Kina – kineska bajka: 10 dana

Već od 9.990
10 dana Avion Zagreb Hoteli 3*/ 4* Već od 9.990 Kn  Prijavi se!

PROGRAM PUTOVANJA

Kina je treća najveća država u svijetu i zemlja čija je znamenitost vidljiva čak i u svemiru. Posjetite znameniti Kineski zid i upoznajte azijsku velesilu hirovitih careva, bogate kulture, slatkih pandi, hijerarhije, borilačkih vještina i vrijednih ljudi. Neka vas tradicionalne rikše odvedu do Zabranjenog grada, najvećeg trga u svijetu i do najljepših jezera, a zatim se prepustite tradicionalnom tai chiu i zapišite najljepše putopise na tečaju kaligrafije.

1.DAN OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB – EUROPSKA/AZIJSKA ZRAČNA LUKA – PEKING   let

Sastanak putnika u zračnoj luci (Zagreb; Ljubljana, Venecija uz mogućnost organiziranog transfera do zračne luke) i prijava na let preko europske/azijske zračne luke u Peking.

2. DAN PEKING  večera, noćenje

Dolazak u Peking, drugi po veličini kineski grad, poznat kao carski grad i glavni grad Republike Kine. Prijevoz do središta i razgled najvećeg gradskog simbola, trga Tiananmen s kompleksom veličanstvenih palača. Razgled carske palače odnosno „Zabranjenog grada“ s 9999 soba. Slobodno vrijeme za ručak. Razgled Olimpijskog kompleksa iz 2008 godine. Kasno poslijepodne, odlazak u hotel i večera u lokalnom restoranu. Noćenje.

3. DAN PEKING – VELIKI KINESKI ZID – PEKING  doručak, ručak, večera, noćenje

Nakon doručka, odlazak na cjelodnevni izlet do 80 km udaljenog Badalinga, koji se nalazi između provincije Gansu i zaljeva Bohai. Badaling je najpopularniji dio Velikog kineskog zida na čiju su gradnju utjecale brojne kineske dinastije. Rasprostire se na 6000 km, a izgrađen je radi obrane. Ručak. Odlazak do Ljetne palače i njezinih raskošnih parkova, jezera i hramova, koja je nekoć bila rezidencija mnogih kineskih careva. Odlazak do centra slatkovodnih bisernica i upoznavanje s dugogodišnjom tradicijom izrade nakita od bisera. Večera u lokalnom restoranu. Po želji, odlazak na tradicionalnu kung fu predstavu ili popularnu operu. Noćenje.

4. DAN PEKING – XIAN  doručak, večera, noćenje u vlaku

Doručak. Odlazak u razgled jedinstvenog Nebeskog hrama, okruženog zelenim površinama i obrednim mjestima (Okrugli oltar, Molitvena dvorana). Nastavak do hrama Lama, jedan od najljepših budističkih kineskih hramova. U poslijepodnevnim satima ćemo posjetiti centar tradicionalne kineske medicine i trgovinu čajeva. Večera u lokalnom restoranu. Ukrcaj na vlak prema Xian-u (smještaj u četverokrevetnim kabinama). Noćenje.

5. DAN XIAN  doručak, večera, noćenje

Po dolasku u Xian, slijedi transfer do hotela i doručak. Odlazak u razgled grada koji je nekoć bio prijestolnica u vrijeme dinastije Ming. Razgled budističkog svetišta »Pagoda Divlje guske« iz 652 godine, u kojem je sačuvano 650 zanimljivih budističkih spisa iz Indije i gradskih zidina. Ručak. Odlazak do arapske četvrti i doživljaj islamske i arapske arhitekture. U večernjim satima predlažemo odličnu kinesku masažu. Večera, noćenje.

6. DAN XIAN – GLINENA ARMADA – SHANGHAI   doručak, večera, noćenje u vlaku

Doručak. Vožnja do jednog od naveličanstvenijih svjetskih arheoloških nalazišta u okolici Xian-a u kojem su pronađeni ratnici od terakote (ukupno 6000) u prirodnoj veličini, s namjenom da čuvaju svog cara i nakon njegove smrti. Povratak u Xian i ručak. Slijedi prijevoz do željezničke stanice i ukrcaj na vlak za Shanghai (smještaj u četverokrevetnim kabinama). Noćenje.

7. DAN SHANGHAI  doručak, večera, noćenje

Dolazak u Shangai u jutarnjim satima. Shanghai je važna kineska luka, smještena na sjevernoj obali rijeke Huang Pu Jiang. Vožnja do hotela i doručak. Odlazak u razgled grada, moderne četvrti i stare gradske jezgre u kojoj je očuvan prekrasni vrt Yu, iz vremena vladavine dinastije Ming. Zaustavljanje u znamenitoj kineskoj čajani Hu Xin Ting, razgled poslovnog centra „Bund“. U poslijepodnevnim satima predlažemo odlazak na krstarenje rijekom Huang-po tijekom kojeg ćete uživati u lijepim panoramama. Večera i noćenje.

8. DAN SHANGHAI – SUZHOU – SHANGHAI  doručak, večera, noćenje

Doručak. Vožnja do grada Suzhou kojeg nazivaju „Kineska Venecija“. Sozhou je grad lijepih kineskih vrtova, mostova i hramova. Posebnu pozornost ćemo namijeniti razgledu procesa izrade dragocjene kineske svile koju ćete moći i kupiti. Povratak u Shanghai. Večera i noćenje.

9. DAN SHANGHAI – ILI PO ŽELJI HANGZHOU  doručak, večera, noćenje

Doručak. Slobodan dan za kupovinu ili individualne aktivnosti. Predlažemo izlet u Hangzhou (doplata), grad kojeg je Marco Polo u 13 st. opisao kao jednog od najljepših gradova u svijetu. Idiličnu sliku daje mu Zapadno jezero kojeg okružuju brojni vrtovi, hramovi i paviljoni. Razgled budističkog hrama Lingyin. U poslijepodnevnim satima slijedi krstarenje Zapadnim jezerom i obilazak Pagode šest harmonija koja je izgrađena kako bi simbolično štitila od poplava rijeke Qiantang. Povratak u Shanghai u kasnim poslijepodnevnim satima. Večera i noćenje.

10. DAN SHANGHAI – EUROPSKA/AZIJSKA ZRAČNA LUKA – OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB  doručak, let

Doručak. Slobodno vrijeme do transfera u zračnu luku. Prijava na let do jedne od europskih/azijskih zračnih luka, nakon čega slijedi nastavak leta do dolazne zračne luke (Zagreb; Ljubljana, Venecija – uz mogućnost organiziranog transfera do Zagreba).

MOGUĆNOST PRODUŽETKA PROGRAMA – 3 DODATNA DANA U POKRAJINI GUILLIN

Informativna doplata: 2.990 kn  min. 8 putnika

10.DAN SHANGHAI – GUILLIN – BAJKOVITI KINESKI KRŠ  doručak, večera, noćenje

Nakon doručka, slijedi prijevoz u zračnu luku i let na jug Kine. Iako je ova zemlja najpoznatija zbog velikog gospodarskog rasta, saznati ćemo da Kina ima vrlo bogatu povijest i prekrasnu, raznoliku prirodu na koju su Kinezi jako ponosni. Još odavno, ovu su pokrajinu često posjećivali carevi i plemstvo zbog spektakularne prirode. Svaki prestižni kineski vrt je bio sačinjen od vapnenca ove najljepše kineske pokrajine. Dodatnu bajkovitu sliku daje joj rijeka Li, s koje se pružaju prekrasni pogledi na kineski krš i bujno tropsko zelenilo. Večera, noćenje.

11.DAN RIJEKA LI I BAJKOVITI KRŠ  doručak, ručak, noćenje

Nakon doručka ćemo otići u razgled ove prekrasne pokrajine. Dan ćemo provesti uz i na rijeci Li s koje ćemo imati priliku promatrati fantastičnu kinesku pokrajinu. Vožnja do sela Yangdi i ukrcaj na brod. Ploviti ćemo rijekom Li (18 km) i uživati u prirodi, sve do sela Xingping. Biti će prilike za fotografiranje. Vožnja s autobusom do mjesta Yangshuo, šetnja zapadnom ulicom i ručak. Noćenje.

12. DAN GUILLIN – PEKING – EUROPSKA/AZIJSKA ZRAČNA LUKA – OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB  doručak, let

Slobodno vrijeme do polaska transfera u zračnu luku. Prijava na let u Peking od kuda slijedi nastavak do jedne od europskih/azijskih zračnih luka. Po dolasku, slijedi nastavak leta do dolazne zračne luke (Zagreb odnosno Ljubljana, Venecija – uz mogućnost organiziranog transfera do Zagreba).

Bitne Napomene

 • Za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica
 • Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
 • Datumi putovanja:
  • 29.09., 26.10.* 2018.
  • 16.03., 27.04., 29.06. 2019.
 • Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: od 9.990 kn min. 20 putnika
  • Doplata za manji broj putnika (do 19 putnika):  2.080 kn**
  • * Prilikom rezervacije se plaća osnovna cijena aranžmana, doplata za najmanji broj putnika i takse (od 15.030 kn). Konačnu cijenu aranžmana objavljujemo u završnoj obavijesti prije putovanja, sukladno broju putnika.

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE : 

 • Prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi,
 • Prijevoz s vlakom na relaciji Peking – Xian – Shanghai i noćenje u četverokrevetnim kabinama, smještaj u hotelima 3/4*,
 • Obroke prema programu (6 polupansiona, 1 noćenje s doručkom, 1 ručak (ručak ili večere u lokalnim restoranima),
 • Prijevoze i razglede prema programu s uključenim ulaznicama,
 • Pratitelja putovanja na hrvatskom/slovenskom jeziku,
 • Troškove organizacije putovanja.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE : 

 • Pristojbe zračnih luka 2.960 kn (obavezna doplata prilikom prijave; podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte, a prema uvjetima aviokompanije koji vrijede za grupe),
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu 2.770 kn,
 • Vizu 280 kn(uključeno agencijsko posredovanje),
 • Fakultativne izlete (po želji, na licu mjesta): predstava kung fu 45 EUR, Opera u Pekingu 45 EUR, akrobatska predstava u Shanghaiu 45 EUR, krstarenje po rijeci Huang pu 40 EUR, cjelodnevni izlet u Hangzhou 115 EUR,
 • Dodatne usluge i obroke,
 • Sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“,
 • Napojnice za vodiče/vozače (obavezna doplata na licu mjesta) 50 EUR,
 • Putno zdravstveno osiguranje (preporučamo),
 • Povratni prijevoz do polazne/dolazne zračne luke
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na 01/7980-660 ili na mail [email protected]
 • MOGUĆNOST PRODUŽETKA PROGRAMA – 3 DODATNA DANA U POKRAJINI GUILLIN: informativna doplata: 2.990 kn , min. 8 putnika

POPUSTI:

 • Dijete do 12 god. na dodatnom krevetu u pratnji dvije odrasle osobe – 1.080 kn

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
 • Kreditne kartice: jednokratno ( American Express, Diners Club, Maestro, Visa, MasterCard, Discover)
 • Kreditne kartice: obročno ( Amex, Diners i Master ZABA na 12 rata )
 • U slučaju obročnog plaćanja, ukupna cijena aranžmana se uvećava za 5%
 • Plaćanje putem web shopa PopustPlus ( zatražiti link za plaćanje prilikom prijave ) – American Express i Diners Club karticama, Master Card i Visa karticama Zagrebačke banke do 6 rata, Ostalim karticama jednokratno

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji. 

Šifra : 10D 001 KKB

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!