Kuba: Cuba Libre i odmor u Varaderu: 9 dana

Top ponuda Već od 11.170
9 dana Avion Zagreb Hotel 3*/ 4* Već od 11.170 Kn  Prijavi se!

PROGRAM PUTOVANJA

Kuba je kraljica Karipskog mora! U ovoj zemlji salse, cigara i bijelog ruma, vrijeme kao da je stalo. Starim ćemo se američkim limuzinama odvesti kroz nasa¬de šećerne trske i polja duhana i doživjeti prekrasni arhipelag bogate kulture, šarolike povijesti i koloni¬jalne arhitekture. Otkrijmo rajske pješčane plaže uz tirkizno more i prepustimo se živahnim ritmovima kubanske glazbe na ulicama Havane.

1. DAN OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB – EUROPSKA ZRAČNA LUKA – HAVANA  let, noćenje

LET U PRIJESTOLNICU KUBE 
Sastanak putnika u zračnoj luci (Zagreb; Venecija – uz mogućnost prijevoza do zračne luke) i prijava na let preko jedne od europskih zračnih luka u Havanu. Po dolasku, prijevoz do hotela, smještaj. Vrijeme je za salsu! Noćenje.

2. DAN HAVANA  doručak, ručak, noćenje

BAR ERNESTA HEMINGWAYA 
Doručak. Razgled Havane, glavnog grada Kube, ćemo započeti kod zidina de El Morro. Pravu sliku Kube ćemo doživjeti u staroj gradskoj jezgri prepunoj lijepih, kolonijalnih zgrada. Razgled znamenitosti kao što su: katedrala San Cristobal, Trg revolucije, predsjednička palača, Centralni park, Capitol i sveučilište. Obilazak Muzeja ruma, najljepše barokne kubanske palače – Los Capitanes Generales i bara La Bodeguita del Medio u kojem poslužuju osvježavajući koktel Mojito. U večernjim satima predlažemo odlazak na popularni cabaret show Tropicana. Povratak u hotel, noćenje.

3. DAN HAVANA – PINAR DEL RIO – VINALES – HAVANA  doručak, ručak, noćenje

KUBANSKE CIGARE 
Doručak. Vožnja prema dolini Vinales, koja je zbog tradicije proizvodnje duhana i jedinstvenog krajolika zaštićena od strane UNESCO-a. Predstavlja najljepše prirodno područje Kube. U regiji Pinar del Rio se proizvodi najbolji duhan, a imati ćete priliku vidjeti i mnoge plantaže na kojima se koriste tradicionalne tehnike uzgoja. Nakon ručka, razgled prapovijesnog murala dužine 180 m kojeg je 1961 godine na stijenama Sierra del Vinales naslikao Diego Riviera. Nedaleko od Vinalesa se nalazi podzemna špilja. Nakon razgleda, slijedi povratak u Havanu u večernjim satima. Noćenje.

4. DAN HAVANA – COJIMAR – FARMA KROKODILA-CIENGUEGOS  doručak, ručak, noćenje

STARAC I MORE I FARMA KROKODILA 
Doručak. Vožnja do ribarskog gradića Cojimar, popularne luke opisane u romanu „Starac i More“ poznatog E. Hemingway-a. Nakon razgleda, odlazak do njegove vile Finca u gradiću San Francisco de Paula, koja je danas preuređena u muzej. Ručak. Slijedi vožnja na jug Kube, prema »Zaljevu svinja«. Po dolasku na poluotok Zapata, nastaviti ćemo do Guame. Obilazak farme krokodila. Nastavak vožnje do gradića Villa Guama, muzeja na otvorenom koji prikazuje život prvotnih kubanskih stanovnika – naroda Tainos. Vožnja s brodom do sela koji je izgrađen na 12 otočića s 32 kipa Tainos naroda, u prirodnoj veličini. Ručak. Slijedi vožnja do gradića Cienfuegos na obali Karipskog mora. Nazivaju ga „biser juga“, njegove zgrade su nevjerojatne, kao i botanički vrt. Smještaj u hotel, noćenje.

5. DAN CIENFUEGOS – TRINIDAD – CIENFUEGOS  doručak, ručak, noćenje

KOLONIALNI TRINIDAD 
Doručak. Razgled Cienfuegosa. Putovanje po Kubi ćemo nastaviti s obilaskom kolonialnog gradića Trinidad, koji se od 1988 godine nalazi na popisu UNESCO-ve kulturne baštine. Šetnja do Plaze Mayor, razgled crkve sv. Ane i Muzeja Romantico. Obilazak znamenitog bara Chanchanchara i kušanje istoimenog pića. Nakon ugodne šetnje ulicama baroknog Trinidada, slijedi povratak u Cienfuegos. Večera i noćenje.

6. DAN CIENFUEGOS – SANTA CLARA – VARADERO  doručak, ručak, noćenje

CHE GUEVARA 
Doručak. Vožnja prema Varaderu. Usputno zaustavljanje u živahnom gradiću Santa Clara. Šetnja do Parka Vidal i Muzeja revolucije, gdje se nalazi i mauzolej poznatog revolucionara Che Guevare. Dolazak u Varadero u poslijepodnevnim satima i smještaj u hotelu na bazi all inclusive usluge.

7. DAN VARADERO  all inclusive

ODMOR NA RAJSKIM PLAŽAMA
Usluga all inclusive. Odmor i uživanje na jednoj od najpopularnijih kubanskih plaža. Očekuje vas bijeli pijesak i prekrasne uvale. U okolici se nalaze golf igrališta, brojni hoteli i restorani. Uz doplatu, mogućnost odlaska na izlet s brodom, na ronjenje, golf.

8. DAN VARADERO – HAVANA – EUROPSKA ZRAČNA LUKA  doručak, let

POSLJEDNJI KOKTEL CUBA LIBRE 
Doručak. Slobodno vrijeme do polaska transfera u zračnu luku Havane. Prijava na let do jedne od europskih zračnih luka.

9. DAN EUROPSKA ZRAČNA LUKA – OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB 

Po dolasku u europsku zračnu luku, slijedi nastavak leta do dolazne zračne luke (Zagreb; Venecija – mogućnost organiziranog prijevoza do Zagreba).

Bitne Napomene

 • Za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica
 • VIZA: potrebna
 • Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
 • Garantirani polazak: 25.10.2018.
 • Datumi putovanja:
  • 29.12 2018;
  • 02.02., 29.03., 27.04., 20.06., 18.07., 26.10., 27.12.2019.
 • Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: od 11.790 kn*  min. 25 putnika
 • Posebna cijena za polaske 25.10.2018, 27.4., 18.7. & 26.10.2019 (vrijedi do 31.08. odnosno do popune kapaciteta) 11.170 kn
  • Doplata za manji broj putnika (do 24 putnika): 1.080* kn 
  • Prilikom rezervacije se plaća osnovna cijena aranžmana, doplata za najmanji broj putnika i takse. Konačnu cijenu aranžmana objavljujemo u završnoj obavijesti prije putovanja, sukladno broju putnika.

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE : 

 • Prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi, smještaj u hotelu 3* u Havani i Cienfuegosu,
 • Smještaj u hotelu 4* u Varaderu, obroke prema programu (polupansioni u Havani i Cienfuegosu, all inclusive u Varaderu),
 • Prijevoze i razglede prema programu s uključenim ulaznicama,
 • Usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku,
 • Pratitelja putovanja na hrvatskom/slovenskom jeziku,
 • Troškove organizacije putovanja.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE : 

 • Pristojbe zračnih luka 3.290 kn (obavezna doplata prilikom prijave; podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte, a prema uvjetima aviokompanije koji vrijede za grupe),
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu 1.610 kn,
 • Vizu/turističku kartu 450 kn (uključeno agencijsko posredovanje),
 • Fakultativne izlete: Tropicana Cabare show 100 EUR,
 • Dodatne usluge i obroke,
 • Sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“,
 • Napojnice za vodiče/vozače (obavezna doplata na licu mjesta) 35 EUR,
 • Putno zdravstveno osiguranje (preporučamo),
 • Povratni prijevoz do polazne/dolazne zračne luke
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na 01/7980-660 ili na mail [email protected]

PRODUŽITE SVOJ ODMOR U VARADERU! Detalje potražite na prodajnom mjestu.

Cijena dodatnog noćanja na bazi all inclusive usluge: 580 kn po osobi u dvokrevetnoj sobi, transfer od hotela do zračne luke Havana 350 kn.

POPUSTI:

 • Dijete do 12. god u pratnji dvije odrasle osobe 12%,
 • Treća odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi s dodatnim krevetom 620 kn

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
 • Kreditne kartice: jednokratno ( American Express, Diners Club, Maestro, Visa, MasterCard, Discover)
 • Kreditne kartice: obročno ( Amex, Diners i Master ZABA na 12 rata )
 • U slučaju obročnog plaćanja, ukupna cijena aranžmana se uvećava za 5%
 • Plaćanje putem web shopa PopustPlus ( zatražiti link za plaćanje prilikom prijave ) – American Express i Diners Club karticama, Master Card i Visa karticama Zagrebačke banke do 6 rata, Ostalim karticama jednokratno

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji. 

Šifra : 001

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!