje tržnice Tsuki i slobodno vrijeme za ručak. Nastavak razgleda u poslijepodnevnim satima na trgu Carske palače, odlazak do hrama Meiji i budističkog hrama Asakusa Kannon i prilika za upoznavanje sa šintuizmom i budizmom. Povratak u hotel i noćenje.

4. DAN TOKYO – NIKKO – TOKYO  doručak, noćenje
U KRALJEVSTVU ŠOGUNA

Nakon doručka slijedi vožnja na sjever Japana, u Nikko, drevni japanski budistički centar i nacionalni park koji je u prijašnjim vremenima predstavljao važan šogunat. Danas se zbog lijepih hramova nalazi pod zaštitom UNESCOa. Obilazak hrama Toshogu u kojem se nalazi grobnica velikog šoguna Tokugawa, koji je nekoć vladao Japanom. Slobodno vrijeme za ručak. Povratak u Tokyo i usputno zaustavljanje na jezeru Chuzenji i kod slapova Kegon. Noćenje.

5. DAN TOKYO – PLANINA FUJI – JEZERO ASHI – PLANINA KOMAGATAKE – HAKONE – KYOTO  doručak, noćenje
SVETA PLANINA

Doručak. Vožnja do japanske svete planine Fuji, najljepšeg simbola ove države. Zaustaviti ćemo se na 2.305 metara n.v. i uživati u prekrasnom pogledu na
okolicu. Nastavak do jezera Ashi. Nakon kraćeg krstarenja jezerom, slijedi vožnja žičarom do planine Komagatake i njenih lijepih krajolika. Nastavak putovanja u Hakone, grad lječilišta i dalje u Kyoto. Smještaj u hotel i noćenje.

6. DAN KYOTO  doručak, noćenje
U KRALJEVSKOM GRADU GEJŠI

Nakon doručka ćemo razgledati jedan od najljepših japanskih gradova. Posjetiti ćemo budistički hram Kiyomizu, svetište Heian Jingu, dvorac Nijo i najposjećenije mjesto u Japanu – budistički hram Kinkaku. Kyoto je poznat kao grad gejši. U Gionu, na drugoj strani rijeke Kamogawe, stoljećima su usavršavali svoje vještine: sviranje, plesanje, pripremanje ezgotičnih jela i brigu oko gospoda. Imati ćemo priliku proći pored kuća gejši i prostora u kojima su se družili samuraji. Noćenje.

7. DAN KYOTO – NARA – KYOTO doručak, noćenje
PARK JELENA I BRONČANI BUDA

Doručak. Vožnja do povijesnog gradića Nara koji se nalazi na popisu UNESCOve baštine. Razgled hrama Todaj-ji, najvažnije gradske atrakcije sa ogromnom brončanom statuom Bude. Unutar parka ćete imati priliku promatrati jelene koji žive u njemu. Slobodno vrijeme za odlazak na lokalnu tržnicu ili na ručak. Povratak u Kyoto. U večernjim satima predlažemo odlazak na predstavu gejši (po želji, uz doplatu). Izvedba uključuje ceremoniju točenja čaja, ples, izradu ikebane i lutkarsku predstavu. Povratak u hotel i noćenje.

8. DAN KYOTO – HIROŠIMA  doručak, večera, noćenje
SPOMEN PARK

Doručak. Vožnja brzim vlakom do Hirošime, nesretnog grada koji je u prošlosti bio uništen. Obilazak muzeja i spomenika. Ukrcaj na trajekt i vožnja do otočića Miyajima na kojem se nalazi svetište Itsukushima ili “plutajuća vrata“. Razgled znamenitosti i smještaj u ryokanu, tradicionalnom japanskom prenoćištu. Večera i noćenje.

9. DAN HIROŠIMA – HIMEJI – OSAKA  doručak, noćenje
DVORAC BIJELE ČAPLJE

Doručak. Vožnja u Osaku, treći najveći japanski grad i jako gospodarsko središte. Usputno zaustavljanje u jednom od najljepših japanskih dvoraca “Dvorac bijele čaplje” u kojem je snimljen film „Posljednji samuraj“. Nastavak prema Osaki, modernom gradu izvrsne gastronomije. Odlazak do zgrade Umeda, jedne od najatraktivnijih svjetskih građevina s koje se pruža prekrasan pogled na grad. Smještaj u hotel i noćenje.

10. DAN OSAKA – KOBE – OSAKA – EUROPSKA/AZIJSKA ZRAČNA LUKA  doručak, let
MUZEJ JAPANSKOG PIĆA SAKE

Doručak. Ukrcaj na vlak i vožnja do obližnjeg grada Kobe. Po dolasku ćemo razgledati Muzej  tradicionalnog japanskog pića Sake, kinesku četvrt i park Merike. Povratak u Osaku, vožnja do zračne luke i let prema europskoj/azijskoj zračnoj luci.

11. DAN EUROPSKA/AZIJSKA ZRAČNA LUKA – OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB

Po dolasku u europsku/azijsku zračnu luku slijedi nastavak leta u dolaznu zračnu luku (Zagreb; Ljubljana, Venecija – uz mogućnost organiziranog prijevoza do Zagreba).

Bitne Napomene

 • Za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica
 • Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
 • Datumi GARANTIRANOG putovanja:
  • 10.04.-20.04.2019.
 • Redovna cijena: 21.520 kn
  • Doplata za manji broj putnika (do 19 putnika): 2.230 kn*

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE : 

 • Prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi,
 • Pristojbe zračne luke
 • Smještaj u hotelima 3* na bazi noćenja s doručkom,
 • Noćenje u tradicionalnom japanskom prenočištu s uključenom večerom,
 • Autobusne prijevoze i razglede prema programu s uključenim ulaznicama,
 • Prijevoz vlakom prema programu,
 • Pratitelja putovanja na hrvatskom/slovenskom jeziku,
 • Troškove organizacije putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE : 

 • Doplatu za jednokrevetnu sobu 3.810 kn,
 • Fakultativne izlete (po želji, na licu mjesta): predstava gejši 48 EUR,
 • Dodatne usluge i obroke: paket večera 1.850 kn,
 • Napojnice za vodiče/vozače (obavezna doplata na licu mjesta) 40 EUR,
 • Putno zdravstveno osiguranje (preporučamo),
 • Povratni prijevoz do polazne/dolazne zračne
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na 01/7980-660 ili na mail [email protected]

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
 • Kreditne kartice: jednokratno ( American Express, Diners Club, Maestro, Visa, MasterCard, Discover)
 • Kreditne kartice: obročno ( Amex, Diners i Master ZABA na 12 rata )
 • U slučaju obročnog plaćanja, ukupna cijena aranžmana se uvećava za 5%
 • Plaćanje putem web shopa PopustPlus ( zatražiti link za plaćanje prilikom prijave ) – American Express i Diners Club karticama, Master Card i Visa karticama Zagrebačke banke do 6 rata, Ostalim karticama jednokratno

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji. 

Šifra : 11D 001 JAP

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!