Maroko Velika tura: 10 dana

Top ponuda Već od 1.250 €
10 dana Avion Zagreb Hoteli 4* Već od 1.250 € 1.300 €  Prijavi se!

PROGRAM PUTOVANJA

KLASIFIKACIJA OVOG PUTOVANJA JE: PROFESSIONAL – Više o klasifikaciji putovanja pogledajte OVDJE.

Evo kako to izgleda kada putujete s nama u Maroko!

 

*** Hoteli 4*, svi izleti uključeni u cijenu, bez doplata na putovanju, posjet prekrasnom plavom gradu Chefchaounenu!

***Polupansion u svim hotelima u Maroku

*** Razgled Filmskih setova, lokacija snimanja Gladijatora, Kraljevstva Nebeskog, Ben Hura, Potrage za Zelenim Dijamantom, uključena ulaznica u filmski studio!

0.dan ZAGREB – ISTANBUL

Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije leta. Prijava na let kompanije Turkish Airlines TK1056 i polijetanje zrakoplova za Istanbul u 20:25 sati. Dolazak u Istanbul u 23:40 sati. Transfer i smještaj u hotel. Noćenje. ( *** Vrijedi kod datuma kad je let sa Turkish Airlinesom – NOĆENJE U HOTELU U ISTANBULU )

1.dan ISTANBUL – CASABLANCA

Doručak. Prijava na let te polijetanje zrakoplova za Casablancu. Dolazak u Casablancu po lokalnom vremenu (točnu satnicu pogledajte u redu letenja na dnu stranice). Nakon obavljenih graničnih formalnosti, slijedi odlazak u panoramsko razgledavanje ekonomskog i industrijskog središta Maroka: Rezidencijalna četvrt Anfa  – vožnja obalom „La Corniche“ gdje ćemo vidjeti i najveću džamiju na svijetu, posvećenu kralju Hassanu II ( izvana ), a koja prima čak 25 000 vjernika te ima 210 metara visok minaret što ga čini najvišim minaretom na svijetu – trg Muhameda V.  – Trg Ujedinjenih naroda, primjer marokanske secesijske arhitekture. Odlazak u hotel. Večera. Preporučamo odlazak u Ricks Bar, repliku bara iz poznatog Hollywoodskog filma „ Casablanca “ sa Humprehey Bogartom u glavnoj ulozi. Povratak u hotel. Noćenje.

2.dan CASABLANCA – RABAT – CHEFCHAOUEN

Doručak. Odlazak prema džamiji Hassana II ( Ulaznica uključena ), organizirani ulazak u džamiju uz pravi doživljaj ove velebne građevine i remek djela arhitekture. Nakon razgleda polazak prema glavnom gradu Maroka, Rabatu, te ujedno i političkom središtu Maroka. Razgled Kraljevske palače (izvana) i Hasanovog tornja, minareta nedovršene džamije Yakuba al-Mansoura i mauzoleja Muhameda V., marokanskog sultana i kralja, koji je zaslužan za neovisnost ove države. Nakon razgleda slijedi kraća vožnja do tvrđave ( kasbe ) Oudayas, koja je izgrađena u vrijeme vladavine dinastije Almohada. Šetnja uskim uličicama stare tvrđave uz prekrasan pogled na more. Kraće slobodno vrijeme za čaj te polazak prema polazak prema biseru Maroka, gradu sa svih marokanskih razglednica, Chefchaouenu. Grad je to poznat po specifičnoj španjolsko – maurskoj arhitekturi, te prepoznatljivim kućama obojenim u plave boje. Kasni dolazak u Chefchaouen. Odlazak u hotel te prijava. Večera. Noćenje.

3.dan CHEFCAHOUEN – VOLUBILIS – MEKNES – FES

Doručak. Ujutro slijedi šetnja čarobnim uličicama ovog grada gdje ćete imati mogućnost osjetiti pravu vibru ovog grada. Šetnja medinom i šarmantnim ulicama obojanim plavom nijansom. Uživanje u pitoresknim uličicama plavog grada. U dogovoreno vrijeme polazak prema Volubilisu ( Ulaznica uključena ), nekadašnjem rimskom gradu s izvrsno očuvanim mozaicima iz tog razdoblja, jasnim pogledom na Corso i Decumano, gdje ćete dobiti dojam kakav je bio život u tipičnom rimskom gradu. Nakon razgleda arheološkog lokaliteta uz lokalnog vodiča, idemo prema gradu Meknesu,  koji je svoje zlatno doba kao vladarska prijestolnica doživio u početku 18. stoljeća kada ga je izgradio sultan Moulay Ismail, poznat i kao „marokanski Versailles“. Nekoliko godina prije njegove smrti dovršena je gradnja i Bab Mansoura, poznatih marokanskih gradskih vrata koja se smatraju i najljepšima na sjeveru Afrike, s prekrasnim mozaikom. Razgledat ćemo umjetno jezero Sahrij Swani gdje su vidljivi i ostaci kraljevskih konjušnica i mauzoleja ( razgled izvana ) Moulaya Ismaila, te poznatog glavnog gradskog trga El Hedim. Slijedi polazak za Fes, uz dolazak u grad u kasnim večernjim satima. S obzirom da nam većina putnika kažu da je baš Fes pravi Maroko, vodje vas čekaju pravi ritmovi i mirisi Maroka. Po dolaski  slijedi smještaj i prijava u hotel. Večera. Noćenje.

4.dan FES

Doručak. Nakon doručka odlazak na organizirani razgled FES-a. Ovaj marokanski kraljevski grad nosi naziv „Meka zapada“. Fes je, uz tp što mu tepaju da je najmarokanskiji grad, ujedno i drugi po veličini grad u Maroku ( Veća je jedino Casabalnaca) i jedan od četiri “kraljevska grada” Maroka uz Rabat, Marrakech i Meknes. Osnovao ga je Moulay Idriss tijekom 8. stoljeća i u prošlosti je bio glavni grad nekoliko dinastija. Sastoji se od tri dijela, Medina Fesa, Fes-Jddid i Ville Nouvelle (Novi grad). Prvo ćemo u Fes el Jdidu razgledati Kraljevsku palaču (izvana) te se prošetati starom židovskom četvrti gdje ćemo vidjeti i sinagogu. Potom, ulazak u srednjovjekovnu medinu Fes el Bali kroz vrata Bab Boujloud, te šetnja bučnim, šarolikim uličicama soukova – tržnica u kojoj su na svakom uglu izvješeni tepisi, kožne rukotvorine, tradicionalan i moderan nakit, začini, biljke, ulje. Fes je također grad specifičnih mirisa, s obzirom da se u starom gradu nalaze neka od najpoznatijih marokanskih postrojenja za proizvodnju kože. Razgled sveučilišta Medresa Attarine ( Uključena ulaznica ) te nastavak šetnje do trga Ej Najjarine s istoimenom fontanom. Vidjeti ćemo sveučilište al-Karaouin iz 9. stoljeća koje je ujedno i najstarija aktivna medresa (islamska obrazovna ustanova) – Džamija al-Karaouin – mauzolej Idrissa II (izvana). Poslijepodne slobodno vrijeme za istraživanje starog grada. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

5.dan FES – IFRANE – BENI MELAL – MARRAKECH

Doručak. Nakon doručka ćemo se uputiti prema Marrakechu, a put nas vodi preko Srednjeg Atlasa, poznatog po prekrasnim cedrovim šumama. Kraće zaustavljanje u gradiću Ifrane, važnom ljetovalištu, ali ujedno i najpoznatijem marokanskom skijalištu, u koje zimi dolaze mnogobrojni marokanski, ali i europski turisti. Pauza za ručak tokom puta. Nastavak vožnje, preko Beni Melala, središta marokanskog poljodjelstva. Kraće zaustavljanje te dolazak u Marrakech u predvečernjim satima. Smještaj u hotel. Večera. Po želji grupe, navečer odlazak grupe taksijem ili pješke na Jemma El-Fna, najpoznatiju tržnicu Afrike, miks mirisa, okusa i zvukova koji je onaj istinski, pravi doživljaj Maroka. Uživanje u lokalnoj kuhinji, čaju ili pak šetnja soukovima uz obavezno cjenkanje i kupnju suvenira. Za one hrabrije, možete se i slikati sa zmijom ili majmunom oko vrata. Povratak u hotel. Noćenje.

6.dan MARRAKECH

Doručak. Današnji dan posvećen je „Biseru juga“, kako nazivaju grad Marrakech. Najupečatljiviji je stari dio grada – medina, koji se zbog svoje atraktivnosti i značaja našao na popisu svjetske baštine UNESCO-a, a upravo u tom labirintu malih ulica satkana je sva čar i ljepota ovog grada. Krećemo sa razgledom uz pratnju vodiča: Džamiju Koutoubia, koju smatraju jednom od najljepših arhitektonskih dostignuća grada a sa svojih 77 metara je ujedno i najčešći motiv s razglednica Marrakecha – Palača Bahaia, kompleks u kojem se nalaze brojne građevine, paviljoni i vrtovi, a posebno su impresivni raskošni mramorni podovi i oslikani zidovi. ( Ulaznica uključena ) – centralni gradski trg Jemma El Fna, koji vrvi životom i neobičnim prizorima, a ujedno je i mjesto gdje možete probati mnoge marokanske delicije, obzirom da se svake večeri trg pretvori u najveći restoran na otvorenom. Ovdje ćete naići na krotitelje zmija i majmuna, žonglere, akrobate, muške plesače, živopisno odjevene prodavače te orijentalne pripovjedače. Uz trg se smjestila i velika tržnica – souk, na kojoj možete kupiti doslovno sve, a cjenkanje je nezaobilazno. Marrakech ima najveće natkrivene tržnice u Maroku u kojima se nude razni poznati i nepoznati začini, predmeti i odjeća od kože, šarene tradicionalne svjetiljke i brojne rukotvorine.  – šetnja starim gradom Marrakech. Potom odlazak do vrtova Menare, prekrasnih vrtova sa jezerom u sredini, koje je na ovom području uspostavio kralj Abd al-Mu’min još u 12. stoljeću. Poslijepodne slobodno za uživanje u Marrakechu uz povratak na tržnicu Jemma el Fna. Večera. Noćenje.

7.dan MARRAKECH – OURZAZATE – FILMSKI STUDIO – AIT BEN HADDOU – MARRAKECH

Rano ustajanje. Doručak. Vožnja preko Visokog Atlasa, jednog od najspektakularnijih prirodnih ljepota Maroka. Predivni prizori pratiti će nas gotovo cijelim putem, a na jedom mjestu prelazimo planinu prelazimo na visini od čak 2100 metara”. Rijeka je ovdje urezala brojne kanjone, ali zadnjih 600 m zaista je očaravajuće – sunce dno klanca, ponegdje široko samo 10 m, sa stijenama koje se uzdižu više od 160 metara u zrak, osvijetli tek u jutarnjim satima. Tokom vožnjećemo vidjeti i neka od najstarijih berberskih naselja u Maroku, te doživjeti prekrasne crvenkaste nastambe koje se stapaju sa pustinjom i crvenkastim dojmom planine Atlas. Nastavak ” Putem tisuću kasbi “ do mjesta Ouarzazate, gdje ćemo se prošetati starim Ksarom, te vidjeti kasbu Taourirt ( Izvana ). Nakon kasbe, odlazimo u jedan od najpoznatijih Hollywoodskih Filmskih Studija ( Ulaznica uključena ). Kraljevsko Nebesko, Ben Hur, 10 zapovijedi, Lawrence od Arabije, Dragulj s Nila, Aleksandar Veliki… svi ovi filmovi snimani su upravo na ovoj lokaciji, a mi ćemo uz lokalnog vodiča razgledati neke od rekvizita preostalih nakon snimanja. Potom, put nas vodi u malo berbersko seoce Ait Ben Haddou. Selo je najpoznatije po filmu Gladijator, te prekrasnoj kasbi koja se nalazi na brdu. Kasni povratak u Marrakech. Večera. Noćenje.

8.dan MARRAKECH – ESSAOUIRA – MARRAKECH

Doručak. Nakon doručka, slijedi vožnja do grada Essaouira – ili kako se prije zvala Mogador, koji se nalazi na zapadnoj obali Maroka. Essaouira je mali, uspavani gradić koji je u posljednje vrijeme dobio na značaju kao kao filmska kulisa popularne serije Game of Thrones. Nakon dolaska, idemo u razgled Essaouire uz pratnju vodiča. Vidjeti ćemo gradske bedeme, koje 1760. sagradio francuski vojni arhitekt Theodore Cornut kako bi zaštitili luku od napadača, a danas daju Essaouiri prepoznatljiv izgled sa medinom zatvorenom između njih. Potom idemo u šetnju do ribarske tržnice te gradske luke. Slobodno popodne u Essaouiri za uživanje u ovom primorskom gradu. Povratak u Marrakech u večernjim satima. Večera u hotelu. Noćenje.

9.dan MARRAKECH – ISTANBUL

Doručak. Danas ćemo imati slobodan dan za razgled bisera Maroka, te uživanje u lokalnoj kuhinji, čaju i nargilama. Svakako još jednom odlazimo na Jemma El Fna te uživamo u mirisima i zvukovima Marrakecha. U poslijepodnevnim satima slijedi transfer prema zračnoj luci te prijava na let kompanije Turkish Airlines i polijetanje zrakoplova za Istanbul (točnu satnicu pogledajte u redu letenja na dnu stranice). Dolazak u Istanbul po lokalnom vremenu.

10.dan ISTANBUL – ZAGREB

Nastavak leta za Zagreb. Polazak zrakoplova po lokalnom vremenu (točnu satnicu pogledajte u redu letenja na dnu stranice). Dolazak u Zračnu luku Zagreb po lokalnom vremenu. Kraj programa.

***Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama. 

PREDVIĐENI HOTELI

HOTEL & SPA OUM PALACE CASABLANCA 4*

Hotel se nalazi u poslovnoj četvrti Casablance, samo nekoliko minuta pješice od Medine. Posjeduje dva restorana i svojim gostima nudi smještaj s 4 zvjezdice s besplatnim bežičnim pristupom internetu (WiFi). Smještajne jedinice su klimatizirane i individualno uređene. Sve sobe su opremljene SAT TV-om, radnim stolom i vlastitom kupaonicom. Gosti u sklopu restorana Volubilis hotela Oum Palace mogu uživati u jelima iz tradicionalne marokanske kuhinje dok u sklopu restorana Al Yacout mogu uživati u jelima iz međunarodne kuhinje. Spa obuhvaća hamam i saunu te razne tretmane opuštanja i ljepote.

HOTEL PARADOR CHEFCHAOUEN 4*

Hotel je lociran u Medini Chefchaouen, na samo 2 minute pješke od Kasbah i 5 minuta hoda od vodopada Ras Elma. Gosti se mogu opustiti uz vanjski bazen na ležaljkama na terasi. Sobe su jednostavno uređene i sadrže TV ravnog ekrana sa SAT programima i vlastitu kupaonicu s tušem; također imaju pogled na planinu i staru Medinu. Svako jutro se gostima poslužuje kontinentalni doručak, a u sklopu restorana, gosti mogu kušati lokalne i međunarodne specijalitete. Besplatan WiFi je dostupan u svim dijelovima hotela.

ILI

HOTEL DAR BA SIDI & SPA CHEFCHAOUEN

Hotel pansionskog tipa je lociran u Chefchaoueneu, 13 km od trga Outta Hammam i 12 km od Ras el Ma te svojim gostima nudi smještaj sa sezonskim vanjskim bazenom. Gostima su na raspolaganju zajednički salon i terasa. Pansion nudi marokanski restoran. Smještajne jedinice su opremljene TV-om ravnog ekrana, vlastitom kupaonicom i besplatnim kozmetičkim potrepštinama, a neke sobe imaju i balkon. Svakog jutra se poslužuje kontinentalni švedski (buffet) doručak.

HOTEL L’ESCALE FES 4*

Hotel je lociran u Fesu te je opremljen besplatnim pristupom internetu WiFi i restoranom. Sve sobe su klimatizirane i opremljene TV-om ravnog ekrana te vlastitom kupaonicom; pojedine sobe imaju terasu ili balkon. Acima Essaada Fes se nalazi na 1 km od hotela dok je trgovački centar (Fes) udaljen 3,1 km.

WAZO HOTEL MARRAKECH 4*

Hotel Wazo nalazi se u Marakešu u regiji Marrakech-Tensift-Haouz, na 4,1, km od vrtova Majorelle, te ima spa i fitness-centar. Hotel sadrži vanjski bazen otvoren tijekom cijele godine i dječje igralište, a gosti mogu uživati ​​u obroku u restoranu. U cijelom je hotelu Wazo dostupan besplatan WiFi. Svaka je soba u ovom hotelu klimatizirana i ima TV ravnog ekrana. Sve sobe sadrže vlastitu kupaonicu s kadom ili tušem. Dostupni su ogrtači, papuče i besplatan kozmetički pribor.

ILI

HOTEL BLUE SEA LE PRINTEMPS MARRAKECH 4*

Hotel se nalazi u Marakešu i svojim gostima nudi vanjski bazen i restoran. Dostupan je besplatni WiFi. Svaka soba ima klimatizacijski uređaj i mini-bar. Gostima su na raspolaganju zajednički salon i skladište prtljage. Hotel je udaljen 3,5 km od trga Marrakech Plaza i 700 m od željezničkog kolodvora u Marrakechu.

RED LETENJA – podložan promjeni
Datum leta TK – Turkish Airlines Odlazna destinacija Dolazna destinacija VRIJEME LETA
Broj leta
27.09.2024. TK 1056 ZAG – Zagreb IST – Istanbul 20:25 23:40
28.09.2024. TK 617 IST – Istanbul CMN – Casablanca 11:55 14:50
06.10.2024. TK 622 RAK – Marrakech IST – Istanbul 22:45 05:45
07.10.2024. TK 1057 IST – Istanbul ZAG – Zagreb 11:55 13:05
MadridBarcelonajuzna korejaMarokoBitne Napomene

 • ODGOVORNI ORGANIZATOR: Putolovac Putovanja d.o.o.
 • KLASIFIKACIJA OVOG PUTOVANJA JE: PROFESSIONAL – Više o klasifikaciji putovanja pogledajte OVDJE.
 • CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:
27.09. – 07.10.2024. – GARANTIRANI POLAZAK!
HOTELI 4* EUR HRK
FIRST MINUTE CIJENA 1.250 9.418,13
REDOVNA CIJENA 1.300 9.794,85
ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE
(obavezna doplata prilikom rezervacije aranžmana)
265 1.996,64
UKUPNO
(FIRST MINUTE CIJENA + ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE)
1.515 11.414,77
NADOPLATA ZA 1/1 SOBU
(plaćanje isključivo u eurima prije putovanja)
200 1.506,90

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

 • Iznos je promjenljiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata
 • Cijena aranžmana se odnosi na jednu osobu
 • Za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju
 • Prije rezervacije putovanja obavezno provjerite vašu putnu dokumentaciju kao i trenutno važeću viznu regulativu.
 • Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
 • Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih
 • Rok prijave: Do popunjenja kapaciteta ukoliko nije određen vremenski period
 • Potrebno je minimalno 20 putnika kako bi se putovanje održalo
 • Prijevoznik je Turkish Airlines
 • HOTEL U ISTANBULU – Hotel koji dodjeljuje Turkish Airlines/ime na check in desku ( *** S obzirom da koferi ostaju na aerodromu zbog vezanog leta, preporučamo ponijeti osnovne stvari za spavanje u ruksaku, tj. ručnoj prtljazi )

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi
 • Transfere autobusom zračna luka – hotel – zračna luka
 • Sve prijevoze autobusom lokalnog prijevoznika prema programu
 • Težina prtljage: 1 komad prtljage do 23 kg koji se predaje i 1 komad ručne prtljage koji možete sa sobom ponijeti u putničku kabinu, maksimalne težine 8 kg i zbroja dimenzija do 115 cm (55x40x20)
 • 1 noćenje u Istanbulu – hotel koji dodjeljuje Turkish Airlines/ime na check in desku ( *** S obzirom da koferi ostaju na aerodromu zbog vezanog leta, preporučamo ponijeti osnovne stvari za spavanje u ruksaku, tj. ručnoj prtljazi )
 • 8 noćenja na bazi polupansiona u Maroku
 • 1 noćenje na bazi polupansiona ( doručak + večera ) u Casablanci u hotelu 4*
 • 1 noćenje na bazi polupansiona ( doručak + večera ) u Chefchaouenu u hotelu 4*
 • 2 noćenja na bazi polupansiona ( doručak + večera ) u Fesu u hotelu 4*
 • 4 noćenja na bazi polupansiona ( doručak + večera ) u Marrakechu u hotelu 4*
 • Ulaznica za Džamiju Hassana II
 • Ulaznica za arheološki lokalitet u Volubilisu
 • Ulaznica za filmski studio u Ourzazateu
 • Ulaznicu za Palaču Bahia u Marrakechu
 • Ulaznica za Medresu Attarine u Fesu
 • Pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom cijelog putovanja
 • Lokalne vodiče na engleskom jeziku
 • Sve razglede prema programu
 • Jamčevno osiguranje, troškove organizacije i realizaciju putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Pristojbe zračnih luka i naknadu za izdavanje zrakoplovne karte koje se obavezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana  265 € / 1.996,64 kn – iznos je promjenljiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata
 • Nadoplata za jednokrevetnu sobu 200 € / 1.506,90 kn (plaćanje isključivo u eurima prije putovanja, obavezno ukoliko osoba boravi sama u sobi)
 • Ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana
 • Obroke koji nisu uključeni u cijenu
 • Sve što nije navedeno pod cijena uključuje
 • Osnovne napojnice – (uobičajene i očekivane napojnice od strane vozača, lokalnih vodiča, nosača prtljage – cca 5 – 10 eura/dan
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na ili na mail info@putolovac.hr

POPUSTI I DOPLATE

 • Doplata za 4 ručka u lokalnim restoranima dok smo na turi 65 € / 489,74 kn ( dani 2, 3, 5, 6 – plaćanje isključivo u eurima prije putovanja)
 • Popust na treću osobu u trokrevetnoj sobi: 30 € / 226,04 kn

VAŽNA NAPOMENA

 • Rezervacija putovanja je moguća isključivo uplatom akontacije ili dijela iznosa. Usmena rezervacija putovanja nije moguća,
 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni,
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte,
 • U slučaju izvanrednih (charter) letova, red letenja je podložan promjeni i u vrlo kratkom roku pred polazak na put,
 • Završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom vremenu polaska (leta), kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.),
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,
 • Fakultativni program će se održati isključivo ukoliko se ispune trenutno zahtijevani uvjeti pružatelja usluge na terenu,
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
 • Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

KORISNE INFORMACIJE

 • Službeno ime: Kraljevina Maroko
 • Geografski položaj: sjeverozapad Afrike, na obalama Atlantskog oceana i Sredozemnog mora
 • Površina: 446.550 km2
 • Broj stanovnika: oko 36.000.000
 • Glavni grad: Rabat
 • Jezik: arapski, francuski
 • Religija: muslimani 98%, kršćani 1%, židovi 1%
 • Vremenska razlika: -1 sat zimi / -2 sata ljeti
 • Novčana jedinica: marokanski dirham (MAD), 1 USD = oko 8,45 MAD
 • Kupovina: vuneni tepisi, proizvodi od kože, poludrago kamenje, fosili iz Sahare, drvene rezbarije, lončarski proizvodi, proizvodi od mjedi, svila, ručno izvezena odjeća, srebrni i zlatni nakit, začini.
 • Odjeća i obuća: Preporučamo laganu pamučnu odjeću svijetlih boja i udobnu obuću. Za večernje sate u višim područjima te u pustinji ponesite toplu odjeću jer se temperatura noću jako snizi. Ukoliko putujete u razdoblju od prosinca do ožujka, ponesite nepromočivu i toplu odjeću. Topless je zabranjen. U džamijama nije dopušteno nošenje kratkih hlača i odjeće bez rukava.
 • Hrana i piće: Marokanska kuhinja vrlo je raznolika. Lokalni specijaliteti: harira – tradicionalna juha od slanutka s rezancima, tajines – meso kuhano s povrćem posluženo u glinenoj posudi, kebab, hout – riblji gulaš, djaja mahamara – pile punjeno bademima, grožđicama i couscousom, bastilla – golub kuhan u tijestu s orasima i medom. Piti isključivo flaširanu vodu. Popularno piće je čaj od mente poslužen s mentinim lišćem u čašama. Alkohol se obično poslužuje u hotelima i restoranima namijenjenim stranim posjetiteljima. Konzumacija alkohola u kafićima je zabranjena.
 • Napon struje: 220V (nije potreban adapter)
 • Cijepljenje: nije potrebno
 • Viza: nije potrebna
 • Mobilne mreže: VIPnet, T-Mobile i Tele2 partneri
 • Pozivni broj zemlje: +212
 • Korisna web stranica: www.visitmorocco.com
 • Klima: Sjever Maroka odlikuje sredozemna klima, unutrašnjost zemlje stepska. Na krajnjem jugu klima je pustinjska. Najugodnije razdoblje u godini za posjet Maroku je period od listopada do prosinca te od ožujka do svibnja kada se prosječna temperatura zraka kreće oko 24°C. Ljeti se prosječna temperatura zraka u Marrakeshu i Fezu kreće oko 38°C. U obalnim gradovima kao što su Casablanca, Rabat i Tangier, iako s nešto povišenim stupnjem vlažnosti zraka, temperatura se kreće od 27 do 29°C.

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 45 dana prije putovanja)
 • Kreditne kartice: jednokratno (Maestro, Master Card, Visa, Visa Electron, Premium Visa, Diners, Discover)
 • Kreditne kartice: Obročno u poslovnici na POS aparatu (Diners na 12 rata, Visa I Mastercard Erste Banke na 12 rata, MasterCard, Visa, Visa Gold Zagrebačke banke do 24 rate – vrijedi za sve kreditne I debitne kartice)
 • Plaćanje putem web shopa putem sustava CORVUS PAY (zatražiti link za plaćanje prilikom prijave) – Diners na 12 rata, Visa I Mastercard Erste Banke na 12 rata, MasterCard, Visa, Visa Gold Zagrebačke banke do 24 rate, svim ostalim karticama jednokratno
 • Plaćanje Visa Premium karticom na rate – do 12 rata – u partnerskoj agenciji po dogovoru sa prodajnim agentom
 • Cijene objavljene na web stranici agencije su cijene izražene sa obračunatim popustom od 5% za jednokratno plaćanje.
 • Za sva obročna plaćanja od 2-24 rata agencija obračunava manipulativne troškove u iznosu od 5%

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Putolovac Putovanja d.o.o., OIB: 49394434640, Tkalčićeva 5, 10000 Zagreb. Poslovnica 1: Tkalčićeva 5 Zagreb, Hrvatska, Broj police Osiguranje jamstva P15 – 1020001003 uplaćena kod Generali osiguranja d.d., Broj police Osiguranje od odgovornosti P13-1020266267 uplaćena kod Generali osiguranja d.d.. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http:/www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji.

Šifra: 10D 000 MVT

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!