Napulj, Capri, Pompeji i Amalfitana Ryanairom: 4 dana

Top ponuda Već od 550 €
4 dana Avion Zagreb Hotel 3/4* Već od 550 € 580 €  Prijavi se!

PROGRAM PUTOVANJA

KLASIFIKACIJA OVOG PUTOVANJA JE: BUDGET – Više o klasifikaciji putovanja pogledajte OVDJE.

*** Najzanimljiviji i najekstremniji grad Italije

1.dan ZAGREB – NAPULJ

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova kod šaltera središnjih informacija. Podjela putne dokumentacije od strane voditelja putovanja te prijava na let za Napulj na liniji FR 2193 (Ryanair) i polijetanje zrakoplova u 11.45 sati. Dolazak u Napulj predviđen je u 13.10 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku organizirani transfer do hotela.

Ostaviti ćemo stvari u hotelu, te idemo metroom na razgled najbitnijih znamenitosti Napulja pješke ili u kombinaciji sa javnim prijevozom uz našeg vodiča. S obzirom da je povijesna jezgra Napulja jedna od najvećih u Europi razgled ćemo razdijeliti u dva dijela. Stoga se pripremite na dosta hodanja tokom dana. Pauzu ćemo, naravno, napraviti za ručak kako biste baterije napunili poznatom Napoletanskom pizzom. Prvo ćemo razgledati noviji dio centralnog Napulja te gradski lungomare, a poslijepodne idemo zajedno u Centro Storico, samu povijesnu jezgru grada. Bučan i pun ljudi, uzbudljiv u svom kaosu, Napulj ima sve što mu je potrebno da bude grad koji trebate vidjeti: iznimne građevine, odlične muzeje i kozmopolitski polet, gastronomiju ne treba spominjati. Treći grad po veličini u Italiji vjerojatno je „najtalijanski“ talijanski grad, najglasniji, najžustriji, najtemperamentniji, najživlji. Napulj je zadnjih godina doživio transformaciju i doista je jedan od najposebnijih talijanskih gradova, sa stanovnicima koji su otvoreni, živahni i prijateljski nastrojeni, a grad se diči i iznimnim povijesnim nasljeđem, npr. napuljski je arheološki muzej jedan od najznačajnijih u svijetu. Krećemo sa najbitnijim znamenitostima: Castel Nuovo, dvorac iz 13 stoljeća koji dominira Napuljem – Neptunove Fontane – Kip konjanika Cavalli di Bronzo – Galerija Umberta I – Teatro di San Carlo – Kraljevska palača ( Palazzo Reale ) – centralni gradski trg Piazza del Plebiscito gdje se nalazi monumentalna bazilika San Francesco di Paola, Palazzo Salerno te mnoge druge građevine – Spomenik caru Augustu – Fontana del Gigante – lungomare Santa Lucia, napuljska šetnica uz more kojom ćemo prošetati do Castela del Ovo ( tal. “ Dvorac od Jaja “ ). Drevni dvorac ponosno stoji na zasebnom otoku u blizini rive te je spojen manjim mostom.

Doći ćemo do najboljih lokacija za fotografiju moćnog Vezuva koji se nadvija nad Napuljem, a dvorac možete posjetiti sami u slobodno vrijeme. Vraćamo se u centar grada gdje ćemo imati slobodno vrijeme za ručak. U poslijepodnevnim satima sastanak grupe te nastavak razgleda. Putem ćemo se prošetati glavnom trgovačkom ulicom Via Toledo, te dijelom jednom od najpitoresknijim četvrtima Napulja, takozvanoj Španjolskoj četvrti gdje ćete vidjeti murale posvećenu jedinom Bogu Napulja, poznatom argentinskom “ Malom Zelenom“ Diegu Armandu Maradoni. Naprosto je nevjerojatna količina murala, grafita, slika koji se nalaze na svakom kutu ovog dijela grada a da su posvećeni velikom Diegu. Ova četvrt se također smatra i jednom od najnapuljskijih, sa velikim brojem lokalnih trattoria, kafića te robom koja visi između prozora na uskim ulicima. Nakon šetnje, idemo prema Centro Storico, starom gradu. Posjetiti ćemo dva trga koja su najpopularnija okupljališta napoletanaca u starom gradu, Piazza Dante I Piazza Bellini. Potom nastavljamo sa razgledom Centro Storico: Chiesa del Gesù Nuovo, crkva koja se nalazi na samoj granici starog grada – Samostan Svete Klare – Kapelica Sansevero – trg San Domenico Maggiore sa crkvom svetog Dominika – dvije najpoznatije ulice starog grada koje su prepune suvenirnica – Via San Gregorio Armeno i Via Dei Tribunali – Katedrala Santa Maria Assunta. Slobodno vrijeme u starom gradu za uživanje u Napoletanskoj kuhinji. Također, kako se u blizini nalazi uspinjača ( Doplata 2,5 eura na licu mjesta ) koja vodi na brdo Vomero, koji je ujedno i jedan od elegantnijih kvartova Napulja,  preporučamo odlazak do dvorca San Elmo, gdje se nalazi vidikovac te se pruža prekrasan pogled na napuljski zaljev, Vezuv i cijeli grad. Povratak u autobus u dogovoreno vrijeme, te odlazak u hotel nakon razgleda. Po dolasku prijava u sobe. Slobodna večer u Napulju za povratak u centar grada tko želi. Noćenje.

2.dan NAPULJ – CAPRI – NAPULJ

Doručak. Danas je moguć fakultativni izlet na otok Capri. Ujutro ćemo javnim prijevozom otići do luke u Napulju gdje ćemo se ukrcati na brod za Capri, popularnog odredišta međunarodnog jet seta. Capri je poznat po bujnoj mediteranskoj vegetaciji i očaravajućem krajoliku. Po dolasku u luku Grande Marina na Capriju ukrcati ćemo se u minibus, te idemo  do Anacaprija, gdje se možete upustiti u avanturu vožnje žičarom do vidikovca Monte Solaro ( doplata na licu mjesta ). S ovog vidikovca pruža se spektakularan pogled na otok i Napuljski zaljev. Također preporučamo i posjet Vili Michele  ( doplata na licu mjesta ). Potom ćemo se uspinjačom vratiti do mjesta Capri smještenog 142m iznad mora te ići u kraći razgled istoga uz pratnju vodiča: Piazzetta okružena srednjovjekovnim kućama  – Certosa di San Giacomo – Giardini di Augusto – Via Krupp. Slobodno vrijeme za uživanje na ovom mediteranskom otoku, te u kasnim popodnevnim satima povratak prema Napulju brodom. Dolazak u Napulj u večernjim satima. Slobodna večer u Napulju. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan NAPULJ – POMPEJI – POSITANO – RAVELLO – NAPULJ

Doručak. Danas moguć fakultativni izlet prema Pompejima autobusom te razgled pitoreskne Obale Amalfitana. Ujutro slijedi vožnja prekrasnom trasom podno Vezuva prema Pompejima. Po dolasku, idemo u razgled starorimskog gradića koji je u ljeto 79.pr.Kr. nestao u erupciji Vezuva. Smješten na obali mora u blizini rijeke Sarno, kraj Napulja u talijanskoj pokrajini Kampaniji te na sjecištu putova prema morskoj luci. Podignut je na vulkanskoj stijeni koja se uzdiže 30 metara iznad mora. Kako je potpuno bez izvora vode, život je bio težak, no zbog strateškog položaja koji je omogućavao kontrolu plodne nizine iza grada i morskog zaljeva ispod grada, bio je privlačna lokacija za mnoge narode. Pompeji su bili zatrpani pod slojem pepela 1600 godina prije nego što su slučajno otkriveni. Slijedi dugo slobodno vrijeme za razgled Pompeja tempom kojim želite. Samu priču o lokalitetu ćete čuti od našeg vodiča prije ulaska u lokalitet. Nakon završetka boravka u Pompejima, slijedi vožnja autobusom u smjeru Sorrenta i dalje zavojitom cestom, uz plantaže limuna, do Positana, grada s karakterističnim kućama izgrađenim na strmoj obali, poznatog motiva mnogih razglednica. Kraće zaustavljanje za fotografiranje te šetnja do stanice odakle ćemo se minibusevima spustiti do samog centra mjesta s obzirom da je velikim busevima zabranjen ulaz. Šetnja do crkve Santa Maria Asunta, te slobodno vrijeme za kavu te uživanje u ovom gradiću. Nastavak vožnje do grada Amalfija, najpoznatijeg, te ujedno i najvećeg mjesta na obali. Ovdje ćemo imati samo foto pauzu s obzirom da je Amalfi vrlo fotogeničan te također ne dopušta turističkim busevima ulazak u grad. Nakon Amalfija, prolazimo pokraj Atranija, ribarskog gradića od 900 stanovnika poznatog po svojoj prekrasnoj plaži, te katedrali koja se izdiže iznad nje. Kraća stanka za fotografiranje, te nastavak vožnje do Ravella, gradića smještenog na 350 metara nadmorske visine, s prekrasnim pogledom na obalu. Razgled mjesta: Gradska katedrala – villa Rufolo – auditorij Oscar Niemeyer.  Slobodno vrijeme za vlastite sadržaje, te u dogovoreno vrijeme polazak prema Napulju. Poslije razgleda vraćamo se autobusom u grad. Slobodna večer u Napulju. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan NAPULJ – ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Slijedi jutarnji transfer prema aerodromu. Prijava na let za Zagreb na liniji FR 2194 (Ryanair) i polijetanje zrakoplova u 12.20 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 13.40 sati po lokalnom vremenu. Kraj programa.

***Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

HOTEL CRISTINA 3*

Na samo 100 metara od podzemne željeznice Cavalleggeri d’Aosta, hotel Cristina nudi besplatno privatno parkiralište i svojim gostima nudi smještajne jedinice opremljene s modernim namještajem i besplatnim bežičnim pristupom internetu. Okružene vrtom, sve sobe posjeduju klimatizacijski uređaj, TV ravnog ekrana sa SAT programima i minibar te vlastitu kupaonicu s tušem i sušilom za kosu. Neke sobe pružaju pogled na grad. Svakog dana se poslužuje kontinentalni buffet doručak sa slatkim i slanim jelima u sklopu hotelske sale.

RED LETENJA – podložan promjeni
Datum leta FR – Ryanair Odlazna destinacija Dolazna destinacija VRIJEME LETA
Broj leta
31.05.2024. FR 2193 ZAG – Zagreb NAP – Napulj 11:45 13:10
03.06.2024. FR 2194 NAP – Napulj ZAG – Zagreb 12:20 13:40

 

RED LETENJA – podložan promjeni
Datum leta FR – Ryanair Odlazna destinacija Dolazna destinacija VRIJEME LETA
Broj leta
14.06.2024. FR 2193 ZAG – Zagreb NAP – Napulj 11:45 13:10
17.06.2024. FR 2194 NAP – Napulj ZAG – Zagreb 12:20 13:40

 

RED LETENJA – podložan promjeni
Datum leta FR – Ryanair Odlazna destinacija Dolazna destinacija VRIJEME LETA
Broj leta
21.06.2024. FR 2193 ZAG – Zagreb NAP – Napulj 11:45 13:10
24.06.2024. FR 2194 NAP – Napulj ZAG – Zagreb 12:20 13:40

 

RED LETENJA – podložan promjeni
Datum leta FR – Ryanair Odlazna destinacija Dolazna destinacija VRIJEME LETA
Broj leta
16.08.2024. FR 2193 ZAG – Zagreb NAP – Napulj 11:45 13:10
19.08.2024. FR 2194 NAP – Napulj ZAG – Zagreb 12:20 13:40

 

RED LETENJA – podložan promjeni
Datum leta FR – Ryanair Odlazna destinacija Dolazna destinacija VRIJEME LETA
Broj leta
30.08.2024. FR 2193 ZAG – Zagreb NAP – Napulj 11:45 13:10
02.09.2024. FR 2194 NAP – Napulj ZAG – Zagreb 12:20 13:40

 

RED LETENJA – podložan promjeni
Datum leta FR – Ryanair Odlazna destinacija Dolazna destinacija VRIJEME LETA
Broj leta
20.09.2024. FR 2193 ZAG – Zagreb NAP – Napulj 11:45 13:10
23.09.2024. FR 2194 NAP – Napulj ZAG – Zagreb 12:20 13:40

 

RED LETENJA – podložan promjeni
Datum leta FR – Ryanair Odlazna destinacija Dolazna destinacija VRIJEME LETA
Broj leta
04.10.2024. FR 2193 ZAG – Zagreb NAP – Napulj 11:45 13:10
07.10.2024. FR 2194 NAP – Napulj ZAG – Zagreb 12:20 13:40
Barcelonajuzna korejaBitne Napomene

 • ODGOVORNI ORGANIZATOR: Putolovac Putovanja d.o.o.
 • KLASIFIKACIJA OVOG PUTOVANJA JE: BUDGET – Više o klasifikaciji putovanja pogledajte OVDJE.
31.05. – 03.06.2024. – GARANTIRANI POLAZAK!
JOŠ 4 MJESTA!
HOTEL CRISTINA 3* EUR HRK
REDOVNA CIJENA 580 4.370,01
NADOPLATA ZA 1/1 SOBU
(plaćanje isključivo u eurima prije putovanja)
95 715,78
14.06. – 17.06.2024. – GARANTIRANI POLAZAK!
HOTEL CRISTINA 3* EUR HRK
FIRST MINUTE CIJENA 550 4.143,98
REDOVNA CIJENA 580 4.370,01
NADOPLATA ZA 1/1 SOBU
(plaćanje isključivo u eurima prije putovanja)
95 715,78
21.06. – 24.06.2024. – GARANTIRANI POLAZAK!
HOTEL CRISTINA 3* EUR HRK
FIRST MINUTE CIJENA 550 4.143,98
REDOVNA CIJENA 580 4.370,01
NADOPLATA ZA 1/1 SOBU
(plaćanje isključivo u eurima prije putovanja)
95 715,78
16.08. – 19.08.2024. – GARANTIRANI POLAZAK!
HOTEL CRISTINA 3* EUR HRK
FIRST MINUTE CIJENA 550 4.143,98
REDOVNA CIJENA 580 4.370,01
NADOPLATA ZA 1/1 SOBU
(plaćanje isključivo u eurima prije putovanja)
95 715,78
30.08. – 02.09.2024. – GARANTIRANI POLAZAK!
HOTEL CRISTINA 3* EUR HRK
FIRST MINUTE CIJENA 550 4.143,98
REDOVNA CIJENA 580 4.370,01
NADOPLATA ZA 1/1 SOBU
(plaćanje isključivo u eurima prije putovanja)
95 715,78
20.09. – 23.09.2024. – GARANTIRANI POLAZAK!
HOTEL CRISTINA 3* EUR HRK
FIRST MINUTE CIJENA 550 4.143,98
REDOVNA CIJENA 580 4.370,01
NADOPLATA ZA 1/1 SOBU
(plaćanje isključivo u eurima prije putovanja)
95 715,78
04.10. – 07.10.2024. – GARANTIRANI POLAZAK!
HOTEL CRISTINA 3* EUR HRK
FIRST MINUTE CIJENA 550 4.143,98
REDOVNA CIJENA 580 4.370,01
NADOPLATA ZA 1/1 SOBU
(plaćanje isključivo u eurima prije putovanja)
95 715,78

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

 • Za ovo putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica
 • Minimalan broj putnika: 15
 • Rok prijave: Do popunjenja kapaciteta ukoliko nije određen vremenski period
 • Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
 • ***Raspored obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja te radnim vremenima pojedinih znamenitosti.
 • Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih
 • Po pravilima RyanAir-a svaka osoba sjedi odvojeno, moguće je organizirati sjedenje za dvije ili više osoba zajedno, uz nadoplatu (Cijene su navedene pod ”Cijena ne uključuje”)
 • Ryanair je vrlo striktan u pogledu prtljage. Molimo da pazite da prtljaga ne prelazi zadane norme, jer u suprotnom na aerodromu plaćate za dodatnu prtljagu u iznosu 11 eura po kili.
 • PROMJENA IMENA PUTNIKA NAKON PRIJAVE IMENA NIJE MOGUĆA ZBOG STROGIH UVJETA RYANAIRA OSIM UZ DOPLATU OD 180 € / 1.356,21 kn PO OSOBI

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE

 • 4 dana putovanja u Napulj
 • 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama hotela 3/4* u Napulju
 • Let Ryanairom na relaciji Zagreb – Napulj – Zagreb
 • Sve pristojbe zračnih luka
 • Transfer do hotela te od hotela do zračne luke
 • Malu ručnu prtljagu dimenzija do 40cm x 20cm x 25cm
 • Licenciranog turističkog pratitelja
 • Sve razglede prema programu u Napulju
 • Jamčevno osiguranje, troškove organizacije i realizaciju putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Nadoplata za jednokrevetnu sobu 95 € / 715,78 kn (plaćanje isključivo u eurima prije putovanja)
 • Ulaznice za pojedine objekte
 • Vlastite troškove
 • Nadoplata za dodatnu prtljagu dimenzija 55cm x 40cm x 20cm (10kg) sa vama u kabini – 26 € / 195,90 kn smjer – 52 € / 391,79 kn oba smjera – plaćanje u agenciji obavezno prilikom rezervacije aranžmana, naknadno plaćanje je obično skuplje zbog toga što Ryanair podigne cijene
 • Nadoplata za dodatnu prtljagu dimenzija 119cm x 119cm x 81cm (20kg) koji se predaje prilikom check in-a – 50 € / 376,73 kn smjer – 100 € / 753,45 kn oba smjera – plaćanje u agenciji obavezno prilikom rezervacije aranžmana, naknadno plaćanje je obično skuplje zbog toga što Ryanair podigne cijene
  • NAPOMENA! Zadnji rok za uplatu kofera je 96 sati prije leta; nakon toga više nije moguća doplata!
 • Nadoplata za odabrano mjesto u avionu – 12 € / 90,41 kn smjer – 24 € / 180,83 kn oba smjera
 • Sve što nije navedeno pod cijena uključuje
 • Računajte na nekoliko vožnja metroom. Naša preporuka je dnevna karta od 3,5 eura. Više o metro linijama i cijenama OVDJE
 • Boravišna pristojba u hotelu: 4 eura po osobi/dan – ukupno 12 eura
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na 01/7980-668 ili na mail info@putolovac.hr
FAKULTATIVNI IZLETI* (plaćanje na licu mjesta) CIJENA PO OSOBI
CAPRI
(Uključuje prijevoz brodom na relaciji Napulj – Capri – Napulj, prijevoz minibusom na Capriju, ulaznicu za uspinjaču na Capriju, vođenje na hrvatskom jeziku)
110 EUR
AMALFITANA I POMPEJI
(Uključuje prijevoz našim autobusom te vođenje na hrvatskom jeziku, našeg pratitelja na cijelom izletu, razgled svih gradova, sve takse ulaska autobusa u grad, ulaznicu za arheološki lokalitet Pompeji – Razgled samog lokaliteta je u vlastitom aranžmanu vlastitim tempom)
150 EUR
* Za sve izlete potrebno je minimalno 15 prijavljenih putnika.

 

VAŽNA NAPOMENA

 • Rezervacija putovanja je moguća isključivo uplatom akontacije ili dijela iznosa. Usmena rezervacija putovanja nije moguća,
 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni,
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte,
 • U slučaju izvanrednih (charter) letova, red letenja je podložan promjeni i u vrlo kratkom roku pred polazak na put,
 • Završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom vremenu polaska (leta), kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.),
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,
 • Fakultativni program će se održati isključivo ukoliko se ispune trenutno zahtijevani uvjeti pružatelja usluge na terenu,
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
 • Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije putovanja)
 • Kreditne kartice: jednokratno (Maestro, Master Card, Visa, Visa Electron, Premium Visa, Diners, Discover)
 • Kreditne kartice: Obročno u poslovnici na POS aparatu (Diners na 12 rata, Visa I Mastercard Erste Banke na 12 rata, MasterCard, Visa, Visa Gold Zagrebačke banke do 24 rate – vrijedi za sve kreditne I debitne kartice)
 • Plaćanje putem web shopa putem sustava CORVUS PAY (zatražiti link za plaćanje prilikom prijave) – Diners na 12 rata, Visa I Mastercard Erste Banke na 12 rata, MasterCard, Visa, Visa Gold Zagrebačke banke do 24 rate, svim ostalim karticama jednokratno
 • Plaćanje Visa Premium karticom na rate – do 12 rata – u partnerskoj agenciji po dogovoru sa prodajnim agentom
 • Cijene objavljene na web stranici agencije su cijene izražene sa obračunatim popustom od 5% za jednokratno plaćanje.
 • Za sva obročna plaćanja od 2-24 rata agencija obračunava manipulativne troškove u iznosu od 5%

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Putolovac Putovanja d.o.o., OIB: 49394434640, Tkalčićeva 5, 10000 Zagreb. Poslovnica 1: Tkalčićeva 5 Zagreb, Hrvatska, Broj police Osiguranje jamstva P15 – 1020001003 uplaćena kod Generali osiguranja d.d., Broj police Osiguranje od odgovornosti P13-1020266267 uplaćena kod Generali osiguranja d.d.. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http:/www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji.

Šifra: 4D 000 NAPU

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!