Mallorca Tura Ryanairom iz Zagreba: 5 dana

Top ponuda Već od 790 €
5 dana Avion Zagreb Hotel 4* Već od 790 € 830 €  Prijavi se!

PROGRAM PUTOVANJA

KLASIFIKACIJA OVOG PUTOVANJA JE: BUDGET/COMFORT – Više o klasifikaciji putovanja pogledajte OVDJE.

*** Avio pristojbe uključene u cijenu!

*** Svi izleti uključeni u cijenu!

1.dan: ZAGREB – PALMA DE MALLORCA

Sastanak putnika u Zračnoj luci u Zagrebu minimalno dva sata prije polaska. Prijava na direktan let FR 2284 aviokompanije Ryanair za Palma de Mallorcu u 5.50 sati, s dolaskom u Palma de Mallorcu u 8.10 sati. Slijedi odlazak u razgled glavnog grada ovog katalonskog otočja, Palma de Mallorce. Prvo ćemo otići do Dvorca Bellver, koji se nalazi na brdu iznad Palme a odakle se pruža prekrasan pogled na otok ( Ulaznica uz doplatu ). Ovo je jedan od rijetkih kružnih dvoraca na otoku. Nakon  ulaska u dvorac te prekrasnog pogleda na Palma de Mallorcu, idemo u šetnju povijesnom jezgrom: Plaza Espanya – šetnica La Ramla, koja nosi isto ime kao poznatija u Barceloni – centralni trg Plaza Mayor – Edifici Casasayas, građevina inspirirana slavnim Gaudijem – Crkva. Sv. Nikole – Trg Frederica Chopina – Plaza Palma na kojem se nalazi Ayuntamiento, Gradska vijećnicaCrkva Svete EulàlieBazilika Svetog Franje – Arapska Kupelj – Monumentalna katedrala svete Marije od Palme ( Izvana ), gotička katedrala koja dominira gradom a koja u kombinaciji sa palmama i obližnjim fontanama pruža nezaboravnu sliku  – Kraljevska Palača La Almudaina ( Izvana ) – Lonja de Mallorca, prekrasna gotička građevina iz 15. stoljeća – Consulado de Mar – Gradske zidine – Pont de la Riera. Potom ćemo imati slobodno vrijeme za uživanje u Palmi. Preporučamo probati klasične španjolske Tapase, te šetnju uskim uličicama Palme gdje možete vidjeti tipična dvorišta ( Can ) te uživati u opuštenoj atmosferi otoka. Navečer slijedi transfer prema hotelu koji će biti u dijelovima Mallorce pod imenom El Arenal ili Can Pastilla, koji su ujedno smješteni uz plaže te su glavna ljetovališta na otoku. Prijava u hotel. Slobodna večer. Noćenje.

2.dan EL ARENAL/CAN DE PASTILLA – VALLDEMOSSA – DEIA – SOLLER – PORT DE SOLLER

Doručak. Predlažemo poludnevni izlet u spektakularno planinsko gorje Serra de Tramuntana, kulturni krajolik upisan na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi. Vožnjom po  romantičnoj zapadnoj obali vidjeti ćemo neke od najljepših malih mjesta na Mallorci. Dan ćemo započeti posjetom vjerojatno najupečatljivijoj lokaciji cijelog otoka, planinskom selu Valldemossi. Valldemossa je jedno od najljepših mjesta na Mallorci. Nalazi se 400 metara iznad razine mora, te je okružena brdima Serra de la Tramuntane i šarmantnim seoskim pejzažima. Okolica Valldemosse bogata je voćnjacima i maslinicima s čijih se terasa pruža pogled na središte otoka. U staroj gradskoj jezgri nalaze se trgovine, suvenirnice, kafići i restorani. Valldemossa i Mallorca postali su poznati u pariškim salonima nakon što su 1838. godine Frederic Chopin i George Sand proveli zimu u kartuzijanskom samostanu u Valldemossi. Već bolestan, Chopin je te hladne zime skladao poznate «Kišne kapi», a George Sand je napisala knjigu o Mallorci pod naslovom «Zima na Mallorci». Mi ćemo se prošetati mjestom te ćemo vidjeti Kartuzijanski Samostan te Palau de Rei Sanz, kuću u kojoj je živio još jedan poznati umjetnik, jedan od najvećih španjolskih pjesnika, Ruben Dario. Kuća u kojoj je on pisao te samostan u kojem je Chopin skladao nalaze se jedan do drugog, te ćete iz prve ruke vidjeti zašto su birali upravo ovo mjesto ( ulaznica uz doplatu ). Nakon razgleda, prošetati ćemo se slikovitim uličicama Valldemosse do Crkve sv. Kataline i Crkve Sv. Tome te otići na vidikovac odakle se pruža predivan pogled na okolicu.

Slobodno vrijeme za kavu i uživanje u Valldemossi. Potom odlazimo do obližnjeg mjesta Deia. Iako Deia nije turistički razvijeno mjesto, sam pogled na tipične žutkaste kuće na vrhu brda je spektakularan. Mi ćemo se samo prošetati do vrha sela, vidjeti Gradsku vijećnicu Ayuntamiento de Deià – Plaza de la Iglesia – Crkva sv. Ivana Krstitelja. Potom odlazimo do zadnje destinacije dana, gradiću Solleru. Ovo mjesto poznato je po drvenom tramvaju koji spaja Soller sa Palma de Mallorcom. U podnožju Sollera, također se nalazi Port de Soller, mjesto prepuno luksuznih villa gdje odsjedaju bogati i slavni. Mi ćemo se prošetati Sollerom do glavnom trga gdje ćemo vidjeti Gradsku Vijećnicu te monumentalnu crkvi Sant Bartomeu de Sóller. Također ćemo vidjeti i staru željezničku stanicu i vlak s drvenim vagonima u kojem se danas nalazi muzej u kojem su izložena djela Pabla Picassa. Imati ćemo slobodno vrijeme te ćemo se po želji uz doplatu, ukrcati u vlak koji će nas odvesti u Port de Soller. Oni koje ne žele ići vlakom, naći će se s ostatkom grupe u Port de Soller do kojeg će doći našim busom. Šetnja obalom u prekrasnom Port de Solleru te povratak u smjeru Palme prema hotelu. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

3.dan EL ARENAL/CAN DE PASTILLA – POLLENCA – ALCUDIA – ARTA

Doručak. Predlažemo poludnevni izlet prema sjeveru otoka. Prva destinacija dana biti će nam umjetnički grad Pollenca, poznat po 365 stuba kalvarije, koje će nas odvesti do istoimene templarske crkve na vrhu brda odakle se pruža fenomenalan pogled na Pollencu. Šetnja povijesnom jezgrom uz pratnju vodiča: Crkva Nuestra Señora Del Roser  – Samostan sv. Dominika – Vrtovi Joana Marcha – Torre Desbrul, centralni trg Plaza Mayor sa crkvom Svete Marije od Anđela. Potom idemo na uspon prema Kalvariji. Upozoravamo da je za uspon potrebna dobra fizička kondicija. Nakon uspona povratak na Plazu Mayor te sastanak grupe i polazak prema mjestu Alcudia, utvrđenom gradu okruženom zidinama iz 14.stoljeća. Mi ćemo se prošetati oko zidina starog grada, te ući na glavna Vrata Puerta de Villa Roja. Vidjeti ćemo i centralni trg Plaza de la Constitucio –  Crkvu sv. Ivana Alkudijskog – gradska Vrata Pureta del Mol i Puerta del Xsara. Prošetati ćemo i do rimskih ruševina koje se nalaze na mjestu nekadašnjeg rimskog naselja Pollentia, koje je bilo najveće na otoku. Slobodno vrijeme za ručak te uživanje u staroj gradskoj jezgri. U dogovoreno vrijeme polazak za Artu, još jedan pitoreskni gradić koji se nalazi na istočnoj obali. Arta je tipični španjolski gradić kojim dominira Crkva Transfiguración del Señor i Sanktuarij Sv. Salvadora, te je sam pogled na gradić spektakularan. Mi ćemo se prošetati ulicama starog grada, te preko centralnog trga Plaza de Ayuntamiento doći do crkve i sanktuarija. Slobodno vrijeme za kavu i tapase te u večernjim satima povratak u hotel. Noćenje.

4.dan EL ARENAL/CAN DE PASTILLA – MANACOR – ZMAJEVE ŠPILJE – PORTO CRISTO – SANTANAYI

Doručak. Predlažemo poludnevni izlet prema istočnom dijelu otoka. Danas je na redu posjet Manacoru, drugom najvećem gradu otoka, a koji je ujedno i poznat i kao rodno mjesto Rafalea Nadala. Danas se u blizinu grada nalazi veliki teniski centar koji je otvorio upravo slavni tenisač. Ovdje ćete također imati priliku kupiti tradicionalne Majorica perle, jedan od poznatijih suvenira Mallorce. Po dolasku slijedi šetnja gradskim središtem uz brojne vile u modernističkom stilu te klasične rezidencijalne kuće. Vidjeti ćemo centralni trg Plaza de Sa Basa – Torre Del Pallau te gotičku katedralu Mare de Déu dels Dolors de Manacor. Kraće slobodno vrijeme. Nastavak izleta vožnjom do poznatog izletišta i prirodne znamenitosti Coves del Drach, ili u hrvatskom prijevodu Zmajeve Špilje ( Ulaznica uz doplatu )

Na njihovom se dnu stvorilo i Martelovo jezero, jedno od najvećih podzemnih jezera u Europi. Zmajeve špilje su jedna od glavnih atrakcija Mallorce, vrlo su efektno osvijetljene i dnevno ih posjećuju tisuće turista. Šetnja špiljom završava koncertom romantične glazbe u auditoriju pored Martelovog jezera, što je jedno od najljepših i nezaboravnih doživljaja Mallorce. Iz špilje ćemo izaći kratkom vožnjom brodićem po podzemnom jezeru. Potom ćemo se spustiti u Porto Cristo, još jedno luksuzno ljetovalište, gdje svoju vilu ima i Rafael Nadal, te se prošetati rivom. Slijedi odlazak prema gradiću Santanayi. Ovo mjesto obiluje uskim uličicama te klasičnom španjolskom arhitekturom. Poznat je i kao jedna od najboljih kulinarskih lokacija na otoku. Slobodno vrijeme na Plazi Mayor. U večernjim satima povratak u hotel. Noćenje.

5.dan EL ARENAL/CAN DE PASTILLA – PALMA DE MALLORCA – ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno jutro za uživanje na šetnici te kupnju zadnjih suvenira. Slijedi transfer do Zračne luke u Palma de Mallorci te prijava na let zrakoplovom kompanije Ryanair za Zagreb u 17:50 sati, s dolaskom u Zagreb u 20:05 sati. Kraj programa.

***Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

HOTEL HM DUNAS BLANCAS 4*

(na polascima 28.04., 26.05. i 11.08.2024.)

Hotel je udaljen 50 m od plaže Playa de Palma na Mallorci te svojim gostima nudi 2 sezonska vanjska bazena. Udaljen je 100 m od autobusnih stanica za zračnu luku Palma i centra. Klimatizirane sobe hotela imaju vlastiti balkon, grijanje i TV sa SAT programima te vlastitu kupaonicu. Moguć je najam sefa. Hotelski buffet restoran ima show cooking, a tu je i caffe bar pored bazena. Moguća je igra stolnog tenisa i pikada u sobi za igre te korištenje salona sa SAT TV-om. Centar grada Palme je udaljen 15 min vožnje.

RED LETENJA – podložan promjeni
Datum leta FR – Ryanair Odlazna destinacija Dolazna destinacija VRIJEME LETA
Broj leta
28.04.2024. FR 2284 ZAG – Zagreb PMI – Palma de Mallorca 05:50 08:10
02.05.2024. FR 2283 PMI – Palma de Mallorca ZAG – Zagreb 17:50 20:05

 

RED LETENJA – podložan promjeni
Datum leta FR – Ryanair Odlazna destinacija Dolazna destinacija VRIJEME LETA
Broj leta
26.05.2024. FR 2284 ZAG – Zagreb PMI – Palma de Mallorca 05:50 08:10
30.05.2024. FR 2283 PMI – Palma de Mallorca ZAG – Zagreb 17:50 20:05

 

RED LETENJA – podložan promjeni
Datum leta FR – Ryanair Odlazna destinacija Dolazna destinacija VRIJEME LETA
Broj leta
11.08.2024. FR 2284 ZAG – Zagreb PMI – Palma de Mallorca 05:50 08:10
15.08.2024. FR 2283 PMI – Palma de Mallorca ZAG – Zagreb 17:50 20:05

 

RED LETENJA – podložan promjeni
Datum leta FR – Ryanair Odlazna destinacija Dolazna destinacija VRIJEME LETA
Broj leta
20.10.2024. FR 2284 ZAG – Zagreb PMI – Palma de Mallorca 05:50 08:10
24.10.2024. FR 2283 PMI – Palma de Mallorca ZAG – Zagreb 17:50 20:05
Nepaljuzna korejaMarokoUzbekistanBitne Napomene

 • ODGOVORNI ORGANIZATOR: Putolovac Putovanja d.o.o.
 • KLASIFIKACIJA OVOG PUTOVANJA JE: BUDGET/COMFORT – Više o klasifikaciji putovanja pogledajte OVDJE.
28.04. – 02.05.2024.
RASPRODANO!
HOTEL HM DUNAS BLANCAS 4* EUR HRK
REDOVNA CIJENA 830 6.253,64
NADOPLATA ZA 1/1 SOBU
(plaćanje isključivo u eurima prije putovanja)
200 1.506,90
26.05. – 30.05.2024. – GARANTIRANI POLAZAK!
HOTEL HM DUNAS BLANCAS 4* EUR HRK
FIRST MINUTE CIJENA 790 5.952,26
REDOVNA CIJENA 830 6.253,64
NADOPLATA ZA 1/1 SOBU
(plaćanje isključivo u eurima prije putovanja)
200 1.506,90
11.08. – 15.08.2024. – GARANTIRANI POLAZAK!
HOTEL HM DUNAS BLANCAS 4* EUR HRK
FIRST MINUTE CIJENA 990 7.459,16
REDOVNA CIJENA 1.040 7.835,88
NADOPLATA ZA 1/1 SOBU
(plaćanje isključivo u eurima prije putovanja)
200 1.506,90
20.10. – 24.10.2024. – GARANTIRANI POLAZAK!
HOTEL 4* EUR HRK
FIRST MINUTE CIJENA 790 5.952,26
REDOVNA CIJENA 830 6.253,64
NADOPLATA ZA 1/1 SOBU
(plaćanje isključivo u eurima prije putovanja)
200 1.506,90

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

 • Za ovo putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica
 • Minimalan broj putnika: 20
 • Rok prijave: Do popunjenja kapaciteta ukoliko nije određen vremenski period
 • Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
 • ***Raspored obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja te radnim vremenima pojedinih znamenitosti.
 • Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih
 • Po pravilima RyanAir-a svaka osoba sjedi odvojeno, moguće je organizirati sjedenje za dvije ili više osoba zajedno, uz nadoplatu (Cijene su navedene pod ”Cijena ne uključuje”)
 • Ryanair je vrlo striktan u pogledu prtljage. Molimo da pazite da prtljaga ne prelazi zadane norme, jer u suprotnom na aerodromu plaćate za dodatnu prtljagu u iznosu 11 eura po kili.
 • PROMJENA IMENA PUTNIKA NAKON PRIJAVE IMENA NIJE MOGUĆA ZBOG STROGIH UVJETA RYANAIRA OSIM UZ DOPLATU OD 180 € / 1.356,21 kn PO OSOBI

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE

 • 5 dnevno putovanje u Mallorcu
 • Let aviokompanijom Wizzair na Zagreb – Palma de Mallorca – Zagreb
 • 4 noćenja na bazi doručka u hotelu 4* na Mallorci, područje El Arenal ili Can Pastilla
 • Smještaj u dvokrevetnim/trokrevetnim sobama sa doručkom
 • Transferi Aerodrom – smještaj– Aerodrom
 • Razgled Palma de Mallorce
 • Izlet Valldemossa – Deia – Soller – Port de Soller
 • Izlet Pollenca – Alcudia – Arta
 • Izlet Manacor – Zmajeve Špilje – Porto Cristo – Santanay
 • Ulaznicu za Cuevas de Drach
 • Licenciranog turističkog pratitelja na hrvatskom
 • Sve razglede prema programu
 • Boravišnu/turističku pristojbu u hotelima
 • Pristojbe zračnih luka i naknadu za izdavanje zrakoplovne karte
 • Jamčevno osiguranje, troškove organizacije i realizaciju putovanja
 • Težina prtljage: 1 komad ručne prtljage do 8 kg koji možete ponijeti sa sobom u kabinu

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Nadoplata za jednokrevetnu sobu 200 € / 1.506,90 kn (plaćanje isključivo u eurima prije putovanja)
 • Obroke koji nisu uključeni u cijenu
 • Ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana
 • Nadoplata za dodatnu prtljagu dimenzija 55cm x 40cm x 20cm (10kg) sa vama u kabini – 26 € / 195,90 kn smjer – 52 € / 391,79 kn oba smjera – plaćanje u agenciji obavezno prilikom rezervacije aranžmana, naknadno plaćanje je obično skuplje zbog toga što Ryanair podigne cijene
 • Nadoplata za dodatnu prtljagu dimenzija 119cm x 119cm x 81cm (20kg) koji se predaje prilikom check in-a – 50 € / 376,73 kn smjer – 100 € / 753,45 kn oba smjera – plaćanje u agenciji obavezno prilikom rezervacije aranžmana, naknadno plaćanje je obično skuplje zbog toga što Ryanair podigne cijene
  • NAPOMENA! Zadnji rok za uplatu kofera je 96 sati prije leta; nakon toga više nije moguća doplata!
 • Nadoplata za odabrano mjesto u avionu – 12 € / 90,41 kn smjer – 24 € / 180,83 kn oba smjera
 • Sve što nije navedeno pod cijena uključuje
 • Karte za javni prijevoz u gradovima
 • Kartu za vlak od Sollera do Porto Sollera
 • Boravišna pristojba u hotelu: 3,5 eura po osobi/dan (ukupno 14 eura) – točna informacija u završnom pismu
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na 01/7980-668 ili na mail info@putolovac.hr

KORISNE INFORMACIJE:

 • Valuta je euro (€); 1 euro= cca.7,6 kuna
 • Telekomunikacije: pozivni broj za Španjolsku: 34; izlazni broj iz Španjolske prema Hrvatskoj: 00 385 (+ pozivni broj mreže bez 0; npr. 1 – za Zagreb) + pretplatnički broj korisnika

VAŽNA NAPOMENA

 • Rezervacija putovanja je moguća isključivo uplatom akontacije ili dijela iznosa. Usmena rezervacija putovanja nije moguća,
 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni,
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte,
 • U slučaju izvanrednih (charter) letova, red letenja je podložan promjeni i u vrlo kratkom roku pred polazak na put,
 • Završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom vremenu polaska (leta), kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.),
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,
 • Fakultativni program će se održati isključivo ukoliko se ispune trenutno zahtijevani uvjeti pružatelja usluge na terenu,
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
 • Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije putovanja)
 • Kreditne kartice: jednokratno (Maestro, Master Card, Visa, Visa Electron, Premium Visa, Diners, Discover)
 • Kreditne kartice: Obročno u poslovnici na POS aparatu (Diners na 12 rata, Visa I Mastercard Erste Banke na 12 rata, MasterCard, Visa, Visa Gold Zagrebačke banke do 24 rate – vrijedi za sve kreditne I debitne kartice)
 • Plaćanje putem web shopa putem sustava CORVUS PAY (zatražiti link za plaćanje prilikom prijave) – Diners na 12 rata, Visa I Mastercard Erste Banke na 12 rata, MasterCard, Visa, Visa Gold Zagrebačke banke do 24 rate, svim ostalim karticama jednokratno
 • Plaćanje Visa Premium karticom na rate – do 12 rata – u partnerskoj agenciji po dogovoru sa prodajnim agentom
 • Cijene objavljene na web stranici agencije su cijene izražene sa obračunatim popustom od 5% za jednokratno plaćanje.
 • Za sva obročna plaćanja od 2-24 rata agencija obračunava manipulativne troškove u iznosu od 5%

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Putolovac Putovanja d.o.o., OIB: 49394434640, Tkalčićeva 5, 10000 Zagreb. Poslovnica 1: Tkalčićeva 5 Zagreb, Hrvatska, Broj police Osiguranje jamstva OV0682931637 uplaćena kod Adriatic osiguranja, Broj police Osiguranje od odgovornosti OV0682931636 uplaćena kod Adriatic osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http:/www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji.

Šifra: 5D 000 MLC-RY

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!