Kostarika & Panama: 10 dana

Već od 18.400
10 dana Avion Zagreb Hoteli 3*/ 4* Već od 18.400 Kn  Prijavi se!

Zrakoplovne pristojbe uključene!

PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB–EUROPSKA ZRAČNA LUKA – PANAMA CITY  let, noćenje

LET U GLAVNI GRAD PANAME
Sastanak putnika u zračnoj luci (Zagreb; Ljubljana, Venecija – uz mogućnost organiziranog transfera do zračne luke). Prijava na let preko europske zračne luke u Panama City, glavni i najveći grad Paname. Po pristanku, slijedi prijevoz do hotela i kraći panoramski razgled gradskih znamenitosti. Smještaj u hotel. Noćenje.

2.DAN PANAMA CITY–PANAMSKI KANAL  doručak, noćenje

ARHITEKTONSKO ČUDO KOJE SPAJA ATLANTSKI I TIHI OCEAN
Doručak. Razgled grada ćemo započeti u starom dijelu Casco Antiquo koji se nalazi na popisu UNESCO-ve kulturne baštine zbog izvanredne arhitekture. Odlazak do arhitektonskog čuda, Panamskog kanala koji povezuje Atlantski i Tihi ocean. Dug je 64,8 km. Konstrukcija kanala je predstavljala jedan od najvećih i najtežih inžinjerskih projekata ikada. Prvi pokušaj konstruiranja kanala započeo je 1880. godine pod francuskim vodstvom, ali projekt su uspješno završile Sjedinjene Američke Države početkom 1990-ih. Povratak u Panama City. Noćenje.

3.DAN PANAMA CITY–KOSTARIKA–LA FORTUNA/ ARENAL  doručak, let, večera, noćenje

POZADINA VULKANA ARENAL
Doručak. Prijevoz do zračne luke i prijava na let u susjednu državu – Kostariku, zemlju prekrasne prirode. Po dolasku, prijevoz do gradića La Fortuna u čijoj se blizini nalazi aktivni vulkan Arenal sa svojim čarobnim prirodnim izvorima. Smještaj u spa hotelu, okruženom tropskom šumom i s pogledom na vulkan i egzotični tropski vrt. Odlazak na kraći trekking u prašumu u sklopu hotelskog kompleksa. Očekuju vas nevjerojatni prizori. U večernjim satima ćemo posjetiti luksuzne toplice Baldi i uživati u bazenima i u pogledu na tropski vrt. Večera u toplicama, povratak u hotel. Noćenje.

4.DAN LA FORTUNA/ARENAL–MONTEVERDE  doručak, noćenje

POZADINA VULKANA ARENAL
Doručak. Mogućnost odlaska do životinjske farme (poseban doživljaj za obitelji), kraćeg trekkinga kroz prašumu, obilaska nacionalnog parka Arenal ili slapova La Fortuna. Oproštaj od La Fortune u ranim poslijepodnevnim satima i vožnja u Monteverde, pokraj slikovitog jezera Arenal i nevjerojatnog vulkana koji caruje iznad njega. Nacionalni park Monteverde je prirodni rezervat poznat i kao oblačna šuma „cloud forrest” koja je bujnija i hladnija u odnosu na ostale šume. Čuvaju jedno od biološki najintenzivnijih staništa na svijetu! Nakon smještaja, očekuje nas večernja avantura odnosno noćna šetnja parkom. Imati ćemo priliku promatrati životinje koje su aktivne samo noću (razni insekti, žabe, sisavci) i dobiti drugačiji uvid u život u tropskoj šumi. Povratak u hotel. Noćenje.

5.DAN MONTEVERDE  doručak, noćenje

PRIRODA, VISEĆI MOSTOVI I ZIPLINE
Doručak. Rezervat Monteverde je jedno od najpopularnijih odredišta Kostarike. Ponovno ćemo otići u park i uživati u njegovim ljepotama. Očekuju nas isprepletene staze, viseći mostovi u krošnjama drveća, brojne rijeke, slapovi i bogati biljni i životinjski svijet. Našu avanturu ćemo nastaviti u adrenalinskom parku, uz mogućnost odlaska na zip line (doplata). Povratak u hotel. Noćenje.

6.DAN MONTEVERDE–MANUEL ANTONIO  doručak, noćenje

OMAMLJUJUĆI MIRIS KAVE
Doručak. Odlazak na plantažu kave gdje ćemo imati priliku upoznati cijeli proces proizvodnje kave, od usjeva do pripreme. Kostarika je inače zemlja u kojoj se proizvodi najkvalitetnija kava – 100% arabica. Saznati ćete puno toga o zlatnom zrnu, kako nazivaju zrno kave koje potječe s Kostarike i uživati u jakom i ukusnom okusu ovog napitka. Vožnja do pacifičke obale i usputno zaustavljanje u mjestu Jaco koje je prije svega poznato po broju krokodila koji borave na ovom području. Nastavak do sljedećeg nacionalnog parka – Manuel Antonio. Smještaj i prvi skok u toplo more! Noćenje.

7.DAN MANUEL ANTONIO  doručak, noćenje

NAJMANJI PRIRODNI REZERVAT
Doručak. Manul Antonio je najmanji prirodni rezervat u državi, a usprkos tome, jedan od najposjećenijih. Prostrana prašuma se proteže sve do idilične pacifičke obale s bijelim, pješčanim plažama. Po želji, uživanje u parku, šetnja dugom, pješčanom plažom ili trekking u nacionalnom parku. Noćenje.

8.DAN MANUEL ANTONIO–SAN JOSE  doručak, noćenje

GLAVNI GRAD KOSTARIKE
Doručak. Vožnja u San José, glavni grad Kostarike. Grad je ustanovljen u 18 stoljeću, a sačuvane su brojne, zanimljive zgrade. Posjetite brojne muzeje, od kojih je najzanimljiviji Muzej prekolumbijske povijesti u kojem se čuvaju predmeti od zlata i srebra. Predlažemo obilazak šarolike tržnice i gradskog parka. Mogućnost odlaska na večeru i tradicionalnu predstavu (doplata). Noćenje.

9. DAN SAN JOSE–EUROPSKA ZRAČNA LUKA  doručak, let

Doručak. Slobodno vrijeme do transfera u zračnu luku. Prijava na let do jedne od europskih zračnih luka.

10. DAN EUROPSKA ZRAČNA LUKA–OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB  let

Po dolasku u europsku zračnu luku, slijedi nastavak leta do dolazne zračne luke (Zagreb; Ljubljana, Venecija – uz mogućnost organiziranog transfera do Zagreba).

Bitne Napomene

 • Za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica
 • Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
 • Datumi putovanja:
  • 22.11, 12.12.2018;
  • 02.02., 29.03., 27.04., 26.10., 20.11., 13.12. 2019.
 • Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: od 18.400 kn*  min. 20 putnika
  • Doplata za manji broj putnika (do 19 putnika): 1.080 kn* 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE : 

 • Prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi,
 • Pristojbe zračne luke
 • Smještaj u hotelima 3/4* na bazi 7 noćenja s doručkom,
 • Prijevoze i razglede prema programu s uključenim ulaznicama,
 • Usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku,
 • Pratitelja putovanja na hrvatskom/slovenskom jeziku,
 • Troškove organizacije putovanja.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE : 

 • Doplatu za jednokrevetnu sobu 2.300 kn,
 • Fakultativne izlete (po želji, na licu mjesta),
 • Dodatne usluge i obroke,
 • Sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“,
 • Napojnice za vodiče/vozače (obavezna doplata na licu mjesta) 35 EUR,
 • Putno zdravstveno osiguranje (preporučamo),
 • Povratni prijevoz do polazne/dolazne zračne luke
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na 01/7980-660 ili na mail [email protected]

POPUSTI:

 • Dijete do 12 god. na dodatnom krevetu u pratnji dvije odrasle osobe – 10 % popusta,
 • Treća osoba u trokrevetnoj sobi odnosno dvokrevetnoj sobi s dva dodatna kreveta 620 kn.

Važne informacije:

 • Prilikom rezervacije se plaća osnovna cijena aranžmana, doplata za najmanji broj putnika i takse. Konačnu cijenu aranžmana objavljujemo u završnoj obavijesti prije putovanja, sukladno broju putnika.

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
 • Kreditne kartice: jednokratno ( American Express, Diners Club, Maestro, Visa, MasterCard, Discover)
 • Kreditne kartice: obročno ( Amex, Diners i Master ZABA na 12 rata )
 • U slučaju obročnog plaćanja, ukupna cijena aranžmana se uvećava za 5%
 • Plaćanje putem web shopa PopustPlus ( zatražiti link za plaćanje prilikom prijave ) – American Express i Diners Club karticama, Master Card i Visa karticama Zagrebačke banke do 6 rata, Ostalim karticama jednokratno

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji. 

Šifra: 001

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!