Kuba & Meksiko: 16 dana

Top ponuda Već od 12.890
16 dana Avion Zagreb Hoteli 3*/ 4* Već od 12.890 Kn  Prijavi se!

Garantirani polazak!

PROGRAM PUTOVANJA

Vrijednost više: odlazak na Kongres Hominis 2018 u Havani

1. DAN (16.11.) ZAGREB – ISTANBUL – HAVANASastanak putnika u zračnoj luci Zagreb . Polijetanje za Istanbul u 09:10 h. Slijetanje predviđeno u 13:05 h u Istanbulu. Po dolasku organizirani transfer do centralnog dijela Istanbula. Slijedi poludnevni razgled grada. Slobodno vrijeme na bazaru. Povratak u večernjim satima u zračnu luku. Prijava na noćni let za Havani. Noćni let.

2. DAN ( 17.11.) HAVANA
Slijetanje u Havanu predviđeno u 07:55 h, obavljanje carinskih formalnosti, doček mjesnog agenta, te slijedi transfer do hotela u centru grada. Prijava i smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora šetnja po starom dijelu Havane. Predlažemo odlazak na zajednički ručak kod lokalnog domaćina. Opustite se u zvukove poznate Kubanske glazbe. Slobodno vrijeme, noćenje.

3. DAN (18.11.) HAVANA
Nakon doručka, predlažemo razgled grada sa lokalnim vodičem. Odlazak sa Oldtimer cabrioletima do Trga Revolucije gdje se nalazi poznati mural sa likom Che Guevare. Slijedi panoramska vožnja po Maleconu, Miramaru i ostalim dijelovima Havane.. Odlazak na ručak u popularan restoran u Novoj Havani. U nastavku razgled znamenitosti stare i nove Havane (Plaza de Armas, Plaza de la Catedral, Plaza Vieja, El Capitolio…).… šetnja kroz kolonijalni dio Havane (proglašen svjetskim kulturnim spomenikom od strane UNESCO-a) gdje se mogu vidjeti brojne tvrđave, palače i spomenici… Odlazak u najpoznatiji hotel Nacional de Cuba na popularni Mojito Mafia. Povratak u hotel. Predlažemo odlazak u Buena Vista Social Club mjesto gdje mnoštvo plesača u spektakularnom showu dočarava bogatstvo kubanske glazbe i plesa . Noćenje.

4. DAN ( 19.11.) HAVANA
Doručak u hotelu. Predlažemo odlazak na cijelodnevni izlet u Varadero. Turističko mjesto je udaljeno 2h vožnje od Havane. Slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje na prekrasnim pješčanim plažama. Za one koji ostaju u Havani uživanje u čarima koje pruža grad. Havana nudi šarenilo i raznolikost suvenira na tržnicama, plesno raspoloženje u gotovo svakom bistrou s lokalnim izvođačima vrućih ritmova salse, mamba, rumbe.. Noćenje.

Za sudionike kongresa: odlazak na svečano otovorenje kongresa Hominis 2018. Slobodno vrijeme na kongresu. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima . Slobodno vrijeme. Noćenje.

5.DAN (20.11.) HAVANA
Nakon doručka, predlažemo odlazak na izlet u Pinar del Rio – najzapadaniju kubansku regiju, poznatu po uzgoju duhana. Po dolasku, posjet tvornici cigara, gdje ćete se moći upoznati sa postupkom izrade ovog karakterističnog kubanskog proizvoda (ukoliko je tvornica zatvorena odlazak na farmu duhana). Mogućnost kupnje kubanskih cigara od lokalnih farmera. Nastavak vožnje za Vinales. Po dolasku, kraći razgled grada. Slijedi odlazak na vidikovac “Los Jazmines” odakle se pruža nezaboravan pogled na dolinu. Slobodno vrijeme za fotografiranje. Slijedi posjet Indijanskoj špilji unutar koje teče rječica. U sklopu ture posjetiti ćemo lokalnu EKO farmu gdje ćemo imati zajednički ručak. Povratak u hotel.Slobodno vrijeme. Noćenje.

Za sudionike kongresa: Nakon doručka, odlazak na kongres Hominis 2018. Slobodno vrijeme na kongresu. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima . Slobodno vrijeme. Noćenje.

6. DAN (21.11.) HAVANA – CANCUN
Nakon doručka, slijedi transfer do zračne luke. Prijava na let za Cancun. Po dolasku, slijedi organizirani transfer do hotela koji je smješten na samoj plaži. Slobodno vrijeme, predlažemo odlazak u club ” Coco Bongo” koji je poznat po svojim tematskim zabavama. Noćenje.

7. DAN (22.11.) CANCUN
Nakon doručka, slobodno vrijeme za uživanje u rajskim plažama. Preporučujemo da se okušate u vodenim sportovima. Noćenje.

8.DAN (23.11.) CANCUN
Nakon doručka, predlažemo odlazak do najpoznatijeg arheološkog parka Maja – Chichen Itza. Razgledavanje brojnih znamenitosti: piramide El Castillo koja je posvećena Kukulkanu, mayanskom bogu vjetra i uragana, najvećeg igrališta, svetog zdenca i astronomskog opservatorija. Nakon lokalnog ručka odlazak do “Cenote” koja je Mayama služila kao rezervoar pitke vode ( mogućnost kupanja) . Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

9. DAN (24.11.) CANCUN
Nakon doručka, predlažemo odlazak na cijelodnevni izlet u ” Tulum i Coba” . Pripremite se za ekspediciju kroz carstvo Maya. Ova dva grada se u potpunosti razlikiju, Tulum je grad na visokim stijenama koji ima predivni pogled na Karipsko more, dok Coba je grad koji se nalazi u džungli, imati ćete priliku popesti se na piramidu sa lijepim panoramski pogledom. Nakon lokalnog ručka odlazak na rajske plaže Tuluma. Slobodno vrijeme za uživanje. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

10. DAN (25.11.) CANCUN – MEXICO CITY
Nakon doručka, slobodno vrijeme za uživanje na plažama. U poslijepodnevnim satima slijedi transfer do zračne luke. Prijava na let za Mexico City. Po dolasku slijedi transfer do hotela. Prijava i smještaj. Noćenje.

11. DAN (26.11) MEXICO CITY
Nakon doručka, predlažemo odlazak u razgled glavnog grada Meksika. Razgledavanje starog povijesnog centra i trga Zocalo, odlazak na zvonik Katedrale gdje se pruža panoramski pogled na grad, razgled Templo Mayor – ruševine grada Azteka, posjet Nacionalnog antropološkog muzeja u kojem se nalaze zbirke stare indijanske kulture i Predsjedničke palače sa muralima Diega Riviere. Odlazak na zajednički ručak. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Odlazak na tradicionalnu večeru sa Marijači predstavom. Noćenje.

12. DAN (27.11.) MEXICO CITY
Nakon doručka, predlažemo posjet najvećem svetištu Latino Amerike – Bazilici Gospe od Guadalupe gdje ćemo vidjeti četri crkve u sklopu svetišta. Nakon kraće pauze za ručak slijedi vožnja do grada Teotihuacan. U gradu možete vidjeti ostatke hrama La Ciudadela Quetzalcoatl, piramida Sunca i Mjeseca te Avenijom smrti kojom su Azteki vodili zatvorenike te ih žrtvovali božanstvu. U sklopu izleta posjetit ćemo lokalnu obitelj koja se bavi izradom rukotvorina od drveta i kamena, moći ćete degustirati teqilu koja se proizvodi od lokalnih kaktusa, te ostala lokalna pića. Nakon slijedi vožnja do lokalne Hacijende gdje ćemo imati tradicionalnu obiteljsku večeru. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

13. DAN (28.11.) MEXICO CITY
Nakon doručka, predlažemo odlazak do poznate plave kuće (Casa Azul) slikarice Fride Kahlo gdje ćemo doživjeti eksploziju živih boja njenih znamenitih djela. Frida Kahlo, supruga Diega Riviere pripada nadrealističkim slikarima, a njena izrazita opsjednutost ženskom tematikom svrstala ju je među kultne osobnosti feminizma. Slijedi posjet „Plutajućim poljima cvijeća„ u Xochimilcu, gdje ćemo imati priliku tijekom vožnje brodom vidjeti kako su Azteci organizirali svoju poljoprivredu. Na brodu će biti organiziran tradicionalni meksički ručak. Slobodno vrijeme. Noćenje.

14.DAN (29.11.) MEXICO CITY
Nakon doručka prelažemo odlazak na cijelodnevi izlet u Taxco, grad u kojem se nalazi najveći meksički rudnik srebra. Šetnja uskim gradskim ulicama među kolonijalnim palačama. Slobodno vrijeme za samostalne aktivnosti i kupovinu srebra. Povratak u Mexico city u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

15.DAN ( 30.11.) MEXICO CITY – ISTANBUL
U jutarnji satima slijedi transfer za zračnu luku u Mexico cityu. Prijava na let za Istanbul sa jednim stopom u Panami. Noćni let.

16. DAN (01.12.) ISTANBUL – ZAGREB
Dolazak u Istanbul, slijedi nastavak leta za Zagreb. Predviđen dolazak u poslijepodnevnim satima ( 19:05h).

Bitne Napomene

 • Za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica
 • VIZA za Kubu: potrebna.
 • Minimalan broj putnika: 10
 • Rok prijave: Do 7 dana prije puta
 • Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
 • Datumi i cijena aranžmana po osobi:
  • 16.11. – 01.12.2018.
  • Cijena: 12.890,00 kn

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Avionske karte Zagreb – Havana , Mexico city – Zagreb
 • Unutarnji let Havana – Cancun – Mexico city
 • Smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4* sa doručkom u Mexico cityu i Cancunu, smještaj u dvokrevetnoj sobi u hotelu sa 3* sa doručkom u Havani
 • Transferi od/do hotela
 • Poludnevni razgled Istanbula i viza za Tursku
 • Organizaciju putovanja i pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Zrakoplovne pristojbe 3.490,00 kn (obavezno kod prijave, podložne promjenama) – obavezna doplata
 • Vizu za Kubu ( mogućnost posredovanja agencije) – 60 eura
 • Jednokrevetna soba 3.350,00 kn
 • Mogućnost doplate za hotel 4* u Havani 800 kn u dvokrevetnoj sobi
 • Putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
 • Izleti i ulaznice za razglede: Havana City tura 410kn, Vinales tura 550 kn , Varadero tura 300 kn, Chichen Itza i Cenote 550 kn, Tulum i Koba 520kn, Mexico city tura 390 kn, Bazilika od Guadalupe i Teotihuacan 480 kn, Frida Kahlo – Dolores Olmedo – Xochimilco 480 kn ;na svim izletima uključeni je ručak ( osim Mexico city tura) , privatni transferi, lokalni vodiči na engleskom jeziku, ulaznice za mjesta posjeta
 • Napomena: izleti se bookiraju i plaćaju u hrvatskoj 15 dana prije putovanja
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na 01/7980-668 ili na mail [email protected]

NAČINI PLAĆANJA:

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
 • Kreditne kartice: jednokratno ( American Express, Diners Club, Maestro, Visa, MasterCard, Discover)
 • Kreditne kartice: obročno ( Amex, Diners i Master ZABA na 12 rata )
 • U slučaju obročnog plaćanja, ukupna cijena aranžmana se uvećava za 5%
 • Plaćanje putem web shopa PopustPlus ( zatražiti link za plaćanje prilikom prijave ) – American Express i Diners Club karticama, Master Card i Visa karticama Zagrebačke banke do 6 rata, Ostalim karticama jednokratno

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji. 

Šifra: 16D 012 KIM

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!