Kolumbija – zemlja kave, prirodnih ljepota i Escobara: 12 dana

Već od 13.780
12 dana Avion Zagreb Hoteli 3*/4* Već od 13.780 Kn  Prijavi se!

Zrakoplovne pristojbe uključene!

PROGRAM PUTOVANJA

Kolumbija je zemlja otvorenih i toplih ljudi, plesa i zabave, prekrasne prirode i džungle, bijelih plaža, Karipskog mora i zanimljivih gradova kolonialne arhitekture. Kušajte jednu od najboljih kava na svijetu i uživajte u okusu tropskog voća. Prepustite se čarima zemlje koja još uvijek nije dovoljno istražena. Mnogi su je nazvali “druga Kuba” ili “nova turistička destinacija”. Ona je zemlja koja će vas očarati na svakom koraku.

1. DAN OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB – EUROPSKA ZRAČNA LUKA – BOGOTÁ  let, noćenje

LET U GLAVNI KOLUMBIJSKI GRAD
Sastanak putnika u zračnoj luci (Zagreb; Ljubljana, Venecija – uz mogućnost organiziranog transfera do zračne luke) i prijava na let preko europske zračne luke u Bogotú, živahnu prijestolnicu Kolumbije. Pristanak i vožnja u hotel. Noćenje.

2. DAN BOGOTÁ  doručak, noćenje

ZLATO, ZLATO I JOŠ VIŠE ZLATA
Doručak. Bogotá je grad u kojem živi skoro 10 milijuna stanovnika i predstavlja središte svih događanja u državi. Tipičan je latino-američki grad, smješten na 2.650 m. Šetnja najstarijim područjem grada Candelaria, na kojem se nalazi katedrala, predsjednička palača i trg Bolivar. Odlazak u razgled jedinstvenog Muzeja zlata kojeg su ponovno otvorili 2008 godine. U njemu je sačuvano više od 6.500 zlatnih i keramičkih artefakata. Kolumbija je zemlja koja tradicionalno poštuje zlato i predmete od plemenite kovine, a tijekom prošlosti su vjerovali da je zlato sveta stvar. U Muzeju je izložena najveća i najvažnija svjetska zbirka predmeta od plemenitih kovina. Šetnja do šarolike tržnice Palequenao s raznolikim voćem i povrćem te tradicionalnim kolumbijskim jelima. Za kraj dana, slijedi uspon na obližnji vrh Monserrate (na 3.100 m n.v.) i uživanje u prekrasnom pogledu na grad. Noćenje.

3. DAN BOGOTÁ – ZIPAQUIRA – VILLA DE LEYVA – BOGOTÁ  doručak, ručak, večera

NAJLJEPŠI KOLONIJALNI GRAD I PODZEMNA KATEDRALA
Doručak. Vožnja do mjesta Zipaquira i razgled neobične i veličanstvene katedrale, izgrađene u rovovima rudnika soli, otprilike 200 m ispod zemlje. Ova, kako kažu »solna katedrala«, nedjeljama primi i do 3000 vjernika. Predstavlja jedno od najvažnijih ostvarenja kolumbijske arhitekture, čime je zaslužila naziv »dragulj kolumbijske arhitekture«. Nastavak vožnje u Villa De Leyva, jedan od najljepših kolonijalnih gradova u Kolumbiji i u Južnoj Americi. Šetnja popločenim ulicama, među slikovitim bijelim kućicama iz 16 stoljeća. Trg ovog grada predstavlja jedan od najvećih južnoameričkih trgova. Povratak u Bogotu. Noćenje.

4. DAN BOGOTÁ – SALENTO  doručak, noćenje

IZNENAĐUJUĆA IGRA PRIRODE 
Doručak. Jutarnji let u Pereiro, grad u središtu regije Cafetare odnosno područja brojnih plantaža kava, koje su smještene u jedinstvenoj prirodi nacionalnog parka Los Nevadas. Vožnja u dolinu Cocora i šetnja lijepom prirodom u kojoj ćemo imati priliku vidjeti papagaje i nacionalni simbol – kolumbijske voštane palme. Nastavak vožnje u Salento, grad prekrasne arhitekture i jedan od najposjećenijih gradova ove regije. Smještaj u hotel, noćenje.

5. DAN PLANTAŽA KAVE – MANILEZ  doručak, noćenje

OMAMLJUJUĆI MIRIS KAVE
Doručak. Kolumbija je treći proizvođač kave u svijetu i to vrlo kvalitetne. Plantaže se nalaze u središtu Anda, gdje prevladava konstantno vlažno i toplo podneblje. Ova vrlo popularna kava u svijetu, sadrži sve što je potrebno za jednu kvalitetnu kavu: bogatstvo okusa i uravnoteženu aromu. Obilazak plantaže gdje ćemo dobiti uvid na koji način se proizvodi napitak koji je osvojio cijeli svijet. Vožnja u hotel. Noćenje.

6. DAN PEREIRA – GUATAPE – MEDELIN  doručak, noćenje

Doručak. Prijevoz do zračne luke i let u Medelin, grad koji je nekoć bio vrlo opasan iz razloga što je u njemu poslovao zloglasni kralj droge Pablo Escobar. Svojevremeno je Escobar kolumbijskoj vladi predlagao da će platiti cijeli javni dug države ukoliko ga oslobode svih optužbi. U špiljama je sakrio milijarde dolara, a višak novaca je preusmjerio za kupovinu stanova, za pomoć školama, sportskim klubovima i siromašnim obiteljima. Time se uspješno branio, no međutim, nakon 30 godina njegova djelovanja, ustrijelili su ga kolumbijski vojnici prilikom pokušaja bijega. Slijedi vožnja u obližnji Guetape, popularno odredište lokalnog stanovništva. Zaustaviti ćemo se kod 200 m visokog granitnog monolita El Pernol, na koji ćemo se i popeti kako bismo bili nagrađeni s prekrasnim pogledom. Spust do jezera i vožnja s brodom. Slobodno vrijeme za ručak. Povratak u Medelin, danas najnaprednije područje Kolumbije. Šetnja do trga Botero, Berrio i parka Sv. Antonija. Noćenje.

7. DAN MEDELIN – CARTAGENA  doručak, noćenje

KOLONIJALNI GRAD UZ KARIPSKO MORE 
Doručak. Vožnja u zračnu luku i let u Cartagenu, slikoviti kolonijalni grad uz Karipsko more, koje se danas nalazi na popisu UNESCO-ve kulturne baštine. U 16 st je predstavljao važnu luku, veličanstvenih zidina i zgrada. Prelijepi stari grad s uskim ulicama, spokojnim trgovima i palačama, podsjeća na vrijeme kada je Cartagena bila polazna točka za osvajanje novog svijeta i luka za otpremu zaplijenjenog blaga. Šetnja starom gradskom jezgrom koju sa svih strana okružuje Karipsko more. Noćenje.

8. DAN CARTAGENA doručak, noćenje

U OKRUŽENJU VELIČANSTVENIH ZIDINA
Doručak. Slobodno vrijeme u Cartageni za samostalne razglede. Izgubite se među slikovite ulice ili potražite osvježenje u moru. Uz doplatu, mogućnost odlaska na otok Rossario i vrijeme za kupanje i ronjenje. Noćenje.

9. DAN CARTAGENA – SANTA MARTA  doručak, noćenje

SIMON BOLIVAR, OSLOBODITELJ LATINSKE AMERIKE
Doručak. Vožnja u Santa Martu, slikovitu kolumbijsku i vrlo popularno ljetno odredište. Najstariji kolumbijski grad odnosno romantična Santa Marta, smjestila se među gorjem Sierra Nevada de Santa Marta i okružila prekrasnim plažama. Zaustavljanje na seoskom imanju Quinta San Pedro, u vlasništvu osloboditelja latinske Amerike, Simona Bolivara. Kraći razgled Santa Marte i katedrale koja predstavlja najstariju kolumbijsku crkvu. Smještaj i noćenje.

10. DAN SANTA MARTA – NACIONALNI PARK TAYRONA  doručak, noćenje

NACIONALNI PARK TAYRONA
Doručak. Nacionalni park Tayrona je zaštićeno područje, smješteno uz sjevernu karipsku obalu. Jedan je od najposjećenijih parkova i vrlo popularno odredište zbog bujne tropske vegetacije i prekrasne prirode. Kraći trekking i slobodno vrijeme za kupanje. Povratak u hotel. Noćenje.

11. DAN SANTA MARTA – BOGOTÁ – EUROPSKA ZRAČNA LUKA  doručak, let Doručak.

Slobodno vrijeme do prijevoza u zračnu luku. Prijava na let do jedne od europskih zračnih luka.

12. DAN EUROPSKA ZRAČNA LUKA – OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB 

Po dolasku u europsku zračnu luku, slijedi nastavak leta do dolazne zračne luke (Zagreb; Ljubljana, Venecija – uz mogućnost organiziranog transfera do Zagreba).

Bitne Napomene

 • Za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica
 • Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
 • Datumi putovanja:
  • 29.11. 2018.;
  • 22.02., 29.03., 21.06., 31.07., 23.10., 19.11. 2019.
 • Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: od 13.780 kn*  min. 25 putnika
  • Doplata za manji broj putnika (do 19 putnika): 1.690 kn*

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE : 

 • Prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi,
 • Pristojbe zračne luke
 • Smještaj u hotelima 3/4* na bazi noćenja s doručkom,
 • Autobusne prijevoze i razglede prema programu,
 • Pratitelja putovanja na hrvatskom/slovenskom jeziku,
 • Troškove organizacije putovanja.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE : 

 • Doplatu za jednokrevetnu sobu 3.730 kn,
 • Fakultativne izlete,
 • Dodatne usluge i obroke,
 • Sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“,
 • Napojnice za vodiče/vozače (obavezna doplata na licu mjesta) 40 EUR,
 • Izlazne pristojbe cca 30 USD,
 • Putno zdravstveno osiguranje (preporučamo),
 • Povratni prijevoz do polazne/dolazne zračne luke
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na 01/7980-660 ili na mail [email protected]

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
 • Kreditne kartice: jednokratno ( American Express, Diners Club, Maestro, Visa, MasterCard, Discover)
 • Kreditne kartice: obročno ( Amex, Diners i Master ZABA na 12 rata )
 • U slučaju obročnog plaćanja, ukupna cijena aranžmana se uvećava za 5%
 • Plaćanje putem web shopa PopustPlus ( zatražiti link za plaćanje prilikom prijave ) – American Express i Diners Club karticama, Master Card i Visa karticama Zagrebačke banke do 6 rata, Ostalim karticama jednokratno

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji. 

Šifra : 001

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!