Maroko: 8 dana

Već od 6.610
8 dana Avion Zagreb Hoteli 4* Već od 6.610 Kn  Prijavi se!

PROGRAM PUTOVANJA

Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu!

Maroko država koja zrači intenzivnim bojama. Crvena, zelena, plava i žuta boja u Maroku su potpuno drugačije. Bez pretjerivanja. Prostrano zelenilo usred pustinje i dina, u podnožju Atlasa, prepuno je bujnih nasada arganovih stabala, maslina, naranči i limuna. Uronite u meke dine koje zbog najljepših zalazaka mijenjaju boje od zlatno žute do večernje crvene boje.  Kraljevski će vas gradovi oduševiti sjajnim palačama, džamijama, tržnicama i gradskom atmosferom u Medinama, starim gradskim jezgrama. U slikovitim utvrdama ili ksarima usred pustinje, susresti ćete starosjedioce, odnosno berberska plemena dok će vas  Marakesh očarati svojim palačama, džamijama i trgom Djemaa el-Fna na kojima ćete vidjeti krotitelje zmija, pripovjedače priča, umjetnike i prodavače slasnog tajina.

1. DAN
ZAGREB/OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA (LJUBLJANA/TRST/VENECIJA) – CASABLANCA 
let, večera, noćenje

Sastanak putnika u zračnoj luci (Ljubljana, Trst, Venecija – prijevoz iz Ljubljane do Venecije/Trst je uključen u cijenu, uz mogućnost organiziranog prijevoza iz Zagreba). Prijava na let preko europske zračne luke u Casablancu. Dolazak u Casablancu u večernjim satima, smještaj u hotel. Večera i noćenje.

2. DAN
CASABLANCA – RABAT
doručak, večera, noćenje

Doručak. Razgled Casablance, gospodarskog središta države. Francuzi su, osim što su izradili nacrte Casablance, izgradili i najveću džamiju 1993. godine, koja prima čak 25.000 vjernika, a posvećena je kralju Hassanu II. Razgled džamije Hassana II, velikog arhitekturnog djela koje ima 210 metara visok minaret što ga čini najvišim minaretom na svijetu. Odvest ćemo se do obale „La Corniche“ i zaustaviti na trgu Muhameda V., upravnog središta Casablance. Nastavak vožnje prema Rabatu. Po dolasku razgled Rabata – glavnog grada i političkog središta Maroka. Razgled vanjštine Kraljevske palače, Hassanovog tornja, minareta nedovršene džamije Yakuba al Mansura i mauzoleja Muhameda V., marokanskog sultana i kralja koji je doprinio ostvarenju neovisnog Maroka u pregovorima s Francuzima. Zaustavljanje kod kasbe Oudayas, izgrađene u vrijeme dinastije Almohada. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

3. DAN
RABAT – MEKNES – VOLUBILIS – FES
doručak, večera, noćenje

Doručak. Odjava iz hotela i putovanje prema Meknesu, gradu koji je svoje zlatno doba kao vladarska prijestolnica doživio u početku 18. st. kada ga je izgradio sultan Moulay Ismail, poznat i kao „marokanski Versailles“. Nekoliko godina prije njegove smrti dovršena je gradnja i Bab Mansoura, poznatih marokanskih gradskih vrata koja se smatraju i najljepšima na sjeveru Afrike, s prekrasnim mozaikom. Razgledat ćemo umjetno jezero Sahrij Swani gdje su vidljivi i ostaci kraljevskih konjušnica i mauzoleja Moulaya Ismaila. Nastavljamo do Volubilisa, nekadašnjeg rimskog grada s dobro očuvanim mozaicima iz tog razdoblja. Nastavak do Fesa, smještaj u hotel. Večera i noćenje.

4. DAN
FES 
doručak, večera, noćenje

Doručak. Upoznajmo Fes! Ovaj marokanski kraljevski grad zaslužuje naziv „Meka zapada“. Ispred drugih je gradova u vjerskom i kulturnom značaju, njegovo sveučilište al-Karaouin iz 9. st. najstarija je aktivna medresa (islamska obrazovna ustanova). U velikoj medini starog dijela grada Fas Al Bali pod zaštitom UNESCO-a i ujedno jednoj od najstarijih i najvećih pješačkih zona svijeta razgledat ćemo izvana džamiju al-Karaouine i mauzolej Idrissa II te madresu Attarine iz zlatnog doba Fesa. Upoznat ćemo stare obrte, a naći ćemo nešto vremena i za kupovinu. U Fes el Jedidu ćemo razgledati vanjštinu Kraljevske palače i prošetati starom židovskom četvrti. Večera i noćenje.

5. DAN
FES – IFRANE – ERFOUD (JEEP SAFARI)
doručak, večera, noćenje

Doručak. Odlazak na put prema naselju Ifrane, poznatom kao „švicarski Maroko“: na više od 1600 metara nadmorske visine nalazi se naselje poznato po svojim crvenim krovovima u kojem Marokanci skijaju! Nastavak putovanja kroz Midelt Errachidio prema Erfoudu. Putem ćemo susresti marokanske Berbere i proći pokraj njihovih sela i stada ovaca, borovih šuma, zimzelenih hrastova i nasada maslina, jablana i palmi. Tijekom vožnje neukrotivim krajolikom Atlasa putem nas pozdravljaju ksari i kasbe – nekoć zidinama okružena mjesta i utvrde na putu prema kraljevskim gradovima. Dolazak u Erfoud koji je zbog blizine prekrasnih dina i slikovitosti krajolika pozornica mnogih filmova, primjerice „Mumije“ i „Princa Perzije“. Terenskim vozilima ćemo krenuti na pustolovinu među veličanstvenim dinama Erg Chebbi, koje dosežu do 150 m visine (fakultativno).* Smještaj u hotel, Večera i noćenje. *U slučaju kasnog dolaska i ovisno o dužini dana, vožnju dinama s terenskim vozilima možemo odgoditi za iduće jutro i zajedno dočekati izlazak sunca.

6. DAN
ERFOUD – PUT TISUĆU KASBI – OUARZAZATE
doručak, večera, noćenje

Doručak. Vožnja i zaustavljanje kod više od 6 stoljeća starog sustava za navodnjavanje „khettara“, a zatim nastavak do Visokog Atlasa i prekrasnog klanca Todra, jednog od najspektakularnijih prirodnih ljepota Maroka. Rijeka je ovdje urezala brojne kanjone, ali zadnjih 600 m zaista je očaravajuće – sunce dno klanca, ponegdje široko samo 10 m, sa stijenama koje se uzdižu više od 160 metara u zrak, osvjetli tek u jutarnjim satima. Nastavak »Putem tisuću kasbi« i „Dolinom ruža“ do mjesta Ouarzazate gdje ćemo razgledati kasbu Taourirt. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

7. DAN
OUARZAZATE – BERBERSKO SELO ÄIT BENHADDOU – MARRAKESH
doručak, večera, noćenje

Doručak. Posjet lokalnoj ljekarni gdje ćemo ući u kraljevstvo začina, čajeva i arganovog ulja! Zatim slijedi vožnja do berberskog utvrđenog mjestašca Ait Benhaddou pod zaštitom UNESCO-a koji se za razliku od rijetkih gradova u svijetu može pohvaliti zaista bogatom filmografijom: zbog svojeg jedinstvenog izgleda Ait Benhaddou je korišten kao kulisa mnogim poznatim filmovima, tu su se između ostalih snimali „Lawrence od Arabije“, „Sodoma i Gomora“, „Isus iz Nazareta“, „Marko Polo“, „Biser Nila“, „Gladijator“ i „Aleksandar Veliki“, kao i dijelovi serije „Igra prijestolja“. Nastavak kroz 2260 m visoki prijelaz Tizi n’Tichka do Marrakesha, po mnogima najzanimljivijeg marokanskog grada, poznatog i po imenu „Crveni grad“. Slobodno vrijeme u najživahnijem kutku Afrike kako nazivaju trg Djema el-Fna gdje domaćini uživaju u slasnoj marokanskoj hrani, kupuju povrće, lijekove, osluškuju pripovjetke pripovjedača priča te promatraju krotitelje zmija. Osim ovog živopisnog trga i njegovih čuda obići ćemo i grobnice dinastije Saadi koja je nakon propasti Fesa u 16. stoljeću Marrakesh opet izabrala za prijestolnicu, palaču Bahia koja je dobila ime po supruzi velikog vezira Si Mousse, labirint uličica starog grada, itd. Večera i noćenje.

8. DAN
MARRAKESH – CASABLANCA – EUROPSKA ZRAČNA LUKA – OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA (LJUBLJANA/TRST/VENECIJA)/ZAGREB
doručak, let

Doručak. Slobodno vrijeme do polaska transfera u zračnu luku Casablanca. Let preko europske zračne luke u dolaznu zračnu luku (Ljubljana, Trst, Venecija prijevoz iz Venecije/Trst do Ljubljane je uključen u cijenu). Mogućnost organiziranog prijevoza do Zagreba.

Bitne Napomene

 • Za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica
 • Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
 • Datumi putovanja:
  • Uskoro garantirani polasci: 01.12.2018.
  • Ostali polasci: 30.12.2018., 16.02., 23.02., 27.04., 22.06., 21.09., 12.10., 26.10. i 28.12.2019.
 • Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: za polazak 01.12.2018. od 6.610 kn  min. 35 putnika
 • Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: za polazak 30.12.2018. od 7.680 kn  min. 35 putnika
 • Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: za ostale polaske 2019. od 6.920 kn  min. 35 putnika
  • Doplata za manji broj putnika (od 25-35 putnika):  310 kn 
  • Doplata za manji broj putnika (do 24 putnika):  620 kn 
  • Važna informacija: Prilikom rezervacije se plaća osnovna cijena aranžmana, doplata za najmanji broj putnika i takse. Konačnu cijenu aranžmana objavljujemo u završnoj obavijesti prije putovanja, sukladno broju putnika.

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE : 

 • Prijevoz na relaciji Ljubljana-Trst/Venecija-Ljubljana,
 • Zrakoplovne pristojbe
 • Prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi,
 • Smještaj u hotelima 4* (lokalne kategorije) na bazi polupansiona,
 • Prijevoze i razglede prema programu,
 • Usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku,
 • Pratitelja putovanja na hrvatskom/slovenskom jeziku,
 • Troškove organizacije putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE : 

 • Doplatu za jednokrevetnu sobu 1.070 kn,
 • Fakultativne izlete (plaćanje na licu mjesta) jeep safari 45 EUR,
 • Dodatne usluge i obroke,
 • Sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“,
 • Napojnice za vodiče/vozače (obavezna doplata na licu mjesta) 45 EUR,
 • Putno zdravstveno osiguranje (preporučamo)
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na 01/7980-660 ili na mail [email protected]

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
 • Kreditne kartice: jednokratno ( American Express, Diners Club, Maestro, Visa, MasterCard, Discover)
 • Kreditne kartice: obročno ( Amex, Diners i Master ZABA na 12 rata )
 • U slučaju obročnog plaćanja, ukupna cijena aranžmana se uvećava za 5%
 • Plaćanje putem web shopa PopustPlus ( zatražiti link za plaćanje prilikom prijave ) – American Express i Diners Club karticama, Master Card i Visa karticama Zagrebačke banke do 6 rata, Ostalim karticama jednokratno

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji. 

Šifra : 8D 001 MAR

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!