Kina – enigma Orienta: 12 dana

Već od 11.490
12 dana Avion Zagreb Hoteli 4* Već od 11.490 Kn 11.990 Kn  Prijavi se!

PROGRAM PUTOVANJA

PEKING – XI’AN – SHANGHAI – HONG KONG – MACAU

Sigurno ste znali da su papir, barut, vodenica izumljeni u Kini. Međutim, možda ne znate da su kineski carevi koristili toaletni papir još u 12. st. Malo je poznato i to da je u prvoj polovici 19. st. Šangaj bio jedino utočište za Židove, jedina luka na svijetu u kojoj su bili dobrodošli bez vize.

Neobična i po mnogo čemu nevjerojatna Kina proizvede više cementa godišnje, nego što ga je SAD proizveo u cijelom 20. st. U olimpijskom svijetu ljestvicu su podigli visoko i nasljednicima zadali težak zadatak. Olimpijske igre održane 2008. godine u Pekingu stajale su vrtoglavih 40 milijardi US dolara.

Hong Kong je 2017. bio grad s najviše stranih posjetitelja  na svijetu, a Macao postao nezaobilazna stanica na kartama putnika u potrazi za nesvakidašnjim iskustvom.

1. dan:                 

 

ZAGREB – DOHA

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman u 15.00h. Polijetanje zrakoplova za Dohu na letu Qatar Airwaysa QR 218 u 17.15h. Dolazak u 23.45h po lokalnom vremenu.

2. dan: ISTANBUL – PEKING

Nastavak putovanja za Peking na liniji QR 892 u 02.10h. Odmor tijekom noćnog leta. Očekivani dolazak u Peking u 14.55h po lokalnom vremenu, obavljanje pograničnih formalnosti i prijevoz prema hotelu. Peking je fascinantna prijestolnica najmnogoljudnije zemlje na svijetu, njeno političko, obrazovno i kulturno središte koje se danonoćno mijenja u moderan i tehnološki napredan grad, ali pritom još uvijek čuva tradicionalno. Proći ćemo uz Olimpijski stadion, koji nosi nadimak “ptičje gnijezdo” i titulu najveće građevine od čelika na svijetu, na kojem se 2008. g. održala ceremonija otvaranja i zatvaranja Ljetnih olimpijskih igara (2022. u Pekingu će se održati i Zimske olimpijske igre te je time jedini grad koji će ugostiti obje). Tu se nalazi i “Vodena kocka”, jedna od dvorana u kojoj su se također održavale igre, a danas pretvorena u zabavni vodeni park. Po dolasku u hotel, prijava i smještaj u sobe. Noćenje.

3. dan: PEKING

Nakon doručka odlazak do jedne od najvećih znamenitosti zemlje – Kineskog zida, simbola nacionalnog jedinstva, znanja, upornosti i umijeća. Najduži je zid na svijetu (sam zid dugačak je više od 6000km) i najveća obrambena građevina. Gradnja ovog remek-djela trajala je više od 2000 godina, a gradile su ga stotine i stotine tisuća vojnika, seljaka i zatvorenika za obranu od stranih osvajača i okupatora. Po povratku u Peking razgled Ljetne palače, najvećeg i najbolje očuvanog carskog vrta u Kini s brojnim jezercima, mostovima, parkovima i palačama, nekadašnjim ljetnim rezidencijama kineskih vladara. Navečer predlažemo fakultativni odlazak u jedan od tipičnih restorana na poznatu deliciju – pekinšku patku. Noćenje.

4. dan: PEKING – XI’AN

Doručak te nastavak obilaska grada. Odlazak do Nebeskog hrama, kompleksa kojeg su nekoć posjećivali carevi dinastija Ming i Qing i molili za dobru žetvu. Na putu do Tiananmena pogled ćete baciti na jedan od starih pekinških kvartova, tzv. Hutonga, koji odiše jedinstvenom kulturom drevnog grada i gdje možete vidjeti kako se nekada, pa čak i danas živi. Uličice su uske, prepune raznoraznih radnji, zalogajnica, malih nastambi često izrađenih od dasaka i kartona… Dolazak potom na trg Tiananmen (Trg nebeskog mira), jedan od najvećih trgova na svijetu koji se proteže na više od 400.000m², u čijem središtu dominira spomenik novije kineske povijesti, 38m visok spomenik posvećen veteranima kineskih ratova. Posjetit ćemo i Zabranjeni grad, nekadašnju carsku palaču u koju se moglo ući isključivo uz dozvolu samog cara (zato naziv zabranjeni). Danas je to veliki kompleks s brojnim palačama, paviljonima i fontanama, pravo remek-djelo klasične kineske arhitekture. Ukoliko to vrijeme dozvoli, prošetat ćemo i najpoznatijom ulicom grada, Wungfujing, pješačkom zonom koja je uz veliki broj svjetski poznatih dućana poznata i po snack street, prepune štandova egzotične hrane. Odlazak do željezničkog kolodvora i ukrcaj na vlak za Xi’an. Noćna vožnja u spavaćim kolima.

5. dan: XI’AN

Po dolasku u Xi’an u jutarnjim satima, prijevoz do hotela. Xi’an je glavni grad pokrajine Shaanxi i jedan od najstarijih gradova Kine. Uz prekrasne i dobro očuvane zidine koje opasuju središnji dio grada, ističe se i svojom živopisnom arhitekturom. Nakon doručka u hotelu odlazimo van grada do mauzoleja Qin Shi Huanga, prvog cara koji je ujedinio zemlju, gdje se nalazi čuveno arheološko nalazište terakota vojske. Kolekcija od oko 8000 figura vojnika i konja u prirodnoj veličini bila je zakopana zajedno s carem, a otkriveni su sasvim slučajno 1974. godine. Na lokalitetu se nalazi i radionica u kojoj možete vidjeti način izrade terakota ratnika. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan: XI’AN

Doručak te odlazak do Muslimanske četvrti u kojoj živi brojna islamska zajednica. Tu se nalazi nekoliko džamija od kojih je najveća i najstarija Velika džamija, jedinstvenog spoja islamske i kineske arhitekture. U kvartovskim uličicama se nalaze brojni štandovi na kojima možete kupiti razne suvenire, ali i lažne robne marke, a u glavnoj ulici Beiyuanmen možete doživjeti pravu čaroliju okusa, mirisa i izgleda hrane jer se ovdje nude raznorazni specijaliteti europske, arapske i azijske kuhinje. Poslijepodne sjednite u rikšu i provezite se impresivnim gradskim zidinama. Noćenje.

7. dan: XI’AN – SHANGHAI

Nakon doručka prijevoz do željezničke stanice i polazak super brzim vlakom (bullet train) prema Shanghaiu. Dolazak u poslijepodnevnim satima, prijevoz do hotela i smještaj u sobe. Shanghai je najveći grad u Kini i jedan od najvećih gradova svijeta, kozmopolitska metropola s više od 18 mil. stanovnika. Grad svjetla, modernih staklenih građevina i vreve koja traje 24 sata dnevno. Nakon kraćeg odmora odlazak u šetnju najpoznatijom gradskom ulicom, Nanjing, znanoj po velikim neonskim reklamama i prepunoj dućana i raznoraznih poznatih svjetskih brendova. Noćenje.

8. dan: SHANGHAI

Doručak i odlazak u cjelodnevni razgled grada: Hram Bude od žada, najznačajnije gradsko svetište u kojem se nalazi 1. tonu težak i  gotovo 2m visok kip Bude u ležećem položaju izrađen od bijelog žada; impresivni Vrtovi Yu tradicionalnog kineskog stila nastali u 16. st. na površini od 20.000 m², krase ga brojni ribnjaci i jezera, mostići, prekrasno cvijeće i drveće, pećine, paviljoni i dr.; Stari grad sačuvan je u izvornom obliku s mnoštvom trgovina, suvenirnica i restorana; Bund, promenada uz zapadnu kolonijalnu obalu rijeke Huang Pu s povijesnim građevinama različitih stilova u kojima su nekad bile smještene brojne strane banke i trgovačke kuće; Pudong, futuristička istočna obala, novo financijsko i trgovačko središte u kojem se između ostalog nalazi i posebna znamenitost grada – Orient Pearl Tower, veliki RTV toranj, čest motiv na razglednicama. Akrobatski show jedna je od najpopularnijih večernjih zabava za posjetitelje stoga navečer predlažemo fakultativni odlazak na jednu od predstava s mnogim uzbudljivim točkama. Noćenje.

9. dan: SHANGHAI – HONG KONG

Doručak. Slobodno vrijeme do prijevoza u zračnu luku. Let za Hong Kong, “New York Azije”, grad-državu na južnoj obali Kine kojeg zahvaljujući spoju kineskih korijena i utjecaja iz vremena britanske kolonije, često opisuju kao mjesto gdje “istok susreće zapad”. Jedan je od najgušće naseljenih gradova na svijetu, poznat po neboderskoj arhitekturi i velikoj prirodnoj luci. Po slijetanju, prijevoz do hotela te nakon prijave i smještaja u sobe, odlazak na razgled grada: vrh Victoria, jedan od najatraktivnijih zelenih brežuljaka, najviša točka grada na 552m, odakle se pruža prekrasan panoramski pogled; zaljev Repulse, jedna od najskupljih rezidencijalnih četvrti uz prekrasnu plažu; zanimljiva tržnica Stanley u istoimenom selu, jednom od najstarijih na otoku Hong Kongu, s nizom malih trgovina i uličnih štandova; Aberdeen, živopisna luka i plutajuće selo u kojem žive Tanke, dio naroda koji živi od ribarenja. Navečer predlažemo fakultativno krstarenje zaljevom Viktorija tradicionalnom džunkom (drevnim jedrenjakom) tijekom koje možete uživati u open-baru i u pogledu na impresivnu svjetlosno-glazbenu predstavu “Symphony of lights”  koja se održava svaku večer u 20 sati te na 10-ak minuta oživi vanjštinu brojih zgrada. Noćenje.

10. dan: HONG KONG – MACAU – HONG KONG

Nakon doručka odlazak put Makaa, koji je uz Hong Kong, još jedno posebno upravno područje Narodne Republike Kine. Nekadašnja portugalska kolonija, danas predstavlja spoj istoka i zapada u životnom stilu, arhitekturi i hrani. Uz turizam, poznat je i po brojinim kockarnicama te ga često nazivaju kineskim Las Vegasom. Neke od glavnih znamenitosti grada su: A-Ma hram kineske božice mora, jedan od najstariji hramova u gradu; Macau toranj (338m), kongresni i zabavni centar s vidikovcem, restoranima, kazalištima i dr.; brončani kip božice milosrđa Kun Iam na lotosovoj kupoli ekumenskog centra; ostaci crkve sv. Pavla; utvrda Guia iz 17. st. na istoimenom brdu s kapelom i svjetionikom. Kraće slobodno vrijeme na slikovitom Trgu senata u povijesnom središtu te povratak u Hong Kong. Noćenje.

11. dan: HONG KONG – ISTANBUL

Doručak i slobodno vrijeme za osobne programe. Prošećite Avenijom slavnih, promenadom koja je u holivudskom stilu posvećena slavnim osobama iz lokalne filmske industrije ili ulicom Nathan, najdužom trgovačkom oazom u gradu. Prijevoz do zračne luke te prijava za let Qatar Airwaysa za Dohu na liniji QR 817 u 19.10h. Dolazak u 23.10h po lokalnom vremenu. , s oček. Večera i odmor tijekom noćnog leta.

12. dan: DOHA – ZAGREB

Nastavak putovanja za Zagreb u 01.55h. Odmor tijekom noćnog leta. Očekivano vrijeme dolaska u 07.00h po lokalnom vremenu. Završetak programa.

 

24.04.2019. Red letenja:

QR 218   24APR                  ZAGREB                DOHA                     17:15      23:45

QR 892   25APR                  DOHA                     PEKING                  02:10      14:55

QR 817   04MAY                  HONG KONG        DOHA                     19:10      23:10

QR 215   05MAY                  DOHA                    ZAGREB                 01:55      07:00

Bitne Napomene

 • Za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica
 • Minimalan broj putnika: 15
 • Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
 • Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih
 • Datumi putovanja
  • 24.04. – 05.05.2019.
 • Cijena aranžmana po osobi:
  • First minute cijena do 15.09.2018.11.490 kn

  • Redovna cijena: 11.990 kn

 • Napomena:  first minute cijena vrijedi do 15.09.2018. ili do popunjenja određenog broja mjesta! 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa) prema programu, uključujući i lokalni let na relaciji Shanghai – Hong Kong;
 • Prijevoz vlakom na relaciji Peking – Xi’an u spavaćim kolima i kupeu s 4. ležaja;
 • Prijevoz bullet vlakom na relaciji Xi’an – Shanghai, sjedalo u 2. razredu;
 • Smještaj u hotelima 4* u dvokrevetnoj sobi u Pekingu na osnovi 2 noćenja s doručkom, u Xi’anu na osnovi 2 noćenja s doručkom, u Shanghaiju na osnovi 2 noćenja s doručkom i Hong Kongu na osnovi 2 noćenja s doručkom;
 • Razglede prema programu u pratnji lokalnih vodiča na engleskom jeziku;
 • Ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda;
 • Pratitelja iz Zagreba;
 • Troškove organizacije putovanja i jamčevine.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Pristojbe u zračnim lukama – obavezna doplata 2.990 kn (podložno promjeni),
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu od 2.690 kn,
 • Trošak vize za Kinu od 180 kn,
 • Trošak posredovanja pri ishođenju vize od 100 kn,
 • Obaveznu doplatu na licu mjesta za napojnice za lokalne vodiče i vozače cca. 50 EUR,
 • Doplate za fakultativne usluge i obroke koji nisu gore navedeni,
 • Osobne troškove,
 • Putno osiguranje (preporučamo).
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na 01/7980-660 ili na mail [email protected]

POPUST:

 • Dijete 2-11,99 godina bez ležaja u hotelima, uz dvije odrasle osobe u sobi: 2.000 kn

Fakultativna ponuda po osobi (uz najmanje 10 prijavljenih osoba):

 • Večera pekinška patka: 220 kn  (uključeno: prijevoz, večera s jednim pićem (sok ili pivo), asistencija lokalnog vodiča)
 • Akrobatski show, Shanghai: 190 kn  (uključeno: prijevoz, show, asistencija lokalnog vodiča)
 • Krstarenje zaljevom, Hong Kong: 490 kn (uključeno: vožnja brodom, open bar)

VIZA

 • Veleposlanstvo je u Zagrebu i putnici se sami prijavljuju za vizu, te u dogovorenom terminu moraju osobno doći u Veleposlanstvo, predati svu potrebnu dokumentaciju i dati otisak prsta. Viza nije gotova isti dan nego uglavnom za 7 dana. Predaju dokumenata mora obaviti putnik osobno u Veleposlanstvu, dok podizanje putovnica za one koju nisu iz Zagreba može napraviti i agencija ukoliko dostavite broj koji ste dobili u Veleposlanstvu. Cijena usluge podizanja gotove putovnice je 100 kn. U tom slučaju, putovnicu sa vizom će putnicima predati pratitelj putovanja u zračnoj luci prije polaska na putovanje.
 • Cijena vize iznosi 180 kn ukoliko se ishodi redovnim putem. (Single-Entry Tourist Visa). S obzirom da su termini u Veleposlanstvu vrlo često popunjeni 2-3 tjedna unaprijed, savjetujemo da putem linka https://cova.cs.mfa.gov.cn/qzCoCommonController.do?show&pageId=index&locale=en_US ispunite prijavu i dogovorite termin čim Vam pošaljemo dokumentaciju potrebnu za viziranje.
 • Za izradu vize potrebna je 1 fotografija (48 x 33 mm), ispunjeni obrazac, avio karta, potvrda o hotelima, kopija putovnice (stranice sa slikom) i valjana putovnica. Putovnica mora imati najmanje 2 prazne susjedne stranice i biti važeća najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju.
 • Ovisno o popunjenosti grupe, cca 30 dana prije polaska, putnik će dobiti svu dokumentaciju potrebnu za izradu vize.
 • Dodatne informacije: https://www.travelchinaguide.com/embassy/croatia.htm

 

Neobavezna doplata:

 • Pomoć agencije kod ispunjavanja „online“ aplikacije za kinesku vizu i potvrde termina: 300,00 HRK po putniku

Potrebni dokumenti:  

 • Original putovnica (valjanost iste još najmanje 6 mjeseci po ulasku u Kinu, s dvije prazne stranice jedna uz drugu);
 • Obrazac za vizu ispunjen čitko štampanim slovima i potpisan;
 • Jedna fotografija sa svijetlom pozadinom veličine kao za putovnicu, zalijepljena za obrazac;
 • Rezervacija zrakoplovne karte
 • Rezervacija hotelskog smještaja ili voucher agencije

NAPOMENE:

 • Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 30 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max 8 kg).
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja.
 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
 • Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz svibnja 2018. i mogu biti podložne promjeni.

KORISNE INFORMACIJE – KINA:

 • Službeno ime: Narodna Republika Kina
 • Geografski položaj: istočna Azija, od Tihog oceana na istoku do planinskog lanca Pamira na zapadu i od rijeke Amura na sjeveru do otoka Hainana na jugu
 • Glavni grad: Peking
 • Površina: 9.596.960 km² (4. po veličini na svijetu)
 • Stanovništvo: 1.370.000.000 (2011.)
 • Službeni jezik: mandarinski kineski
 • Religija: cca 64,9% ateisti, 20% taoisti i pripadnici kineskih tradicionalnih vjerovanja, 8,4% budisti, 5,6% kršćani, 1,5% muslimani i 1,1% ostali.
 • Vremenska razlika: +6/+7 sati u odnosu na Hrvatsku
 • Valuta: kineski juan ili renminbi (CNY, 1 juan = 10 jiaoa = 100 fena); 1 CNY ≈ 0,99 HRK; 1 EUR ≈  7,48 CNY; 1 USD ≈  6,40 AUD
 • Električni napon: 220/240V, ali za većinu uređaja potreban adapter koji se može posuditi u hotelima
 • Pozivni broj zemlje: +86
 • Klima: suptropska na jugu, subarktička na sjeveru. Vrijeme varira od regije do regije. Jugoistok je kišovit s visokim temperaturama cijele godine. U području rijeka Jangtze i Huaihe ljeta su vruća, a zime izrazito hladne – kišovito tijekom cijele godine. Sjever ima kratka, sunčana ljeta i duge hladne zime. Na obali je vlažno, a ljeti vladaju monsuni.
 • Odjeća i obuća: udobna, višeslojna i topla odjeća te udobne tenisice ili cipele za hodanje.
 • Kupovina: predmeti od žada, suveniri i predmeti od svile, slike na svili i drvetu, bambusu, čaj.
 • Hrana i piće: kineska kuhinja ima dugu tradiciju i poznata je diljem svijeta. Svaka regija ima svoj karakterističan način pripreme  hrane. Obvezno treba kupovati vodu za piće u bocama jer ona iz slavine nije pitka, a uz vodu čajeve, pivo, mineralnu vodu.
 • Cijepljenje: nije potrebno

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
 • Kreditne kartice: jednokratno ( American Express, Diners Club, Maestro, Visa, MasterCard, Discover)
 • Kreditne kartice: obročno ( Amex, Diners i Master ZABA na 12 rata )
 • U slučaju obročnog plaćanja, ukupna cijena aranžmana se uvećava za 5%
 • Plaćanje putem web shopa PopustPlus ( zatražiti link za plaćanje prilikom prijave ) – American Express i Diners Club karticama, Master Card i Visa karticama Zagrebačke banke do 6 rata, Ostalim karticama jednokratno

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji. 

Šifra: 12D 036 KINA

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!