Maroko Nova godina: 8 dana

Top ponuda Već od 7.680
8 dana Avion Zagreb/Ljubljana/Venecija Hoteli 4* Već od 7.680 Kn  Prijavi se!

Garantirani polazak!

PROGRAM PUTOVANJA

Polupansion uključen!

Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu!

1. DAN
ZAGREB/LJUBLJANA – VENECIJA – CASABLANCA

večera, noćenje

Sastanak na autobusnom kolodvoru Zagreb i prijevoz do Ljubljane (po želji uz doplatu) gdje slijedi susret s ostatkom grupe i organizirani prijevoz do zračna luke u Veneciji (uključeno u cijenu). Let prema Casablanci, pristanak u poslijepodnevnim satima, prijevoz do hotela, večera i noćenje.

2. DAN
CASABLANCA – RABAT

doručak, večera, noćenje

Doručak. Odlazak u razgled Casablance u prijepodnevnim satima. Zaustavljanje kod džamije Hassana II, velikog arhitekturnog djela. Vožnja do područja »La Corniche« i razgled trga Mohameda V., upravnog središta Casablance. Slijedi vožnja do Rabata, glavnog grada i političkog središta Maroka. Razgled Kraljevske palače (izvana) i Hasanovog tornja, minareta nedovršene džamije Yakuba al-Mansoura i mauzoleja Muhameda V., marokanskog sultana i kralja, koji je zaslužan za neovisnost ove države. Razgled kasbe Oudayas, koja je izgrađena u vrijeme vladavine dinastije Almohada. Smještaj u hotelu, večera i noćenje.

3. DAN
RABAT – MEKNES – VOLUBILIS – FES 

doručak, večera, noćenje

Doručak. Odjava iz hotela i putovanje prema Meknesu, gradu koji je svoje zlatno doba kao vladarska prijestolnica doživio u početku 18. st. kada ga je izgradio sultan Moulay Ismail, poznat i kao „marokanski Versailles“. Nekoliko godina prije njegove smrti dovršena je gradnja i Bab Mansoura, poznatih marokanskih gradskih vrata koja se smatraju i najljepšima na sjeveru Afrike, s prekrasnim mozaikom. Razgledat ćemo umjetno jezero Sahrij Swani gdje su vidljivi i ostaci kraljevskih konjušnica i mauzoleja Moulaya Ismaila. Nastavljamo do Volubilisa, nekadašnjeg rimskog grada s dobro očuvanim mozaicima iz tog razdoblja, a dan ćemo privesti kraju u Fesu. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

4. DAN
FES 

doručak, večera, noćenje

Doručak. Upoznajmo Fes! Ovaj marokanski kraljevski grad zaslužuje naziv „Meka zapada“. Ispred drugih je gradova u vjerskom i kulturnom značaju, njegovo sveučilište al-Karaouin iz 9. st. najstarija je aktivna medresa (islamska obrazovna ustanova). U velikoj medini starog dijela grada Fas Al Bali pod zaštitom UNESCO-a i ujedno u jednoj od najstarijih i najvećih pješačkih zona svijeta razgledat ćemo džamiju al-Karaouine (izvana) i mauzolej Idrissa II te madresu Attarine iz zlatnog doba Fesa. Razgledati ćemo stare obrtne radionice, a biti će vremena za shoping u uzbudljivoj medini. U Fes el Jedidu ćemo razgledati Kraljevsku palaču (izvana) i prošetati starom židovskom četvrti. Večera i noćenje.

5. DAN
FES – IFRANE – ERFOUD (JEEP SAFARI)

doručak, večera, noćenje

Nakon doručka ćemo se uputiti preko Srednjeg Atlasa, poznatog po prekrasnim cedrovim šumama. Zaustavit ćemo se u naselju Ifrane, važnom ljetovalištu, ali i marokanskom skijalištu. Nastavak kroz Midelt i Errachidio prema Erfoudu gdje još uvijek susrećemo marokanske Berbere i njihova sela, stada ovaca, šume bora, cedra i zimzelenog hrasta te plantaže datuljevih palma, jabuka i maslina. Dok vozimo kroz netaknuti krajolik Atlasa, pogledi će nam sezati na ksare i kasbe – bivše zidani gradove i kule na putu do kraljevskih gradova. Dolazak u Erfoud, lokaciju gdje su snimljeni brojni filmovi zbog blizine najljepših pustinjskih dina i slikovitog krajolika. S terenskim vozilima ćemo krenuti u avanturu odnosno vožnju među veličanstvenim dinama pustinje Erg Chebbi (uz nadoplatu), koje dosežu i 150 m visine. * Smještaj u hotelu, večera.

6. DAN
ERFOUD – PUT TISUĆU KASBI – OUARZAZATE

doručak, večera, noćenje

Nakon doručka, nastavljamo naše putovanje. Najprije ćemo se zaustaviti kod drevnog sustava navodnjavanja „khettara”, nakon čega slijedi nastavak vožnje preko Visokog Atlasa i prekrasne doline Todra u kojoj je rijeka urezala brojne kanjone i tako predstavlja jednu od najspektakularnijih prirodnih ljepota Maroka. Nastavljamo „putem tisuću Kasbi” koji je ukrašen prelijepim palmama datulje i »Dolinom ruža« sve do mjesta Ouarzazate gdje ćemo razgledati kasbu Taourirt (izvana), gdje u kojoj je nekoć živjela slavna obitelj Glaoui. Smještaj u hotelu, večera i noćenje.

7. DAN
OURZAZATE – AIT BENHADDOU – MARAKEŠ

doručak, večera, noćenje

Nakon ranog doručka, slijedi vožnja do egzotičnog berberskog sela Aït-Benhaddou koji se nalazi na popisu UNESCO-a. Aït-Benhaddou je jedini grad koji se diči toliko bogatom filmografijom kao niti jedan drugi grad u svijetu. U njemu su tako snimljeni filmovi Lawrence od Arabije, Sodoma i Gomora, Isus iz Nazareta, Gladijator, Aleksandar i brojni drugi. Nakon razgleda, slijedi vožnja preko 2260 metara visokog prijelaza s kojeg se izdaleka nazire minaret Koutoubia. Dolazak u Marrakesh, »crveni biser juga« koji se na turističku mapu svijeta upisao u 20. stoljeću pod vodstvom ekscentričnog marakeškog paše, poznatijeg kao »Gospodar Atlasa«. Slobodno vrijeme na najživahnijem afričkom mjestu, odnosno trgu Djem el-Fna, središtu na kojem se lokalci druže, uživaju u šarolikoj marokanskoj gastronomiji, kupuju voće, uživaju u predstavama priprovjedača i krotitelja zmija. Obilazak lokalne ljekarne i upoznavanja kraljevstva začina, mirisa, čajeva i slavnog arganavog ulja. Za kraj, slijedi razgled grobnice dinastije Saddita koji su nakon pada Fesa u 16 st za glavni grad Maroka ponovno odabrali Marrakesh. Večera i noćenje.

8. DAN

MARAKEŠ – CASABLANCA – VENECIJA – LJUBLJANA/ZAGREB 

Doručak. Slobodno vrijeme u Marrakeshu do polaska transfera u zračnu luku Casablance. Pristanak u Veneciji je predviđen u večernjim satima nakon čega slijedi transfer do Ljubljane (uključen u cijenu). Po želji i uz doplatu, mogućnost organiziranog prijevoza do Zagreba.

Bitne Napomene

 • Za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica
 • Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
 • Datumi putovanja:
  • Garantirani polazak: 27.12.2018 – 3.1.2019.
 • Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 7.680 kn

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE : 

 • Zrakoplovne pristojbe (890 kn)
 • Prijevoz na relaciji Ljubljana-Venecija-Ljubljana
 • Prijevoz zrakoplovom na relaciji Venecija – Casablanca – Venecija prema programu u ekonomskoj klasi
 • Smještaj u hotelima 4* (lokalne kategorije) na bazi 7 polupansiona
 • Sve prijevoze prema programu
 • Vanjske razglede prema program u pratnji lokalnog vodiča
 • Ulaznicu u grobnicu dinastije Saadi, palaču Bahia i medresu Attarine
 • Lokalnog vodiča i slovenskog pratitelja putovanja
 • Troškove organizacije putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE : 

 • Doplata za manji broj putnika – do 34620 kn
 • Doplata za manji broj putnika – od 35 – 45460 kn
 • Doplate (prilikom rezervacije): jednokrevetna soba 1.080 kn.
 • Doplate po želji (prilikom rezervacije): transfer Zagreb – Ljubljana – Zagreb 349 kn.
 • Obavezne doplate na licu mjesta: napojnice za vodiče i vozače 45 EUR (odrasli i djeca)
 • Doplate po želji na licu mjesta: jeep safari 45 EUR, ulaznica u džamiju Hassana II – 13 EUR.
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na 01/7980-660 ili na mail [email protected]

POPUSTI:

 • Djeca 2-12 godina u sobi s dvije odrasle osobe 10%

VAŽNE NAPOMENE:

 • Kategorizacija hotela u Maroku odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
 • Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza organizatora putovanja
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, na promjenu zračne luke kao i vremena polazaka zrakoplova, ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Zbog većih udaljenosti koje se tijekom putovanja prelaze autobusom, moguća su manja odstupanja u redoslijedu pružanja usluga; agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.
 • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
 • U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.
 • Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju. Viza nije potrebna za Maroko za državljane Republike Hrvatske. Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu. Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik.

KORISNE INFORMACIJE:

 • Službeno ime: Kraljevina Maroko
 • Geografski položaj: sjeverozapad Afrike, na obalama Atlantskog oceana i Sredozemnog mora
 • Površina: 446.550 km2
 • Broj stanovnika: oko 36.000.000
 • Glavni grad: Rabat
 • Jezik: arapski, francuski
 • Religija: muslimani 98%, kršćani 1%, židovi 1%
 • Vremenska razlika: -1 sat zimi / -2 sata ljeti
 • Novčana jedinica: marokanski dirham (MAD), 1 USD = oko 8,45 MAD
 • Kupovina: vuneni tepisi, proizvodi od kože, poludrago kamenje, fosili iz Sahare, drvene rezbarije, lončarski proizvodi, proizvodi od mjedi, svila, ručno izvezena odjeća, srebrni i zlatni nakit, začini.
 • Odjeća i obuća: Preporučamo laganu pamučnu odjeću svijetlih boja i udobnu obuću. Za večernje sate u višim područjima te u pustinji ponesite toplu odjeću jer se temperatura noću jako snizi. Ukoliko putujete u razdoblju od prosinca do ožujka, ponesite nepromočivu i toplu odjeću. Topless je zabranjen. U džamijama nije dopušteno nošenje kratkih hlača i odjeće bez rukava.
 • Hrana i piće: Marokanska kuhinja vrlo je raznolika. Lokalni specijaliteti: harira – tradicionalna juha od slanutka s rezancima, tajines – meso kuhano s povrćem posluženo u glinenoj posudi, kebab, hout – riblji gulaš, djaja mahamara – pile punjeno bademima, grožđicama i couscousom, bastilla – golub kuhan u tijestu s orasima i medom. Piti isključivo flaširanu vodu. Popularno piće je čaj od mente poslužen s mentinim lišćem u čašama. Alkohol se obično poslužuje u hotelima i restoranima namijenjenim stranim posjetiteljima. Konzumacija alkohola u kafićima je zabranjena.
 • Napon struje: 220V (nije potreban adapter)
 • Cijepljenje: nije potrebno
 • Viza: nije potrebna
 • Mobilne mreže: VIPnet, T-Mobile i Tele2 partneri
 • Pozivni broj zemlje: +212
 • Korisna web stranica: www.visitmorocco.com
 • Klima: Sjever Maroka odlikuje sredozemna klima, unutrašnjost zemlje stepska. Na krajnjem jugu klima je pustinjska. Najugodnije razdoblje u godini za posjet Maroku je period od listopada do prosinca te od ožujka do svibnja kada se prosječna temperatura zraka kreće oko 24°C. Ljeti se prosječna temperatura zraka u Marrakeshu i Fezu kreće oko 38°C. U obalnim gradovima kao što su Casablanca, Rabat i Tangier, iako s nešto povišenim stupnjem vlažnosti zraka, temperatura se kreće od 27 do 29°C.

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
 • Kreditne kartice: jednokratno ( American Express, Diners Club, Maestro, Visa, MasterCard, Discover)
 • Kreditne kartice: obročno ( Amex, Diners i Master ZABA na 12 rata )
 • U slučaju obročnog plaćanja, ukupna cijena aranžmana se uvećava za 5%
 • Plaćanje putem web shopa PopustPlus ( zatražiti link za plaćanje prilikom prijave ) – American Express i Diners Club karticama, Master Card i Visa karticama Zagrebačke banke do 6 rata, Ostalim karticama jednokratno

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji. 

Šifra : 8D 001 MRK-NG

L

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!