Toskana – najljepši gradovi: 4 dana

Top ponuda Već od 1.290
4 dana Autobus Zagreb, Karlovac, Rijeka Hotel 3* Već od 1.290 Kn 1.390 Kn  Prijavi se!

PROGRAM PUTOVANJA

LUCCA – FIRENZA – SIENA – SAN GIMINANO – PISA

Autobusom iz Zagreba, Karlovca i Rijeke

Vrijednost više: uključena vinska proba i UKLJUČEN POSJET PISI

 

Ležeran program s dovoljno vremena za uživanje u svim toskanskim biserima

….opisana u brojnim knjigama, opjevana u brojnim pjesmama, oslikana od strane brojnih slikara… kolijevka umjetnosti,  gastronomije, enologije….regija koja nepresušno inspirira generacije umjetnika, filozofa, arhitekata, slučajnih prolaznika…  dopustite si da i Vas zanese i osvoji, bespovratno zavede šarm toskanskih brežuljaka uz mirise chiantia…

1. dan  ZAGREB –  LUCCA -MONTECATINI ALTO –  MONTECATINI TERME

Polazak autobusa u 5:00 sati iz Zagreba. Po prethodnoj najavi ukrcaj putnika u Karlovcu (benzinska postaja PETROL) i u Rijeci (Vrata Jadrana „Sjever“). Vožnja kroz Sloveniju i Italiju prema prvom toskanskom biseru – Lucci, rodnom gradu skladatelja Giacoma Puccinia. Šetnja živopisnim ulicama i  renesansnom gradskom jezgrom uz razgled najpoznatijih znamenitosti: zidine, katedrala, krstionica. Kreće slobodno vrijeme za brzi ručak ili uživanje u atmosferi uz aperol ili kavu.
U dogovoreno vrijeme nastavak putovanja do Montecatini termi. Smještaj u hotel. Preporučamo odlazak žičarom do Montecatini Alta, malog, toskanskim duhom prožetog gradića iznad Termi, s brojnim tradicionalnim restoranima gdje možete uživati u toskanskoj gastronomiji i čaši chiantija. Noćenje.

2. dan  JEDNODNEVNI IZLET VLAKOM U FIRENZU

Doručak.  Odlazak na cjelodnevni izlet vlakom u Firenzu ( fakultativno uz doplatu.  Slijedi razgled najreprezentativnijih znamenitosti grada u pratnji stručnog vodiča: obilazak mosta  Ponte Vecchio s brojnim zlatarnama, Firentinske katedrale sa impozantnom Brunelleschijevom kupolom, Giottov zvonik,  crkva Santa Croce sa grobnicama velikana: Michelangela, Machiavellija.., palača Pitti, Piazza Signoria..  Slobodno vrijeme za ručak u jednoj od tratorria i uživanje u jedinstvenoj atmosferi Firenze. Poslijepodne preporučujemo posjet najpoznatijem muzeju renesansnog slikarstava – Galleria degli Uffizi ( predlažemo da unaprijed kupite online ulaznicu kako bi izbjegli čekanje)  ili iskoristite slobodno vrijeme za šetnju ulicama,  obilazak trgovina…  U dogovoreno vrijeme sastanak s pratiteljem putovanja i  povratak vlakom u  Montecatini terme. Noćenje.

3. dan MONTECATINI TERME – SIENA- SAN GIMIGNANO –MONTECATINI TERME

Doručak. Vožnja do Siene, rodnog mjesta Sv. Katarine, koja je za razliku od većine toskanskih gradova građena od crvene opeke.  Slijedi razgled grada u pratnji lokalnog vodiča: Piazza del Campo – jedan od najljepših trgova Europe u obliku polumjeseca, gradska vijećnice – Palazzo Pubblico, gotičke katedrala koju je djelomično gradio Pisano te njegovu impresivnu propovjedaonicu, San Domenico.  Nakon razgleda slijedi vinska proba u Sieni ili u jednoj od toskanskih vinarij. Vožnja prema San Gimignanu kroz slikoviti krajolik brežuljkaste Toskane ukrašene vinogradima Chiantia. Dolazak u San Gimignano – poznat po svojim srednjovjekovnim tornjevima kojih je ostalo tek 14 od nekadašnjih 72. Na trgu Palazza delle Cisterne možete uživati u atmosferi gradića koji izgleda kao da je vrijeme stalo u srednjem vijeku, a ukoliko želite vidjeti grad s ptičje perspektive svakako se popnite na Tore Grossa. Brojne suvenirnice i dućančići sa toskanskim delicijama nalaze se na svakom koraku, a neizostavan dio obilaska je i degustacija poznatog sladoleda koju toplo preporučamo . Povratak u hotel . Noćenje.

4. dan – MONTECATINI TERME– PISA -ZAGREB

Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak do Pise- poznate po remek djelima  srednjovjekovne arhitekture. Dolazak do jednog od najveličanstvenijih trgova u Italiji  Campo dei Miracoli  ili „Polje čuda“ na kojem se nalaze romanički dragulji: katedrala, krstionica, groblje Camposanto, zvonik te jedan od najčuvenijih simbola Italije, poznatiji kao kosi toranj. Nakon razgleda slijedi slobodno vrijeme u kojem možete ležerno  razgledati  Campo dei Miracoli, napraviti fantastične fotografije te   se popeti na kosi toranj. Nastavak putovanja prema Rijeci, Karlovcu i Zagrebu s dolaskom u kasnim večernjim satima.

Bitne Napomene

 • Za ovo putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica
 • Polazak iz Zagreba, Karlovca i Rijeke
 • Cijena se odnosi na jednu osobu
 • Minimalan broj putnika: 40
 • Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.
 • GARANTIRANI polazak: 01.11. – 04.11.2018.
 • FIRST MINUTE CIJENA aranžmana po osobi: 1.290 kn / 1.390 kn

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: 

 • Prijevoz kvalitetnim turističkim autobusom prema programu
 • Sve razglede prema programu
 • Smještaj u hotelu 3* u Montecatini termama  u dvokrevetnim sobama na bazi 3  noćenja sa doručkom
 • Obilaske prema programu u pratnji pratitelja putovanja
 • Razgled Siene u pratnji lokalnog/mjesnog vodiča
 • Stručno vodstvo tijekom cijelog putovanja – usluge voditelja putovanja
 • Sve turističke pristojbe za ulaz autobusa u gradove navedene u programu
 • Osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti
 • Organizaciju i realizaciju putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: 

 • Izlet u Firenzu – trošak povratne karte za vlak i lokalnog vodiča  u Firenzi  15€ po osobi,
 • Obaveznu doplatu za boravišnu pristojbu  1€ po danu i osobi
 • Žičara za Montecatini Alto cca 7 €
 • Ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju a nisu navedeni u cijeni aranžmana
 • JEDNOKREVETNA SOBA: Doplata za jednokrevetnu sobu : 390 kn
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na 01/7980-660 ili na mail [email protected]

POPUSTI

 • Nema popusta u trokrevetnim sobama za odrasle, djeca do 12 g na pomoćnom ležaju popust 50 kn

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
 • Kreditne kartice: jednokratno ( American Express, Diners Club, Maestro, Visa, MasterCard, Discover)
 • Kreditne kartice: obročno ( Amex, Diners i Master ZABA na 12 rata )
 • U slučaju obročnog plaćanja, ukupna cijena aranžmana se uvećava za 5%
 • Plaćanje putem web shopa PopustPlus ( zatražiti link za plaćanje prilikom prijave ) – American Express i Diners Club karticama, Master Card i Visa karticama Zagrebačke banke do 6 rata, Ostalim karticama jednokratno

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http:/www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji. 

Šifra: 4D 006 TNG

P+

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!