Južna Afrika & Viktorijini slapovi: 14 dana

Već od 29.250
14 dana Avion Zagreb Hoteli 3* Već od 29.250 Kn  Prijavi se!

Zrakoplovne pristojbe uključene!

PROGRAM PUTOVANJA

Južnoafrička Republika je najjužnija država afričkog kontinenta, koja impresionira svojim krajolicima, ljudima, poviješću, kulturom i živahnošću. Poslušajmo afričku glazbu u pratnji bubnjeva i uz kwaito, jedinstveni stil pjevanja na tradicionalnim afričkim jezicima! Afričke savane obećavaju nezaboravne doživljaje tijekom promatranja divljih životinja koje se slobodno kreću u svojem prirodnom okruženju. Opremite se udobnom odjećom, fotoaparatom i hrabrošću te pozorno pratite veličanstvene životinje tijekom vožnje po prostranim parkovima. Pripremite se za veliku avanturu! Popnimo se na planinu Table Mountain, uputimo u netaknute nacionalne parkove, nazdravimo odličnim afričkim vinom i osjetimo urbanu Afriku.

1. DAN OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB – EUROPSKA/AZIJSKA ZRAČNA LUKA – CAPE TOWN

Sastanak putnika u zračnoj luci (Zagreb; Ljubljana, Venecija – uz mogućnost organiziranog transfera do zračne luke) i prijava na let preko europske zračne luke u Cape Town.

2. DAN CAPE TOWN I PLANINA TABLE MOUNTAIN  večera, noćenje

Jutarnji dolazak u Cape Town, jedan od najljepših afričkih gradova. Odlazak u razgled grada: stara gradska jezgra – tvrđava Dobre nade, prva europska utvrda izgrađena na jugu Afrike – katedrala Sv. Jurja – slikovita malajsko – nizozemska četvrt. Vožnja u poslijepodnevnim satima do nacionalnog parka i planine Table Mountain koja se veličanstveno uzdiže iznad grada i pruža prekrasan pogled na grad i okolicu. Smještaj u hotel u večernjim satima, večera i noćenje.

3. DAN RT DOBRE NADE I BOTANIČKI VRT KIRSTENBOSCH  doručak, ručak, noćenje

Doručak. Vožnja kroz ribarska sela i slikoviti krajolik do Chapmans Peaka. Nastavak do znamenitog rta kojeg je prije više od 500 godina otkrio portugalski pomorac Vasco da Gama – rt Dobre nade, mjesta gdje se Atlantski i Indijski ocean spajaju. Odlazak do svjetionika i plaže Boulders na kojoj obitava afrička kolonija pingvina. Nakon ručka slijedi povratak u Cape Town i obilazak jednog od sedam najljepših botaničkih vrtova na svijetu. Noćenje.

4. DAN ZEMLJA VINA, STELLENBOSCH I FRANSCHHOEK – CAPE TOWN  doručak, ručak, noćenje

Doručak. Odlazak do vinorodnog područja u okolici Cape Towna, gdje se proizvode neka od najboljih afričkih vina. Odlazak do vinske kleti, degustacije vina i lokalnih sirova. Nakon ručka slijedi odlazak do mjesta Stellenbosch, najstarijeg grada poslije Cape Towna, vrlo zanimljive arhitekture. Kraće zaustavljanje u mjestu Franschhoek, a zatim povratak u Cape Town. Noćenje.

5. DAN CAPE TOWN – JOHANNESBURG – SVAZILAND  let, ručak, večera, noćenje

Prijevoz do zračne luke i jutarnji let u Johannesburg. Po pristanku zrakoplova, slijedi vožnja tipičnim južnoafričkim krajolikom prema istoku zemlje. Ručak tijekom putovanja. Prelazak granice u poslijepodnevnim satima i dolazak u Svaziland, samostalnu kraljevinu brojnih prirodnih rezervata i nacionalnih parkova. Smještaj u hotel, večera, noćenje.

6. DAN SVAZILAND  doručak, večera, noćenje

Doručak. Dan ćemo provesti u jednoj od posljednjih monarhija na svijetu. Vožnja kroz dolinu Ezulwini, u glavni grad Svazilanda – Mbabaneja. Slijedi panoramski razgled. Nastavak kroz dolinu Malkerns i kraće zaustavljanje u radionici svijeća, glavnih izvoznih proizvoda ove države. Obilazak Lobambe, političkog centra države, nakon čega slijedi nastavak vožnje prema prirodnom rezervatu Mantenga u kojem ćemo imati priliku uživati u predstavi tradicionalnog plesa. Dan ćemo privesti kraju razgledom Lavlje špilje (Lion Cavern) odnosno jednog od najstarijih rudnika na svijetu. Povratak u hotel, večera, noćenje.

7. DAN SVAZILAND – NACIONALNI PARK KRUGER  doručak, večera, noćenje

Doručak. Vožnja na sjever, u nacionalni park Kruger, jedan od najvećih afričkih parkova. Prostire se na više od 20.000 km2 i stanište je brojnim afričkim životinjama kao što su lavovi, gepardi, leopardi, razne vrste gmazova i ptica. Smještaj u lodgama, večera i noćenje.

8. DAN NACIONALNI PARK KRUGER  doručak, večera, noćenje

Doručak. Cjelodnevni safari u nacionalnom parku Kruger, u kojem ćemo uz malo sreće susresti i »Big five« kojeg čine lav, leopard, nosorog, slon i bivol. Smještaj u lodgama, večera, noćenje.

9. DAN NACIONALNI PARK KRUGER – BLYDE RIVER KANJON – PRETORIA – JOHANNESBURG  doručak, večera, noćenje

Doručak. Odlazak iz Kruger parka i vožnja slikovitom pokrajinom Drakensberg prema Johannesburgu. Usputno zaustavljanje kod kanjona rijeke Blyde, jednog od najvećih kanjona u svijetu. Nastavak kroz pokrajinu Transvaal do Pretorie, grada s prekrasnom arhitekturom raznih stilova. Kraće zaustavljanje u slučaju slobodnog vremena, a zatim nastavak vožnje u Johhanesburg. Smještaj u hotel, večera, noćenje.

10. DAN JOHANNESBURG  doručak, ručak, noćenje

Doručak. Odlazak u cjelodnevni razgled Johannesburga, najvećeg grada Južnoafričke republike i ekonomskog središta države. Razgled najznačajnijih znamenitosti: Houghton – Hillbrow – Tower – toranj Brixton – Afrički muzej – četvrt Soweto s muzejem Mandela. Odlazak na tipični afrički ručak. Povratak u hotel. Noćenje.

11. DAN JOHANNESBURG – VIKTORIJINI SLAPOVI  let, večera, noćenje

Prijevoz do zračne luke i jutarnji let prema znamenitim Viktorijinim slapovima. Po dolasku u Victoria Falls, otići ćemo do slapova rijeke Zambezi na području Zimbabvea. Viktorijini slapovi pripadaju najvećim i najspektakularnijim slapovima na svijetu. Smještaj u lodgi, večera, noćenje.

12. DAN NACIONALNI PARK CHOBE  doručak, ručak, večera, noćenje

Doručak. Vožnja do granice Zimbabvea, Namibije i Bocvane, gdje se nalazi nacionalni park Chobe. Vožnja brodom po istoimenoj rijeci i ručak. U poslijepodnevnim satima ćemo otići na mini safari. Povratak u lodge, večera, noćenje.

13. DAN VIKTORIJINI SLAPOVI – JOHANNESBURG – EUROPSKA/AZIJSKA ZRAČNA LUKA  doručak, let

Slobodno vrijeme do polaska transfera u zračnu luku od kuda je predviđen let u Johannesburg i dalje prema europskoj/azijskoj zračnoj luci.

14. DAN EUROPSKA/AZIJSKA ZRAČNA LUKA – OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB

Po dolasku u europsku/azijsku zračnu luku slijedi nastavak leta do dolazne zračne luke (Zagreb; Venecija, Ljubljana, Graz – uz mogućnost organiziranog prijevoza do Zagreba)

Bitne Napomene

 • Za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica
 • VIZA: potrebna
 • Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
 • Datumi putovanja:
  • 20.12. 2018.;
  • 18.01., 22.03.*, 23.06. i 25.10. 2019.
 • Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: od 29.250 kn*  min. 25 putnika
  • Doplata za manji broj putnika (15-24 putnika): 2.310 kn*
  • Doplata za manji broj putnika (do 14 putnika): 3.080 kn*

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE : 

 • Prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi,
 • Pristojbe zračnih luka
 • Smještaj u hotelima odnosno lodgama 3* na bazi polupansiona (lokalne kategorije),
 • Ostale obroke prema programu,
 • Dvije degustacije vina,
 • Vožnja žičarom na Table Mountain,
 • Sve ulaznice za safari prema programu,
 • Razgled Viktorijinih slapova,
 • Prijevoze i razglede prema programu s uključenim ulaznicama,
 • Pratitelja putovanja na hrvatskom/slovenskom jeziku,
 • Troškove organizacije putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE : 

 • Doplatu za jednokrevetnu sobu 4.470  kn,
 • Fakultativne izlete,
 • Dodatne usluge i obroke,
 • Napojnice za vodiče/vozače (obavezna doplata na licu mjesta) 60 EUR,
 • Vizu za JAR 700 kn 350 kn konzularne pristojbe (agencijsko posredovanje),
 • Vizu za Zimbabve cca 40 EUR (obavezna doplata na licu mjesta),
 • Putno zdravstveno osiguranje (preporučamo),
 • Povratni prijevoz do polazne/ dolazne zračne luke
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na 01/7980-660 ili na mail [email protected]

POPUST:

 • Dijete do 12 god na dodatnom krevetu u pratnji dvije odrasle osobe 1.770 kn.

VAŽNE INFORMACIJE:

 • Prilikom rezervacije se plaća osnovna cijena aranžmana, doplata za najmanji broj putnika i takse. Konačnu cijenu aranžmana objavljujemo u završnoj obavijesti prije putovanja, sukladno broju putnika.

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
 • Kreditne kartice: jednokratno ( American Express, Diners Club, Maestro, Visa, MasterCard, Discover)
 • Kreditne kartice: obročno ( Amex, Diners i Master ZABA na 12 rata )
 • U slučaju obročnog plaćanja, ukupna cijena aranžmana se uvećava za 5%
 • Plaćanje putem web shopa PopustPlus ( zatražiti link za plaćanje prilikom prijave ) – American Express i Diners Club karticama, Master Card i Visa karticama Zagrebačke banke do 6 rata, Ostalim karticama jednokratno

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji. 

Šifra : 14D 001 JAVS

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!