Los Angeles i zapadna obala SAD-a: 10 dana

Top ponuda Već od 11.390
10 dana Avion Zagreb Hotel 3*/ 4* Već od 11.390 Kn  Prijavi se!

PROGRAM PUTOVANJA

Los Angeles – Las Vegas – pustinja Death Valley – Nacionalni park Yosemite – San Francisco – Monterey – Los Angeles

10 dana / 8 noćenja ● avionom ● individualni polasci srijedom

vrijednost više: garantirani polasci bez obzira na broj prijavljenih putnika!

ŠTO NUDIMO:

organizirano individualno putovanje s polaskom iz Zagreba, autobusnu turu zapadnom obalom SAD s vodičem na engleskom jeziku, provjereno kvalitetan smještaj, mogućnost produljenja boravka u Los Angelesu …

1.dan  Zagreb – LOS ANGELES

U Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb trebate biti najkasnije dva sata prije planiranog vremena polijetanja zrakoplova. Registracija putnika i prtljage. Let na relaciji Zagreb – Los Angeles s pripadajućim presjedanjima. Dolazak u Los Angeles i obavljanje carinskih formalnosti. Transfer do hotela. Smještaj u hotel. Noćenje.

2.dan LOS ANGELES – pustinja MOJAVE – LAS VEGAS

Sastanak putnika u lobiju hotela u 8:00 sati s predstavnikom lokalne agencije. Polazak ture prema Las vegasu je u 8:30 sati. Prolazak kroz pustinju Mojave među kamenim stijenama, kaktusima, pijeskom i isušenim slanim jezerima. To su velika pusta područja – naime, u pustinji Mojave padne manje od 25 centimetara kiše na godinu. Dolazak u Las Vegas – grad koji nikada ne spava, smješten u srcu pustinje i okružen brdima, prerezan „Stripom“ – ulicom dužine cca. 4 kilometra, na kojoj se nalazi pedesetak kasina i svjetski poznatih hotelskih lanaca. Grad se doživljava noću, po zalasku sunca, kad se upale neonska svjetla, tada on oživi i postaje mjesto zabave i dobrog provoda. U večernjim satima uživajte u igri vode-svjetla-zvuka veličanstvenih fontana ispred luksuznog hotela Bellagio, provozajte se gondolom po kanalima hotela Venatian, promatrajte borbu gusara koja završava spektakularnim vatrometom ispred hotela Treasure Island ili okušajte sreću u nekoj od mnogobrojnih kockarnica. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3.dan LAS VEGAS – pustinja DEATH VALLEY – MAMMOTH LAKES

Odjava iz hotela i odlazak iz grada zabave uz usputni foto stop pokraj prepoznatljivog znaka “Welcome to Las Vegas”. Putovanje nastavljamo tajanstvenom Dolinom smrti koja je smještena ispod razine mora, a najtoplije je i najsuše mjesto u ovom dijelu Amerike gdje temperature ljeti dosežu i do 50 stupnjeva. Usputno zaustavljanje na vidikovcu Zabriskie Point i pustinjskoj oazi Furnace Creek Ranch. Slijedi uspon na planinski lanas Sierra Nevada i dolazak do mjesta Mammoth Lakes koji se nalazi na 2.400 metara n/m. Područje je u 18. st. bilo poznato kao zlatni rudarski grad, a danas je slavno skijaško područje s odličnim stazama i nevjerojatnim planinskim vidicima. Smještaj u hotel. Noćenje.

4.dan MAMMOTH LAKES – Nacionalni park YOSEMITE

Buđenje u ranu zoru i vožnja gondolama do vrha Mammoth planine (ovisi o vremenskim prilikama – uz doplatu) te uživanje u ukusnom doručku s pogledom na zadivljujuću Kaliforniju. Nastavljamo putovanje kroz Tioga Pass do slikovitog Nacionalnog parka Yosemite, koji je upisan na UNESCO-ov popis mjesta svjetske baštine 1984. godine te je najpopularnija destinacija u Kaliforniji koju godišnje posjeti preko 3,7 milijuna posjetitelja.. Park predstavlja granitni ostatak gorja kojeg su ledenjaci izdubili u blagu dolinu koju karakteriziraju velike dubine i oštre litice koje se protežu na 3.080 km.  Imat ćete priliku vidjeti jedan od najljepših svjetskih klifova “El Capitan” te veliku granitnu stijenu nazvanu Half Dome (Polukupola) zbog njenog izgleda, s jedne strane je okrugla dok je s druge okomiti zid visine 670 metara. Isto tako imat ćete priliku vidjeti veličanstvene slapove: Bridal Falls i Yosemite Falls.  Provest ćemo dan šetajući parkom i uživati u prirodi uz nezaobilazne sekvoje. Potom nastavak putovanja do hotela. Smještaj u hotel. Noćenje.

5.dan Nacionalni park YOSEMITE – SAN FRANCISCO

Rani polazak iz Nacionalnog parka Yosemite za San Francisco, prema mnogima jednom od najljepših gradova SAD-a koji je svoje ime dobio tek polovinom 19. stoljeća po svetom Franji. Prije toga se zvao Yerba Buena. Poznat po brdovitom terenu i viktorijanskoj arhitekturi, San Francisco je grad velike kulturne i etničke raznolikosti. Smjestio se na više od 50 brežuljaka na obalama prekrasnog zaljeva. Po dolasku u San Francisco slijedi razgled grada: vožnja preko čuvenog mosta Golden Gate, Golden Gate Park, Twin Peaks, Fisherman’s Wharf, Civic Center, Financijska četvrt, opera, Gradska vijećnica, Cable Car, Victorian Homes, Nob Hill, Chinatown, Union Square. Smještaj u hotel. U večernjim satima predlažemo odlazak na City by Night Tour (uz doplatu). Noćenje.

6.dan SAN FRANCISCO

Dan za vlastito istraživanje grada. Predlažemo odlazak do Fisherman’s Warf i prepuštanju „okusima San Francisca“ – lokalnim morskim specijalitetima u brojnim restoranima ili odlazak u shopping u brojnim trgovinama na Union Squareu ili Macy’s-u. Isto tako predlažemo fakultativni izlet do zloglasnog zatvora Alcatraz (uz doplatu) smještenog na otoku u središtu zaljeva San Francisco gdje su, među ostalima, kazne služili i poznati zločinci Al Capone i Machine Gun Kelly ili cjelodnevni izlet (uz doplatu) u svjetski poznatu vinorodnu pokrajinu Napa Valley, degustacija vina u nekim od najpoznatijih vinarija toga kraja. Noćenje.

7.dan  SAN FRANCISCO – MONTEREY – CARMEL – kalifornijska obala

Ujutro polazak prema poluotoku Monterey, nekad glavnome gradu Kalifornije. U Montereyu, posjet Fisherman’s Wharfu i poznatoj ulici Cannery Row nkon čega slijedi tura Carmel-by-the-Sea poznatog po čudnim kućama, umjetničkim galerijama i jedinstvenim trgovinama. U popodnevnim satima nastavak putovanja kroz Paso Robels – gradu poznatom po dobrim vinima i vinarijama. Smještaj u hotel. Noćenje.

8.dan kalifornijska obala – SANTA BARBARA – LOS ANGELES

Vožnja prema jugu kroz Santa Ynez Valley do Santa Barbare koju često nazivaju i biserom američke rivijere, poznate po dugim bijelim pješćanim plažama okruženim palmama. Po dolasku u Los Angeles, zaustavljanje u Santa Monici, završnoj točki poznate Route 66 gdje po želji možete ručati. Poslijepodne krećemo u razgled znamenitosti „Grada Anđela“: Beverly Hills, Hollywood i Sunset Strip. Los Angeles je najnapučeniji grad Kalifornije te drugi po veličini u SAD-u. Osnovao ga je 1781. godine Španjolac Felipe de Neve, a u meksičkom ratu za neovisnost postao je dijelom Mexica. Od 1848. je pripao SAD-u. Los Angeles je danas globalna metropola u svim područjima ljudskog djelovanja, s više od 840 muzeja i galerija (najviše po glavi stanovnika na svijetu), a najpoznatiji je po neizmjernoj industriji zabave, filma i muzike. Smještaj u hotel. Noćenje.

9.dan LOS ANGELES – Zagreb

Odjava iz hotela. Prtljagu možete ostaviti na recepciji hotela do prijevoza u zračnu luku. Slobodno vrijeme za osobne programe do transfera u zračnu luku. Predlažemo posjet Universal Studios Hollywood (uz doplatu) – jedan od šest velikih američkih filmskih studija, koji je, ujedno, i tematski park. Ovdje možete zaviriti iza kulisa setova nekih od najvećih filmskih hitova kao što su Jurassic Park i Terminator i uživati u uzbudljivim vožnjama i atrakcijama. Prijevoz u zračnu luku. Registracija putnika i prtljage. Let na relaciji Los Angeles – Zagreb s pripadajućim presjedanjima.

10.dan Zagreb

Dolazak u Međunarodnu zračnu luku Zagreb.

Bitne Napomene

 • Za ovo putovanje je potrebna važeća putovnica
 • Minimalan broj putnika: 40
 • Rok prijave: Do 7 dana prije puta ili do popunjenja kapaciteta
 • Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.
 • Točno vrijeme polaska iz Karlovca i Rijeke bit će definirano 3 dana prije polaska.
 • Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni pratitelja putovanja na licu mjesta.
 • Cijena aranžmana po osobi:
  • U dvokrevetnoj sobi 13.490 kn
  • U trokrevetnoj sobi 12.090 kn
  • U četverokrevetnoj sobi 11.390 kn

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Povratnu zrakoplovnu kartu po najpovoljnijoj klasi ekonomskog razreda prema programu putovanja
 • Transfer zračna luka Los Angeles – hotel – zračna luka Los Angeles
 • 7 noćenja tijekom ture zapadnom obalom u hotelima 3*/4* u odabranom tipu sobe (tuš/WC/TV)
 • Prijevoz i razgledi prema programu (na engleskom jeziku)
 • 1 noćenje hotelu 3* u odabranom tipu sobe (tuš/WC/TV) u Los Angelesu
 • Jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata kad putuje samo 1 osoba) 5.000 kn
 • Obaveznu doplatu za pristojbe zračnih luka 3.290 kn (doplata prilikom prijave, podložno promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte)
 • Vizu za SAD 160 usd (individualno ishođenje)
 • Obaveznu doplatu na licu mjesta: napojnice za lokalne vodiče i vozače 40 usd po osobi
 • Ulaznice i dodatne sadržaje, javni prijevoz, osobnu potrošnju odnosno sve što nije navedeno kao uključeno
 • Opcionalno putno osiguranje
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na 01/7980-660 ili na mail [email protected]

Informativne cijene dodatnih sadržaja (fakultativna/neobavezna doplata na licu mjesta):

 • Izlet na Alcatraz 46 usd, 44 usd (osobe 65+), 31 usd (djeca 5-11 godina)
 • Cjelodnevni izlet u Napa Valley 91 usd, 44 usd (osobe 65+), 56 usd (djeca 5-11 godina)
 • Ulaznica za Universal Studios Holywood 91 usd, 86 usd (djeca 5-9 godina)

Smještaj u navedenim hotelima ili sličnima iste kategorije (lokalna kategorizacija/standardne sobe):

Noćenje   Grad Hotel Info
1 noć. Los Angeles hotel Four Points by Sheraton LAX airport 4* www.fourpointslax.com
2 noć. Las Vegas hotel Luxor Las Vegas 3*/4* www.luxor.com
3 noć. Mammoth lakes

ili Fresno (tijekom zime)

hotel Mammoth Monutain Inn 4*

hotel Picadilly Inn Shaw 3*

www.themammothmountaininn.com

 

www.piccadillyinn.com

4 noć. Nacionalni park Yosemite hotel Ramada Modesto 3* www.fairfieldmodestohotel.com
5 i 6 noć. San Francisco hotel Hilton Financial San Francisco 4* www3.hilton.com
7 noć. Kalifornijska obala hotel Radisson Santa Maria 4* www.radisson.com
8 noć. Los Angeles hotel 3*/4* (hotel Four Points by Sheraton LAX airport i sl.) www.fourpointslax.com

Viza, potrebna:

 • Hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna viza za SAD. Napominjemo da se preko web stranice Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država https://hr.usembassy.gov/hr/visas-hr/ trebate naručiti za termin predavanja aplikacijskih dokumenata za vizu. Izdaje se u Zagrebu u roku od 2-5 radnih dana. Zbog velikog broja zahtjeva termine je potrebno rezervirati i do 3 tjedna unaprijed.
 • Veleposlanstvo je u Zagrebu i potreban je osobni dolazak.
 • Agencija ne vrši pribavljanje vize, ne može posredovati, već izdaje potvrdu o rezervaciji putovanja.
 • Informativna cijena vize: 160 USD.
 • Kopiju putovnice potrebno je dostaviti agenciji prilikom rezervacije putovanja. Nevaljane putne isprave, odnosno neodobravanje vize za Sjedinjene Američke Države koji imaju za posljedicu odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obavezuju agenciju te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.

VAŽNE NAPOMENE:

 • Potvrda rezervacije čeka se min 48 sati od izvršene uplate akontacije
 • Red leta kao i cijena podložni promjeni jer je paket aranžman kalkuliran na temelju cijene zrakoplovne karte na najnižoj ekonomskoj klasi, cijene su informativne i ovise o raspoloživosti mjesta u zrakoplovu i hotelima u trenutku potvrde rezervacije. Cijene nisu važeće u terminima blagdana, praznika, sajmova ili nekih drugih lokalnih događanja
 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji SAD-a i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja. Sobe su standardno američke sa dva velika kreveta, na kojima mogu spavati 4 osobe (po dvije na svakom krevetu). Po američkim standardima u većini hotela u cijenu noćenja nije uključen doručak.
 • Razgledi uključeni u programu su uz vodstvo na engleskom jezik i na bazi „seat in coach“ što znači da ćete biti dio grupe putnika iz raznih dijelova svijeta, o svim detaljima i vremenima polazaka/povratka bit ćete obaviješteni u završnom pismu
 • Uz doplatu je moguć prijevoz zrakoplovom u poslovnoj klasi (provjerite raspoloživost i iznos doplate, koji je različit ovisno o datumu polaska)
 • Po osobi je moguće ponijeti 1 kofer (23 kg) i 1 komad ručne prtljage (8 kg), ako je prtljaga teža od dopuštene, višak se naplaćuje po dodatnom komadu ovisno o avio prijevozniku
 • Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u SAD

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
 • Kreditne kartice: jednokratno ( American Express, Diners Club, Maestro, Visa, MasterCard, Discover)
 • Kreditne kartice: obročno ( Amex, Diners i Master ZABA na 12 rata )
 • U slučaju obročnog plaćanja, ukupna cijena aranžmana se uvećava za 5%
 • Plaćanje putem web shopa PopustPlus ( zatražiti link za plaćanje prilikom prijave ) – American Express i Diners Club karticama, Master Card i Visa karticama Zagrebačke banke do 6 rata, Ostalim karticama jednokratno

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http:/www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji. 

Šifra: 10D 032 LS/ZO

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!