Napulj i Amalfitana Ryanairom: 4 dana

Top ponuda Već od 490 €
4 dana Avion Zagreb Hotel 3/4* Već od 490 € 520 €  Prijavi se!

PROGRAM PUTOVANJA

*** Najzanimljiviji i najekstremniji grad Italije

 

1.dan ZAGREB – NAPULJ

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova kod šaltera središnjih informacija. Podjela putne dokumentacije od strane voditelja putovanja te prijava na let za Napulj na liniji FR 2193 (Ryanair) i polijetanje zrakoplova u 07.05 sati. Dolazak u Napulj predviđen je u 08.25 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku organizirani transfer do hotela gdje ćemo ostaviti stvari u prostoriji predviđenoj za to, te idemo u razgled grada.

Danas idemo na razgled najbitnijih znamenitosti Napulja pješke ili u kombinaciji sa javnim prijevozom uz našeg vodiča. S obzirom da je povijesna jezgra Napulja jedna od najvećih u Europi razgled ćemo razdijeliti u dva dijela. Stoga se pripremite na dosta hodanja tokom dana. Pauzu ćemo, naravno, napraviti za ručak kako biste baterije napunili poznatom Napoletanskom pizzom. Prvo ćemo razgledati noviji dio centralnog Napulja te gradski lungomare, a poslijepodne idemo zajedno u Centro Storico, samu povijesnu jezgru grada. Bučan i pun ljudi, uzbudljiv u svom kaosu, Napulj ima sve što mu je potrebno da bude grad koji trebate vidjeti: iznimne građevine, odlične muzeje i kozmopolitski polet, gastronomiju ne treba spominjati. Treći grad po veličini u Italiji vjerojatno je „najtalijanski“ talijanski grad, najglasniji, najžustriji, najtemperamentniji, najživlji. Napulj je zadnjih godina doživio transformaciju i doista je jedan od najposebnijih talijanskih gradova, sa stanovnicima koji su otvoreni, živahni i prijateljski nastrojeni, a grad se diči i iznimnim povijesnim nasljeđem, npr. napuljski je arheološki muzej jedan od najznačajnijih u svijetu. Krećemo sa najbitnijim znamenitostima: Castel Nuovo, dvorac iz 13 stoljeća koji dominira Napuljem – Neptunove Fontane – Kip konjanika Cavalli di Bronzo – Galerija Umberta I – Teatro di San Carlo – Piazza Trieste e Trento – Kraljevska palača ( Palazzo Reale ) – centralni gradski trg Piazza del Plebiscito gdje se nalazi monumentalna bazilika San Francesco di Paola, Palazzo Salerno te mnoge druge građevine – Spomenik caru Augustu – Fontana del Gigante – lungomare Santa Lucia, napuljska šetnica uz more kojom ćemo prošetati do Castela del Ovo ( tal. “ Dvorac od Jaja “ ). Drevni dvorac ponosno stoji na zasebnom otoku u blizini rive te je spojen manjim mostom.

Doći ćemo do najboljih lokacija za fotografiju a dvorac možete posjetiti sami u slobodno vrijeme. Za kraj ovog dijela razgleda vidjeti ćemo Monte Echia, povijesni brežuljak koji se nalazi u blizini same obale. Vraćamo se u centar grada gdje ćemo imati slobodno vrijeme za ručak. U poslijepodnevnim satima sastanak grupe te nastavak razgleda. Putem ćemo se prošetati glavnom trgovačkom ulicom Via Toledo, te idemo prema Centro Storico, starom gradu. Posjetiti ćemo dva trga koja su najpopularnija okupljališta napoletanaca u starom gradu, Piazza Dante I Piazza Bellini. Potom nastavljamo sa razgledom Centro Storico: Chiesa del Gesù Nuovo, crkva koja se nalazi na samoj granici starog grada – Samostan Svete Klare – Kapelica Sansevero – trg San Domenico Maggiore sa crkvom svetog Dominika – dvije najpoznatije ulice starog grada koje su prepune suvenirnica – Via San Gregorio Armeno i Via Dei Tribunali – ostatci rimskog teatra – Katedrala Santa Maria Assunta. Slobodno vrijeme u starom gradu za uživanje u Napoletanskoj kuhinji. Preporučamo odlazak do španjolske četvrti gdje ćete vidjeti murale posvećenu jedinom Bogu Napulja, poznatom argentinskom “ Malom Zelenom“ Diegu Armandu Maradoni. Također, u blizini se nalazi uspinjača ( Doplata 2,5 eura na licu mjesta ) koja vodi na brdo Vomero, koji je ujedno i jedan od elegantnijih kvartova Napulja, skroz do dvorca San Elmo, gdje se nalazi vidikovac te se pruža prekrasan pogled na napuljski zaljev, Vezuv i cijeli grad. Povratak u hotel nakon razgleda te prijava u sobe. Slobodna večer u Napulju. Noćenje.

2.dan NAPULJ – POSITANO – AMALFI – ATRANI – RAVELLO – NAPULJ

Doručak. Danas moguć fakultativni izlet Obala Amalfitana. Vožnja autobusom do Sorrenta i dalje zavojitom cestom, uz plantaže limuna, do Positana, grada s karakterističnim kućama izgrađenim na strmoj obali, poznatog motiva mnogih razglednica. Kraće zaustavljanje za fotografiranje te šetnja do stanice odakle ćemo se minibusevima spustiti do samog centra mjesta s obzirom da je velikim busevima zabralnjem ulaz. Šetnja do crkve Santa Maria Asunta, te slobodno vrijeme za kavu te uživanje u ovom gradiću. Nastavak vožnje do grada Amalfija, najpoznatijeg, te ujedno i najvećeg mjesta na obali. Ovdje ćemo imati samo foto pauzu s obzirom da je Amalfi vrlo fotogeničan te također ne dopušta turističkim busevima ulazak u grad. Nakon Amalfija, prolazimo pokraj Atranija, ribarskog gradića od 900 stanovnika poznatog po svojoj prekrasnoj plaži, te katedrali koja se izdiže iznad nje. Kraća stanka za fotografiranje, te nastavak vožnje do Ravella, gradića smještenog na 350 metara nadmorske visine, s prekrasnim pogledom na obalu. Razgled mjesta: Gradska katedrala – villa Rufolo – auditorij Oscar Niemeyer.  Slobodno vrijeme za vlastite sadržaje, te u dogovoreno vrijeme polazak prema Napulju.  Nakon povratka u Napulj, slobodna večer. Noćenje.

3.dan NAPULJ – POMPEJI – NAPULJ 

Doručak. Danas moguć fakultativni izlet prema Pompejima vlakom. Ujutro slijedi vožnja prekrasnom trasom podno Vezuva prema Pompejima. Po dolasku, idemo u razgled starorimskog gradića koji je u ljeto 79.pr.Kr. nestao u erupciji Vezuva. Smješten na obali mora u blizini rijeke Sarno, kraj Napulja u talijanskoj pokrajini Kampaniji te na sjecištu putova prema morskoj luci. Podignut je na vulkanskoj stijeni koja se uzdiže 30 metara iznad mora. Kako je potpuno bez izvora vode, život je bio težak, no zbog strateškog položaja koji je omogućavao kontrolu plodne nizine iza grada i morskog zaljeva ispod grada, bio je privlačna lokacija za mnoge narode. Pompeji su bili zatrpani pod slojem pepela 1600 godina prije nego što su slučajno otkriveni. Slijedi dugo slobodno vrijeme za razgled Pompeja tempom kojim želite. Samu priču o lokalitetu ćete čuti od našeg vodiča prije ulaska u lokalitet. Poslije razgleda vaćamo se u vlak, te slijedi povratak u centar Napulja. Nakon povratka u Napulj, preporučamo odlazak do španjolske četvrti gdje ćete vidjeti murale posvećenu jedinom Bogu Napulja, poznatom argentinskom “ Malom Zelenom“ Diegu Armandu Maradoni. Također, u blizini se nalazi uspinjača ( Doplata 2,5 eura na licu mjesta ) koja vodi na brdo Vomero, koji je ujedno i jedan od elegantnijih kvartova Napulja, skroz do dvorca San Elmo, gdje se nalazi vidikovac te se pruža prekrasan pogled na napuljski zaljev, Vezuv i cijeli grad. Slobodna večer u Napulju. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan NAPULJ – ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Danas ćemo imati slobodan dan za uživanje u Napulju te slijeganje dojmova. U poslijepodnevnim satima u dogovoreno vrijeme slijedi transfer prema aerodromu. Prijava na let za Zagreb na liniji FR 2194 (Ryanair) i polijetanje zrakoplova u 18.25 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 19.35 sati po lokalnom vremenu. Kraj programa.

***Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

RED LETENJA – podložan promjeni VRIJEME LETA
FR 2193 ZG – NAP 07:05 08:25
FR 2194 NAP – ZG 18:25 19:35


juzna koreaAzerbajdžan velika turaLibanon Velika Tura i BejrutBitne Napomene

 • ODGOVORNI ORGANIZATOR: Putolovac Putovanja d.o.o.
 • KLASIFIKACIJA OVOG PUTOVANJA JE: BUDGET – Više o klasifikaciji putovanja pogledajte OVDJE.
TERMINI POLAZAKA HOTEL 3/4* NAPULJ
28.04. – 01.05.2023.
JOŠ 6 MJESTA!
REDOVNA CIJENA 520 €/ 3.917,94 kn
19.05. – 22.05.2023. FM CIJENA 490 € / 3.691,91 kn
REDOVNA CIJENA 520 €/ 3.917,94 kn
09.06. – 12.06.2023. FM CIJENA 490 € / 3.691,91 kn
REDOVNA CIJENA 520 €/ 3.917,94 kn
16.06. – 19.06.2023. FM CIJENA 490 € / 3.691,91 kn
REDOVNA CIJENA 520 €/ 3.917,94 kn
23.06. – 26.06.2023. FM CIJENA 490 € / 3.691,91 kn
REDOVNA CIJENA 520 €/ 3.917,94 kn

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

 • Za ovo putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica
 • Minimalan broj putnika: 15
 • Rok prijave: Do popunjenja kapaciteta ukoliko nije nije određen vremenski period
 • Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
 • ***Raspored obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja te radnim vremenima pojedinih znamenitosti.
 • Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih
 • Po pravlima RyanAir-a svaka osoba sjedi odvojeno, moguće je organizirati sjedenje za dvije ili više osoba zajedno, uz nadoplatu (Cijene su navedene pod ”Cijena ne uključuje”)
 • Ryanair je vrlo striktan u pogledu prtljage. Molimo da pazite da prtljaga ne prelazi zadane norme, jer u suprotnom na aerodromu plaćate za dodatnu prtljagu u iznosu 11 eura po kili.
 • PROMJENA IMENA PUTNIKA NAKON PRIJAVE IMENA NIJE MOGUĆA ZBOG STROGIH UVJETA RYANAIRA OSIM UZ DOPLATU OD 120 EURA PO OSOBI

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE

 • 4 dana putovanja u Napulj
 • 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama hotela 3/4* u Napulju
 • Let Ryanairom na relaciji Zagreb – Napulj – Zagreb
 • Sve pristojbe zračnih luka
 • Transfer do hotela te od hotela do zračne luke
 • Malu ručnu prtljagu dimenzija do 40cm x 20cm x 25cm
 • Licenciranog turističkog pratitelja
 • Sve razglede prema programu u Napulju
 • Jamčevno osiguranje, troškove organizacije i realizaciju putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Nadoplata za jednokrevetnu sobu 95 €/ 715,78 kn (plaćanje isključivo u eurima prije putovanja)
 • Ulaznice za pojedine objekte
 • Vlastite troškove
 • Nadoplata za dodatnu prtljagu dimenzija 55cm x 40cm x 20cm (10kg) sa vama u kabini – 26 €/ 195,90 kn smjer – 52 €/ 391,79 kn oba smjera – plaćanje u agenciji obavezno prilikom rezervacije aranžmana, naknadno plaćanje je obično skuplje zbog toga što Ryanair podigne cijene
 • Nadoplata za dodatnu prtljagu dimenzija 119cm x 119cm x 81cm (20kg) koji se predaje prilikom check in-a – 50 €/ 376,73 kn smjer – 100 €/ 753,45 kn oba smjera – plaćanje u agenciji obavezno prilikom rezervacije aranžmana, naknadno plaćanje je obično skuplje zbog toga što Ryanair podigne cijene
 • Nadoplata za odabrano mjesto u avionu – 12 €/ 90,41 kn smjer – 24 €/ 180,83 kn oba smjera
 • Sve što nije navedeno pod cijena uključuje
 • Računajte na nekoliko vožnja metroom. Naša preporuka je dnevna karta od 3,5 eura. Više o metro linijama i cijenama OVDJE
 • Boravišna pristojba u hotelu: 4 eura po osobi/dan – ukupno 12 eura
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na 01/7980-668 ili na mail [email protected]
FAKULTATIVNI IZLETI* (plaćanje na licu mjesta) CIJENA PO OSOBI
POMPEJI ( Uključuje prijevoz vlakom do Pompeja ( linija Vesuviana ), te ulaznicu za arheološki lokalitet, našeg pratitelja na cijelom izletu (Razgled samog lokaliteta je u vlastitom aranžmanu vlastitim tempom )) 35 EUR
AMALFTIRANA (Uključuje prijevoz našim autobusom te vođenje na hrvatskom jeziku, razgled svih gradova, sve takse ulaska autobusa u grad) 95 EUR
* Za sve izlete potrebno je minimalno 15 prijavljenih putnika.

 

VAŽNA NAPOMENA

 • Rezervacija putovanja je moguća isključivo uplatom akontacije ili dijela iznosa. Usmena rezervacija putovanja nije moguća,
 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni,
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte,
 • U slučaju izvanrednih (charter) letova, red letenja je podložan promjeni i u vrlo kratkom roku pred polazak na put,
 • Završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom vremenu polaska (leta), kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.),
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,
 • Fakultativni program će se održati isključivo ukoliko se ispune trenutno zahtijevani uvjeti pružatelja usluge na terenu,
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
 • Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije putovanja)
 • Kreditne kartice: jednokratno (Maestro, Master Card, Visa, Visa Electron, Premium Visa, Diners, Discover)
 • Kreditne kartice: Obročno u poslovnici na POS aparatu (Diners na 12 rata, Visa I Mastercard Erste Banke na 12 rata, MasterCard, Visa, Visa Gold Zagrebačke banke do 24 rate – vrijedi za sve kreditne I debitne kartice)
 • Plaćanje putem web shopa putem sustava CORVUS PAY (zatražiti link za plaćanje prilikom prijave) – Diners na 12 rata, Visa I Mastercard Erste Banke na 12 rata, MasterCard, Visa, Visa Gold Zagrebačke banke do 24 rate, svim ostalim karticama jednokratno
 • Plaćanje Visa Premium karticom na rate – do 12 rata – u partnerskoj agenciji po dogovoru sa prodajnim agentom
 • Cijene objavljene na web stranici agencije su cijene izražene sa obračunatim popustom od 5% za jednokratno plaćanje.
 • Za sva obročna plaćanja od 2-24 rata agencija obračunava manipulativne troškove u iznosu od 5%

COVID-19 SIGURNA REZERVACIJA

Za sve nove rezervacije za putovanja u organizaciji turističke agencije Putolovac moguća je promjena termina putovanja i promjena destinacije prije putovanja u slučaju nepredvidivih situacija izazvanih COVID-19 pandemijom.

U slučaju niže navedenih razloga, svi putnici koji uplate putovanje, a isto bude otkazano od strane agencije utjecaja bilo kojeg od navedenih razloga na popunjavanje aranžmana imaju pravo na 100% povrat novca. Navedeno se odnosi na sve nove rezervacije u 2023. godini za vrijeme trajanja pandemije.

 • Ukoliko je na destinaciji uvedena obveza testiranja na COVID-19, bilo na destinaciji vašeg putovanja ili da je to po povratku u Republiku Hrvatsku nakon putovanja (ne vrijedi u slučaju da je osigurano besplatno testiranje)
 • Ukoliko je prema svjetskim COVID-19 listama u zemlji u kojoj se nalazi destinacija putovanja uvedena zabrana putovanja građana Republike Hrvatske
 • Ukoliko je uvedena obavezna karantena ili samoizolacija po dolasku na destinaciju ili povratku u Hrvatsku
 • Svi garantirani polasci ne smatraju se garantiranim u slučaju loše epidemiološke situacije na destinaciji sukladno gore navedenim točkama
 • Prilikom autobusnih putovanja agencija će se pridržavati svih u tom trenutku zakonski propisanih mjera. Ukoliko u slučaju promjene određenih mjera nije moguće održati putovanje, isto će biti odgođeno te putnicima biti ponuđen povrat akontacije

Ukoliko putnik otkaže putovanje, a da nije u obzir uzet jedan od gore navedenih parametara za uplaćeno putovanje vrijede redovni opći uvjeti putovanja turističke agencije Putolovac. Gore navedeni uvjeti ne vrijede u slučaju da se putnik sam zarazi na putovanju, dobije simptome ili bude pozitivan na COVID-19 virus prije, za vrijeme ili poslije putovanja. U tom slučaju također vrijede Opći Uvjeti turističke agencije Putolovac.

PROTOKOLI KOJI SE PRIMJENJUJU PRILIKOM ULASKA I BORAVKA U REPUBLICI ITALIJI USLIJED PANDEMIJE VIRUSA SARSCoV-2 I BOLESTI COVID-19

Vladinom Uredbom od 1. lipnja 2022. g. ukinuta je potreba predočenja digitalne ili papirnate kovid potvrde za ulazak u Italiju.

Više na poveznici OVDJE.

INFORMACIJE O POVRATKU HRVATSKIH DRŽAVLJANJA U HRVATSKU PRILIKOM PRELASKA ZRAČNIH GRANICA REPUBLIKE HRVATSKE

***Prilikom povratka u Hrvatsku točnije prelaska hrvatske granice svi putnici su dužni predočiti samo osobnu iskaznicu/putovnicu kao nekad. Za državljane EU među koje spada i Hrvatska više nema nikakvih Covid restrikcija, karantena niti dodatne dokumentacije prilikom povratka u Hrvatsku.

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Putolovac Putovanja d.o.o., OIB: 49394434640, Tkalčićeva 5, 10000 Zagreb. Poslovnica 1: Tkalčićeva 5 Zagreb, Hrvatska, Broj police Osiguranje jamstva OV0682927038 uplaćena kod Adriatic osiguranja, Broj police Osiguranje od odgovornosti OV0682927039 uplaćena kod Adriatic osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http:/www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji.

Šifra: 4D 000 NAPU

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!