Kuba & Meksiko: 14 dana

Već od 12.490
14 dana Avion Zagreb Hoteli 4* Već od 12.490 Kn  Prijavi se!

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN ZAGREB/EUROPA – MEXICO CITY 

Sastanak putnika u zračnoj luci Pleso ili u jednoj od europskih zrakoplovnih luka. U slučaju polaska iz europske zračne luke, organizirani  prijevoz iz Zagreba. Let za Mexico City. Slijetanje predviđeno u večernjim satima, obavljanje carinskih formalnosti, doček mjesnog agenta, te slijedi transfer do hotela u centru grada. Prijava i  smještaj u hotel. Odlazak na zajedničku večeru. Noćenje.

2. DAN MEXICO CITY
Nakon doručka, predlažemo odlazak u razgled glavnog grada Meksika. Razgledavanje starog povijesnog centra i trga Zocalo, Katedrale, Nacionalnog antropološkog muzeja u kojem se nalaze zbirke stare indijanske kulture i Predsjedničke palače sa muralima Diega Riviere. Poslijepodne slijedi razgled Templo Mayor – ruševine grada Azteka i posjet „Plutajućim poljima cvijeća„ u Xochimilcu, gdje ćemo imati priliku tijekom vožnje brodom vidjeti kako su Azteci organizirali svoju poljoprivredu. Na brodu će biti organiziran tradicionalni meksički ručak. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. DAN MEXICO CITY
Nakon doručka, predlažemo obilazak grada Teotihuacan. U gradu možete vidjeti ostatke hrama La Ciudadela Quetzalcoatl, piramida Sunca i Mjeseca te Avenijom smrti kojom su Azteki vodili zatvorenike te ih žrtvovali božanstvu. U sklopu izleta moći ćete degustirati teqilu koja se proizvodi od lokalnih kaktusa. Nakon lokalnog ručka  posjet najvećem svetišu u  Americi – Bazilici Gospe od Guadalupe. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. DAN MEXICO CITY
Nakon doručka, predlažemo odlazak do poznate plave kuće (Casa Azul) slikarice Fride Kahlo gdje ćemo doživjeti eksploziju  živih boja njenih znamenitih djela. Frida Kahlo, supruga Diega Riviere pripada nadrealističkim slikarima, a njena izrazita opsjednutost ženskom tematikom svrstala ju je među kultne osobnosti feminizma. U poslijepodnevnim satima slijedi odlazak u Taxco, grad u kojem se nalazi najveći rudnik srebra u Meksiku. Prošetati ćemo ulicama koje vijugaju među kolonijalnim palačama. Slobodno  vrijeme za vlastite programe i kupovinu srebra. Povratak u Mexico City. Noćenje.

5. DAN MEXICO CITY – CANCUN
Nakon doručka, slijedi transfer do zračne luke. Prijava na let za Cancun. Po dolasku, slijedi organizirani transfer do hotela koji je smješten na samoj plaži. Slobodno vrijeme, zajednički odlazak u club ” Coco Bongo” koji je poznat po svojim tematskim zabavama. Noćenje.

6. DAN CANCUN
Nakon doručka, slobodno vrijeme za uživanje u rajskim plažama . Preporučujemo da se okušate u vodenim sportovima. Noćenje.

7.DAN CANCUN

Nakon doručka, predlažemo odlazak do najpoznatijeg arheološkog parka Maja – Chichen Itza. Razgledavanje brojnih znamenitosti: piramide El Castillo koja je posvećena Kukulkanu, mayanskom bogu vjetra i uragana, najvećeg igrališta, svetog zdenca i astronomskog opservatorija. Povratak u Cancun u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

8. DAN CANCUN

Nakon doručka, predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet u ” Tulum i Coba”. Pripremite se za ekspediciju kroz carstvo Maya. Ova dva grada se u potpunosti razlikiju, Tulum je grad na visokim stijenama koji ima predivni pogled na Karipsko more, dok Coba je grad koji se nalazi u džungli, imati ćete priliku popesti se na piramidu sa lijepim panoramski pogledom. Nakon lokalnog ručka, slijedi odlazak do “Cenote”  koja je Mayama služila kao rezervoar pitke vode ( mogućnost kupanja) . Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

9. DAN CANCUN – HAVANA

Nakon doručka, slijedi transfer do zračne luke. Prijava na let za Havanu. Po dolasku slijedi transfer do hotela. Prijava i smještaj. Slobodno vrijeme. Predlažemo odlazak u neki od brojnih barova sa plesom i živom kubanskom glazbom. Noćenje.

10. DAN HAVANA
Nakon doručka, predlažemo vožnju simpatičnim Coco taxi-jima do Trga Revolucije gdje se nalazi poznati mural sa likom Che Guevare. Potom, odlazak autobusom do tvornice ruma gdje možete saznati sve o postupku proizvodnje ovog nacionalnog kubanskog pića. U nastavku razgled znamenitosti stare i nove Havane (Plaza de Armas, Plaza de la Catedral, Plaza Vieja, El Capitolio…).… šetnja kroz kolonijalni dio Havane (proglašen svjetskim kulturnim spomenikom od strane UNESCO-a) gdje se mogu vidjeti brojne tvrđave, palače i spomenici… Ručak u popularnom restoranu. Nastavak razgleda grada. Povratak u hotel. Navečer, predlažemo odlazak u Cabaret Tropicana u kojem mnoštvo plesača u spektakularnom showu dočarava bogatstvo kubanske glazbe i plesa. Noćenje.

11. DAN HAVANA
Nakon doručka, predlažemo odlazak na izlet u Pinar del Rio – najzapadaniju kubansku regiju, poznatu po uzgoju duhana. Po dolasku, posjet tvornici cigara, gdje ćete se moći upoznati sa postupkom izrade ovog karakterističnog kubanskog proizvoda (ukoliko je tvornica zatvorena odlazak na farmu duhana). Mogućnost kupnje. Nastavak vožnje za Vinales. Po dolasku, kraći razgled grada. Potom, odlazak na vidikovac “Los Jazmines” odakle se pruža nezaboravan pogled na dolinu. Slijedi odlazak do Prehistorijskog murala naslikanog na stijeni. Slobodno vrijeme za fotografiranje. Slijedi posjet Indijanskoj špilji unutar koje teče rječica. Ručak u obližnjem restoranu i potom povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

12. DAN HAVANA
Doručak u hotelu. Predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet na Cayo Largo. Otok je smješten na sjevernozapadnom dijelu Kube, te njegove rajske plaže su ujedno i najljepše na Kubi. Za one koji ostaju u Havani uživanje u čarima koje pruža grad. Havana nudi šarenilo i raznolikost suvenira na tržnicama, plesno raspoloženje u gotovo svakom bistrou s lokalnim izvođačima vrućih ritmova salse, mamba, rumbe.  Noćenje.

13.DAN HAVANA

Nakon doručka, slobodno vrijeme za vlastito otkrivanje Havane i uživanje u jedinstvenom ugođaju što ga ovaj grad pruža. U poslijepodnevnim satima slijedi transfer do zračne luke. Prijava na let za Europu. Noćni let.

14. EUROPA – ZAGREB

Dolazak u Zagreb je predviđen u poslijepodnevnim satima.

Bitne Napomene

 • Za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica
 • Minimalan broj putnika: 10
 • Rok prijave: Do 7 dana prije puta
 • Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
 • Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE

 • Avionske karte Zagreb/Europa – Mexico City, Havana – Europa/Zagreb
 • Unutarnji let Mexico City – Cancun – Havana
 • Smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4* sa doručkom u Mexico cityu i Cancunu
 • Smještaj u dvokrevetnoj sobi u hotelu sa 3/4* sa doručkom u Havani
 • Transferi na destinaciji od/do hotela sa aerodroma
 • Pratitelj iz Zagreba na hrvatskom jeziku
 • Sve razglede prema programu
 • Jamčevno osiguranje, troškove organizacije i realizaciju putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Ulaznice za pojedine objekte
 • Vlastite troškove
 • Avio takse 3.290 kn ( podložne promjenama) – OBAVEZNA DOPLATA
 • Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi  3.250 kn
 • Vizu za Kubu ( mogućnost posredovanja agencije) – 60 eura
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na 01/7980-668 ili na mail [email protected]

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
 • Kreditne kartice: jednokratno ( American Express, Diners Club, Maestro, Visa, MasterCard, Discover)
 • Kreditne kartice: obročno ( Amex, Diners i Master ZABA na 12 rata )
 • U slučaju obročnog plaćanja, ukupna cijena aranžmana se uvećava za 5%
 • Plaćanje putem web shopa PopustPlus ( zatražiti link za plaćanje prilikom prijave ) – American Express i Diners Club karticama, Master Card i Visa karticama Zagrebačke banke do 6 rata, Ostalim karticama jednokratno

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji. 

Šifra: 14D 012 KMX

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!