Najljepše od Dalmacije: 4 dana

Top ponuda Već od 1.490
4 dana Autobus Zagreb, Karlovac, Čakovec, Varaždin Hotel 3/4* Već od 1.490 Kn 1.690 Kn  Prijavi se!

PROGRAM PUTOVANJA

NIN – ZADAR – VRANSKO JEZERO – ŠIBENIK – SV. NIKOLA – SKRADIN – NP KRKA – KORNATI – SPLIT – TROGIR

Moguć polazak iz Karlovca, Čakovca i Varaždina uz prethodnu najavu.

1.dan ZAGREB – NIN – ZADAR – VRANSKO JEZERO – HOTEL

Polazak autobusa sa Autobusnog kolodvora Zagreb u 07.00 sati. Vožnja autocestom u pravcu Dalmacije uz usputna zaustavljanja tokom puta. Slijedi vožnja do naše prve destinacije, gradića Nina. To je gradić smješten oko 15 km sjeverozapadno od Zadra. Centar drevnog grada je otočić, promjera 500 m, povezan s kopnom dvama mostovima, nastao na pješčanom sprudu nekadašnjeg ušća rječice Miljašić Jaruge u more. Sa sjeverne strane okružen je pješčanim sprudom i vikend naseljem Ždrijac, s istočne strane se nalazi solana a na južnoj i zapadnoj strani se nalazi noviji dio samog mjesta. U razgledu sa vodičem ćemo obići: Donja i Gornja vrata – Predromanička crkvica Sv. Križa koja je poznata kao „najmanja katedrala na svijetu“. – Župna crkva Sv. Anzelma – Spomenik Grguru Ninskom, djelo kipara Ivana Meštrovića. Kraće slobodno vrijeme u Ninu te polazak prema Zadru.

Po dolasku, šetnja povijesnom jezgrom grada uz lokalnog vodiča i obilazak glavnih znamenitosti: Ući ćemo kroz Morska Vrata , te idemo na razgled grada. Crkva Svetog Krševana – Katedrala Sv. Stošije, trobrodna romanička te ujedno i najveća crkva u Dalmaciji, sa svojim zvonikom odakle se pruža najbolji pogled na Zadar – Pravoslavna crkva Svetog Ilije – Franjevački samostan – Morske orgulje, jedinstvena i prepoznatljiva po svom kaskadnom obalnom profilu, koji čini neprekidan koncert mističnih tonova – glasoviti Pozdrav suncu, još jedna urbana instalacija vrijedna divljenja – Rimski forum, čije je ostatke otkrilo strahovito bombardiranje Zadra od strane saveznika u Drugom Svjetskom Ratu – Crkva Sv. Donata ( Izvana ), okrugla predromanička crkva koja je simbol Zadra – Arheološki muzej Zadra ( Izvana ) – Ulica Kalelarga, koja se nalazi na temeljima nekadašnje rimske ulice, a opjevana je u poznatoj pjesmi Tomislava Ivčića –Narodni trg, jedan od poznatijih gradskih trgova, gdje ćemo vidjeti Gradsku vijećnicu, sagrađenu na mjestu stare i vjećnice koja je srušena za vrijeme talijanske uprave nad Zadrom, te prekrasne zgrade Gradske Straže i Gradske Lože. Ući ćemo u Kavanu Svetog Lovre, u čijem se sklopu nalazi crkvica Sv. Lovre, najstarija poznata crkvica u Zadru iz 11. stoljeća, koja je također otkrivena prilikom savezničkog bombardiranja – Kneževa Palača – Crkva Svetog Šimuna –  Trg Petra Zoranića – Kapetanova Kula – Trg pet bunara – te Kopnena Vrata gdje ćemo završiti naš razgled. Slobodno vrijeme za ručak i vlastite sadržaje. Svakako prošećite Kalelargom, najširom zadarskom ulicom koja je opjevana u mnogim pjesmama i ima čak i svoju himnu. U dogovoreno vrijeme polazak prema Vranskom jezeru. Sastanak sa ornitološkim vodičem koji će nas provesti rezervatom te nam ujedno ispričati sve o biljnom i životinjskom svijetu rezervata. ( Ulaznica uz doplatu ). Ova tura trebala bi trajati cca 45 minuta. Polazak prema hotelu te prijava u hotel. Večera za putnike sa polupansionom. Noćenje.

2.dan  HOTEL – ŠIBENIK – SV. NIKOLA – SKRADIN – NP KRKA – HOTEL

Doručak u hotelu. Danas slijedi cjelodnevni izlet na Slapove Krke i Šibenik. Prvo slijedi odlazak u obližnji Šibenik, najstariji samorodni hrvatski grad na Jadranu, koji je nastao kao starohrvatska utvrda. Po dolasku, razgledati ćemo grad koji se ponosi sa svoje 4 utvrde koje dominiraju gradom, te su ga u više navrata spasile od osvajača: Utvrda Sv. Mihovila, Utvrda Sv.Nikole, Utvrda Barone i Utvrda Sv.Ivana. Prvo što ćemo obići je utvrda Svetog Nikole ( Ulaznica uz doplatu ).

Po dolasku na šibensku rivu, za one koji žele ići do utvrde, slijedi ukrcaj na brod te cca 30 minutna vožnja do otočića Ljuljevac, koji se nalazi u Kanalu sv. Ante u Šibeniku. Ova tvrđava jedinstvena je renesansna građevina venecijanskog  fortifikacijskog graditeljstva i izniman spomenik svjetske graditeljske baštine. Izgrađena je na mjestu nekadašnjeg benediktinskog samostana sv. Nikole po kojem je dobila ime. Gradnja tvrđave započela je 1540. godine. Po dolasku slijedi razgled tvrđave uz pratnju lokalnog vodiča. Nakon razgleda tvrđave slijedi povratak u Šibenik. Sastanak sa dijelom grupe koji ne želi ići do utvrde a koji će imati slobodno vrijeme u Šibeniku, te idemo u Stari Grad Šibenik gdje slijedi šetnja te razgled uz lokalnog vodiča: Katedrala Svetog Jakova ( Izvana ) – Trg Republike Hrvatske – Gradska vijećnica – Kneževa Palača – Muzej Grada ( Izvana ) – Biskupska Palača – Trg Četiri Bunara. Kraće slobodno vrijeme za individualno istraživanje grada, ručak te uživanje. Po želji mogućnost uspona na tvrđavu Sv. Mihovila odakle se pruža prekrasan pogled na Šibenik. U dogovoreno vrijeme sastanak s pratiteljem te slijedi vožnja do Skradina te po dolasku kraća šetnja gradićem. Ulazak u Nacionalni Park Krka brodom ( Ulaznica uz doplatu ). Putnici koji ne žele ići do NP Krka imati će slobodno vrijeme u Šibeniku. NP Krka obuhvaća najljepši dio toka rijeke Krke i donji tok rijeke Čikole, odnosno sedam sedrenih slapova. Park odlikuje bogata te raznovrsna flora i fauna, s brojnim endemima. Najviši su slapovi Roški slap i Manojlovac, visok 32m. Tok Krke vodi do Skradinskog buka, najljepšeg dijela ovog nacionalnog parka, u blizini kojeg se nalazi otočić Visovac, usred istoimenog jezera. Obilazak parka i uživanje u prirodnim ljepotama. Povratak u Šibenik gdje će se ukrcati dio grupe koji ne ide u NP Krka, te slijedi povratak u hotel u večernjim satima. Večera za putnike sa polupansionom. Noćenje.

3.dan HOTEL – KORNATI – HOTEL

Doručak u hotelu. Predlažemo cjelodnevni fakultativni izlet ukrcaj na najljepši hrvatski otočni arhipelag. Ukrcaj na turistički brod u mjestu Murter te odlazak u Nacionalni park Kornati uz turističkog vodiča tijekom izleta. Polazak će biti sa glavne luke u Murteru, te slijedi plovidba uz prolazak kroz otočiće u blizini Murtera i ulazak u nacionalni park na ulaz Opat. Idemo u obilazak otoka duž klifova s najatraktivnije strane koja gleda prema otvorenom moru, te ćemo imati pauzu na otoku Rašip s kupanjem, razgledanjem i pješačenjem do vidikovca. Slijedi vožnja kroz središnji dio NP Kornati do uvale Vruje na otoku Kornat. Tamo ćemo imati ručak u restoranu te slobodno vrijeme za kupanje i razgledanje ribarskog naselja po želji. Potom slijedi vožnja uz otok Kornat i izlaz iz nacionalnog parka kroz prolaz Proversa, pauza za kupanje s broda kod otočića Bikarijica,  te na kraju izleta vožnja duž otoka Žutske skupine Kornata i Murterskih škoja uz povratak u Murter do 18:00 sati. Povratak u hotel. Večera za putnike sa polupansionom. Noćenje.

4.dan HOTEL – SPLIT – TROGIR – ZAGREB

Doručak u hotelu. Danas odlazimo razgledati južni do Dalmacije, te njegove bisere Split i Trogir. Slijedi vožnja do Splita gdje ćemo se iskrcati kod Lučke Kapetanije te slijedi razgled grada uz pratnju vodiča: Splitska Riva – Mjedena Vrata, kroz koja ćemo ući u stari grad – Triklinij – Etnografski Muzej Split ( Izvana ) – Srebrna Vrata – Katedrala Svetog Dujma ( Svetog Duje ) sa 57 metara visokim zvonikom, a koja je izgrađena u 4. stoljeću kao mauzolej rimskog cara Dioklecijana – Peristil, centralni trg carskog kompleksa – Dioklecijanova Palača, najpoznatija građevina Splita, podignuta oko 300. godine za rimskog cara koje je u njoj proveo svoje posljednje dane – Jupiterov Hram, posvećen vrhovnom rimskom božanstvu, koji je u srednjem vijeku služio kao krstionica, koju je danas moguće posjetiti – Stara Gradska viječnica – Narodni trg ( Pijaca ) – Benediktinski samostan Svete Eufemije – Zvonik i kapelica Svetog Arnira – Zlatna Vrata – monumentalni Kip Grgura Ninskog. Nakon razgleda slobodno vrijeme za kupnju suvenira te ručak. U popodnevnim satima slijedi vožnja prema Trogiru. Razgled grada kamena i umjetnosti u pratnji stručnog vodiča: Sjeverna Gradska Vrata, Puerta de la Tierra – Katedrala Svetog Lovre sa poznatim Radovanovim portalom ( Izvana ) – Palača Ćipiko – Gradska vijećnica – Toranj sa satom – Drvo ljubavi – Manastir Svetog Mihaela – Crkva i Samostan Svetog Dominika  – Kaštel Kamerlengo ( Izvana ) – Južna Gradska Vrata. Slobodno vrijeme za kupnju suvenira i uživanje u jednom od najljepših hrvatskih gradova. U dogovoreno vrijeme povratak prema Zagrebu. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

***Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

Bitne Napomene

 • ODGOVORNI ORGANIZATOR: Putolovac d.o.o.
TERMINI POLAZAKA HOTEL 3/4*
2021. – GARANTIRANI POLASCI
19.06. – 22.06. FM 1.490 kn, RC 1.690 kn
26.08. – 29.08. FM 1.490 kn, RC 1.690 kn

 

 • Cijena aranžmana se odnosi na jednu osobu
 • Za ovo putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica
 • Moguć polazak iz Karlovca, Čakovca i Varaždina uz prethodnu najavu. O točnom vremenu i mjestu polaska biti će obaviješteni unutar 24 sata do polaska.
 • Minimalan broj putnika: 40
 • Rok prijave: Do 7 dana prije puta
 • Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
 • Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE

 • Prijevoz turističkim autobusom prema programu
 • Tri noćenja s doručkom u dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama hotel ¾* na obali šibenske rivijere ili na otoku Murteru
 • Turističkog pratitelja iz Zagreba na hrvatskom jeziku
 • Lokalne vodiče na destinacijama
 • Osiguranje od odgovornosti
 • Jamčevinu turističkog paket aranžmana
 • Sve razglede prema programu
 • Troškove organizacije i realizacije programa

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE

 • Doplata za 3 polupansiona: 225 kn 
 • Doplata za jednokrevetnu sobu: 500 kn
 • Popust za djecu do 11,99 godina u sobi sa 1 ili 2 odrasla: 10%
 • Vlastite troškove
 • Ulaznice za pojedine objekte i lokalitete koji se posjećuju
 • Boravišna pristojba u hotelu: cca 12 kn osoba/dan– PLAĆANJE U KUNAMA NA RECEPCIJI HOTELA
 • Fakultativne izlete
 • Sve što nije navedeno pod „cijena aranžmana uključuje“
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na ili na mail [email protected]
FAKULTATIVNI IZLETI* (plaćanje isključivo u kunama prije putovanja) CIJENA PO OSOBI
ULAZNICA I VOĐENA TURA ZA TVRĐAVU SVETI NIKOLA (Uključuje lokalnog vodiča na otoku, te prijevoz brodom do otočića)
Minimalno 20 prijavljenih putnika
Odrasla osoba 130 kn
Dijete 7-12 godina 100 kn
Dijete do 7 godina GRATIS
ULAZNICA I VOĐENA TURA ZA VRANSKO JEZERO (Uključuje Ulaznicu za Vransko jezero uz lokalnog ornitološkog vodiča)
Minimalno 20 prijavljenih putnika
40 kn
ULAZNICA I VOĐENA TURA ZA NACIONALNI PARK KRKA (Uključuje lokalnog vodiča na svim lokalitetu, prijevoz brodom po nacionalnom parku, ulaznicu za nacionalni park)
Minimalno 20 prijavljenih putnika
190 kn
IZLET NA KORNATE (Prijevoz brodom do Kornata, ručak na brodu ili u jednom od restorana na Kornatima, prijevoz autobusom do i od lokacije ukrcaja)
Minimalno 20 prijavljenih putnika
350 kn
*Cijene svih izleta su promjenjive do dana izvedbe zbog česte promjene tečaja i moguće promjene cijene ulaznica

 

NADOPLATA za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno)
1. red – sjedalo 3, 4 100 kn
2. red – sjedalo 5, 6, 7, 8 100 kn
sjedala iza 2. vrata 100 kn
ostala raspoloživa sjedala 50 kn

 

INFORMATIVNE CIJENE ULAZNICA CIJENA
KATEDRALA SVETOG LOVRE U TROGIRU/RADOVANOV PORTAL 25 kn
KAŠTEL KAMERLENGO U TROGIRU 25 kn
DIOKLECIJANOVA PALAČA U SPLITU 20 kn
ULAZNICA ZA CIVITAS SACRA U ŠIBENIKU ( Uključena katedrala sv. Jakova ) 30 kn
ULAZNICA ZA TVRĐAVU SV. MIHAELA U ŠIBENIKU 60 kn
ULAZNICA ZA TVRĐAVU SV. MIHAELA I TVRĐAVU BARONE U ŠIBENIKU 70 kn
ARHEOLOŠKI MUZEJ U ZADRU 30 kn
ULAZNICA ZA ZVONIK SV. STOŠIJE U ZADRU 15 kn
CRKVA SV. DONATA U ZADRU 20 kn

 

VAŽNA NAPOMENA

 • Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata,
 • Završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.),
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,
 • Fakultativni program će se održati isključivo ukoliko se ispune trenutno zahtijevani uvjeti pružatelja usluge na terenu,
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
 • Agencija putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
 • Kreditne kartice: jednokratno (Diners Club, Maestro, Visa, MasterCard, Discover)
 • Kreditne kartice: obročno (Visa, Diners i Master ZABA na 12 rata)
 • Cijene objavljene na web stranici agencije su cijene izražene sa obračunatim popustom od 5% za jednokratno plaćanje.
 • Za sva obročna plaćanja od 2-12 rata agencija obračunava manipulativne troškove u iznosu od 5%
 • Plaćanje putem web shopa PopustPlus ( zatražiti link za plaćanje prilikom prijave ) – Visa, Diners Club karticama, Master Card i Visa karticama Zagrebačke banke do 6 rata, Ostalim karticama jednokratno

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Putolovac d.o.o., OIB: 91320522619, Tkalčićeva 5 10000 Zagreb. Poslovnica 1: Tkalčićeva 5 Zagreb, Hrvatska, Identifikacijski kod:  HR-AB-01-080832542 Broj police jamčevnog osiguranja: P15 – 1020000528 uplaćena kod Generali osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http:/www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji.

Šifra: 4D 000 NBD

P+, E-k, L

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!