Jordan: 8 dana

Već od 10.700
8 dana Avion Zagreb Hoteli 3*/ 4* Već od 10.700 Kn  Prijavi se!

PROGRAM PUTOVANJA

Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu!

Jordanci će napraviti sve što je potrebno da bi se gost u njihovoj zemlji osjećao ugodno i dobro. Kažu da je raznolikost prirodnih i kulturno-povijesnih ljepota veća od one u Egiptu, iako je Egipat od Jordana veći 10 puta.  Razgledajte Petru, crveni grad koji je ujedno i dom posljednjeg pustinjskog plemena beduina. Posjetite pustinju Wadi Rum, jednu od najljepših pustinja svijeta, koja je nadahnula legendardnog Lawrenca od Arabije i doživite prekrasan zalazak sunca na crvenim stijenama i zvijezdano nebo iznad pustinje, što će potaknuti sve vaše osjećaje. Za kraj, doživite Amman, modernu i ujedno tradicionalnu prijestolnicu sa živahnim ulicama, tržnicama, restoranima i terasama koje su stvorene za uživanje u nargili.

1. DAN
ZAGREB/LJUBLJANA – EUROPSKA ZRAČNA LUKA – AMMAN
let, noćenje

Sastanak putnika u zračnoj luci (Zagreb ili Ljubljana – uz mogućnost organiziranog prijevoza) i prijava na let preko europske zračne luke u Amman. Dolazak je predviđen u večernjim satima. Prijevoz do hotela, smještaj i noćenje.

2. DAN
AMMAN – PUSTINJSKI GRADOVI 
doručak, večera, noćenje

Glavni grad Jordana se slikovito rasprostire na sedam brežuljaka. Na jednom od njih se nalazi antička Citadela u kojoj su otkriveni ostaci brojnih civilizacija. Obilazak Arheološkog muzeja, odlazak u grad i razgled veličanstvenog rimskog amfiteatra sa 6000 sjedala. Šetnja gradskom jezgrom kroz brojne tržnice, obrtne radionice i restorane. Poslijepodne slijedi vožnja do jednog od srednjovjekovnih pustinjskih gradova koji svjedoče o ranoj islamskoj umjetnosti i arhitekturi iz 7. i 8. stoljeća. Unutrašnjost grada Amra je inače dio UNESCOve baštine zbog prekrasnih freski koje prikazuju motive lova i uživanja u kupelji. Nakon razgled, povratak u Amman. Večera i noćenje u hotelu.

3. DAN
JERASH – AJLOUN – AMMAN
doručak, večera, noćenje

Nakon doručka odlazimo na sjever Jordana! Jerash je nakon Petre, drugi najveći ponos Jordana. Ovaj su starovjekovni grad u 1. st. pr. Kr. osvojili Rimljani. Razvio se u jedan od središta Dekapolisa, poveznice grčko-rimske kulture na istoku. Danas je jedan od najočuvanijih rimskih gradova. Nastaviti ćemo do Ajlouna, grada koji se i dalje odupire vremenu. Ovaj je grad Saladinova vojska u 12 st. obranila od križara. Saladin je kao sposoban i pravedan vojskovođa pobijedio križare Jeruzalemskog kraljevstva, ali i bio na glasu kao vrlo milostiv prema svojim često okrutnijim protivnicima. Povratak u hotel, večera i noćenje.

4. DAN
AMMAN – MADABA – NEBO – KERAK – PETRA
doručak, večera, noćenje

Doručak. Odjava iz hotela. Idemo na jug, do Madabe, grada mozaika. Najznamenitiji mozaik se nalazi u grčkoj pravoslavnoj crkvi Sv. Jurja, a prikazuje područje od Palestine do Egipta. Nastavak putovanja do planine Nebo gdje je Mojsije bio sahranjen. S vrha gore se pruža pogled na prekrasan krajolik sve do zvonika u Jeruzalemu. Slijedi vožnja Kraljevskom autocestom do grada Kerak, moćne križarske tvrđave koju je 1189 g osvojio najslavniji islamski vladar Saladin. Nastavak vožnje do Petre. Po dolasku prijava i smještaj u hotel. Večera i noćenje.

5. DAN
PETRA – AQABA
doručak, večera, noćenje

Nakon doručka ćemo otići u obilazak Petre, izvanrednog, crvenog isklesanog grada kojeg je izgradio narod Nabatejaca. Grad je dugo godina bio skriven od javnosti, za njega su znali samo beduini. 2007 godine je proglašen svjetskim čudom. Dio doline ćemo proći na konjima, do uskog prosjeka između stijena, na čijem se kraju otkriva nevjerojatan pogled na riznicu Al Khazneh! Šetnja dolinom u kojoj će vas oduševiti brojne grobnice, hramovi i domovi, na čiju izgradnju su utjecali Grci i Rimljani. Vožnja do Aqabe. Po dolasku prijava i smještaj u hotel. Večera i noćenje.

6. DAN
AQABA – FAKULTATIVNI IZLET: BRODOM NA KORALJNI GREBEN I/ILI WADI RUM
doručak, večera, noćenje

Doručak. Dan ćemo provesti u rajskom jordanskom ljetovalištu. Mogućnosti su razne, odaberite neki sport, ronjenje ili razgledavanje ovog živahnog ljetovališta. Po želji, odlazak na fakultativni izlet s brodom na koraljni greben. U poslijepodnevnim satima po želji, mogućnost odlaska na fakultativni izlet do jedne od najljepših pustinjskih dolina svijeta Wadi Rum gdje ćete uživati u adrenalinskoj vožnji jeepovima. Povratak u Aqabu. Večera i noćenje.

7. DAN
AQABA – NACIONALNI PARKOVI JORDANA – MRTVO MORE – AMMAN
doručak, večera, noćenje

Nakon doručka slijedi vožnja do slikovitog sela Dana iz kojeg se šire prekrasni pogledi na prirodni rezervat Dana, koji je usmjeren u ekološki turizam. Nastavak puta do najnižeg prirodnog parka Wadi Mujiba koji se nalazi pod zaštitom UNESCOa. Vožnja uz slikovitu obalu Mrtvog mora do hotelskog centra. Mogućnost kupanja u moru kojem je slanoća mora deset puta veća nego u oceanu. Vožnja u Amman. Večera u tradicionalnom restoranu. Smještaj i noćenje.

8. DAN
AMMAN – EUROPSKA ZRAČNA LUKA – LJUBLJANA/ZAGREB
let

Rani, jutarnji transfer do zračne luke u Ammanu i prijava na let prema europskoj zračnoj luci od kuda slijedi nastavak leta u Zagreb odnosno Ljubljanu (u tom slučaju, mogućnost organiziranog prijevoza do Zagreba).

Bitne Napomene

 • Za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica
 • Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
 • Datumi putovanja:
  • 17.11., 29.12.2018;
  • 16.02., 16.03., 27.04., 25.06., 26.10., 26.12.2019.
 • Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: od 10.700 kn  min. 35 putnika
  • Doplata za manji broj putnika (do 29 putnika): 770 kn
  • * Prilikom rezervacije se plaća osnovna cijena aranžmana, doplata za najmanji broj putnika i takse. Konačnu cijenu aranžmana objavljujemo u završnoj obavijesti prije putovanja, sukladno broju putnika.

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE : 

 • Prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi,
 • Smještaj u hotelima 3/4* (lokalne kategorije) na bazi 5 x polupansiona i 2 x noćenja s doručkom,
 • Jedna večera u tradicionalnom restoranu,
 • Prijevoze i razglede prema programu (uključena ulaznica za Mrtvo more),
 • Usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku,
 • Pratitelja putovanja na hrvatskom/slovenskom jeziku,
 • Troškove organizacije putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE : 

 • Doplatu za jednokrevetnu sobu 1.150 kn,
 • Fakultativne izlete (plaćanje na licu mjesta) izlet na koraljni greben cca 55 EUR, jeep safari po pustinji Wadi Rum cca 80 EUR,
 • Dodatne usluge i obroke,
 • Sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“,
 • Napojnice za vodiče/vozače (obavezna doplata na licu mjesta) 40 EUR,
 • Putno zdravstveno osiguranje (preporučamo),
 • Povratni prijevoz do polazne/dolazne zračne luke
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na 01/7980-660 ili na mail [email protected]

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
 • Kreditne kartice: jednokratno ( American Express, Diners Club, Maestro, Visa, MasterCard, Discover)
 • Kreditne kartice: obročno ( Amex, Diners i Master ZABA na 12 rata )
 • U slučaju obročnog plaćanja, ukupna cijena aranžmana se uvećava za 5%
 • Plaćanje putem web shopa PopustPlus ( zatražiti link za plaćanje prilikom prijave ) – American Express i Diners Club karticama, Master Card i Visa karticama Zagrebačke banke do 6 rata, Ostalim karticama jednokratno

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji. 

Šifra : 8D 001 JOR

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!